Jump to content

Који је савремени теолошки поглед на локацију "Небеса"?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Одакле сад па то? 'Си упао у неки окултизам?  :D

Pa proučavanje Boga jeste neka vrsta ezoterije. :D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

ожеш ово подебљано да поновиш још 100 пута ако желиш, ништа се неће променити док не изложиш неку револуционарну аргументацију или редефинишеш појам науке.

Kao što ti reče:

Ствари су много јасније кад их не посматрамо само онако како нам се допада.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Тешко, можда у неком поетском смислу. :)

Aj objasni mi na koji način je teologija nauka ako je predmet njene spoznaje van domašaja ljudskog saznanja?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Наука и science (као енглеска реч) није исто, science је много ужи појам.

U pitanju je terminoloska zabuna, desava se, nista neobicno. Ono na sta sam pokusao da ukazem jeste da study i science nisu isto, a kod nas se prevode kao nauka jer ne postoje dva termina za dva razlicita pojma nego jedan termin, pa nastaje zabuna kao ova. 

U sustini si opisao ono sto sam vec objasnio u prethodnim postovima. Dakle teologija nije science ali jeste study, a prevedno na srpski to zvuci: teologija nije nauka, ali jeste nauka?!?! Sad razumes?

Ali ono sto je bitno jeste da Zoran ne smatra da je nauka study, nego science, barem to znamo po onim linkovima sto je postavio gde lepo pise: theology is science. Tako da ovaj tvoj citat:

Теологија (као и филозофија, историја итд.) јесу науке, али нису science.

ocigledno pobija Zoranove stavove. 

Подели на овим сајтовима

Ali ono sto je bitno jeste da Zoran ne smatra da je nauka study, nego science, barem to znamo po onim linkovima sto je postavio gde lepo pise: theology is science. Tako da ovaj tvoj citat:

Ако можеш да ми линкујеш тај пост, не могу да нађем.

Подели на овим сајтовима

Za tu epitimiju mi je ko do lanjskog snega. 

Добио си је. Кад се умориш, замоли ме да ти је скинем. Нећеш бити ни први ни последњи.

Друго, све ово је већ разјашњено. Ја сам те лепо позвао да у српском уведеш ту енглеску терминологију. Онда неће бити забуна. Не могу да разумем одакле ти потреба да гушиш ако неко прича српски? 

Такође, видим да имаш проблем разумевања критеријума који се тичу природних наука. Због тога сам те позвао да читаш Фајерабенда и Рајхенбаха, тако да би био много смиренији у овим твојим ставовима. Избегао бих да те питам где сврставаш филозофију, да ми не искочиш са причама о васкрсењу диносауруса и лептира. - Видим да ниси прочитао текст који сам ти линковао, али на том ватиканском сајту постоје углавном и на енглеском, јер италијански, изгледа, да не знаш.      

Подели на овим сајтовима

Strana 15, imaju 4 linka, 2 u poslednjem postu, da ne linkujem svaki post posebno. 

То сам прегледао, не видим нигде да Авва тврди да је теологија science или да то пише у неком од тих текстова. Aко си користио неки софтвер за превођење, можда га је тако превело на енглески па је због тога вероватно и настао неспоразум између вас двојице.

Подели на овим сајтовима

Ја сам те лепо позвао да у српском уведеш ту енглеску терминологију.

Jos u prvom postu sam to uradio napisavsi da teologija nije nauka vec studija, prevevsi grubo engleski termin study.

Видим да ниси прочитао текст

Neosnovane optuzbe. Pritom spomenuti tekst vatikanskog koncila ima greske oko toga sta je nauka navodeci tipa da je teologija  ''nauka o Bogu'' i ''nauka o veri'' (pise tacno na italijanskom scienza Dei i scienza fede). 

Tako da sigorno nisam ja ubacio da je teologia scienza. Sta vise naslog prvog linka kog si poslao glasi: Anche la teologia e una scienza (Even the theology is science / Cak je i teologija nauka). http://www.uccronline.it/2014/05/06/anche-la-teologia-e-una-scienza/

Mozda i talijani imaju problema sa terminima. 

Подели на овим сајтовима

То сам прегледао, не видим нигде да Авва тврди да је теологија science или да то пише у неком од тих текстова. Aко си користио неки софтвер за превођење, можда га је тако превело на енглески па је због тога вероватно и настао неспоразум између вас двојице.

Ја само српску терминологију користим, а у њој је теологија наука. Иако све науке имају специфичне методе. То је све. Не капирам што се овај острвио...

Подели на овим сајтовима

Jos u prvom postu sam to uradio napisavsi da teologija nije nauka vec studija, prevevsi grubo engleski termin study.

Neosnovane optuzbe. Pritom spomenuti tekst vatikanskog koncila ima greske oko toga sta je nauka navodeci tipa da je teologija  ''nauka o Bogu'' i ''nauka o veri'' (pise tacno na italijanskom scienza Dei i scienza fede). 

Tako da sigorno nisam ja ubacio da je teologia scienza. Sta vise naslog prvog linka kog si poslao glasi: Anche la teologia e una scienza (Even the theology is science / Cak je i teologija nauka). http://www.uccronline.it/2014/05/06/anche-la-teologia-e-una-scienza/

Mozda i talijani imaju problema sa terminima. 

Кад твоја терминологија превлада, тј. уђе у употребу, онда ћу је и ја поштовати.

Подели на овим сајтовима

не видим нигде да Авва тврди да је теологија science

Nigde ni ne tvrdi, ali postavio je linkove u kojima pise da je teologia scienza. Ili ava nije citao tekstove i obracao paznju ili smatra da je teologia scienza, ali to je postavio. 

Uostalom raspravljamo se oko besmislenih termina. Ako Ava misli da teologija nije science onda sve ok. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...