Jump to content

Финска најавила увођење основног дохотка у износу од 800 евра

Оцени ову тему

Плутон

Препоручена порука

Nije to loše, razumem to razmišljanje, na kraju krajeva to je ono društvo kojem svi težimo. Mi koji smo gutali SF literaturu u mladosti to razumemeo u potpunosti. O tome govore svi futuristi, jednog dana kad tehnologija dovoljno uznapreduje, kad se nađu bezgranični izvori besplatne energije, kad se usavrše razni materijali... zašto bi postojao neko ko iz bilo kog razloga gladuje? Ono što podrazumevamo pod minimumom životnih uslova će biti poprilično... na kraju to je komunizam i konačno Carstvo Božije...

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Kod nas je to jedna od glavnih i najutjecajnijih parlamentarnih čeških desno orijentisanih političkih stranaka uvrstila prije nekoliko godina u predizborni program kao jednu od tačaka tog programa, zagarantovani jednaki minimalni prijem za sve, no, to bi u praksi funkcionisalo tako da ako radiš onda ga ne dobivaš, samo ako si nezaposlen i to je zamjena za sve socijalne pomoći (ne tiče se to punih penzija i invalidnina, invaliddskih penzija, punih i djelomičnih, to je posebna stvar) ali bezuslovna i mandatna, spada te po zakonu i ne ulazi se u to iz kojeg razloga nemaš posao niti šta moraš dokazivati, račune za stanarinu, elektriku itd. No, od tog se odustalo najviše zato što današnja socijalna davanja premašuju vrlo bogato takav "državni obavezni zagarantovani prihod". Istina je s tim danas više papirovanja i hodanja po uredima ali u efektu dobiješ na kraju dva puta više od tog što su oni obećavali, ne sjećam se tačno kolika je ta cifra bila, valjda nešto izmedju 200 i 300 evra što je i ovdje otprilike dovoljno samo za to da "ne crkneš od gladi". Niži standard, niže plate ali i cijene pa se izdrži sa dvaput, triput ili četri puta manje novca nego u Švedskoj, Finskoj, Njemačkoj, taj omjer zavisi od te konkretne zapadne zemlje s kojom Češku usporedjujemo.

Подели на овим сајтовима

Nije to loše, razumem to razmišljanje, na kraju krajeva to je ono društvo kojem svi težimo. Mi koji smo gutali SF literaturu u mladosti to razumemeo u potpunosti. O tome govore svi futuristi, jednog dana kad tehnologija dovoljno uznapreduje, kad se nađu bezgranični izvori besplatne energije, kad se usavrše razni materijali... zašto bi postojao neko ko iz bilo kog razloga gladuje? Ono što podrazumevamo pod minimumom životnih uslova će biti poprilično... na kraju to je komunizam i konačno Carstvo Božije...

Не живи човек само о хлебу ...

Подели на овим сајтовима

Dok tehnologija ne iznadje nacin da izumi drvo na kome ce rasti legalan novac koji ce se moci posaditi u svom dvoristu i svako ga brati i trositi, od tad tu nema sta da bude dobro. Gomila ljudi ce lomiti svoja ledja, za druge koji nece lomiti ta ledja a sposobni su. Bolesni i nemocni kojima treba pomoc mogu samo na kraju da izgube jer kranji domet ovakve destruktivne soijalne politike je urusavanje i propast. Tako da gube i oni koji imaju i oni koji nemaju.  

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

To s tim Fincima i finskim zabezpečeniem socialnim će dopast na kraju kao u ovom slovačkom vicu:

Emigrant iz Somalije dodje do mjesta K... u Slovačkoj.

Zaustavi prvog čovjeka, kojeg tamo sretne i govori mu: Hvala gospon Slovak, što me puštate živjet u ovoj zemlji i što radite kako bih ja imao obezbijedjeno stanovanje, hranu, ljekarsku brigu i školovanje za džaba. Momak mu odgovori: Hvala, ali si se zezno, ja sam Rom!

Somalac ide dalje i zaustavi daljeg okoloprolazećeg:

Hvala vam za vašu gostoljubivu zemlju i zato što radite ..... ali prolaznik mu kaže: Ja nisam Slovak već Rumun, idem baš pred crkvu prosit.

Somalac ide dalje i sretne daljeg čovjeka: Hvala za baječno Slovensko, da se vaša zemlja o mene dobro postarala ... Čovjek mu skoči do riječi: Ja Slowak nein, ich bin biznismen in Deutchland, ja došla na Slovensko kupit jeftina fabrika..

Tako ide Somalac dalje, sve dok ne stigne na buvljak i govori tamo sljedećem momku: Hoću vam se zahvaliti za slovačku darežljivost i gostoljubivost. Momak mu reče: Ja ne Slovak. Ja Vietnamec.

Somalac ide dalje i sretne neku ženu. Poslije dosadašnjih iskustava joj se više ne zahvaljuje ali je odmah pita:

"Jesi li ti Slovakinja?"

Ne, ja sam iz Ukrajine, odgovori ona.

Somalac je sav zbunjen i iznenadjeno se pita: A gdje su, zaboga svi ti Slovaci?

Ukrajinka slegne ramenima, pogleda na sat i kaže: Valjda na poslu.

Подели на овим сајтовима

Već smo imali sličan divan i probirali sličnu stvar tamo, samo s druge strane, s druge tačke gledišta:

https://www.pouke.org/forum/topic/40832-једини-истински-и-прави-бог/?p=1348768

https://www.pouke.org/forum/topic/40832-једини-истински-и-прави-бог/?p=1348800

https://www.pouke.org/forum/topic/40832-једини-истински-и-прави-бог/?p=1348814

Ovdje je to i na engleskom pa možete pogledat i poslušat

EKONOMIKA DARU: Mění se tradiční ekonomické vztahy? (AJ a ČJ)

EKOMIKA DAROVA: Mjenjaju li se tradicionalni ekonomski odnosi? Engleski i češki

https://www.hearth.net/en/

Подели на овим сајтовима

Слободно и нерегулисано ступање у везе и бракове је пребрутално за већину људи и није фер, чак ни од оних који успеју да се ожене или удају, очекивати да ће се снаћи сви.  Они који се ”не снађу” нису проблем само себи, они су проблем свима. Тај који се није снашао силоваће на улици девојку онога који се снашао, то је неизбежно. 

Не рађају се сви људи једнаки. Неки су физички мање привлачни или им пак недостаје харизме и умећа освајања, те никада не успеју да нађу партнера или пак нађу партнера којим нису задовољни. Ово доводи до личних фрустрација, али и друштвених проблема, као што је повећање брачних превара, развода бракова или чак силовања. Једно од занимљивих решења је безусловни основни партнер. О чему се заправо ради? Реч је, како и назив говори, о партнеру којег добија безусловно сваки грађанин једне земље. То није емотивна помоћ, овај основни партнер се према овој идеји додељује без услова сваком грађанину, без обзира на његов емотивни или брачни статус.

Кључно питање је где наћи толике партнере. Има разних предлога - левичари су склони заједничком групном партнерству (по угледу на хипи комуне), други предлажу порезе.

Дакле, где се могу наћи толико партнери? Гледајмо то овако - основни партнер би, без имало сумње, смањио стопу силовања, а самим тим се може смањити број полицајаца, судова и затвора. Полицајци, судије, затворски чувари и остали службеници би тиме постали доступнији као партнери већем броју људи.

Наравно, већина новца би се морала добијати од пореза. Требало би свакако повећати порез за оне са нарочито лепим и сексуално активним партнерима. Ово значи да би они морали да се одрекну 50% времена које проведу са партнером, те да се то време праведно расподели на оне који немају партнере или пак имају партнере незаинтересоване за секс или партнере којима су незадовољни. Али они не би требало да се буне, јер људи који буду добијали основног партнера вишак сексуалне енергије неће стављати под кревете, него ће га трошити, тако да ће на крају део те енергије да се врати ономе ко се одрекао процента времена свог партнера. Додатно стимулисани, они ће даље улагати своју сексуално енергију и економија веза ће расти. Без потрошње сексуалне енергије друштво слободних веза пропада, то је свима јасно.

Подели на овим сајтовима

Јуане,јел си ти то пробао холандску вутру... :)))

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...