Jump to content

Патријарх Иринеј у Нишу: Сви смо дужни да дигнемо глас у заштити КиМ, а ако дође до силе морамо учинити све да то вратимо – милом или силом

Оцени ову тему

Препоручена порука

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Politika/2091976/Patrijarh+Irinej%3A+Du%C5%BEni+smo+da+dignemo+glas+u+za%C5%A1titu+KiM.html

Ја не знам како се може ово тумачити осим не баш најсрећније срочее изјаве.

Зашто би хтео да каже да КиМ треба вратити милом или силом, "ако дође до силе и сила буде узела"  када је до силе већ дошло пре 16 година, сила све време траје и силом нам је дефакто одузето КиМ? Једино има смисла да је хтео да каже да треба бранити милом или силом манастире уколико их силом неко присвоји и узме под своју контролу, што је сасвим легитиман став.

Kojom silom kad zadnjih 15 godina se sistematski radi na uništavanju vojske?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

A i otkud mu sila dole, hoce Vucic poslati? Ovo je prazna izjava, nicemu ne sluzi osim da bezveze podize tenzije.

Reče da je dole rezidencija srpskih patrijarha - ako tamo ima sedište i živi, sigurno zna o čemu priča i sigurno da i tamošnji narod potpuno isto misli i oseća, pošto su u istom sosu.

:.mislise.

[sarkazam]

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Reče da je dole rezidencija srpskih patrijarha - ako tamo ima sedište i živi, sigurno zna o čemu priča i sigurno da i tamošnji narod potpuno isto misli i oseća, pošto su u istom sosu.

:.mislise.

Ali njegova je u Beogradu ako je tako kao što kaže onda treba tamo da se smesti.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Kojom silom kad zadnjih 15 godina se sistematski radi na uništavanju vojske?

Имамо ми сасвим довољно силе да се заштитимо од свих комшија (од Албанаца са КиМ нарочито) само што је (бар мени) баш мало вероватно да бисмо смели да било шта решавамо војно на КиМ. Мислим да би сваку нашу акцију у реалности прво морали да одобре Американци, ЕУ, евентуално Руси па тек онда да се нешто уради. Зато се слажем са Фиблом да је свака прича о сили оразна прича.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Sabor srpske crkve koliko se secam je 2005 odobrio da siptari obnavljaju crkve i manastire na Kim.

Не сећаш се добро. Одобрио је да се цркве и манастири обнављају средствима Савета Европе, под условом да целом акцијом руководи наш ЗАвод за заштиту споменика културе.

Због овог другог услова, влада Косова се повукла 2010. године, и сад се цркве и манастири обнављају парама Владе СРбије и страних донатора, без икаквог учешћа Косова, чак и симболичног као раније.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

I šta recimo ako šiptari upadnu u manastire?Šta onda?

Подели на овим сајтовима

Niko da ne vice: ,,Napred!", nego ,,Zamnom"!

Ma, na Turke bih išao i ja, imam s njima neke neraščišćene račune oko Bosne.

Da je Kosovo dio Morave odmah bi navalio s moravskim mladencima i ja djedek.

No kasno se gospodin patrijarh sjetio, sad su Turkovia članovi NATO i možemo pevat borbene samo

Ovo su sve moravske vojničke pjesme iz vremena vojevanja s Turcima pod Bečom, Beogradom itd..

https://www.pouke.org/forum/topic/39823-vojna-muzika-parade-i-vojni%C4%8Dke-pjesme-iz-cijelog-svijeta/page-3

https://www.youtube.com/playlist?list=PLzvn0An9oFFnQTB5aQkdbizaO6-ybtVmq

https://youtu.be/AsIAX0xkhRo

Подели на овим сајтовима

Gospodnja je vaseljena i sve sto je u njoj...  Nase je da uradimo sve sto je u nasoj moci, a onda sta bude bice...

A u našoj moći je šta?Da ćutimo i gledamo?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...