Снежана Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Nema idealne tezine, te mjere su glupost, ja sam imao 84 kg sa 5% body fat, imao sam i 74 sa istim procentom I sad od 62-64 sa malim, malim procentom, kao da se koza providing, meduti imam tanke kosti I misicne made tako da ne izgledao mrsav, hehehe. Uzmes dva covjek of 185, pa nek obojica imaju 85 kg, a mogu imati totally drugaciji izled jedan zgodan, a drugi cak ne. Kod zena je to jos drasticnije. конституција је јако битна, елем, пре неки дан се сестра и ја "разгледамо", она је пар сантметара нижа и пар килграма има више од мене, али јој феноменално стоји, ја бих са тих -110 изгледала као кад би на пампур ставио две чачкалице Ronald and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Ми смо људи, а не машине. Нама храна не треба само као гориво, већ и као задовољство. Зато постоји кулинарство као занатско-уметничка дисциплина. Naravno postujem ljude koji uzivaju hrani, moja majka ce mozda ici da radi kod jednog covjeka u Veneciju u vrhunskom restoranu, on je nekada imao u Budimpesti restoranu koji je bio medju cetiri u Evropi, covjek je genije vrhunski umjetnik( Leo Casteli ga je ucio slikanju) i muzicar( Michael Jackson je snimao kod njega u studiju)a I kuvar zamisli to, e sad ja tu nisam vidio ogromne obroke, ukusne svakako I zanimljivie medjutim niko ne jede 5 tanjira supe, mada ja nemam nista I da jede sa svojim novcem. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Luigi Cornaro je jeo 350 gr hrane dnevno, hljeb, zumance, supu I malo mesa. To je vrlo mala kolicina, danas svaki covjek moze kroz krvnu sliku moze da prati stanje I koriguje. Ali kod nas se za Bozic pravi hrane za mjesec dana. Ne treba sad nikakav asketizam, ali pretjerivanja u prejedanju ima koliko hocete, kultura ishrane ne postoji vec strah, pa imamo one mantre " ostade ti snagu u tanjiri" itd. Na Worldometres se stvarno moze pratiti zanimljiva statistika jedan od podataka je da dnevno umre oko 25 000 ljudi od gladi, I onda kad vidis koliko hrane ljudi bacaju, za nepovjerovati. Vjerovatno ce u buducnosti glad biti iskorjenjena, mislim siguran sam, ali se nerviram sto u mojoj porodica ukoliko nestane hljeba kao da je atomska bomba pala u stan. Ronalde mislim da si mlad, a i nemas to iskustvo... S jedne strane si racionalista, ali moras skontati da neke stvari s racijem i ne treba da budu vezane... Ne moze covek postati masina koja samo logicki posmatra sve i suvo racionalno. To lako vodi u osudu drugih, a i nekako je prehladno... Ti si takav kakav si i to je ok, al razumi da su ljudi na ovim prostorima bili isuvise gladni, da je buducnost pa i prehrana sutra bila neizvezna i da se to provlaci kroz generacije koliko vec svaki cas po neki rat...mi mozda sad jesmo "besni", ali psiholoski su nam roditelji predali onaj strah da danas sutra moze svasta da bude, Danka lepo objasnila kako se te traume prenose s generacije na generaciju. Otpisati necija osecanja jer nisu racionalna nije ok. Kao sto nije dovoljno reci samo "nema vise gladi gotovo". Ljudi imaju realne fobije i realne strahove od mnogo manjih stvari, kao da kazes nekom s fobijom ma daj sta se cimas to je samo strah, jedan mali pauk a sta ti moze... Realno je jer je njima realno. Osecanja su podjednako realna kao i racio. Otpisivanje emocija i potiskivanje jer eto mi smo racionalna bica opet je mozda transgeneracijska stvar. Mozda su kod tebe preci u porodici tako reagovali na oskudicu pa umesto emocija i strahova koje su potiskivali se okrenuli racionalizaciji kao takodje zgodnom mehanizmu. I to je ok, svi ti odbrambeni mehanizmi imaju svoje dejstvo i svrhu tad kad su nastali. Samo ko god se bavio sobom zna koliko je vremena i snage potrebno da se izboris sa nekom tvrdokornom transgeneracijskom crtom...rudnicki to poso Moj dragi cesto ne konta to s osecanjima, balkanski sindrom elem... I meni tako dodje jednom zuta minuta i iz sve snage ga udarim po butini, ali sa svom ovom mojom tezinom dobrano zamahnem... On je skocio ko oparen i u cudu, spremio se da me bije stil, a ja ga pogledam, nacerim se i kazem mu "pa nemoj tako, to su tvoja osecanja da tebe to boli, evo kazem ti racionalno gledano tebi stvarno nije nista, nisam ti nogu otfikarila, to su samo tvoja osecanja". I onda je shvatio poentu, doduse bilo je par plasticnih objasnjavanja ponavljanjem lekcije. Osecanje da te noga boli je podjednako realno koliko i osecanje da se neceg plasis i nisi malouman ako se plasis, niti ti neko treba objasnjavati do sutra da nije racionalno da ces ostati bez hrane niti da ce te pauk pojesti niti da ce te ljudi na ulici streljati i da samo u tebe gledaju i smeju ti se u lice... Sve je to isto i podjednako realno koliko i racio. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Ja postujem ljude koji uzivaju u hrani, koji vole da spremaju, medjutim kod nas uvijek preovladjuje kvantitet, pa umjesto jednog kolaca, djeca pojedu po 5,6 I posle kukanje zasto je debeo, zasto je na granici dijabetisa 2 I zasto nekontrolisano jede? Medjutim jedno je zadovoljstvo u vrhunskom ukusu, a sasvim nesto drugi u nenormalnom prejedanju, osim ako to nije posledica nekih zdrastvenih problema. Ja se suosjecam sigurno kao malo ko sa ljudima koji imaju problem sa gojaznoscu, pa svaki dan ih tjesim I znam koliko je bitno djecu od malih nogu nauciti kvalitetnim navikama u vezi ishrane, jer kasnije se neke lose navike tesko ispravljaju, a to moze imati posledica po zdravlje, zato ih nazivam losim. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 (измењено) Realno je jer je njima realno. To isto kažu i ovi iz ****. Измењено Јануар 14, 2016 од Danijela Kratos, ti ljudi imaju ozbiljne probleme u zdravlju i nije lepo da se tako salis. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Ronalde mislim da si mlad, a i nemas to iskustvo... S jedne strane si racionalista, ali moras skontati da neke stvari s racijem i ne treba da budu vezane... Ne moze covek postati masina koja samo logicki posmatra sve i suvo racionalno. To lako vodi u osudu drugih, a i nekako je prehladno... Ti si takav kakav si i to je ok, al razumi da su ljudi na ovim prostorima bili isuvise gladni, da je buducnost pa i prehrana sutra bila neizvezna i da se to provlaci kroz generacije koliko vec svaki cas po neki rat...mi mozda sad jesmo "besni", ali psiholoski su nam roditelji predali onaj strah da danas sutra moze svasta da bude, Danka lepo objasnila kako se te traume prenose s generacije na generaciju. Otpisati necija osecanja jer nisu racionalna nije ok. Kao sto nije dovoljno reci samo "nema vise gladi gotovo". Ljudi imaju realne fobije i realne strahove od mnogo manjih stvari, kao da kazes nekom s fobijom ma daj sta se cimas to je samo strah, jedan mali pauk a sta ti moze... Realno je jer je njima realno. Osecanja su podjednako realna kao i racio. Otpisivanje emocija i potiskivanje jer eto mi smo racionalna bica opet je mozda transgeneracijska stvar. Mozda su kod tebe preci u porodici tako reagovali na oskudicu pa umesto emocija i strahova koje su potiskivali se okrenuli racionalizaciji kao takodje zgodnom mehanizmu. I to je ok, svi ti odbrambeni mehanizmi imaju svoje dejstvo i svrhu tad kad su nastali. Samo ko god se bavio sobom zna koliko je vremena i snage potrebno da se izboris sa nekom tvrdokornom transgeneracijskom crtom...rudnicki to poso Moj dragi cesto ne konta to s osecanjima, balkanski sindrom elem... I meni tako dodje jednom zuta minuta i iz sve snage ga udarim po butini, ali sa svom ovom mojom tezinom dobrano zamahnem... On je skocio ko oparen i u cudu, spremio se da me bije stil, a ja ga pogledam, nacerim se i kazem mu "pa nemoj tako, to su tvoja osecanja da tebe to boli, evo kazem ti racionalno gledano tebi stvarno nije nista, nisam ti nogu otfikarila, to su samo tvoja osecanja". I onda je shvatio poentu, doduse bilo je par plasticnih objasnjavanja ponavljanjem lekcije. Osecanje da te noga boli je podjednako realno koliko i osecanje da se neceg plasis i nisi malouman ako se plasis, niti ti neko treba objasnjavati do sutra da nije racionalno da ces ostati bez hrane niti da ce te pauk pojesti niti da ce te ljudi na ulici streljati i da samo u tebe gledaju i smeju ti se u lice... Sve je to isto i podjednako realno koliko i racio. Samo ovo ja ne osudjujem druge, sigurno ih bolje razumije od prosjecnog covjek, a I prehrambene navike su mi poznate. Ja sam racionalan prema sebi, ne prema drugima pogotovo kada je hrana u pitanju. Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 To isto kažu i ovi iz Laze. Ne diraj mi moju Lazu znas! Svim vrlim pravoslavcima preporucujem Lazu, il bilo koju drugu bolnicu tog tipa, ma bilo kog tipa...pa da vidite sta moze da znaci zajednica, ljubav, deljenje i svasta nesto... Doduse ja tamo idem svojim poslom i to uvece ali mislim da evo sad ko Ronald, su ljudi generalno razmazeni i pojma nemaju koliki ljudi tamo divnih ima. Od predrasuda nema leba, mnogo gorih ludaka sam upoznala u crkvi...skoro morah opet sinu da objasnjavam zasto cika svestenik nece da odgovori na njegovo pitanje nego okrece glavu na ulici, zasto taksista koji drzi Bogorodicu na unutrasnjem retrovizoru je tako ljut i slicno... Batali me te price jer te ljude jako volim i cenim. I tamo sam i tamo odlazim sa namerom da ucim od njih. Doduse i od nekih drugih tamo al nema veze... Ronald and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Koliko gresaka pravim kad pisem preko tableta, ja sam sebe ne razumijem hehehehhe katastrofa. Ozbiljno neka ljudi uzivaju u hrani, to je u redu, nemam ja nista protiv hedonizma bilo koje vrste, medjutim imam slobodu da kritikujem lose prehrambene navike kod nas, a znanje je dostupno svima. Sad strah postoji, nije ga se lako osloboditi jer dolazi iz nemastine, ali pretjerivanje u jelu je isto tako posledica dosade i nemarnosti. Nije mi za odralse ljude, vec za djecu koju unistavaju. Pa ja kad vidim sta moja tetka u toku jednog dana daje svojim unucima da jedu( mislim kolicinski), zavrti mi se u glavi, sve iz straha da ne ostanu gladni, umjesto da ih pusti da sami traze, sto oni i urade kada ih niko ne dira i ne remeti u igranju. Ja sam dosta vremena proveo i u druzenju sa jednim komsijom koji ima dosta mentalnih problema stalno sam ga vodio sa sobom jer su ga drugi maltretirali, pa je i on cak uspio da se oslobodi tog straha da mu neko ne uzme smoki ili slucajno bananicu i ako nije znao neke jednostavne stvari 2+3 itd., jedino je znao dobro da ocjeni dobru zadnjicu kod djevojke, hehhee, bolje nego ja milion puta, on je sad mislim kod Oca Rafaila Boljevica ili pod Ostrogom, ostane po nekoliko mjeseci i ponesto radi. Eto kad on moze da se rijesi tog straha, mogu i ostali bar minimalno ili da oslobode djecu od terora. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Jeco Ja mislim da nam je potrebno malo vise racionalizama, iz nekoliko razloga. Prvo ukoliko su ljudi zdravi( neko ko ima odredjenu genetsku bolest ili neku drugu tesku je izuzet iz moje price, znas sto sam ovo rekao, tim osobama se divim i oni su mi inspiracija u zivotu) i imaju malu djecu, mislim da trebaju vise paziti na svoje zdravlje( ne pusiti dvije i vise kutija dnevno, ne prejedati se i opijti) nego ja, moraju biti odgovorniji prema toj djeci i konkretnom drustvu jer postoji mogucnost da se razbole i da djecica ostanu bez roditelja( ovo su one navike koje su domenu njihove kontrole). Ljude kao ja, ili treba dodatno operezovati( mada nisam za ovo nikako, jer sumnjam u namjere politicara) ili im dozvoliti da usvajaju djecu, kao i homosexualcima itd. Ne kazem ja da to treba biti neka vrsta fanatizma u vezi hrane, ali racionalnost koja je zastupljena u Japanu kada su prehrambene navike u pitanju je nesto cemu mozemo da tezimo, bez obzira na kulturne, ekonomske i druge razlike. Ne da jedemo kao oni, vec da evo za pocetak pocnemo da razmisljmo o tri konkretna obroka i uzini. Za to nisu potrebne velike pare, u stvari mnogo manje nego sto ljudi misle. Generalno je manja steta da nema mene na ovoj zemlji nego roditelja koji su potrebni djeci, i ako sam ja jedinac i sa mnom nestaje i mog prezimena, mislim svakako ce ga nestati, heehehhehhe, ja i kad bih mogao da usvojim, to bi bila djevojcica, jer su mi se crnogorski obicaji koji su posebno bili izrazeni na Cetinju, kada je u pitanju pol djeteta( samo musko i posle toga nista) do kraja smucili. Uvijek covjek treba da sagleda pricu iz svih uglova evo i zasto: Ulazi jedna zena sa cerkom u prodavnicu i djevojcica trazi da joj kupi neku cokoladicu, medjutim ona odgovara da nemaju novca i kupuje cigarete. Moji drugari je pljuju, medjutim oni ne razmisljaju dublje odnosno da je toj gospodji duvan neophodan kako bi se smirila i lakse obavila sve bitne aktivnosti u koje je ukljucena i njena cerkica. Ja razumijem i jednu i drugu stranu problema, medjutim treba probuditi svijest kod ljudi o losim prehrambenim navikama, mic po mic. To su neka moja razmisljanja, i priznajem mozda su nezrela, ali sam slobodan da ih izrazim i podnesem kritiku. Kao sto rece Popper nista mu nije ljepse nego kad vidi dobro kritiku njegovog razmisljanja i djela Јелена011 and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Nema potrebe za kritikom, jer si sam rekao sve. Dok god dopustas da su to tvoja trenutna razmisljanja, ne sumnjam da ces kada i ako ti zivot postavi drugacije stvari videti stvari drugacije. Zasto je bilo koje misljenje a priori lose? sve dok smo otvoreni za mogucnost promene, dok dozvoljavamo da mozda i nije tako, ihaaaj pa da svi tako mislimo, bio bi ovo raj na zemlji. ja licno ne volim iskljucivost, ono ja tako mislim i samim tim sto je to moja istina mora biti svacija. upravo sam ti pisala gore zasto mislim kako mislim, jer sam identicno tebi gledala na zivot pre deset godina. racio, racio, racio... Ti osecas i ti si jako osecajan emotivan kako god oces, to se vidi, ali mozgom, dakle imas sirinu misli i razmisljanja koja ti daje utisak da osecas. osecanja nemaju veze s mozgom, kad se mozak ucuti i spusti u srce, jednostavno izgubi se zelja za racionalizacijom, za mozganjem, trazenjem zasto i kako je nesto dobro il lose, izgubis cak i to dobro il lose u smislu da ljude ne kvalifikujes na taj nacin vise. jednostavno ih prihvatas, dozivis srcem i ne stavljas u odredjene sablone i sve redom. To da nesto mora, da neko mora da se vise pazi i slicno to moranje je znak racija, mora samo da se rikne plati porez i voli vodja ne mora niko nista, ali bilo bi bolje mozda, da moze drugacije, ali cim nije sada vec drugacije znaci da ne moze, jer upravo postoji emotivni problem. ne racio. niko nije jakim mozgom izlecio srce... ne treba ici kroz zivot onako s cveta na cvet, u stilu deteta ja zelim to i ocu to i kraj. to nije srce o kom govorim, govorim o zrelom srcu, koje i zeli ali i zna drugu stranu medalje, da nije samo zelja puf i gotovo, srce koje je spremno da radi na zelji da je pretvori u nesto vise, da se odrice, da zrtvuje svasta nesto...o takvom srcu pricam. sada nemam vise vremena, al te ideje o vrednovanju ljudskog zivota na osnovu poroda, ostvarenosti i slicno...daj nemoj pliz. t ljudsko bice je vredno podjednako, zbog svakog ljudskog bica se Hristos razapeo i vaskrsao, ali svakog, i onog najgoreg zlocinca i uslovno najveceg dobrice, i onog s desetoro dece i onog bez dece i pedera i bludnika i uskopljenika i svih redom. ne postoji vrednije i manje vredno bice, to je jeres! ja bih rekla hula na Svetog Duha jer sta, kad se beba zacinjala, Bog je dosao i reko ajde Duse, samo do pola molim te, ovaj nece dima dece il bice peder, pa samo malcice duha...a ovde ovom ni malo hitler je to bre, a ovom a vidi ga majkin sin on ce dima desetoro od kojih devetoro muskijeh ljubi ga majka u vrat junacki... Svi mi ljudi smo podjednako vredni samim tim sto smo zivi i sto smo ljudi. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Nema potrebe za kritikom, jer si sam rekao sve. Dok god dopustas da su to tvoja trenutna razmisljanja, ne sumnjam da ces kada i ako ti zivot postavi drugacije stvari videti stvari drugacije. Zasto je bilo koje misljenje a priori lose? sve dok smo otvoreni za mogucnost promene, dok dozvoljavamo da mozda i nije tako, ihaaaj pa da svi tako mislimo, bio bi ovo raj na zemlji. ja licno ne volim iskljucivost, ono ja tako mislim i samim tim sto je to moja istina mora biti svacija. upravo sam ti pisala gore zasto mislim kako mislim, jer sam identicno tebi gledala na zivot pre deset godina. racio, racio, racio... Ti osecas i ti si jako osecajan emotivan kako god oces, to se vidi, ali mozgom, dakle imas sirinu misli i razmisljanja koja ti daje utisak da osecas. osecanja nemaju veze s mozgom, kad se mozak ucuti i spusti u srce, jednostavno izgubi se zelja za racionalizacijom, za mozganjem, trazenjem zasto i kako je nesto dobro il lose, izgubis cak i to dobro il lose u smislu da ljude ne kvalifikujes na taj nacin vise. jednostavno ih prihvatas, dozivis srcem i ne stavljas u odredjene sablone i sve redom. To da nesto mora, da neko mora da se vise pazi i slicno to moranje je znak racija, mora samo da se rikne plati porez i voli vodja ne mora niko nista, ali bilo bi bolje mozda, da moze drugacije, ali cim nije sada vec drugacije znaci da ne moze, jer upravo postoji emotivni problem. ne racio. niko nije jakim mozgom izlecio srce... ne treba ici kroz zivot onako s cveta na cvet, u stilu deteta ja zelim to i ocu to i kraj. to nije srce o kom govorim, govorim o zrelom srcu, koje i zeli ali i zna drugu stranu medalje, da nije samo zelja puf i gotovo, srce koje je spremno da radi na zelji da je pretvori u nesto vise, da se odrice, da zrtvuje svasta nesto...o takvom srcu pricam. sada nemam vise vremena, al te ideje o vrednovanju ljudskog zivota na osnovu poroda, ostvarenosti i slicno...daj nemoj pliz. t ljudsko bice je vredno podjednako, zbog svakog ljudskog bica se Hristos razapeo i vaskrsao, ali svakog, i onog najgoreg zlocinca i uslovno najveceg dobrice, i onog s desetoro dece i onog bez dece i pedera i bludnika i uskopljenika i svih redom. ne postoji vrednije i manje vredno bice, to je jeres! ja bih rekla hula na Svetog Duha jer sta, kad se beba zacinjala, Bog je dosao i reko ajde Duse, samo do pola molim te, ovaj nece dima dece il bice peder, pa samo malcice duha...a ovde ovom ni malo hitler je to bre, a ovom a vidi ga majkin sin on ce dima desetoro od kojih devetoro muskijeh ljubi ga majka u vrat junacki... Svi mi ljudi smo podjednako vredni samim tim sto smo zivi i sto smo ljudi. Subjektivno je kako neko sebe vrednuje, medjutim govorio sam o odgovornosti a ona je bitna jer se tice i drustva, ne samo porodice, necu da ulazim u ekonomiju i da govorim o javnom zdravstvu, posledice odredjenih djela pogadjaju sve clanove drustva. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 jude kao ja, ili treba dodatno operezovati( mada nisam za ovo nikako, jer sumnjam u namjere politicara) ili im dozvoliti da usvajaju djecu, kao i homosexualcima itd. Ne kazem ja da to treba biti neka vrsta fanatizma u vezi hrane, ali racionalnost koja je zastupljena u Japanu kada su prehrambene navike u pitanju je nesto cemu mozemo da tezimo, bez obzira na kulturne, ekonomske i druge razlike. Ne da jedemo kao oni, vec da evo za pocetak pocnemo da razmisljmo o tri konkretna obroka i uzini. Za to nisu potrebne velike pare, u stvari mnogo manje nego sto ljudi misle Dakle Hajek bi se prevrno u grobu Kolega radim nesto iz teorije igara sad i mozak mi je ispijen,davno nisam dumala o ekonomiji. Znas i sam da ne biva jer bi kriterijumi na osnovu kojih bi drzava duradi nesto to radila bili ideoloski. pa u zavisnosti od vategiju lasti menjali bi se. nismo mi nemacka koja ima nacionalnu strategiju i akcione planove koje usvaja na pet god na par hiljada str i to ne zavisno od vlasti...taj nivo svesti jok da vidis na balkanu. nemas ti ni kadar za to. Radih ja u kancelariji za regulatornu reformu, sine miko koje sve nebuloze imamo... to nama recimo treba, sda je ta kancelarija u sklopu korinog ministarstva, radi se ozbiljna reforma uprave, ukljuceni i psihijatri da bi se reformisao uopste sistem i celokupna ono sistematizacija radnih mesta, da bi se ljudi bukvalno testirali ne na koje mesto bi voleli ili su skolovani nego gde najbolje doprinose. ludacki je lik razvio testiranje na tu temu...elem poznat ti je termin drvo problema? ako imamo problem koji definisemo kao - ljudi ne vode racuna o svojoj prehrani, mi u cost benefit analizi razlicitih opcija tog problema mozemo iskoristiti kao benefit zdrava hrana jeftinija za sistem, manje bolesti, manje troskova i slicno, ali vodi racuna akcize su ogromne, pa pitanje je sta bi bio krajnji racun za drzavu. prvo mnogo je skupo uloziti u prevenciju kad nemas pocetni kapital, ni infrastrukturu, ni obucen kadar nista...ali sve i da to imamo, mnogo je isplatljivije drzavi trenutno nasoj, dakle to je status kvo opcija, da ovako sve pusti niz vodu. jer na cigare ima akcize, na pica isto, trgovacke marze za te proizvode su vece, pa cak i dobit ugostitelja...kontas... dakle imamo problem, postavljamo cilj, opet na odredjen nacin, razmatramo opcije, analiziramo, ukljucujuci i status kvo, poredimo opcije, donosimo odluku, i neka sve to hipoteticki uradimo mi imamo sistemski problem kod nadzora jer sugeneralno nase institucije u autu i to ne bi imao ko da sprovodi. kao sto imamo gomilu zakona koji se ne sprovode jer nema ko i nadzor nad onim koji bi trebalo da sprovode je nula,kao i mehanizmi uticaja na njih da ih primoras da to urade... Radila sam ovaj posao sa pravnicima koji nisu tipicni pravnici nego genijalci, koji kapiraju savrseno jer smo analizirali zakone tj nacrte zakona svih mogucih ministarstva od biogoriva preko akciza gradjevine ekonomije..i sve kroz prizmu ekonomske analize, uticaja na zivotnu sredinu i socijalne faktore... i uvek kazem - politiku ne priznajem dok neko iz opozicije ne uzme sve te analize koje su javne i dostupne i dok ne pocne da koristi dakle argumente iznesene u zaista strucnoj i temeljnoj analizi, za i protiv zakona. jer se sve svodi na interes a ne argumente. jer da nismo davali pozitivna misljenja sakom i kapom, itekako smo ocrnjavali pojedine nacrte ali oni bi prolazili vladu jer postoji politicka volja, a niko u skupstini nije koristio to sto smo mi pisali za konkretan argument, dakle opet politika a ne argumenti... Tako da mnogooo vode treba da protekne da mi krenemo u neku racionalnu analizu Ronald је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Dakle Hajek bi se prevrno u grobu Kolega radim nesto iz teorije igara sad i mozak mi je ispijen,davno nisam dumala o ekonomiji. Znas i sam da ne biva jer bi kriterijumi na osnovu kojih bi drzava duradi nesto to radila bili ideoloski. pa u zavisnosti od vategiju lasti menjali bi se. nismo mi nemacka koja ima nacionalnu strategiju i akcione planove koje usvaja na pet god na par hiljada str i to ne zavisno od vlasti...taj nivo svesti jok da vidis na balkanu. nemas ti ni kadar za to. Radih ja u kancelariji za regulatornu reformu, sine miko koje sve nebuloze imamo... to nama recimo treba, sda je ta kancelarija u sklopu korinog ministarstva, radi se ozbiljna reforma uprave, ukljuceni i psihijatri da bi se reformisao uopste sistem i celokupna ono sistematizacija radnih mesta, da bi se ljudi bukvalno testirali ne na koje mesto bi voleli ili su skolovani nego gde najbolje doprinose. ludacki je lik razvio testiranje na tu temu...elem poznat ti je termin drvo problema? ako imamo problem koji definisemo kao - ljudi ne vode racuna o svojoj prehrani, mi u cost benefit analizi razlicitih opcija tog problema mozemo iskoristiti kao benefit zdrava hrana jeftinija za sistem, manje bolesti, manje troskova i slicno, ali vodi racuna akcize su ogromne, pa pitanje je sta bi bio krajnji racun za drzavu. prvo mnogo je skupo uloziti u prevenciju kad nemas pocetni kapital, ni infrastrukturu, ni obucen kadar nista...ali sve i da to imamo, mnogo je isplatljivije drzavi trenutno nasoj, dakle to je status kvo opcija, da ovako sve pusti niz vodu. jer na cigare ima akcize, na pica isto, trgovacke marze za te proizvode su vece, pa cak i dobit ugostitelja...kontas... dakle imamo problem, postavljamo cilj, opet na odredjen nacin, razmatramo opcije, analiziramo, ukljucujuci i status kvo, poredimo opcije, donosimo odluku, i neka sve to hipoteticki uradimo mi imamo sistemski problem kod nadzora jer sugeneralno nase institucije u autu i to ne bi imao ko da sprovodi. kao sto imamo gomilu zakona koji se ne sprovode jer nema ko i nadzor nad onim koji bi trebalo da sprovode je nula,kao i mehanizmi uticaja na njih da ih primoras da to urade... Radila sam ovaj posao sa pravnicima koji nisu tipicni pravnici nego genijalci, koji kapiraju savrseno jer smo analizirali zakone tj nacrte zakona svih mogucih ministarstva od biogoriva preko akciza gradjevine ekonomije..i sve kroz prizmu ekonomske analize, uticaja na zivotnu sredinu i socijalne faktore... i uvek kazem - politiku ne priznajem dok neko iz opozicije ne uzme sve te analize koje su javne i dostupne i dok ne pocne da koristi dakle argumente iznesene u zaista strucnoj i temeljnoj analizi, za i protiv zakona. jer se sve svodi na interes a ne argumente. jer da nismo davali pozitivna misljenja sakom i kapom, itekako smo ocrnjavali pojedine nacrte ali oni bi prolazili vladu jer postoji politicka volja, a niko u skupstini nije koristio to sto smo mi pisali za konkretan argument, dakle opet politika a ne argumenti... Tako da mnogooo vode treba da protekne da mi krenemo u neku racionalnu analizu Jeco pametne stvari dolaze odozdo, institucije se razvijaju medju pojedincima, tako i svijest o nekim problemima jer bi svako nametanje nekih programa u vezi ishrane bio klasicni totalitarizam, pristtup koji ja njegujem je upravo ono sto Hajek govori u Pravo, zakonodavstvu i slobodi evolutivni. Evlutivni pristup podrazumjeva i Lepi kad govori o Crkvi, radis na sebi i svojim primeriom pokusavas da promjenis svijest i stavove kod drugih ljudi, kvalitetne stvari krecu od pojedinca. Znas kako ide naslov nove Knjige Meta Ridlija, jeste previse popularno Evolution of everything, to je upravo ono cime bih ja volio da se posvetim povezivanju ekonomije i evolucije, na tragu Hayeka, medjutim trebam dosta knjiga iz genetike da procitam, hehehehe Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Jel' hoće neko da mi objasni šta znači "troluje"? Zahebavas nas, hehehehe? http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 То ти је као када би знао шта значи па им поставиш питање а шта значи тролује? Или креираш нови налог па боцкаш атеисте Или креираш нови налог па кришом одеш на подфорум за упознавање само да би открио ко је тамо А да ниси ти трол? Плутон, Neša_ and Ronald је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука