oslonac Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Нисам добио одговор на питање: зашто је Мухамед умро ако је био морално савршен и без греха? Zbog misije zbog koje je došao Bog mu je oprostio sve prijašnje,a i buduće grijehe za života...i to bi valjda bilo dostatno. Međutim,vrtimo se oko jednog te istog pitanja,a gubimo ono od čega se ima korist i dunjaluka a i ahireta. On jeste umro ali njegovo tijelo zemlja ne jede...tijela Božijih Poslanika su od toga sačuvana. On a.s. je rekao da poslije njega neće biti Poslanika,te da je s tim pečat svih Poslanika. Vidimo da je to istina,a možemo samo očekivati dolazak Dedždžala,a manifestacije njegovog dolaska su vidljive. Ali,nećemo više o moralu...moral svakako više i nema cijenu,a to sam i ovdje naučio. "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Нисам добио одговор на питање: зашто је Мухамед умро ако је био морално савршен и без греха? Pa i sama Biblija ti kaze da nakon sto je "Eva zgrijesila i Adema nagovorila da uberu vocku sa drveta" da su prognani iz raja i da sad zive do odredjenog roka tj. nisu vise besmrtni.Nisu znali cijeniti dobrotu u raju. Kuran 2 36. I šejtan ih navede da zbog drveta posrnu i izvede ih iz onoga u čemu su bili. "Siđite!" – rekosmo Mi – "jedni drugima ćete neprijatelji biti, a na Zemlji ćete boraviti i do roka određenog živjeti!" 37. I Adem primi neke riječi od Gospodara svoga, pa mu On oprosti; On, doista prima pokajanje, On je milostiv. 38. Mi rekosmo: "Silazite iz njega svi! Od Mene će vam uputstvo dolaziti, i oni koji uputstvo moje budu slijedili – ničega se neće bojati i ni za čim neće tugovati. 39. A onima koji ne budu vjerovali i knjige Naše budu poricali – biće stanovnici džehennema; u njemu će vječno ostati." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Vidio sam ovdje a i vi sami da mi muslimani kroz Kuran dajemo odgovor na sva pitanja Kod vas to nije slucaj То је само теорија која нема везе са реалношћу. Хвала ти на приганицама. Слободно иди у Саудијску Арабију, ја у тој тамници не би живео за све хареме овога света! 0104_cheesy Hajde bolan de otvori malo oci.Sta Biblija nudi za danasnji zivot kao odgovor.KOji put treba da se uzme. Par Stvari na koje KLuran daje odgovor Mito-zabranjeno a vrlo prosireno danas kao i uvijek Kuran 2 188. Ne jedite imovinu jedan drugoga na nepošten način i ne parničite se zbog nje pred sudijama da biste na grešan način i svjesno dio tuđe imovine pojeli! Kamata koja unistava ljude Kuran 2 275. Oni koji se kamatom bave dići će se kao što će se dići onaj koga je dodirom šejtan izbezumio, zato što su govorili: "Kamata je isto što i trgovina." A Allah je dozvolio trgovinu, a zabranio kamatu. Onome do koga dopre pouka Gospodara njegova – pa se okani, njegovo je ono što je prije stekao, njegov slučaj će Allah rješavati; a oni koji to opet učine – biće stanovnici džehennema, u njemu će vječno ostati. 276. Allah uništava kamatu, a unapređuje milosrđa. Allah ne voli nijednog nevjernika, grešnika. 277. One koje vjeruju i čine dobra djela i molitvu obavljaju i zekat daju čeka nagrada kod Gospodara njihova; i ničega se oni neće bojati i ni za čim oni neće tugovati. 278. O vjernici, bojte se Allaha i od ostatka kamate odustanite, ako ste pravi vjernici. 279. Ako ne učinite, eto vam onda, nek znate, - rata od Allaha i Poslanika Njegova! A ako se pokajete, ostaće vam glavnice imetaka vaših, nećete nikoga oštetiti, niti ćete oštećeni biti. Ogovaranje pod plastom "Sloboda izrazavanja" gdje ljud na racun ogovaranja drugih zarade lovu Kuran 104 1. Teško svakom klevetniku-podrugljivcu, 2. koji blago gomila i prebrojava ga, 3. i misli da će ga blago njegovo besmrtnim učiniti! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Pa onda zabrana alkohola Zar ne znate da u danasnje vrijeme skoro 90% svih silovanja pude pod uticajem alkohola Pa onda zamislite da li ima ko hrabrosti da uznemirava zenu koja je pokrivena? Kuran je Uputa za zivot u svim poljima i to ne teorijska nego realna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 I još mi je nešto čudno. Nemojte misliti da ne mogu razumjeti vaše razumijevanje trojstva. Dovoljno mi je kad kažete Bog je svemoguć da bih to razumio,ali... Kako je Bog vazdigao Hrista i šta se sada dešava s njim(S Hristom)? Ne satirišem ništa sljedećom izjavom,ali po mom viđenju Hristovo tijelo Bogu služi samo kao predstavljanje Božije pred ljudima. Gdje je sada Hrist kad je obavio svoju misiju? "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Ali,nećemo više o moralu...moral svakako više i nema cijenu,a to sam i ovdje naučio.Где си то научио да морал не вреди? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 I Isus Hristo je zivio po Zakonu koji vi danas ne priznajete.On ga nikad nije prekrsio.A rekao vam je da je dosao da ispuni Zakon koji vazi do Sudnjeg Dana.A vi popij alkohola pojedi svinjetine a od toga Isus nista nije radio.Isus je bio obrezan a vi? Pa po cemu vi slijedite Isusa?Dajte mi konkretne primjere u zivotu! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 bELAJ JE ŠTO SKREČEMO S TEME.Savjetujem braću muslimane da se držimo teme!Gospodin Zvonko je postavio temu odgovorili sm,o im na prvo pitanje neka još vrši usporedbu ili je se ušutio! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Ali,nećemo više o moralu...moral svakako više i nema cijenu,a to sam i ovdje naučio.Где си то научио да морал не вреди? Ne bih sad konkretno nikog prozivao ,ali mi je rečeno da moralisanje nikud ne vodi,nego vjera u spasenje. Nešto tako slično... A moj odgovor je bio da nas vjera uči da će doći vrijeme kad će dobro biti predstavljeno kao zlo,a zlo kao dobro, i da se u tom vremenu ni najučevniji ljudi neće moći snaći... Ovo je također i jedan od manjih predznaka smaka svijeta. "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Ali,nećemo više o moralu...moral svakako više i nema cijenu,a to sam i ovdje naučio.Где си то научио да морал не вреди?Zamolio bih da se ustežemo od konotacija koje imaju i iz daleka uvredljiv sadržaj, neide nam nikome to u prilog.Mi muslimani smo ipak gosti ovdje u ovj domačiskoj kući.Stoga nemojmo ni iz daleka pokazivati omalovažavanje prema ikome.Ako govorimo o nečemu govorimo stavove naše vjere ustežimo se od ličnih stavove.Ovdje nas niko ne pita o ličnim stavovima nego o propisima naše vjere.a ako neko sa druge strane nekorektno postupa, zamolio bih vas braćo da se uzdignemo iznad toga, jer ono što čovjek kaže nekada više govori o samome njemu nego o onome što je on izgovorio! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Ali,nećemo više o moralu...moral svakako više i nema cijenu,a to sam i ovdje naučio.Где си то научио да морал не вреди?Zamolio bih da se ustežemo od konotacija koje imaju i iz daleka uvredljiv sadržaj, neide nam nikome to u prilog.Mi muslimani smo ipak gosti ovdje u ovj domačiskoj kući.Stoga nemojmo ni iz daleka pokazivati omalovažavanje prema ikome.Ako govorimo o nečemu govorimo stavove naše vjere ustežimo se od ličnih stavove.Ovdje nas niko ne pita o ličnim stavovima nego o propisima naše vjere.a ako neko sa druge strane nekorektno postupa, zamolio bih vas braćo da se uzdignemo iznad toga, jer ono što čovjek kaže nekada više govori o samome njemu nego o onome što je on izgovorio!Поштујем! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Eto ja dadoh pra primjera ucenja Islama oko konkretnih stvari Pa nadam se da i ostali dadnu koji primjer Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Mislim da sam bio jasan. Nisam mislio da je neko nemoralno postupio prema meni ili bilo kome,nego da mi je rečeno da puno moraliziramo. Iz toga sam izveo takav zaključak. Živi i zdravi bili i Mir Božiji s vama! "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Mislim da sam bio jasan. Nisam mislio da je neko nemoralno postupio prema meni ili bilo kome,nego da mi je rečeno da puno moraliziramo. Iz toga sam izveo takav zaključak. Živi i zdravi bili i Mir Božiji s vama! Ok brate! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 17, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 17, 2010 bELAJ JE ŠTO SKREČEMO S TEME.Savjetujem braću muslimane da se držimo teme!Gospodin Zvonko je postavio temu odgovorili sm,o im na prvo pitanje neka još vrši usporedbu ili je se ušutio! Чекам да се заврши препуцавање па да одговорим на конкретне аргументе које сте изнели. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука