Иван ♪♫ Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 @@Paradoksologija, Ti gresis sto se deklarises kao feministkinja. Ne zato sto nisi u pravu. Vec zato sto te ljudi odmah kategorisu, tj. ti im sama pomognes u tome, i dodele ti predrasudu, neku etiketu. Isto je i reci da si hriscanin, vernik, u dobrom delu naseg nesrecnog drustva. Isto i za nacionalnost. Isto i za ekonomiju, politiku. I kad ti dodeli etiketu, gotovo, sve sto kazes vise nema nikakav kredibilitet. Sve posmatra kroz prizmu te etikete, tj. predrasude. Zato se ne treba samodeklarisati. Samo kazes sta imas, nista vise. Onda je sagovornik jednostavno prinudjen da se suoci samo sa onim sto imas da kazes. E, jedino ako sagovornik kaze da mu smeta nesto kod mene, npr. hriscanstvo, e onda se zainatim. Al' dobro, to sam samo ja, Srbenda... Juanito and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Мислим стварно. Мењање сијалица... Мислим да чак и 1 мој комшија који је дебиласт зна то да уради. "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Ti gresis sto se deklarises kao feministkinja. Ne zato sto nisi u pravu. Vec zato sto te ljudi odmah kategorisu, tj. ti im sama pomognes u tome, i dodele ti predrasudu, neku etiketu. Isto je i reci da si hriscanin, vernik, u dobrom delu naseg nesrecnog drustva. Isto i za nacionalnost. Isto i za ekonomiju, politiku. I kad ti dodeli etiketu, gotovo, sve sto kazes vise nema nikakav kredibilitet. Sve posmatra kroz prizmu te etikete, tj. predrasude. To je problem te osobe preko puta. Ako hoce da ima predrasude, slobodno. Meni ni iz dzepa, ni u dzep. Istina je da je bezbednije ne deklarisati se odmah. Pogotovo ako etikete nisu samo etikete, vec "padnu" i uvrede, a nekad i udarci. Doduse, u zemlji Serbiji to uglavnom ako se deklarises kao homoseksualna osoba Mada, meni je lakse da se odmah deklarisem kao feministkinja. Ako nekom smeta, sta da mu radim. Mozda je i bolje da se ne druzimo. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 @@Paradoksologija, Ti gresis sto se deklarises kao feministkinja. Ne zato sto nisi u pravu. Vec zato sto te ljudi odmah kategorisu, tj. ti im sama pomognes u tome, i dodele ti predrasudu, neku etiketu. Isto je i reci da si hriscanin, vernik, u dobrom delu naseg nesrecnog drustva. Isto i za nacionalnost. Isto i za ekonomiju, politiku. I kad ti dodeli etiketu, gotovo, sve sto kazes vise nema nikakav kredibilitet. Sve posmatra kroz prizmu te etikete, tj. predrasude. Zato se ne treba samodeklarisati. Samo kazes sta imas, nista vise. Onda je sagovornik jednostavno prinudjen da se suoci samo sa onim sto imas da kazes. E, jedino ako sagovornik kaze da mu smeta nesto kod mene, npr. hriscanstvo, e onda se zainatim. Al' dobro, to sam samo ja, Srbenda... Problem je više u predrasudama nego u kategorizaciji - nekad je kategorizacija i samodeklaracija prosto poštena stvar. Ja bih volela da što više ljudi što više predrasuda sruši i o ženama i o hrišćanstvu i o feminizmu i zato nikad ne krijem svoj pol* i svoja uverenja. Kako neko može da ima predrasude o hrišćanima ("svi hrišćani su zatucani ženomrsci") nakon što, recimo, upozna tebe? Ali to je moj izbor. * Priznajem da sam nekoliko puta postavila sasvim istinite i iskrene komentare na internetu, uz malu izmenu - govorila sam u muškom rodu. I to na osetljive i zapaljive teme. To sam uradila kao eksperiment. Ne možete da zamislite razliku u reakcijama, tonu, odgovorima! Odjednom: poštovanje, nimalo agresije, ulazak u diskusiju sa mojim argumentima umesto ličnih napada - ma milina! Lakše je sakriti identitet da bi ti saslušali argumente, svakako, ali po koju cenu? Isplati li se? Da li da pristanem da žene, hrišćani i feministkinje zauvek svima budu samo stereotipi i ne mogu nijedan argument da iznesu, a da se moraju sakriti uverenja i identitet da bi se bilo šta reklo? Ja ipak ne bih. Иван ♪♫, Danijela, Плутон and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Lakše je sakriti identitet da bi ti saslušali argumente, svakako, ali po koju cenu? Isplati li se? Da li da pristanem da žene, hrišćani i feministkinje zauvek svima budu samo stereotipi i ne mogu nijedan argument da iznesu, a da se moraju sakriti uverenja i identitet da bi se bilo šta reklo? Ja ipak ne bih. svaka taktika ima svoju granicu upotrebljivosti Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 To je problem te osobe preko puta. Ako hoce da ima predrasude, slobodno. Meni ni iz dzepa, ni u dzep. Istina je da je bezbednije ne deklarisati se odmah. Pogotovo ako etikete nisu samo etikete, vec "padnu" i uvrede, a nekad i udarci. Doduse, u zemlji Serbiji to uglavnom ako se deklarises kao homoseksualna osoba Mada, meni je lakse da se odmah deklarisem kao feministkinja. Ako nekom smeta, sta da mu radim. Mozda je i bolje da se ne druzimo. Zavisi sta hoces da postignes. Nekad uz malo mudrosti postignes vise. Kako se ono car David napravio kao lud kad su ga zarobili pa su ga zato pustili. Da nije trebao da bude ponosit i kaze ko je i sta je, i kako sa njim nema sale, i umre mucenickom i junackom smrcu? Ovde sam vise mislio kada nekome zelis da ukazes na zablude i predrasude. Nesto slicno onome sto Paradoksologija radi. Kad ono paradoksalno, sto vise vice kako je feminista i sta je feminizam, sve manje ima efekta Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 mada sumnjiva mi nesto Paradoksologija pravo da vam kazem, hmm... Juanito је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Kad ono paradoksalno, sto vise vice kako je feminista i sta je feminizam, sve manje ima efekta ? mada sumnjiva mi nesto Paradoksologija pravo da vam kazem, hmm... ??? Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Problem je više u predrasudama nego u kategorizaciji - nekad je kategorizacija i samodeklaracija prosto poštena stvar. Ja bih volela da što više ljudi što više predrasuda sruši i o ženama i o hrišćanstvu i o feminizmu i zato nikad ne krijem svoj pol* i svoja uverenja. Kako neko može da ima predrasude o hrišćanima ("svi hrišćani su zatucani ženomrsci") nakon što, recimo, upozna tebe? Ali to je moj izbor. Problem je više u predrasudama nego u kategorizaciji - nekad je kategorizacija i samodeklaracija prosto poštena stvar. Ja bih volela da što više ljudi što više predrasuda sruši i o ženama i o hrišćanstvu i o feminizmu i zato nikad ne krijem svoj pol* i svoja uverenja. Kako neko može da ima predrasude o hrišćanima ("svi hrišćani su zatucani ženomrsci") nakon što, recimo, upozna tebe? Ali to je moj izbor. Jа уопште нисам феминисткиња али заиста нисам.Пристајем и да ме на силу удају за неког јунака ко Бановић Страхиња, моментално се одричем свих права на одлучивање, свих побуна, потпуно се ослањам на таквог мушкарца и све конце управљања у руке му предајем.Једино право које тражим је право да волим таквог мушкарца. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Једино право које тражим је право да волим таквог мушкарца. ? Uopste, voli li se nekakav ili neki covek? Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 https://www.facebook...9048134/?type=3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 ? Uopste, voli li se nekakav ili neki covek? Воли се такав као ............на пример Бановић Страхиња, Омер момче младо,Мали Радојица ...... :.mislise. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Ne Рапсоди and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Воли се такав као ............на пример Бановић Страхиња, Омер момче младо,Мали Радојица ...... Чисто информативно, то су ликови из епске поезије. Рапсоди, Suncokret54 and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Чисто информативно, то су ликови из епске поезије. Не то су ликови из живота само се скривају од мене , амо никако да их пронађем а чула сам да су прави мушкарци , баш онакви какви требају да буду. Наравно јунаци из епске поезије. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука