Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Smarati s jednim te istim parolama na temama koje su tačno određene vrlo je iritantno. Ja se ne petljam u tvoje polje interesovanja (a to bi bio verovatno pravoslavni nju ejdž). hipi moj prijatelju hipi sam ja za Boga. I to je tako, nikako nisam savršen i sjajan i nepogrešiv i nezabludiv i pametan u delima svojim. Ja nemam još hrabrosti da kayžem da sam crv ali ovo sve drugo jesam. Jedino, što verujem jeste da pre uzimanja Tela i Krvi, nisam bio isti, niti sam isto voleo bakine kolače. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Panteizam je stran hrišćanstvu a ti ga ovde iz neznanja propagiraš, koliko se sećam čak su teološke veličine kao Grigorije Palama razlglabali i u sitne kockice razlikovali to kako je Bog prisutan u svetu koji se stvorio a da pritom i dalje ostane različit od njega Uh reče mi nešto što ja ne rekoh? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Moje insistiranje na stvorenoj materiji i nestvorenom Bogu idu zajedno u paketu a ne posebno i nejasno, zato ste i stvorili ateiste. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Još samo jedan bedan osvrt za kraj, Apostol za koga neki misle da je jeo bunike, kad je govorio o trećem nebu i rekao da je tamo sam Bog, jeste video Život koji se dešava i tada i sada dok ovo čukamo ovde a ne nešto što ne postoji, jer ga mi ne videsmo i zato što ga i sam samcat apostol ne može rečima opisati i slikom doneti. Taj život je i sada i do kraja svih vremena, taj život je zato tamo jer je sam Bog. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 I kako sada da pričamo o Oboženju prirode? Nikako el, da, bolje da se divimo redosledu kamenčića i njihovim sastavima. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Pogledajmo oko Oboženja još nešto. Medicina kao grana se zanima za produženje života možda čak i besmrtnost.... veliki novac bi neko dao za besmrtnost el da? Medjutim šta nama znači besmrtnost ako postanemo besmrtno zlo? Koju korist imamo od besmrtnog zla? I šta je možda bolje, naći napitak za besmrtnost ili moyda ipak ne naći, to je večito pitanje i večita dilema.... Ajmo sada da nadjemo napitak i da nekim čudom uspemo svi da ga popijemo a ne samo privilegovano zlo naprimer kao mogućnost.... Gde je Oboženje? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Sr. Frankeštajn, će mahati napitkom za besmrtnost a ja ću reći Hristos je istinski Život i smoriću pola foruma koji će se upisivati u knjigu dr.frankeštajna i govoriti mi da smaram. Mislim.. uzmite vi napitak ali svartite i u Crkvu da se javite Hristu i da se Pričestite... ma ej VSB ne smaraj ti svaku temu zatvoris... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Šta će se to i materijalni i duhovno promeniti u nama fizički, pa ćemo moći živeti i razumeti videti ona nebesa koja nam je svedočio apostol je pravo pitanje i prava diskusija. Ili ćemo govoriti, ma to je samo apostol video pa nek se samo on i nada.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 ch2/4gvs/b=-1x7cm2 eto ti formula za prostor živ bio. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Blaža Željko Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 ja mislim da bi vas dvojica mogli na svaku hebenu temu na ovom forumu odgovoriti sa ovom univerzalnom porukom koju ste izrodili, i svi bi mogli da zauvek ugasimo kompjutere i odemo da sednemo negde i sijamo u mraku... Nisi ništa kvotovao pa ne znam kome se obraćaš; možda nekome od prekjuče ...ali u međuvremenu dosta je toga još napisano!? Ako se obraćaš meni ili "volim Sina Božijeg" onda su tu stvari prilično jednostavne. Univerzalnu poruku nismo izrodili mi; nas dvojica, Janko, Marko ili otac Zoran, to je Jevanđelski odgovor na sve dileme oko mnogih pitanja koja tište mozak. Ako su ti Jevanđelje i Gospod kroz njega neki autoritet onda ćeš to shvatiti kao pravi odgovor na naslovnu temu! Ako ti Crkva nije autoritet nećeš nikada naći odgovor koji će te zadovoljiti. Da se kloniraš kroz 200 generacija sa istom dilemom ...niko od ljudi ti neće moći odgovoriti na spomenuto pitanje! I to je tako! Pokušaj, tragaj ...kroz filosofije, teologije, basne i bajke; nije to zabranjeno jer čovek ima i tu istraživačku potrebu i kritički duh - ali nema odgovora mimo Hristovih jednostavnih reči. Naprosto, nije mooguće smrtnom umu, bez Hristove intervencije, da shvati nešto iz duhovnih prostora! Nije moguće i još jednom: nije moguće! A sad.. mi možemo do sudnjeg dana da postavljemo štokakve teorije a da ih pri tom niti ti koji ih kažeš baš sasvim razumeš, niti ja koji ih čitam mogu da ih obuhvatim razumom jer duhovno nije smestivo u razum! Ovako ti lepo Gospod kroz jevanđelje kaže (parafrazirano) "Carstvo nije geografski ni tamo ni ovamo; ono je unutra u srcu čovekovom kada je unutra i Gospod"! Prosto da ne može prostije. Nema geografskih odrednica; pravaca i smerova: levo, desno, gore ili dole - unutra u srcu je celivača i boravište Ljubavi - jer brate: Bog je ona ljubav kojom ti voliš! Ništa preko toga ili ispod toga! Kad oteraš Boga iz sebe kroz mržnju, strasti, opijate i uopšte svaki greh ...onda si ista osoba ali u paklu (koji isto tako nema geografsku odrednicu)! Pakao je život bez Hrista - bez ljubavi! Mučenje u sopstvenoj mržnji, zavisti, zlobnim raspoloženjima. Prosto da ne može prostije! Trudi se da nemaš u srcu zavist, ogovaranje ili trač; pokušaj mikrosnagama i sa malo volje da loša raspoloženja savladavaš molitveno i srešćeš u Jevanđelju odgovor na svaku, pa i na ovu dilemu. Od Boga ti zdravlje 8086.gif Volim_Sina_Bozjeg, Васијан and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Васијан Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 http://www.svetigora.com/node/17207 Volim_Sina_Bozjeg and Blaža Željko је реаговао/ла на ово 2 https://m.youtube.com/watch?v=nsB5P4VsUdA Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Zaista nije slučajno što su se apostolu otvorilo nebo, gde ne može opisati prostor do da je tu sam Bog. Žao mi je što ne postoji razumevanje, da se priroda posmatra u svetlosti Tvorca. Kažem, kakva su ta tela koja će moći razumevati ono što apostol niej mogao razumeti kad je bio uznesen ili je imao viziju, kako god to neko tumačio upravo apostolovim rečima: Da ne zna, da li je bio u telu ili nije. Dakle Sir Oliver, zna bolje od samog apostola ali eto nećemo više da se bavimo bakinim kolačima, nešto drugo hoću da razmišljam, hoću da razmišljam o Oboženju prirode i o eshatološkim telima, koji će moći i razumevati i pogledati i objasniti to nebo o kome nam apostol govori. Dakle nije suština samo zatvoriti sa nebom koji je sam Bog nego upravo otvoriti pogled na lokaciju nebesa upravo sa nebom koje je sam Bog. Ja bi voleo jasniju sliku gde je moj stav neobrazovan, nenaučit izmišljen i pogrešan a ne pominjanje upravo svetog Palame, koji je sve vreme razlaganja tvorevine u kockice, govorio o sveprisutnosti Boga koji se razlikuje od kockice a koji ustvari jeste taj koji ispunjava odredjuje i stvara kockicu. Dakle o ovoj temi se može zaista puno toga govoriti i povezati sa ostalim temama tipa eshaton, vreme, prostor, propadljivo i nepropadljivo. Samo jedno zaista ne može, ne može se isključiti Bog koji je kako Oliver reče stvorio i ostavio svet da se sam razvija. Ta teorija može biti prihvaćena samo u smislu, da je za Boga sve već gotovo, sve je već Stvoreno sa Njegove vanvremenske distance i onda dolayimo do toga da je moj zaključak Božje direktne sveprisutnosti više nego očigledan i činjeničan. Blaža Željko, kopitar and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 What i-Bog (ajBog)? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука