Столе Написано Новембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2015 imgur.com "Мали сигнали" много пре Наташе Б. Овај брка је главни даса у граду. Колико бркатих људи сте данас срели? Ето где грешимо Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Столе Написано Новембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2015 "Želim muškarca koji je ljubazan i ima razumevanja. Je li to previše za tražiti od milionera?" ) Макни те наводнике па да попричамо о твом проблему ) Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ratnik Написано Новембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2015 LJUBAVNI JADI Mirjana Bobić Mojsilović Zvali su me juče da gostujem u jednoj kredibilnoj tv emisiji, na temu – zašto smo sami, zašto je toliko ljudi samo, zašto su mladi ljudi u najboljim godinama sami? Da li smo postali, inače, nesposobni za veze, da li je zajednica dvoje ljudi prestala da bude važna? Ne bih rekla da je prestala da bude važna, kao što, naravno, ne bih rekla ni da je ljubav izašla iz mode. Nije slučajno da su tribine mog prijatelja, psihoterapeuta, Zorana Milivojevića, na temu ljubavi i veza, toliko posećene. Fenomen jeste društveno, pa ako hoćete, i politički značajan. Savremeni svet je, obrni-okreni, sve više svet koji je okrenut pojedincu, ali to nikako ne znači i da se pojedinac u njemu dobro oseća. Ljudi žele vezu, i žele ljubav – međutim, problem je u tome što nas mediji kojima smo toliko izloženi, vakcinišu predstavom o „vezi“ i o „ljubavi“ : Ljubav je zamenjena rekreativnim seksom, veza je uglavnom neobavezujuća vikend gimnastika, a ljudi su predstavljeni kao bića za koja se ne vredi boriti. Otuda se, najčešće, smisao ljubavi prebacuje na ljubav prema kućnom ljubimcu, ili ljubav prema sebi, pod uslovom da je to „sebstvo“ okićeno neophodnim statusnim simbolima. A, prazno srce je, u potrošačkom društvu, najlakše napuniti stvarima. Ako je od samog života važnija fotografija, ako su od prijatelja važnije društvene mreže i ako je od jednog zagrljaja važniji broj „lajkova“ na instagramu, onda tu stvarno niko nema čemu da se nada. Pa, ipak, na razgovore o ljubavi i partnerskim odnosima dolaze stotine ljudi svih generacija. Žele, u stvari, da čuju samo nekoliko stvari – da ljubav postoji, da ima nade i da je moguće pronaći partnera sa kojim se može ostvariti veza. Da je moguće voleti i biti voljen. Žele da čuju formulu za zaljubljivanje. Da dobiju savet ili , ako može, recept. Nisam nikakva doktorka u toj oblasti, ali recimo da je prvi korak – nikada ne izvaditi mobilni telefon u kafiću, restoranu, odbiti da se gleda u ekran. Gledati ljude oko sebe. Ne isijavati oko sebe auru samozaljubljenosti – jer ti onda niko i ne treba, a samozaljubljene je najlakše osvojiti – i najslađe, ostaviti. Kao teslijanci, moramo da znamo da našim mislima privlačimo istovetne događaje, a takođe i da su naše misli najčešće uslovljene našim iskustvima iz prošlosti. Zato je pošteno zapitati se, šta želim? Želim li ljubav, ili da osvojim neku osobu? Ako želimo ljubav i vezu, prvo treba da se oslobodimo prošlosti. Svih uspomena na one koji su nas voleli, ili povredili, svih sumnji, i svih opštih mesta da se ljubav događa samo jednom, svih davnih tihih patnji, kao i malerozne misli da je više nemoguće da Kupidon nanišani baš nas. Nego, simbolički i stvarno da se umijemo sapunom LOVE, i da sebi kažemo da ljubav dolazi. Kako će da dođe, ako joj širom ne otvorimo vrata svoga srca i svoga uma? Ja sam baš pre nekoliko dana počela sa ovim eksperimentom, pa ću da vam javim ko je zazvonio. Odlican tekst.Maestralna Mirjana.Hvala na objavi. БанеЛ and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Новембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2015 http://www.psychologytoday.com/blog/nation-wimps/201510/the-mating-game-is-changing-and-you-wont-believe-how "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Новембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2015 Не бих се сложио са тобом. Нема ту никакве теорије, већ разочарења оним што имамо у свакодневном животу. Зато се и питамо зашто је све тако како је. Наравно да онај ко седи скрштених руку, углавном неће постићи ништа. Али често неће постићи ништа ни онај који се труди много, поготово ако нема пара и није привлачан. Шта су то уопште нереална очекивања? Изгледа да су нереална очекивања да сретнеш некога ко жели нормалну стабилну везу засновану на љубави, која би се потврдила и појачала браком. Сви нешто сумњају у искреност, јер су се више пута опекли. Где год изађеш, скоро ниједна девојка неће рећи да жели дужу везу или још мање брак. Изгледа као да нико на то ни не помишља. Мушкарци су такође равнодушни. Ако је веза, онда је привремена "док не нађе оног правог". Друга варијанта је да "жели да буде сама неко време"... То су много пута понављане реченице. То сам и вечерас чуо. Готово све девојке, па и момци, чак и када изађу, не испуштају мобилне телефоне, очекујући да им љубав пружи facebook. Готово да не можеш наћи девојку која те неће угушити димом цигарета и која не пије алкохол и "енергетска" пића. Људи се замајавају ноћним животом без перспективе, од данас до сутра. Троше своје најбоље године на исцрпљивање неспавањем, а ипак остављају утисак да у томе уживају. Сваке ноћи иста прича... Не слажем се са овим да сви проводе време у ноћном животу, од данас до сутра. Има нас који размишљамо и дугорочније и трезвеније. Не сећам се кад сам последњи пут остала до касно у граду. Изађем само кад има неко занимљиво дешавање или кад се договорим с неким друштвом да се видимо. Такође је заблуда да се све жене изазовно облаче. Није тачно. Оне које то раде желе да привуку пажњу на себе на јефтин начин, не ценим такве девојке. Види се шта је квалитет, а шта шкарт. И зна се чиме размишљају мушкарци које привлаче такве жене. Милион пута сам се уверила да паметне особе немају потребу да се на тај начин истичу. Ове које су празне, шта ће јадне... Столе, Neša_ and БанеЛ је реаговао/ла на ово 3 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Новембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2015 Браво, Аника! Anika је реаговао/ла на ово 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Новембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2015 Неко је то поменуо о облачењу, не сећам се ко. И ја да сам мушко, гледала бих на тај начин жене, ништа ми то није чудно. Једне су за провод, друге су за живот. Ценим мушкарце који успевају да одоле разним визуелним сензацијама. Neša_ and Столе је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Новембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2015 muškarci to vole, ali imaju i određen utisak o karakteru žene zavisno od njenog stila oblačenja. Sto samo govori tim muskarcima, njihovoj prepotentnosti i predrasudama. Juanito, Данче*, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Новембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2015 Sto samo govori tim muskarcima, njihovoj prepotentnosti i predrasudama. Зашто? Јеси ли слушала оца Арсенија? Причао је баш о порукама које девојка свесно или несвесно шаље кроз одређено облачење. Први пут кад сам чула његово размишљање, звучало ми је ужасно грубо и као да човек има предрасуде, кроз пар година сам схватила да је потпуно у праву. Столе, Neša_ and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2015 Ценим мушкарце који успевају да одоле разним визуелним сензацијама. Мушкарац који одолева ”визуелним сензацијама” ће одолевати и теби. Или је геј или је асексуалан. Такође је заблуда да се све жене изазовно облаче. Није тачно. Оне које то раде желе да привуку пажњу на себе на јефтин начин, не ценим такве девојке. Види се шта је квалитет, а шта шкарт. И зна се чиме размишљају мушкарци које привлаче такве жене. Милион пута сам се уверила да паметне особе немају потребу да се на тај начин истичу. Ове које су празне, шта ће јадне... ”Хвала ти Боже што нисам као они.” Снежана, Рапсоди, Џуманџи and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 8, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2015 Зашто? Јеси ли слушала оца Арсенија? Причао је баш о порукама које девојка свесно или несвесно шаље кроз одређено облачење. Први пут кад сам чула његово размишљање, звучало ми је ужасно грубо и као да човек има предрасуде, кроз пар година сам схватила да је потпуно у праву. Поштујем оца Арсенија али нисам баш неки фан Сматрам да спољашњи изглед може бити одраз унутрашњег стања, исто тако може да служи за мазање очију другима, нарочито у традиционалним срединама и верским заједницама Снежана, Џуманџи and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Новембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2015 1. Зашто? 2. Јеси ли слушала оца Арсенија? 1. Zato sto je tuzno sticati utisak o necijem karakteru na osnovu odevanja.2. Ne, prepricano mi je. Svakako ne bih da komentarisem to kakve poruke salju, obzirom da ce svako videti ono sto hoce... Nikad nije poruka ta koja je losa, nego o nasoj unutrasnjosti govori nasa percepcija. Juanito, Данче*, Плутон and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Новембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2015 Мушкарац који одолева ”визуелним сензацијама” ће одолевати и теби. Или је геј или је асексуалан. ”Хвала ти Боже што нисам као они.” Не, врло грешиш. Али ја не могу да те убеђујем у то као што ти мене на скоро свакој теми покушаваш да убедиш у твој начин размишљања. Помири се с тим да не гледамо сви исто. Мене право да ти кажем брига за то ко ће ми одолети. Не треба ми сто њих, него један. Не треба ми ничија потврда да сам лепа, а ипак је добијам. Ова друга реченица је мало малициозна, тако да не бих губила време. Мени значе речи духовника и покушавам да их разумем. Ти очито имаш неки проблем с тим, јер готово све што кажу покушаваш да побијеш. Оца Арсенија сам лично упознала и слажем се да се тешко варе ствари о којима он прича, али је за пуно тога апсолутно у праву. Што је најбитиније, не прича теоријски, него из свог богатог животног искуства. Мени је његова прича јако блиска. Теби не мора да буде. Neša_ је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 8, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2015 Мушкарац који одолева ”визуелним сензацијама” ће одолевати и теби. Или је геј или је асексуалан. Геј или асексуалан нема чему да одолева , јер нема нагон. Свакако да женска сујета и мушка љубомора ће кренути са причама иза леђа о хомосексуалности или неким психичким поремећајима код мушкараца који могу да одоле супротном полу, који их привлачи, што је сасвим и разумљиво, како незрели народи , који се руководе и живе паролом " усе, насе и подасе " , могу на здрав начин да схвате зрелу личност ретких индивидуа у својој околини. Anika је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Новембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2015 Поштујем оца Арсенија али нисам баш неки фан Сматрам да спољашњи изглед може бити одраз унутрашњег стања, исто тако може да служи за мазање очију другима, нарочито у традиционалним срединама и верским заједницама Дејане, ја не говорим о девојкама које у цркву увек облаче дуге сукње и мараме, а негде напољу су полуголе. Заиста не причам о томе. Neša_ је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука