Снежана Написано Октобар 28, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 @we_are_the_champignons Tvrdnja Svetske zdravstvene organizacije je apsolutni falsifikat! Aleksandar Vučić @AlekVeliki Kada sam čuo za odluku SZO cele noći nisam oka sklopio Zoran Babic @kiza_recnik Nas premijer 14 sati nije jeo slaninu. Ja mu se divim i mentalno i fizicki Vojislav Koštunica @Kosthoonitza Мој став је познат: "Више од печенице, мање од сланине" Čedomir Jovanović @ChaddaEX3me Srbija mora da prihvati realnost i oslobodi se teškog nasleđa slanine! Bojan Pajtić @Bojan_u_senci Ovo je još jedan udarac na Vojvodinu i pokušaj rušenja Pokrajinske vlade! Томислав Николић @TomaPrezidente Тај СЗО, ко год то био, је то рекао и остао жив Ivica Dačić @The_Edge Za mene slanina nikad nije bila štetna. Banane, sa druge strane... #ReciNeVoću Ignjatije, Плутон, Данче* and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 28, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 Колико сам ја успео да сконтам из онога што сам читао мало на ту тему, научници који се баве проблемом старења не узимају баш Де Греја за озбиљно. Не сматрају га шарлатаном или преварантом, али му стално пребацују да је лаик (он је инжињер информатике по струци ваљда) и да решења која предлаже нису утемељена на никаквим постојећим или технологијама које су на видику. Углавном, најоштрије размимоилажење између њих и њега је по питању времена када ће било каква медицинска терапија успоравања или заустављања старења бити могућа. Он тврди за 15-20 година, они тврде да чак и да дође до неке револуције у медицини, нема ништа од тога макар до краја овог века. Da si ovo napisao pre 20 godina bilo bi manje vise tacno i uverljivo medjutim danas ovo su skroz zastareli podtaci i lose interpretacije. Obrej jeste prvo zavrsio informatiku, kao softverski inzenjer, i radio na razvoju vestacke inteligencije u svrhu analize baze podataka sa genomima insekata. Tu je vec prateci sam posao bio primoran da se zainteresuje za biologiju ali je to interesovanje postajalo sve intezivnije posto mu je zena biolog, geneticar. Doktorirao je na Kembridzu 2000. godine na temu teorije starenja i mitohondrijskih slobodnih radikala. Ogroman deo tih "krtika" se vrteo oko njegove licnosti i pojave, kakav je to naucnik tako neozbiljan sa pradurinom, duksom i patikama, a tek jedan deo na samu strategiju borbe protiv starenja. A i to se vrtelo na temu "jako je komplikovano" kao da bilo koji deo njegovog izlaganja podrazumeva da nije. Prica se radikalno promenila kad su poceli da izlaze radovi, nezavisno od njega, koji su direktno implicirali da su njegove strategije vise nego realne. Sada na SENS-u radi veli broj naucnika kako teorijskih tako i eksperimentalnih i imaju u najmanju ruku impresivan broj objavljenih radova i sve veci broj naucnika se prijavljuje da bi istraizvacku karijeru poceli kod njih. A i kriticari su promenili plocu sa "neces uspeti jer su procesi jako slozeni" na "ok bio si u pravu da je moguce ali ima svasta nesto zbog cega neces uspeti". Nije potrebno biti ni naucnik ni biolog da se uvidi da je "kritika" ovih "kriticara" najvecim delom motivisana ideologijom dekadencije i kukavicluka koja ako ne postavi smrt kao davaoca smisla svemu sto radimo u zivotu nikakav smisao ne moze da nadje, nit iza sebe niti za druge. Isto i slicno bulaznjenje se moze i cuti po pitanju razvoja AI i odlasku na druge planete "sta cemo mi tamo dok su deca u Africi gladna". Sto se predvidjanja tice 2010. je rekao da ocekuje, ako sve ide kako treba, da ce do 2020./2025. imati prve ucinkovite eksperimentalne trepacije za miseve a do 2030./20.35. prve eksperimentalne terapije za ljude. Nije on Rej Kurcvajl sa idejom eksponencijalnog rasta. Дидим, GeniusAtWork and Ronald је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 28, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 Da si ovo napisao pre 20 godina bilo bi manje vise tacno i uverljivo medjutim danas ovo su skroz zastareli podtaci i lose interpretacije. Obrej jeste prvo zavrsio informatiku, kao softverski inzenjer, i radio na razvoju vestacke inteligencije u svrhu analize baze podataka sa genomima insekata. Tu je vec prateci sam posao bio primoran da se zainteresuje za biologiju ali je to interesovanje postajalo sve intezivnije posto mu je zena biolog, geneticar. Doktorirao je na Kembridzu 2000. godine na temu teorije starenja i mitohondrijskih slobodnih radikala. Ogroman deo tih "krtika" se vrteo oko njegove licnosti i pojave, kakav je to naucnik tako neozbiljan sa pradurinom, duksom i patikama, a tek jedan deo na samu strategiju borbe protiv starenja. A i to se vrtelo na temu "jako je komplikovano" kao da bilo koji deo njegovog izlaganja podrazumeva da nije. Prica se radikalno promenila kad su poceli da izlaze radovi, nezavisno od njega, koji su direktno implicirali da su njegove strategije vise nego realne. Sada na SENS-u radi veli broj naucnika kako teorijskih tako i eksperimentalnih i imaju u najmanju ruku impresivan broj objavljenih radova i sve veci broj naucnika se prijavljuje da bi istraizvacku karijeru poceli kod njih. A i kriticari su promenili plocu sa "neces uspeti jer su procesi jako slozeni" na "ok bio si u pravu da je moguce ali ima svasta nesto zbog cega neces uspeti". Nije potrebno biti ni naucnik ni biolog da se uvidi da je "kritika" ovih "kriticara" najvecim delom motivisana ideologijom dekadencije i kukavicluka koja ako ne postavi smrt kao davaoca smisla svemu sto radimo u zivotu nikakav smisao ne moze da nadje, nit iza sebe niti za druge. Isto i slicno bulaznjenje se moze i cuti po pitanju razvoja AI i odlasku na druge planete "sta cemo mi tamo dok su deca u Africi gladna". Sto se predvidjanja tice 2010. je rekao da ocekuje, ako sve ide kako treba, da ce do 2020./2025. imati prve ucinkovite eksperimentalne trepacije za miseve a do 2030./20.35. prve eksperimentalne terapije za ljude. Nije on Rej Kurcvajl sa idejom eksponencijalnog rasta. Super, i ako mislim da su malkice predvidjanja nategnuta zbog finansija jer kao sto Aubrey rece investiori su skepticni kad treba ulagati u takve projekte jer i dalje djeluju skoro nerealno. Sa boljom finansijskom podrskom bi napravio i vise. Meni je krivo sto Life extension toliko novca dobija i sve ulaze u suplemente koji imaju minorne rezultate. Ja cak mislim da je on i od majke nasledio neke milione i sve ulozio u posao. Ray pretjeruje i sa pijenjem 150 tableta dnevno za koje nema ama bas nikakvih dokaza da djeluju GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 28, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 Imam ja Aubrey na facebooku, nedavno je bio susret izmedju Immortalist vs theologist na Berkely university, vidio sam samo sliku na njegovoj stranici, nisam mogao nigdje da nadjem o cemu su razgovarali. Zamislite da kod nas na PBF dovedu Aubrey ili nekog gerontologa? Jos Aubrey kaze kad se jednom razvije terapija, u pocetku ce vjerovatno biti skupa, ali ce trziste omoguciti njeno pojeftinjenje jer ce se kompanije boriti za klijente, hheehehee, king GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Октобар 28, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2015 Sto se predvidjanja tice 2010. je rekao da ocekuje, ako sve ide kako treba, da ce do 2020./2025. imati prve ucinkovite eksperimentalne trepacije za miseve За мишеве и пацове као кућне љубимце би стварно било интересантно да буде делотворно јер срамно кратко живе... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Октобар 29, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2015 Зашто је погрешно поредити сланину и цигарете у смислу ризика од рака: Meat and tobacco: the difference between risk and strength of evidence Извор: cancerresearchuk.org Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 2, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 2, 2016 Jedemo je neograničeno i dajemo deci, a izaziva rak: Ovo je najotrovnija namirnica na svetuSvetski poznati mediji koji se bave ishranom i zdravim životom napravili su haos kada su saopštili koja je najgora namirnica koju možemo da pojedemo. foto: Thinkstock Ljudi danas konzumiraju otrovnu hranu, ponekad i u velikim količinama, a najčešće nemaju pojma šta zapravo jedu. Takav odnos prema hrani uzrok je velikog broja bolesti današnjice.Jedna od tih namirnica je čips, koji je izazvao senzaciju u prehrambenom svetu, jer su ga pojedini američki mediji poput Natural newsa, Living traditionally, Healthy food house i mnogi drugi proglasili najotrovnijom namirnicom na tržištu hrane u svetu.Ne bi to bilo ništa da upravo tu namirnicu ne konzumiraju milijarde ljudi, i to u abnormalnim količinama. Da, svi znamo da je čips nezdrav, ali da je toliko toksičan da ga apsolutno treba isključiti iz svakodnevne ishrane to nikome nije u potpunosti jasno.Da to jeste istina, objašnjavaju stručnjaci, čovečanstvo bi prestalo sa konzumiranjem ove kancerogene namirnice.Mnogi ljudi su uvereni da se čips priprema od krompira, ali kako ovi mediji navode, to je daleko od istine.Kako oni pišu, u prvoj fazi proizvodnje sastojci poput pirinča, pšenice, kukuruza i krompirnih pahuljica mešaju se kako bi se dobilo testo, koje se zatim oblikuje u kalupima, nakon čega se prži u kipućem ulju i prosušuje.U zadnjoj fazi čipsu se dodaju pojačivači ukusa, koji su sami po sebi toksični. Iako su svi sastojci za smesu od koje se pravi čips genetski modifikovani, jer su jeftiniji i dostupniji, jedan od najopasnijih sastojaka u čipsu nije dodat u procesu proizvodnje, već je nus-produkt prerade.U pitanju je akrilamid.To je opasna kancerogena supstanca, za koju je odavno poznato da izaziva rak kod životinja, a upravo čips je ima u nenormalnim količinama, daleko više od dopuštene mere, navode gorepomenuti mediji.Do stvaranja akrilamida dolazi kod pripreme hrane koja je bila izložena termičkoj obradi pečenjem i prženjem, zbog čega su posebno prisutni u čipsu jer se nakon pečenja na visokoj temperaturi i isušuju na visokoj temperaturi.Činjenica je da sva hrana koja se obrađuje na temperaturama iznad 100 stepeni sadrži ovu kancerogenu supstancu, a nivo ove materije u popularnoj namirnici koja osvaja svet toliko je iznad dopuštenog da je 2005. godine Kalifornija tužila jednu fabriku zbog toga što ne upozorava svoje potrošače na opasnosti i otrove opasne po zdravlje koji se nalaze u prehrambenim proizvodima. http://superzena.b92.net/zdravlje-zene.php?yyyy=2016&mm=04&nav_id=1114712 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 2, 2016 Пријави Подели Написано Април 2, 2016 Od uvek me je zanimalo kako se pravi cips , s obzirom na to da su svi listici gotovo identicni ... Hvala , Ignjatije , ovo je za mene veliko otkrovenje ... Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 2, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 2, 2016 Od uvek me je zanimalo kako se pravi cips , s obzirom na to da su svi listici gotovo identicni ... Hvala , Ignjatije , ovo je za mene veliko otkrovenje ... Благодарим! Arsenija је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 3, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2016 OVO JE JEDNA OD NAJOTROVNIJIH NAMIRNICANA NA SVETU KOJA IZAZIVA RAK: SVI JE VOLE I DAJU SVOJOJ DECI http://superzena.b92.net/zdravlje-zene.php?yyyy=2016&mm=05&nav_id=1126992 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 3, 2016 Пријави Подели Написано Мај 3, 2016 12 minutes ago, Ignjatije рече OVO JE JEDNA OD NAJOTROVNIJIH NAMIRNICANA NA SVETU KOJA IZAZIVA RAK: SVI JE VOLE I DAJU SVOJOJ DECI http://superzena.b92.net/zdravlje-zene.php?yyyy=2016&mm=05&nav_id=1126992 Kao prvo, svako normalan je ovoga bio svestan i bez ovog clanka. Kao drugo, iako veoma losa po zdravlje, virsla nije ni izbliza toliko "smrtonosna" koliko sugerise ovaj bombasticni clickbait naslov clanka... Ima i trece... koliko forumasa daje deci virlse redovno ili povremeno? E sad samo probajte da skontate da su procentualno virsle opasnije po zdravlje i zivot dece od bilo koje vakcine... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 3, 2016 Пријави Подели Написано Мај 3, 2016 57 minutes ago, cloudking рече Ima i trece... koliko forumasa daje deci virlse redovno ili povremeno? E sad samo probajte da skontate da su procentualno virsle opasnije po zdravlje i zivot dece od bilo koje vakcine... Ja deci dajem virsle , ali oni nista nece da jedu ... Premrsavi su ... Jogurt piju samo zbog brkova ... Smesni su ti moji sestrici ... Pomagali su mi u fabranju jaja ... Cula sam da je i farba za jaja kacerogena ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука