Дејан Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 To je opisano u Svetom Pismu ,ali opet ti kazem mi ne sledimo knjige vec Bogocoveka,jer sta ce nama Bog koji nije bio covek i koji nam svojim primerom nije pokazao kako treba ziveti!Pa poslao ti je poslanike da ti pokazu kako da zivisA odakle znas kako se Bogocovek ponasao?Napamet? Predivan je Gospod u svetima svojim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 To je opisano u Svetom Pismu ,ali opet ti kazem mi ne sledimo knjige vec Bogocoveka,jer sta ce nama Bog koji nije bio covek i koji nam svojim primerom nije pokazao kako treba ziveti!Pa poslao ti je poslanike da ti pokazu kako da zivisA odakle znas kako se Bogocovek ponasao?Napamet? Predivan je Gospod u svetima svojimLijep odgovor koji nista ne pojasni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 18, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Хајде људи да пробамо да се држимо постављене теме... Ваљда то није тешко - погледаш наслов, па пишеш о томе. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Ubij vješticu! Ne dopuštaj da vračarica živi! Knjiga Izlaska 22,17 Spas od grijeha dolazi kroz oganj! Onaj će Dan pokazati jer će se u ognju očitovati. I kakvo je čije djelo, oganj će iskušati. (14) Ostane li djelo, primit će plaću onaj tko ga je nazidao. (15) Izgori li čije djelo, taj će štetovati; ipak, on će se sam spasiti, ali kao kroz oganj. 1 Korinćanima 3,15 Posijeci i u vatru baci! Već je sjekira položena na korijen stablima: svako dakle stablo koje ne donosi dobra roda siječe se i u oganj baca. Luka 3,9 U žarki oganj one koji se ne pokoravaju Isusovim evanđeljima ! …kad se Gospodin Isus objavi s nama, zajedno s anđelima svoje moći, u ognju žarkome i osveti se onima koji ne poznaju Boga i ne pokoravaju se evanđelju Gospodina našega Isusa. 2 Solunjanima 1,8 Evo gdje je kršćanska “Sveta” Inkvizicija našla pravila i naloge za spaljivanje vještica* – u Bibliji! O kažnjavanju sinova svećenika niti riječi. Muškarci mogu imati i ljubavnice i mnoštvo supruga. Zar je moguće da se u “Svetoj knjizi” nalazi tekst kojim se naređuje spaljivanje mlade trudnice samo zato jer je vodila ljubav, a nije udata? Ili zato jer se bavila proricanjem i ljekovitim napitcima? Bolje provjerite sami. Možda sam to izmislio, “jer sam na strani zla i mrzim kršćane”? ‘Sveta’ Inkvizicija je očito pobožno doslovce slijedila naputke iz Svetoga Pisma. Ne radi se o “pogrešnom razumijevanju nesavjesnih pojedinaca” nego striktnom pridržavanju onoga “što je Bog naredio, a proroci zapisali” u Bibliji. Je li Bog zaista naredio spaljivanje djevojaka? Je li Biblija zaista preslika Božanske Objave ili baljezganje sadističkih primitivaca? Kada bi ostatak Biblije bio prepun hvalospjeva ženama (a nije), samo ovo “pravilo” bi bilo dovoljno da svo “dobro” ove knjige padne u vodu. Kako objasniti sljedeće Isusove riječi u svjetlu Zakona o spaljivanju trudnica, ubijanju vračarica i naputaka Proroka za spaljivanje živih djevojaka uhvaćenih u seksu? “Ne mislite da sam došao dokinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao dokinuti, nego ispuniti. Zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ne, ni jedno slovce, ni jedan potezić iz Zakona neće proći, dok se sve ne zbude. (19) Tko dakle ukine jednu od tih, pa i najmanjih zapovijedi i tako nauči ljude, najmanji će biti u kraljevstvu nebeskom. A tko ih bude vršio i druge učio, taj će biti velik u kraljevstvu nebeskom.” (Mt 5,17) Ne samo da Isus nije dovodio u pitanje NITI JEDAN propis iz Zakona tj. naredbi navedenih u Starom zavjetu. On fanatično galami da se čak niti jedan zarez niti slovce ne smiju dovesti u pitanje, a kamoli neki od Zakona poput ovoga o spaljivanju djevojaka za tako nedužne stvari kao što je malo ljubavne igre ili gatanje. Epizoda o Isusovom spašavanju bludnice od kamenovanja – “Neka prvi baci kamen onaj koji je bez grijeha ” – dokazan je falsifikat koji je dopisan stoljećima kasnije, ne bi li se lik Isusa nekako prikazao milosrdnijim nego što je bio. Procjene oko toga koliko je nevinih žena mučila i živih spalila kršćanska inkvizicija tijekom 250 godina, kreću se od 200.000 do 2 milijuna ! Kalvin kaže: “Biblija nas uči da postoje vještice i da ih treba ubiti … ovaj Božji zakon je univerzalni zakon.” Martin Luter je vjerovao da vještice treba spaljivati i ako nikome nisu učinile nikakva zna . dovoljno je što su potpisale pakt s đavolom. Na zahtjev dvojice inkvizitora, profesora teologije/redovnika sa Univerziteta u Koelnu, Heinricha Kramera i Jacoba Sprengera, papa Inoćencije VIII u prvoj godini svojeg pontifikata, 1484., izdaje bullu “Summis Desiderantes Affectibus”, ili čuvenu vještičju bullu, koja osuđuje vještice i naređuje njihov progon: I sta reci na ovo ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 To je opisano u Svetom Pismu ,ali opet ti kazem mi ne sledimo knjige vec Bogocoveka,jer sta ce nama Bog koji nije bio covek i koji nam svojim primerom nije pokazao kako treba ziveti!Pa poslao ti je poslanike da ti pokazu kako da zivisA odakle znas kako se Bogocovek ponasao?Napamet? Predivan je Gospod u svetima svojimLijep odgovor koji nista ne pojasni.Hristos ima svoje svedoke do krvi koji su umrli zato sto su verovali da je on sin Boziji ,a ne poslanik , ko svedoci za muhameda?Hristos uci da ce njegovi ucenici ciniti ono sto je i on cinio,2000 godina Hriscanstva to i dokazuje i svi ti ucenici su verovali da je Hristos sin Bozi a ne poslanik! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 To je opisano u Svetom Pismu ,ali opet ti kazem mi ne sledimo knjige vec Bogocoveka,jer sta ce nama Bog koji nije bio covek i koji nam svojim primerom nije pokazao kako treba ziveti!Pa poslao ti je poslanike da ti pokazu kako da zivisA odakle znas kako se Bogocovek ponasao?Napamet? Predivan je Gospod u svetima svojimLijep odgovor koji nista ne pojasni.Hristos ima svoje svedoke do krvi koji su umrli zato sto su verovali da je on sin Boziji ,a ne poslanik , ko svedoci za muhameda?Hristos uci da ce njegovi ucenici ciniti ono sto je i on cinio,2000 godina Hriscanstva to i dokazuje i svi ti ucenici su verovali da je Hristos sin Bozi a ne poslanik! Pa samo su oni tvrdili da je On Sin Boziji Isus je uvijek tvrdio da je On Sin Covjeciji Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 To je opisano u Svetom Pismu ,ali opet ti kazem mi ne sledimo knjige vec Bogocoveka,jer sta ce nama Bog koji nije bio covek i koji nam svojim primerom nije pokazao kako treba ziveti!Pa poslao ti je poslanike da ti pokazu kako da zivisA odakle znas kako se Bogocovek ponasao?Napamet? Predivan je Gospod u svetima svojimLijep odgovor koji nista ne pojasni.Hristos ima svoje svedoke do krvi koji su umrli zato sto su verovali da je on sin Boziji ,a ne poslanik , ko svedoci za muhameda?Hristos uci da ce njegovi ucenici ciniti ono sto je i on cinio,2000 godina Hriscanstva to i dokazuje i svi ti ucenici su verovali da je Hristos sin Bozi a ne poslanik! Pa samo su oni tvrdili da je On Sin Boziji Isus je uvijek tvrdio da je On Sin Covjeciji Govorio je on tad govori on i sad,Hristos je uvek svez nikad zastareo,a sad kako ces ti tumaciti njegove reci to je vec tvoja stavar Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Nego dalje o ucenju Islama Naš poslanik Muhammed, s.a.v.s., je rekao: “Allaha mi ne vjeruje… Allaha mi ne vjeruje… Allaha mi ne vjeruje… “Ko, Poslaniče?’’ – upitaše ashabi, a Poslanik odgovori: “Onaj od čijeg zla nije siguran njegov komšija.”. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Pa samo su oni tvrdili da je On Sin Boziji Isus je uvijek tvrdio da je On Sin Covjeciji U Jevanđeljima je mnogo puta naznačeno da je Hristos Sin Božiji. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Ucenje Islama Kuran 2 2. Ova Knjiga, u koju nema nikakve sumnje, uputstvo je svima onima koji se budu Allaha bojali; 3. onima koji u nevidljivi svijet budu vjerovali i molitvu obavljali i udjeljivali dio od onoga što im mi budemo davali; 4. i onima koji budu vjerovali u ono što se objavljuje tebi i u ono što je objavljeno prije tebe, i onima koji u onaj svijet budu čvrsto vjerovali. 5. Njima će Gospodar njihov na pravi put ukazati i oni će ono što žele ostvariti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука