Џуманџи Написано Новембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2015 Čemu sve ovo? :.mislise. I otkud? Znam ja, znam ja! Salu na stranu, devojku su tovarili na skoro svakoj temi, let the holy ones survive. -.- Ronald је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2015 Znam ja, znam ja! Salu na stranu, devojku su tovarili na skoro svakoj temi, let the holy ones survive. -.- Pa nek trenira smirenje malo. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikola Eskobar Написано Новембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2015 u srbiji se samuje iz prostog razloga jer je muskarac unisten ekonomski,sruseno mu je dostojanstvo ,unisten ponos i jos dosta toga a zene su podigle kriterijum pa ko sto ocerupan pevac ne moze da skace na kokoske tako i sprski muskarac ne moze da stvori prosperitet ! 3006, NemanjaVa and Neša_ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Новембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2015 ocerupan pevac ne moze da skace na kokoske Znala sam da je u ovome problem. Zasto ja jednu, a musliman 4? Плутон је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Новембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2015 Znam ja, znam ja! Salu na stranu, devojku su tovarili na skoro svakoj temi, let the holy ones survive. -.- Šta god nije u redu da ponižava i vređa srpske muškarce. Nisam hteo ništa direktno da joj kažem, a da nije u pitanju forum ovog tipa svašta bih joj rekao..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2015 Ko je uvek naj sasvim potpuno sasvim najzesci baja u zatvorskim filmovima? Onaj ko mentlano prezivi samnicu, nekoliko meseci mozda i godina, i mentalno ostane neostecen jos postane jaci. Potpuno je neverovatno da se uz cesto prisustvo takvih ideja i likova u popularnoj kulturi na pravodslavnom forumu ne raspravlja o samoci i samovanju iz tog aspekta nego samo iz musko-zenksih zavrzlama. Ko u potpunoj samoci nauci kako da nadje radost sa samim sobom njega ni najlosije drustvo ne moze izbaciti iz psihicke ravnoteze. Sa druge strane tesko onom ko bude prinudjen da samuje dok je okruzen mnogim ljudima. Uz malo vise instrospektivnog/introvernog shvatanja sveta i zivota svako samovanje sve manje ostaje bauk koji sada jeste. Bar bi se to moglo zakljuciti iz visevekovne isihasticke tradicije. arizan, Paradoksologija, Човек Жоја and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Новембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2015 Šta god nije u redu da ponižava i vređa srpske muškarce. Pfffft, valjan izgovor. Znas koliko meni smeta kad neko pljuje zene, srpske, koje god? Ic. Mogu da se zezam, ali me ustvari ama bas briga. Uostalom, i ja sam pisala (i to bas na ovoj temi) da su nasi muskarci "svjati potomci careva i knezeva", pa? U tome je problem. Previse smo "nebeski", ali i previse slabi, te smo zato malko shizofreni. Neša_ је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Новембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2015 Šta god nije u redu da ponižava i vređa srpske muškarce. Nisam hteo ništa direktno da joj kažem, a da nije u pitanju forum ovog tipa svašta bih joj rekao..... E dosta je, i ti me malo zaobidji. Niti ti se ko obracao, niti znam sta ti sad hoces. Covek samo sam sebe moze poniziti, razmisli malo o tome. Drugo, ne zanima mene bas svacije misljenje. Tako da to sto bi ti meni svasta rekao, pitanje je da li bi imao kome. Ne bih te slusala. Nikada ne slusam agresivne muskarce. Gledam ko moze da mi ulepsa zivot, a ne da mi prosipa besne gliste. Bolje da sam ove godine upisala postdiplomske, nego sto ovde kuckam i trosim energiju uzalud. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Новембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2015 E dosta je, i ti me malo zaobidji. Niti ti se ko obracao, niti znam sta ti sad hoces. Covek samo sam sebe moze poniziti, razmisli malo o tome. Drugo, ne zanima mene bas svacije misljenje. Tako da to sto bi ti meni svasta rekao, pitanje je da li bi imao kome. Ne bih te slusala. Nikada ne slusam agresivne muskarce. Gledam ko moze da mi ulepsa zivot, a ne da mi prosipa besne gliste. Bolje da sam ove godine upisala postdiplomske, nego sto ovde kuckam i trosim energiju uzalud. Pametnije bi ti bilo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Новембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2015 Moja licna stvar. Nije tvoje da komentarises. Ali kad vec dajes sebi za pravo, i tebi bi bilo pametnije da budes uljudniji. Ne samo prema meni, nego inace prema ljudima. I da postujes razlicitosti, ne moramo se svi slagati u svemu i biti istomisljenici. Ako ti smeta moj jezik, zao mi je, naucila sam da nekad jednostavno ne treba cutati. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Несташна Написано Новембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2015 Mislim da je ovo pitanje: Da li se u Srbiji samuje zbog nerealnih očekivanja? Плутон and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Новембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2015 i moje su ruke grube i žuljave od celoživotnog držanja za šipke u autobusima znaš kakve muževne ruke imam Lepo,lepo znaci fin kulturan ne gusas se sa babama i trudnicama da sednes Ili je bolja reklama za ruke u tom polozaju Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2015 Mislim da je ovo pitanje: Da li se u Srbiji samuje zbog nerealnih očekivanja? Da. feeble, Несташна, Плутон and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Новембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2015 Da. Закључили смо, сада и да закључамо тему. feeble and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 2 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2015 LJUBAVNI JADIMirjana Bobić Mojsilović Zvali su me juče da gostujem u jednoj kredibilnoj tv emisiji, na temu – zašto smo sami, zašto je toliko ljudi samo, zašto su mladi ljudi u najboljim godinama sami? Da li smo postali, inače, nesposobni za veze, da li je zajednica dvoje ljudi prestala da bude važna? Ne bih rekla da je prestala da bude važna, kao što, naravno, ne bih rekla ni da je ljubav izašla iz mode. Nije slučajno da su tribine mog prijatelja, psihoterapeuta, Zorana Milivojevića, na temu ljubavi i veza, toliko posećene. Fenomen jeste društveno, pa ako hoćete, i politički značajan. Savremeni svet je, obrni-okreni, sve više svet koji je okrenut pojedincu, ali to nikako ne znači i da se pojedinac u njemu dobro oseća. Ljudi žele vezu, i žele ljubav – međutim, problem je u tome što nas mediji kojima smo toliko izloženi, vakcinišu predstavom o „vezi“ i o „ljubavi“ : Ljubav je zamenjena rekreativnim seksom, veza je uglavnom neobavezujuća vikend gimnastika, a ljudi su predstavljeni kao bića za koja se ne vredi boriti. Otuda se, najčešće, smisao ljubavi prebacuje na ljubav prema kućnom ljubimcu, ili ljubav prema sebi, pod uslovom da je to „sebstvo“ okićeno neophodnim statusnim simbolima. A, prazno srce je, u potrošačkom društvu, najlakše napuniti stvarima. Ako je od samog života važnija fotografija, ako su od prijatelja važnije društvene mreže i ako je od jednog zagrljaja važniji broj „lajkova“ na instagramu, onda tu stvarno niko nema čemu da se nada. Pa, ipak, na razgovore o ljubavi i partnerskim odnosima dolaze stotine ljudi svih generacija. Žele, u stvari, da čuju samo nekoliko stvari – da ljubav postoji, da ima nade i da je moguće pronaći partnera sa kojim se može ostvariti veza. Da je moguće voleti i biti voljen. Žele da čuju formulu za zaljubljivanje. Da dobiju savet ili , ako može, recept. Nisam nikakva doktorka u toj oblasti, ali recimo da je prvi korak – nikada ne izvaditi mobilni telefon u kafiću, restoranu, odbiti da se gleda u ekran. Gledati ljude oko sebe. Ne isijavati oko sebe auru samozaljubljenosti – jer ti onda niko i ne treba, a samozaljubljene je najlakše osvojiti – i najslađe, ostaviti. Kao teslijanci, moramo da znamo da našim mislima privlačimo istovetne događaje, a takođe i da su naše misli najčešće uslovljene našim iskustvima iz prošlosti. Zato je pošteno zapitati se, šta želim? Želim li ljubav, ili da osvojim neku osobu? Ako želimo ljubav i vezu, prvo treba da se oslobodimo prošlosti. Svih uspomena na one koji su nas voleli, ili povredili, svih sumnji, i svih opštih mesta da se ljubav događa samo jednom, svih davnih tihih patnji, kao i malerozne misli da je više nemoguće da Kupidon nanišani baš nas. Nego, simbolički i stvarno da se umijemo sapunom LOVE, i da sebi kažemo da ljubav dolazi. Kako će da dođe, ako joj širom ne otvorimo vrata svoga srca i svoga uma? Ja sam baš pre nekoliko dana počela sa ovim eksperimentom, pa ću da vam javim ko je zazvonio. Ratnik, Danijela, Neša_ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука