Jump to content

Шта се то дешава у Цркви и Храму Светог Саве?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Данас сам отишао са породицом код комшија (живимо на Врачару) на други дан славе и сазнао сам запањујућу вест - променили су нам изненада свештеника (припадамо цркви Светог Саве)! Касније сам од нашег већ бившег свештеника сазнао да су промењени СВИ свештеници, СВИ ђакони и СВИ црквењаци! Колико сам упућен, мислим да се то никада није десило у историји наше Цркве. Још више је изненађујуће кад знамо какви све дивни свештеници служе у Цркви и Храму Светог Саве - од старешине Храма Радивоја Панића, архијхерејског намесника оца Драга (кога знам још од времена кад је служио у Цркви Преображења Господњег на Видиковцу), оца Миодрага, оца Будимира, оца Гаје и осталих сјајних свештеника, ђакона, црквењака. Разлог не знам, па бих волео  да сазнам, јер заиста је ово прави скандал, по мени већи чак од несрећног бившег монаха Артемија! Надам се да ће неко од ветерана на овом форуму знати да ми ово протумачи...

Подели на овим сајтовима

Данас сам отишао са породицом код комшија (живимо на Врачару) на други дан славе и сазнао сам запањујућу вест - променили су нам изненада свештеника (припадамо цркви Светог Саве)! Касније сам од нашег већ бившег свештеника сазнао да су промењени СВИ свештеници, СВИ ђакони и СВИ црквењаци! Колико сам упућен, мислим да се то никада није десило у историји наше Цркве. Још више је изненађујуће кад знамо какви све дивни свештеници служе у Цркви и Храму Светог Саве - од старешине Храма Радивоја Панића, архијхерејског намесника оца Драга (кога знам још од времена кад је служио у Цркви Преображења Господњег на Видиковцу), оца Миодрага, оца Будимира, оца Гаје и осталих сјајних свештеника, ђакона, црквењака. Разлог не знам, па бих волео  да сазнам, јер заиста је ово прави скандал, по мени већи чак од несрећног бившег монаха Артемија! Надам се да ће неко од ветерана на овом форуму знати да ми ово протумачи...

Pa jesu li ih zamenili sa novim sjajnim sveštenicima?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Pa što ne pitaš brate tog svog bivšeg sveštenika za razlog? Kada ti je već rekao da su svi smenjeni, mogao ti je reći i razlog :)

Подели на овим сајтовима

Једна од незгодих страна овог позива. Сталност свештеника на парохији на коју има право после пар година службе  и положеног испита није више у пракси, па су сви тако привремени пароси и могу бити премјештени по потреби службе и морају се у року од 15 дана јавити на ново мјесто службовања.

Подели на овим сајтовима

Једна од незгодих страна овог позива. Сталност свештеника на парохији на коју има право после пар година службе  и положеног испита није више у пракси, па су сви тако привремени пароси и могу бити премјештени по потреби службе и морају се у року од 15 дана јавити на ново мјесто службовања.

Kao u vojsci..

I taman kad se svestenik navikne na parohijane i oni na njega, napravi se neka zajednica - ajmo rotacija. Kod mene je zadnjih 15 godina izmenjano 5 popova

Подели на овим сајтовима

Meni bas i nije normalno da se odjednom promene pet ili koliko vec svestenika.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Вау,ово је стварно вест, "смењени традиционалисти", мада искрено,мислио сам да је и патријарх више склон тој ,него ли овој "новој Нло младој екипи"  :0102_laugh:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

o. Vukasin Milicevic je fenomenalan. Ne znam zasto su smenili ostale, ali svakako mislim da je dobro sto je sad pri Hramu Sv. Save koji okuplja puno sveta.

Slava Gospodu.

Sto se borbasa tice - ne znate sta radite.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

То је моја парохијска црква.

Разлог смењивања су наводно финансијске малверзације.

Да ли су сви смењени? Сви осим оца Радивоја. 

Да ли су сви мешетарили? Тешко али увек је тако да се на невинима сломе копља и због кривих.

Ништа друго нисам чуо, нико не открива имена, конкретне виновнике па је онда наводно лакше све почистити.

Осим Гаје, Миодрага, и можда још кога, не може се рећи да није било осиљених на тој позицији јер цео Београд зна да је то најбогатија црква.

Подели на овим сајтовима

Meni bas i nije normalno da se odjednom promene pet ili koliko vec svestenika.

Kad se razmisli , postoje dve mogucnosti ako su u pitanju finansije...prva je-ne zna se ko je kriv...druga je-zna se ko je kriv...Svi stradaju=ne zna se ko je kriv. Bog zna . Azdaja guta nedostojne svestenike sa sve uniformom . Nedavno sam sanjala Hram...Neki vodic mi je pokazao tajni prolaz ... itd. P.s.I ja kao Milojkov nocu sanjam da sluzim liturgiju,jednom sam cak i svecu nosila :-D ...da ne spamujem temu,nije to tema ...Bog zna,mi to ne znamo... Ne sudimo ... jer ce da nam se sudi onako kako sudimo...Ako je neko toliko glup da se bas ni malo ne boji Boga,onda mu ni azdaja ne moze pomoci .

:351780:

Подели на овим сајтовима

Pa što ne pitaš brate tog svog bivšeg sveštenika za razlog? Kada ti je već rekao da su svi smenjeni, mogao ti je reći i razlog :)

Као сваки пристојан и поштен свештеник, није хтео да ми каже из разлога што поштује патријарха и његову одлуку, без обзира што није задовољан њом. Није проблем што су заменили свештенике, то је нормална појава, али није нормално да замене СВЕ свештенике, ђаконе, црквењаке... А што се тиче тзв. финансијских малверзација, изгледа да ко год смета нашем драгом патријарху, постане финансијски малверзант:-(  Јер знам већину свештеника и делује ми потпуно невероватна та прича... Да не буде забуне, нисам "артемијевац" :) 

Подели на овим сајтовима

Juce je na Liturgiji u Crkvi Svetog Save bilo vrlo mučna atmosfera. Od starih sveštenika jedino je o. Gajo bio prisutan...Počelo je komešanje u narodu, čak je došlo i do rasprave sa +Arsenijem...

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

Juce je na Liturgiji u Crkvi Svetog Save bilo vrlo mučna atmosfera. Od starih sveštenika jedino je o. Gajo bio prisutan...Počelo je komešanje u narodu, čak je došlo i do rasprave sa +Arsenijem...

Који Арсеније,јел о Арса из вазнесењске?

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...