Deja Vu Написано Октобар 26, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2015 https://www.facebook.com/videosammetalikukakopisanakera/photos/pb.870837239631231.-2207520000.1445895231./934627683252186/?type=3&theater Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 26, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2015 Ne moramo biti nihilisticni. Jeste svakome je smrt zagarantovana no to ne znaci da ne treba nista da preduzmemo da ljudima produzimo zivot na zemlji, da budu zdraviji i praviji bez obzira sto ce umreti. Па просечни век је већ дужи него, рецимо, у средњем веку. Не видим смисао овога. Ако не умреш од рака зато што ниси јео сланину, то не значи да ћеш живети дуже и да нећеш "на време" умрети од неке друге болештине. Опет понављам, врло и веома сумњам у веродостојност ове патке СЗО. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 26, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2015 А да живим 300 година једући траву... Нека хвала. Ја ћу уживати неких 70-80 једући месо, кобаје и сланину. ВИЛМА, Aquilius Cratus and Зосима је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 26, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2015 Па просечни век је већ дужи него, рецимо, у средњем веку. Не видим смисао овога. Ако не умреш од рака зато што ниси јео сланину, то не значи да ћеш живети дуже и да нећеш "на време" умрети од неке друге болештине. Опет понављам, врло и веома сумњам у веродостојност ове патке СЗО. Mislim da li bi crkva dozvolila ljudima da genetskom terapijom produzavaju sebi zivot ili bi se to prepustilo pojedincu da sam odluci? http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 26, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2015 To produzenje zivota a samim time i mladosti i zdravlja, na tome biolozi rade zbog toga a ne zbog nekog metuzalemskog kompleksa, se nece izvesti zamenom smrtne prirode za neku drugu nesmrtnu. Nego otklanjanjem nagomilanih molekularnih ostecenja koji dovode do poznatih simptoma starenja pa samim time i smrti. Teologija sa time ne moze imati nikakav problem kao sto nema ni to sa cinjenicom da smo za poslednjih hiljadu godina utrostrucili prosecan zivotni vek. ИгорМ, Ronald, Плутон and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Октобар 26, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2015 Па просечни век је већ дужи него, рецимо, у средњем веку. Не видим смисао овога. Ако не умреш од рака зато што ниси јео сланину, то не значи да ћеш живети дуже и да нећеш "на време" умрети од неке друге болештине. Опет понављам, врло и веома сумњам у веродостојност ове патке СЗО. Ma ne branim ih ja taman posla, nego mi se ucinilo da ste bili nihilisticni na trenutak kao: Jeo ne jeo umrecu svakako, sta mi vredi ziveo 40,50 100 godina kad umirem svakako. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 26, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2015 Mislim da li bi crkva dozvolila ljudima da genetskom terapijom produzavaju sebi zivot ili bi se to prepustilo pojedincu da sam odluci? Isto to pitanje vazi i sada. Da li Crkva dozvoljava vakcine i ostale tehnologije moderne medicine bez kojih bi prosecan zivotni vek bio u najboljem slucaju oko 35-40 godina? Јефимија Крунић and Дидим је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 26, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2015 Mislim da li bi crkva dozvolila ljudima da genetskom terapijom produzavaju sebi zivot ili bi se to prepustilo pojedincu da sam odluci? Смешно питање. Што би Црква то забрањивала, ако буде? Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 26, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2015 Под условом да је патка СЗО о канцерогености сланине, кобасица и места тачна, шта то значи? 1. Живећу 200 године и умрети здрав, ако тих 200 година будем јео траву?2. Живећу 70-80 година и умрећу од рака, ако будем јео сланину, кобасице и месо 70-80 година? Лако ми је да одлучим. Не желим да 200 година једем траву. Хоћу да 70-80 година једем месо.И, на крају, зашто да умрем здрав!? Па ако умрем здрав биће ми жао што сам умро, јер нећу знати зашто сам умро. Хоћу да умрем болестан. Да знам зашто сам умро и да ми жао није. Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 26, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2015 To produzenje zivota a samim time i mladosti i zdravlja, na to me biolozi rade zbog toga a ne zbog nekog metuzalemskog kompleksa, se nece izvesti zamenom smrtne prirode za neku drugu nesmrtnu. Nego toklanjanjem nagomilanih molekularnih ostecenja koji dovode do poznatih simptoma starenja pa samim time i smrti. Teologija sa time ne moze imati nikakav problem kao sto nema ni to sa cinjenicom da smo za poslednjih hiljadu godina utrostrucili prosecan zivotni vek. Hvala. Da na tome radi Aubrey de Grey, misim da je i dobio neki rok od 10 godina da pokusa na taj nacin misevima da produzi zivot. On kaze u jednom nedavnom injtervju da ce moci za 8. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 26, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2015 Већа је мука умрети здрав него умрети од рака. Јер, ако умиреш здрав, биће ти жао што остављаш леп и безбрижан живот. А ако умреш од рака, бићеш радостан што си се ослободио болова и патње које ова болест носи. Дакле, једимо сланину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 26, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2015 Смешно питање. Што би Црква то забрањивала, ако буде? Ok, hvala na odgovoru. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Октобар 26, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2015 Под условом да је патка СЗО о канцерогености сланине, кобасица и места тачна, шта то значи? 1. Живећу 200 године и умрети здрав, ако тих 200 година будем јео траву? 2. Живећу 70-80 година и умрећу од рака, ако будем јео сланину, кобасице и месо 70-80 година? Лако ми је да одлучим. Не желим да 200 година једем траву. Хоћу да 70-80 година једем месо. И, на крају, зашто да умрем здрав!? Па ако умрем здрав биће ми жао што сам умро, јер нећу знати зашто сам умро. Хоћу да умрем болестан. Да знам зашто сам умро и да ми жао није. Pitanje je da li ce uopste u buducnosti meso biti izvor hrane, jer ce razvojem nauke i tehnologije ljudi da se hrane vestacki proizvedenom hranom, nesto slicno onim kasama u Matriksu gde su svi potrebni sastojci samo ukusnije. To oktrice ako bude ce dovesti do povecanja aktivnosti raznih drustvenih pokreta u borbi za prava zivotinja (koja vec postoje u nekim zemljama vezana za macke, pse ili ono tipa da se krave i svinje ''humano'' ubijaju i tome slicno) tako da ce klanje neke svinje-kokoske biti ozbiljan zlocin. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 26, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2015 Isto to pitanje vazi i sada. Da li Crkva dozvoljava vakcine i ostale tehnologije moderne medicine bez kojih bi prosecan zivotni vek bio u najboljem slucaju oko 35-40 godina? Da i Miroslav Radman kaze da su tri stvari bitne za produzetak zivota: higijena, vakcinacija i prehrana. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Октобар 26, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2015 Чекајте, па зар није општепознато да се ради о намирницама које су изразито нездраве ако се конзумирају у количинама у којима их ми уносимо данас? Наши преци су јели месо кад се закоље овца, а у периодима између су јели проју, качамак и клин-чорбе. Помало сланине, димљеног меса или роштиља је сасвим океј, али онај ко свакодневно једе сланину у већим количинама заиста не може ничем добром да се нада осим ако нема врло јаку генетику. Ја нпр. много волим сланину, роштиљ, димљену шунку, добро црвено вино, добар дуван, турску кафу. Али ако бих свакодневно доручковао 200г сланине, ручао месо са роштиља, вечерао шунке, пио литар вина, пет кафа и пушио 20 цигарета умро бих колико би ми се смучило и да не дочекам ту дијагнозу... ИгорМ and cloudking је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука