Juanito Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Лоше је то, што смо јако исцрпљени и сиромашни као народ, што мислим да нам је највећи страх, да не умремо од глади, што немамо културу н исхране, а ни куповине, код нас је срамота отићи на пијацу и купити 3 парадајза и 2 помаранџе, јеп побогу, шта ће људи рећи.... paaaa, osim neuhranjenosti i slabosti, i mozda dijabetesa... verovatno nista Аман знам, хоћу да кажем да Холанђани једу само хлеб, и сир, чоколадни или неки други намаз по цео дан иако могу много више да приуште. Тако да би се они питали ”шта је ту лоше”, а не ја. Paradoksologija and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Лоше је то, што смо јако исцрпљени и сиромашни као народ, што мислим да нам је највећи страх, да не умремо од глади, што немамо културу н исхране, а ни куповине, код нас је срамота отићи на пијацу и купити 3 парадајза и 2 помаранџе, јеп побогу, шта ће људи рећи.... Upravo... Tri paradajza je vec mnogo... Secam se zblanutog izraza mog dragog...kad ga posaljem da kupi dva limuna i posto ga znam, naglasim DVAAAAA, jer balkanski sindrom je ipak cudo, kako samo dva majku mu...al ga visestotina dinara za kilo otreznilo i ipak kupio samo dva hahahaha paaaa, osim neuhranjenosti i slabosti, i mozda dijabetesa... verovatno nista ja vala ne znam nikog neuhranjenog u postu, pekmez i leb, ako dobijes na lutri med i leb i margarin naravno, onda jos malo leba onda krompir na sto nacina grasak na sto nacina pasulj na sto nacina...riba sve i da je svaki dan dozvoljena je misaona imenica, pecurke takodje... kod nas u porodici se recimo za "velike praznike" tipa Veliki petak, ili Badnji dan jede riba tradicionalno...ne zato sto ljudi znaju ono strog post post na ribi...nego sto kao eto vazan im je praznik iako nisu nesto crkveni pa ce da se isprse za ribu. Kad jedes ribu onda je to trosak, a ne moze to svaki dan il svaki vikend... ”А шта је у томе лоше?” скоро сваки Холанђанин Pa ne znam mozda nekom ko mimo dorucka jede neko povrce il slicno, kad ti je ko meni secer "normalan" izmedju 15-20, onda je tih sedam dana posta za pricesce bukvalno pakao jer me ubi skrob. Da se razumemo, pekmez od kajsija moje majke ili pekmez od sljiva od tetke je neprocenjiv, da ne kazem onu drugu rec na j... placala bih ga suvim zlatom...ali nije mi bas uputan hehehe Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Аман знам, хоћу да кажем да Холанђани једу само хлеб, и сир, чоколадни или неки други намаз по цео дан иако могу много више да приуште. Тако да би се они питали ”шта је ту лоше”, а не ја. аман, знамо да знаш, али морамо и ми некад да се правимо паметни. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Sto se tice straha od gladi, apsolutno jeste to srpski najveci strah: majka mi je rekla da joj je to bila najgora nocna mora: da smo ostali u Sarajevu za vreme skorasnjeg rata, i da smo brat i ja gladni i placemo, a ona nema sta da nam da da jedemo... S tim da su od moje babe po majci mali brat i sestra umrli skoro kao bebe za vreme II sv. rata jer nisu imali sta da jedu... To ti dodje transgeneracijska trauma. Secam se neke rasprave sa drugaricom oko najgoreg straha u vezi sa imanjem dece, dok smo jos bili studenti i sopstvene face kad me je pitala: pa dobro, sta i ako povremeno legnete gladni, ako se zaista trudite i detetu pruzate sve sto mozete? Јелена011, Иван ♪♫ and Снежана је реаговао/ла на ово 3 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Mislim neka jede koliko ko hoce I moze da priusti, ali veliko je pitanje sta je neuhranjenost. Da li sam ja neuhranjen ako imam 62 ili 63 kg na 184-185? http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 аман, знамо да знаш, али морамо и ми некад да се правимо паметни. Sta samo ponekad, neee uveeeek Doduse pored Juana covek do sutra moze da se pravi pametan...ne zezam se ja sa hemicarem ni u najavi, radi njemu mozak milijardu na sat, znam ga Pogleda te ostro i bude ajde dete na spavanje vreme ti je Снежана је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Mislim neka jede koliko ko hoce I moze da priusti, ali velikim je pitanje sta je neuhranjenost. Da li sam ja neuhranjenost ako imam 62 ili 63 kg na 184-185? Јеси. Да те моја покојна баба види, срчка би је стрефила. Одма би те на терапију ђаконијама послала. Ronald, Avocado and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Mislim neka jede koliko ko hoce I moze da priusti, ali velikim je pitanje sta je neuhranjenost. Da li sam ja neuhranjen ako imam 62 ili 63 kg na 184-185? Jesi. Fali ti brate bar 20 kila. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Jesi. Fali ti brate bar 20 kila. Ali zasto mi nedostaje 20 kg. Kako to znati? http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Sta samo ponekad, neee uveeeek Doduse pored Juana covek do sutra moze da se pravi pametan...ne zezam se ja sa hemicarem ni u najavi, radi njemu mozak milijardu na sat, znam ga Pogleda te ostro i bude ajde dete na spavanje vreme ti je Ћути...ем хемичар, ем чачанин... П.С. Ја увек..Иван само понекад, па сам се ушлепала Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Ali zasto mi nedostaje 20 kg. Kako to znati? Pa neka idealna težina za muškarce se gleda kao visina-100 a kod žena minus 110. Što bi kod tebe bilo negde oko 84 kg. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Ћути...ем хемичар, ем чачанин... П.С. Ја увек..Иван само понекад, па сам се ушлепала Cuti ba i ja uvek al se cesljam na fino hahaha Juan je jedan od inteligentnijih ljudi koje poznajem, da sad ne licitiram s prvim mestom pored njega mi cesto dodje ona strategija : pogled u pod, kriv osmeh i recenica "dobro de samo sam se salila" Al je takodje dobaaaar ko taj pekmez na lebac pa trpi i vake umisljene pametnjakovice sta ce Снежана је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Luigi Cornaro je jeo 350 gr hrane dnevno, hljeb, zumance, supu I malo mesa. To je vrlo mala kolicina, danas svaki covjek moze kroz krvnu sliku moze da prati stanje I koriguje. Ali kod nas se za Bozic pravi hrane za mjesec dana. Ne treba sad nikakav asketizam, ali pretjerivanja u prejedanju ima koliko hocete, kultura ishrane ne postoji vec strah, pa imamo one mantre " ostade ti snagu u tanjiri" itd. Na Worldometres se stvarno moze pratiti zanimljiva statistika jedan od podataka je da dnevno umre oko 25 000 ljudi od gladi, I onda kad vidis koliko hrane ljudi bacaju, za nepovjerovati. Vjerovatno ce u buducnosti glad biti iskorjenjena, mislim siguran sam, ali se nerviram sto u mojoj porodica ukoliko nestane hljeba kao da je atomska bomba pala u stan. Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Luigi Cornaro je jeo 350 gr hrane dnevno, hljeb, zumance, supu I malo mesa. To je vrlo mala kolicina, danas svaki covjek moze kroz krvnu sliku moze da prati stanje I koriguje. Ali kod nas se za Bozic pravi hrane za mjesec dana. Ne treba sad nikakav asketizam, ali pretjerivanja u prejedanju ima koliko hocete, kultura ishrane ne postoji vec strah, pa imamo one mantre " ostade ti snagu u tanjiri" itd. Ми смо људи, а не машине. Нама храна не треба само као гориво, већ и као задовољство. Зато постоји кулинарство као занатско-уметничка дисциплина. Ronald, Снежана, feeble and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Pa neka idealna težina za muškarce se gleda kao visina-100 a kod žena minus 110. Što bi kod tebe bilo negde oko 84 kg. Nema idealne tezine, te mjere su glupost, ja sam imao 84 kg sa 5% body fat, imao sam i 74 sa istim procentom I sad od 62-64 sa malim, malim procentom, kao da se koza providing, meduti imam tanke kosti I misicne made tako da ne izgledao mrsav, hehehe. Uzmes dva covjek of 185, pa nek obojica imaju 85 kg, a mogu imati totally drugaciji izled jedan zgodan, a drugi cak ne. Kod zena je to jos drasticnije. Снежана and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука