Juanito Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 ne treba praviti dramu, naravno, ali je za to potrebna odredjena zrelost i jos vise ispunjenost Za ostalo - gresis, i to mnogo, ono to je coveku potrebno da bi bio srecan, nije ni erotika, ni seks, ni druzenje (to su sporedne stvari), potreban je pravi odnos dve licnosti, iskren, dubok, prozimajuci, sveprihvatajuci, ljubav. A na tome se radi. Odricanjem od svoje sujete. I stalnim kompromisima. I prastanjem. I sve treba da se prica, jer sve sto ostane da zulja, a ne kaze se, vec se gura pod tepih, postaje vremenom podsvesna, potisnuta smetnja u odnosu, i onda i ljubav biva skrajnuta, jer frustracija izbija svuda. A kad se iskomunicira, nastaje veliko olaksanje, i ljubav procveta. A to ne moze sa vise osoba - sto ne zelis sebi, ne cini ni drugoj. Прво, шалио сам се. Друго, секс, ерот'ка и дружење свакако не могу да донесу срећу, али могу да те опусте, како би лакше ишао кроз живот, укључујући и изграђивање односа са другом личношћу. Надрндани и исфрустрирани тешко успеју да изграде своју личност, а камоли да уђу у однос са другом. Не може ни пиво да ти омогући добар провод, али и те како помаже. Не могу ни добре патике да ти омогуће да добро трчиш, али ће ти бити лакше него у ципелама. Итд. Треће, зашто ово што си доле описао (а што се може сумирати речју ”љубав” ) не би могло са више особа (барем у принципу), чак и истог пола? Снежана and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 Треће, зашто ово што си доле описао (а што се може сумирати речју ”љубав” ) не би могло са више особа (барем у принципу), чак и истог пола? Пази ти њега," више особа, чак и истог пола " , дотле смо дошли . Немој да нам бацаш те твоје форе са декадентног запада . Ово је православни форум и што је много, много је . Sanja Т., aliluja, Neša_ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 И да не буде да спамујем само . Читајући ову тему , а и остале, не бих рекао да се у Србији самује због нереалних очекивања . Мислим да је највећи проблем нестрпљење, што је одавно говорио св. владика Николај . Хоћу то и то, али одмах сад, на готово, да не морам ја да се трудим око тога . Буде и то, али тешко . Neša_, Драшко, Иван ♪♫ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 И да не буде да спамујем само . Читајући ову тему , а и остале, не бих рекао да се у Србији самује због нереалних очекивања . Мислим да је највећи проблем нестрпљење, што је одавно говорио св. владика Николај . Хоћу то и то, али одмах сад, на готово, да не морам ја да се трудим око тога . Буде и то, али тешко . Pa to je upravo nerealno ocekivanje, to sto si napisao. Hocu sada i hocu odmah. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 Прво, шалио сам се. nije mi tako delovalo mada znas kako kazu u svakoj sali pola istine :P Друго, секс, ерот'ка и дружење свакако не могу да донесу срећу, али могу да те опусте, како би лакше ишао кроз живот, укључујући и изграђивање односа са другом личношћу. Надрндани и исфрустрирани тешко успеју да изграде своју личност, а камоли да уђу у однос са другом. Не може ни пиво да ти омогући добар провод, али и те како помаже. Не могу ни добре патике да ти омогуће да добро трчиш, али ће ти бити лакше него у ципелама. Итд. To je najobicnije oslobadjanje od napetosti, a ovde ne pricamo o nacinima za opustanje, vec o odnosu dve osobe. Ako mislis da je seks nacin da dve osobe prodube odnos, mislim opet da gresis. To su naopako postavljene stvari. U seks se ne treba upustati samo radi opustanja. Jer je to onda medjusobno masturbiranje. Umesto da bude pruzanje. U seks se ne treba upustati pre nego sto je odnos dovoljno izgradjen, u suprotnom je sebican, egoistican. Najbolje za opustanje je iskrenost, ako vec govorimo o musko zenskim odnosima. Tako se najbrze i najjednostavnije razbistre stvari, odnos, i dolazi do opustanja. Bez obzira da li je rezultat iskrenosti zblizavanje ili udaljavanje, jer si autentican prema samome sebi, i postujes sebe. Треће, зашто ово што си доле описао (а што се може сумирати речју ”љубав” ) не би могло са више особа (барем у принципу) Kreni od sebe. I to ne u smislu da smatras da bi mogao da ,,delis" ,,ljubav" okolo zenama, vec da tebi nije pruzena u celosti (ne smem ni da se izrazim ovde da te ne uvredim). Ne bi ti bilo sve jedno. Zato kazem, sto ne zelis sebi, ne cini ni ti drugoj. чак и истог пола? Odakle sad ovo iz vedra neba? Jel' poenta provokacija ili sta? Svako nek se brine za sebe i nek bira sebi sta hoce, sta je mene briga. Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 Kreni od sebe. I to ne u smislu da smatras da bi mogao da ,,delis" ,,ljubav" okolo zenama, vec da tebi nije pruzena u celosti (ne smem ni da se izrazim ovde da te ne uvredim). Ne bi ti bilo sve jedno. Zato kazem, sto ne zelis sebi, ne cini ni ti drugoj. Odakle sad ovo iz vedra neba? Jel' poenta provokacija ili sta? Svako nek se brine za sebe i nek bira sebi sta hoce, sta je mene briga. pravi odnos dve licnosti, iskren, dubok, prozimajuci, sveprihvatajuci, ljubav. A na tome se radi. Odricanjem od svoje sujete. I stalnim kompromisima. I prastanjem. I sve treba da se prica, jer sve sto ostane da zulja, a ne kaze se, vec se gura pod tepih, postaje vremenom podsvesna, potisnuta smetnja u odnosu, i onda i ljubav biva skrajnuta, jer frustracija izbija svuda. A kad se iskomunicira, nastaje veliko olaksanje, i ljubav procveta. A to ne moze sa vise osoba - sto ne zelis sebi, ne cini ni drugoj. Имаш жену и најбољег друга. Са обоје имаш горе описани однос - одричеш се себе, прашташ, искрен си, исповедате се једно другом. Зашто је ово немогуће? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 Имаш жену и најбољег друга. Са обоје имаш горе описани однос - одричеш се себе, прашташ, искрен си, исповедате се једно другом. Зашто је ово немогуће? Pa nemoguce je imati identican odnos sa zenom i sa drugom. Osim ako ne mislis da sa drugom mozes da planiras porodicu, decu, letovanja ... Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 Имаш жену и најбољег друга. Са обоје имаш горе описани однос - одричеш се себе, прашташ, искрен си, исповедате се једно другом. Зашто је ово немогуће? pa gore si pisao o zenama, i tema je o ,,partnerskoj" ljubavi, sto me vozas u krug Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 Pa nemoguce je imati identican odnos sa zenom i sa drugom. Osim ako ne mislis da sa drugom mozes da planiras porodicu, decu, letovanja ... Pa na dekadetnom zapadu možeš i sve to da planiraš. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 pa gore si pisao o zenama, i tema je o ,,partnerskoj" ljubavi, sto me vozas u krug Хоћу да кажем да то што си написао није уопште специфично за ”партнерску” љубав, нити за ”полну” љубав. Може (и треба) да важи за било коју - братску, пријатељску, хришћанску... Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 Хоћу да кажем да то што си написао није уопште специфично за ”партнерску” љубав, нити за ”полну” љубав. Може (и треба) да важи за било коју - братску, пријатељску, хришћанску... moze, ali i ne mora, ali za pravu vezu je neophodno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 У ком смислу нестрпљење? Жене не чекају стрпљиве мушкарце. Немају оне времена за губљење. Више их занимају нестрпљиви. Ако мушкарац није нестрпљив, онда оне мисле да нешто није у реду са њим. Осим тога, више пута сам се уверио да ни труд не даје никакве ефекте. Физичка привлачност и новац су пресудни. Ko pre devojci njegova devojka Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 Ko pre devojci njegova devojka Ко последњи девојци, његова жена. Плутон, Paradoksologija and NemanjaVa је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 Осим тога, више пута сам се уверио да ни труд не даје никакве ефекте. Физичка привлачност и новац су пресудни. Пробај са гитаром... Плутон and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 Иначе, данашњи клинци у свету то одрађују преко Тиндера. Наши касне по обичају, још увек користе Фејсбук... Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука