Jump to content

Патријарх Иринеј у Нишу: Сви смо дужни да дигнемо глас у заштити КиМ, а ако дође до силе морамо учинити све да то вратимо – милом или силом

Оцени ову тему

Препоручена порука

ja ponekad  i pitam... koliko je izbeglica sa kosova a koliko ljudi koji su prodali svoju imovinu i krenuli u srbiju.

Не можеш да замериш неком ко је окружен исламистима, терористима, трговцима органима и дрогом за продају имовине и пресељење у безбеднији регион. Да не спомињем то да на КиМ постоји велика површина у коју Срби не смеју ни да загазе. Дакле, човек ту нема ни најосновнију слободу кретања, нема слободу вероисповести, не сме да истакне националну припадност, дискриминисан је при запошљавању...

Има оних који су били похлепни и успели да узму неки већи новац, али је већина била приморана да прода своју имовину. Да је нису продали, били би истерани са ње у неком од бројних прогона и остали без ичега, овако су се бар некако снашли.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

bio sam po celoj Severnoj Srbiji al sem brace iz bosne,krajine i kosova i pojedinim zaista autohtonim laloskim Srbima ovo ostalo je vojvodjanerski bazibozluk ,,imao sam i par tuca u zrenjaninu,eckoj i novom sadu ! to su Srbi al oce da su posebni vojvodjanski Srbi

Подели на овим сајтовима

Ma to što navodiš da je protestant kao da je to bitan argument.

Ja čista Srpkinja nisam i ne bih rekla ni da pripadam balkanskoj srpskoj kulturi, bar po vospitanju.

Za sektaški um i ograničenost ne znam, ne mogu ja da sudim.

Пази Патрију нападају два протестанта један као пацифиста други као милитариста.

Значи ни један католик ни један православни теолог, него двојица протестаната.

А сад да не спекулишем у каквим су односима ова два протестанта са неким западним безбедносним структурама, то би било превише за ову тему.

Ја ти бре лепо причам, практично ти се исповедам теби као феминисткињи, комунисти и човеку, а ти ме не разумеш. Срби размишљају другојачије,  него ми који смо позападњачени. Они се просто не баве тим стварима. А ако се почну бавити онда су мање више секташи, зилоти или тако неки фрикови који су заправо пукли. Дакле кад се срби почну бавити теологијом или философијом то је знак да су пукли.  Не кажем ја да је то апсолутно лоше, има појединаца који постану и светитељи рецимо као владика Николај, који је прво био опуцо па га после смунтали ови из богомољачког покрета. Али генерално илити у већини слаба вајда од србаља који философирају.

Ево пример, која корист од мене?

Подели на овим сајтовима

Koliko god je moguće, raznim sredstvima.

Ako bih morala da biram da li ću hladnokrvno i sračunato (a takva je vojna akcija) pucati nekome u lice i ubiti ga ili izgubiti krov nad glavom, birala bih da izgubim krov nad glavom. Meni je to bazično hrišćanstvo.

То је базично за хипи покрет.

Чак св. Кирило и Методије дакле пре тисућу лета на питање муслимана зашто се Хришћани бране ако им је заповеђено да окрену други образ кажу из ЉУБАВИ!

Из љубави према ближњима Хришћанима.

Лако је мени да погинем, толико ме заболе за сопствени живот да ми је тај начин умирања најлакши, лакши него да се колима закуцам у бандеру. Али ми није лако да гледам да неко убија некога кога ја волим. Тада је моја обавеза да браним ближњег, онога кога волим и рокнем убицу, да му распорим утробу и проспем џигерицу по зеленој трави ко Обилић Мурату!

Подели на овим сајтовима

Слушај, не знам ја како све може да се евакуише народ у таквој ситуацији, има људи који су за то надлежни, знам да је боље покушати нешто него седети и не радити ништа.

Постоји споразум Србије и Русије,да као шатро аеродром у Нишу служи за слетање руских летелица у случају хуманитарних катастрофа...а ја лично мислим,да ће он послужити и за неке друге акције... 0405_feel

И само овим војвођанима да кажем, да се не бих баш кладио да тамношњи срби изгарају од љубави према остатку Србије,поготово Бгд-у...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

То уопште није базично хришћански већ себичлук и кукавичлук. Постоји граница, гранични тренутак када се на тиранију одговара бруталном силом, јер тиранин неће стати, он ће наставити да силује и уништава све око себе, неће се зауставити само на теби и твојој кући. 

"Čuli ste da je rečeno: 'Oko za oko i zub za zub'. A ja vam kažem da se ne protivite zlu; nego ako te ko udari po tvom desnom obrazu, okreni mu i drugi; i onome koji hoće da se parniči s tobom i da ti uzme haljinu, podaj mu i ogrtač; i ko te potera jednu milju, idi sa njim dve. Daj onome koji od tebe traži, i ne okreći se od onoga koji hoće od tebe da pozajmi." (Mt. 5:38-42)

Gde je ovde "granični trenutak"? Govorimo o ličnom dostojanstvu i neživim posedima.

Reći ću ti šta je za mene "granični trenutak", zasnovano na ovom stihu. Šamar je uvreda; ali ozbiljan napad i/ili pokušaj ubistva znači da jedna ikona Božija pokušava da uništi drugu. Onda, većina teologa bi se složila, samoodbrana je sasvim opravdana.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

bio sam po celoj Severnoj Srbiji al sem brace iz bosne,krajine i kosova i pojedinim zaista autohtonim laloskim Srbima ovo ostalo je vojvodjanerski bazibozluk ,,imao sam i par tuca u zrenjaninu,eckoj i novom sadu ! to su Srbi al oce da su posebni vojvodjanski Srbi

Па имо сам и ја, па шта. Туко сам се са скинсима војвођанерима. Сад су они велике демократе у Војводини.

Подели на овим сајтовима

И само овим војвођанима да кажем, да се не бих баш кладио да тамношњи срби изгарају од љубави према остатку Србије,поготово Бгд-у...

Па то је тачно али ко уопште изгара од љубави према Бгд-у?

Подели на овим сајтовима

Па имо сам и ја, па шта. Туко сам се са скинсима војвођанерима. Сад су они велике демократе у Војводини.

:krstix:

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Ево пример, која корист од мене?

To imaš Recht, da su Tesla i Pupin samo vilozofirali dje bi stigli, šta bi napravili?

bolje vile u ruke nego vilozofijom se samo bavit, od tog ništa nikada.

Evo i Marko Kraljević, malo pije malo Šarcu daje, dakle stigao oboje.

Подели на овим сајтовима

@@Paradoksologija,

"Гранични тренутак" код комуниста не постоји :) што би они бранили куће, станове или било шта од имовине, када је они нису ни стекли...ко још брани друштвену своину? :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Слушај, не знам ја како све може да се евакуише народ у таквој ситуацији, има људи који су за то надлежни, знам да је боље покушати нешто него седети и не радити ништа.

Nema tu nikog bar tako je bilo 99, ostali smo na cedilu, i na kraj smo bili primorani sami da odlučujemo. Krenuli smo za Srbiju i putovali 27sati. Onaj ko nije to doživeo nema ni predstavu kako se sve to izdešava na brzinu, nisi ni svestan šta te je snašlo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...