Jump to content

Који је савремени теолошки поглед на локацију "Небеса"?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Moj dobri brat, od kad im ja to napisah... :) Hristos posredi nas.

:) 8086.gif Amin, daj Bože! Naravno jasno je da nisam čitao sve komentare; brate ...pa tu je dvadeset strana gusto kucanog teksta!? :) Predpostavio sam da ima sličnih odgovora ali ko velim "ajd' da kažem nešto o samom naslovu pa nek ide kud ide" ...upravo zbog onog jednostavnog Hristovog odgovora na postavljeno pitanje. Samo se nadam da opetovan tekst nije nikome na škodu!?

Nekako mi je sama tema bila duže vremena nezanimljiva, no vidim da se ne mrda sa prvih par mesta naslovne strane!? Pomislih tek danas "de da vidim šta se tu dešava" ...kad ono mnogo znanih osoba! Bi mi drago! Lepo vas je videti na okupu ...sabrane :)

Подели на овим сајтовима

ja mislim da bi vas dvojica mogli na svaku hebenu temu na ovom forumu odgovoriti sa ovom univerzalnom porukom koju ste izrodili, i svi bi mogli da zauvek ugasimo kompjutere i odemo da sednemo negde i sijamo u mraku...

:) 

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

ja mislim da bi vas dvojica mogli na svaku hebenu temu na ovom forumu odgovoriti sa ovom univerzalnom porukom koju ste izrodili, i svi bi mogli da zauvek ugasimo kompjutere i odemo da sednemo negde i sijamo u mraku..

Vidiš, zbog tebe dušo godine trošim da o nebu i o nebesima govorimo u Telu i Krvi, dakle govorim slaveći Onoga koji Jeste i Nebo i Nebesa i ebo kako god...

O Njemu govoreći želim da vas potstaknem na suštinu, šta je taj neko ko je vama izgleda samo usputni Bog koji stvori nešto sa čoime ćete se vi igrati proučavati u smislu fenomena iliti jednog smislenog redosleda iliti kompletne evolucije i razvoj vrsta.

Zašto to radite? To radite zato što ne verujete u Oboženje prirode, svekolike Tvorevine Božje, gde kamen više nije kamen nego je to čudno i tvrdo ustvari nešto iz čega Bog može podići decu Izrailjevu. (nije jednostavno ovo pa nemoj lako da predješ, setićeš se dnk).

E ja vas braćo (ne samo ja) pozivam, da pravim imenom nazovemo nebo a to je Isus Hristos, Njegovo Telo i Krv i da vidimo braćo, šta je to On utkao u tu materiju, da vidimo suštinu celine posebne zasebne celine koja se zove nebo, zemlja, mož dodaš i ljubav prema Moniki Beluči, dakle da vidimo to zrno, koje nikada nećemo moći potpuno definisati i obrazložit ali je to zrno utkanu u smisao materije i kako ta materija ustvari deluje za nas.

Upućivanje na Boga i na Njegovu slavu nije Olivere kraj Puta nego jedan divan i nezamislivo beskrajan Početak Puta.

U to veruj i budi siguran, tako će materija da se pretvori od silne ljubavi prema Tvorcu u beskrajno meke molekulske strukture, gde oštrice postaju sladoledi i gde morske dubine kriju kiseonik.

Materija bez Boga u bilo kakvom proučavanju, je prazna "zanimljivost" i ne donosi nikome korist u to može da te utvrdi recimo i istorija u odnosu Tesla Edison.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

:) 8086.gif Amin, daj Bože! Naravno jasno je da nisam čitao sve komentare; brate ...pa tu je dvadeset strana gusto kucanog teksta!? :) Predpostavio sam da ima sličnih odgovora ali ko velim "ajd' da kažem nešto o samom naslovu pa nek ide kud ide" ...upravo zbog onog jednostavnog Hristovog odgovora na postavljeno pitanje. Samo se nadam da opetovan tekst nije nikome na škodu!?

Nekako mi je sama tema bila duže vremena nezanimljiva, no vidim da se ne mrda sa prvih par mesta naslovne strane!? Pomislih tek danas "de da vidim šta se tu dešava" ...kad ono mnogo znanih osoba! Bi mi drago! Lepo vas je videti na okupu ...sabrane :)

Vidiš kako je za neke od nas ovo početak a za neke definitivno kraj istraživanja neba ili nebesa i kao zasebne svorene celine i suštine, što bi recimo Milan Nikolić imao o čemu da priča.

Svi oni misle da je to nama kraj diskusije i uživanja u nebesima a nama je ustvari to početak koji je utkan u svaku dalju diskusiju.

Подели на овим сајтовима

Ne videći smisla u samoj Tvorevini i ne videći smisla u samom pitanju a zašto opšte Tvorevina, ja ne vidim smisla ni zašto opšte onda Bog.

Ako ostanemo bez tih odgovora smisla, koje nauka sama po sebi ne pruža mi ćemo imati zanimljiv i šarenolik put ostajanja bez ikakvog smislenog Života.

Postaćemo fenomen koje će puževi tamo nekih milijarda godina kad nam iskopaju kost proučavati.

Подели на овим сајтовима

Vidiš, zbog tebe dušo godine trošim da o nebu i o nebesima govorimo u Telu i Krvi, dakle govorim slaveći Onoga koji Jeste i Nebo i Nebesa i ebo kako god...

O Njemu govoreći želim da vas potstaknem na suštinu, šta je taj neko ko je vama izgleda samo usputni Bog koji stvori nešto sa čoime ćete se vi igrati proučavati u smislu fenomena iliti jednog smislenog redosleda iliti kompletne evolucije i razvoj vrsta.

Zašto to radite? To radite zato što ne verujete u Oboženje prirode, svekolike Tvorevine Božje, gde kamen više nije kamen nego je to čudno i tvrdo ustvari nešto iz čega Bog može podići decu Izrailjevu. (nije jednostavno ovo pa nemoj lako da predješ, setićeš se dnk).

E ja vas braćo (ne samo ja) pozivam, da pravim imenom nazovemo nebo a to je Isus Hristos, Njegovo Telo i Krv i da vidimo braćo, šta je to On utkao u tu materiju, da vidimo suštinu celine posebne zasebne celine koja se zove nebo, zemlja, mož dodaš i ljubav prema Moniki Beluči, dakle da vidimo to zrno, koje nikada nećemo moći potpuno definisati i obrazložit ali je to zrno utkanu u smisao materije i kako ta materija ustvari deluje za nas.

Upućivanje na Boga i na Njegovu slavu nije Olivere kraj Puta nego jedan divan i nezamislivo beskrajan Početak Puta.

U to veruj i budi siguran, tako će materija da se pretvori od silne ljubavi prema Tvorcu u beskrajno meke molekulske strukture, gde oštrice postaju sladoledi i gde morske dubine kriju kiseonik.

Materija bez Boga u bilo kakvom proučavanju, je prazna "zanimljivost" i ne donosi nikome korist u to može da te utvrdi recimo i istorija u odnosu Tesla Edison.

nisam ateista, ali posle ovoga  mi je ateizam bliži...

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Potsetiću još jednom reči Apostola, kad se uzneo na treće Nebo.

Rekao je doslovce da je tamo sam Bog. Ej sam Bog!

Подели на овим сајтовима

Još jedno potsećanje šta je ustvari priroda.

Kažu knjige, da posle pada Adama i Eve, sva priroda koja je bila u potpunom saglasju sa Adamom, okreće se protiv Adama i Eve i postaje njihova prepreka, bol i uzrok patnji, jer ne vladaju više njom.

Dakle jedan kompletan i istorijski sled i tok stvari koji nas do danas prati zapisan u Pismu i Predanju, daje jednu jasnu sliku kako treba gledati na materiju i kako treba vladati ponovo i obvladati njome.

Jedini način da se to postigne ja sada kao verujući vidim u Oboženju svekolike prirode koju Bog čini. (da bi se to zbilo, Hristos zaista mora biti sveprisutan i ispunjavati sve a ne samo drzati u ruci naprimer.)

A kako Oliver ti vidiš Nebesa živo me zanima.

Подели на овим сајтовима

Verovatno pijani Apostol govori o tome kako je na nebesima Bog sveprisutan i to istinski sveprisutan i ne kao sto ovde to biva. Ja se nadam da je i onako pijan prepoznao razliku izmedju ovde i tamo gde je bio uzdignut.

Jasno govori o sveprisutnosti i govori da je sam Bog tamo. Kako? Zašto? Koje je to Telo i Krv? Nije li ovo kojim se hranimo? Kako možeš biti sveprisutan a da nisi u svemu i ispunjavaš sve? 

Подели на овим сајтовима

Pojam Nebo i pojam Nebesa, može da bude različit samo čoveku, koji ne veruje u Oboženje i Božju sveprisutnost i koji ne nosi Carstva Nebeskog u sebi.

Otac Zoran je rekao da je to jedno nebo, i jeste to je jedno nebo jednoga Boga ali ga svi ne vide tako, što nimalo ne treba da utiče na suštinu.

Razlagati nešto u kockice, gde to nije moguće, znači samo bezvredno umovanje i šarekonoliko ubijanje vremena.

Подели на овим сајтовима

Ajmo redom, 

Panteizam je stran hrišćanstvu a ti ga ovde iz neznanja propagiraš, koliko se sećam čak su teološke veličine kao Grigorije Palama razlglabali i u sitne kockice razlikovali to kako je Bog prisutan u svetu koji se stvorio a da pritom i dalje ostane različit od njega (da nebo ostane nebo, a Nebesa Nebesa).

To šta je apostol video u svojoj viziji ako se ne varam ostaje tajna do danas, a i ubuduće sve do Drugog Hristovog dolaska kada će nam konačno biti otkrivena, a do tad oko ne vide, uho ne ču... ali vidim ti imaš otkrovenje toga

Kako ja vidim Nebesa; za mene su Nebesa prostorno-vremenski kontinuum jedne kvalitativno drugačije stvarnosti, nečega potpuno različitog od svega što znam. Mesto ispunjenja svake nade, svake skrivene želje, gde će svaka stvar naći svoj smisao i svako neznanje ustuknuti. Da bi to zaista bilo tako, Nebesa moraju biti različita od svega što znam. Predukus o kojem pričaju neki je možda samo kao sećanje na miris nekog kolača kojeg ti je baka davno u detinjstvu pravila dok ti stojiš gladan u nekoj šumi bez lišća u zimu i pitaš se koliko je to sećanje uopšte stvarno i otkud ono baš sad...

Smarati s jednim te istim parolama na temama koje su tačno određene vrlo je iritantno. Ja se ne petljam u tvoje polje interesovanja (a to bi bio verovatno pravoslavni nju ejdž).

O. Zoran je nedavno postavio tekst Grigorija Bogoslova o važnosti filozofije (nauke uopšte, pored teologije), gde ističe razliku između učenih ljudi i čobana, ali ti to nisi primetio. Nije mi namera da te uvredim, ali i on je mislio da je bitno da neko nešto komplikuje i razlikuje itd... da se bavi naukom.

Dalje, ja ne vidim kako te neke mantre mogu pomoći Hristu da On bude u svemu, jer je jasno kazano da prave promene neće biti dok ne dođe kraj istorije i kakve to uopšte veze ima sa naukom, filozofijom itd... sve ostalo je parcijalno osećanje i privremeno (oboženja, blagodati itd...)

Eto, toliko

• Волим 1

soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

To šta je apostol video u svojoj viziji ako se ne varam ostaje tajna do danas, a i ubuduće sve do Drugog Hristovog dolaska kada će nam konačno biti otkrivena, a do tad oko ne vide, uho ne ču... ali vidim ti imaš otkrovenje toga

Hvala naučenima.

To što je apostol video, on je jasno rekao, da je tamo sam Bog, ma šta tebi te reči značile.

Onima koji su u Hristu Isusu i telesno a ne samo duhovno, to znači i to osećaju, kao što ja osećam tvoje neverovanje u sve što si matematički slovno rasporedno naučio.

Ostalo oko nauke i teologije ništa nisi razumeo šta sam ja govorio a govorio sam to da se jedna na drugu oslanjaju i da jedna bez druge ne idu, odnosno idu u jednom smislu prožimanja a ne isključivanja.

navodeći na Hrista koji sve ispunjava ne želim da širim tvoja shvatanja već Njegove reči. Hristos već sada prijatelju se nalazi svuda i sve ispunjava i postoji razlika u svakom pogledu od onih koji Telo jesu i od onih koji Telo nisu.

Dakle da potsetim šta je apostol video da postoji i da je tu, sada i ovde i u veki vekova. Video je nebo koje je sam samcati Bog  .... i to je i rekao.

Ti si malo pre govorio o ovim rečima Apostola kao da je progtao bunike i imao vizije vidjenja ili šta god već jer je samo njemu poznato i samo se njemu desilo i samo njemu ostaje. Velika je razlika izmedju nas dvoje, pogotovo što sam ja kako kažeš naučno neobrazovan.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...