Снежана Написано Мај 24, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 24, 2017 Sanjam Sjedim sam u zagrljaju sile a krila su mi spremna za let Sa druge strane nikada i nigdje jedno svetlo doziva me. A zemlja je ispod nogu tako nežna gleda me i čeka da se predam. Što mi to ne da, što mi to ne da ne da mi da krenem na put Što mi to ne da, što mi to ne da tjera me da ostanem tu. I opet sanjam, sanjam I opet sanjam, sanjam eeheeh Hajde sjeti se dječaka koji maglu pije da se skrije od sebe jer nema sa kim ne zna kako da gleda u ponor i vatru i kako da sluša taj ogromni zvuk što se valja i nada sve je manja I opet sanjam, sanjam I opet sanjam, sanjam eehe ne da mi da krenem na put tera me da ostanem tu Hajde sjeti se dječaka koji maglu pije da se skrije od sebe jer nema sa kim ne zna kako da gleda u ponor i vatru i kako da sluša taj ogromni zvuk što se valja i sve je tajna I opet sanjam, sanjam I opet sanjam, sanjam u zagrljaju sile ne da mi da krenem na put... Phoebe је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 26, 2017 Spavaju li oci nebeske znam, ne spavaju, gledaju i vide kako bi da te lazem, mala o, lag'o bi, al' mi ne ide Nocas nema nista izmedju srca moga i tvoga sem koze al' ne mogu preko srca njenog o, ne mogu, to se ne moze Nema, nema ona nikoga nikog sem Boga i mene jednoga Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 1, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јун 1, 2017 Vedra Ponoć Ovo je tvoj čas, o dušo, tvoj slobodni let u nemušto. Daleko od knjiga, daleko od umetnosti, s danom gotovim, lekcijom naučenom, javljaš se cela, tiha, zagledana, prebirajući teme koje najviše voliš: Noć, San, Smrt i Zvеzde. Volt Vitman Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 9, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 9, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2017 "Лица спавајућих не лажу: тек на њима видимо праву биједу њихових сопственика. На јави, наша су лица затегнута било каквим свјесним хтијењем или несвјесним стремљењем, оживљена било каквим циљем, намјером, настојањем, па макар настојањем да скрију свој прави изглед, свој истински израз; маскирана каквим више или мање намјерним изражајем. Осјећaj је на њима или затомљиван, или претјериван, али увијек кривотворено" Прољећа Ивана Галеба - Владан Десница goranger је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 13, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Август 13, 2017 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 16, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Август 16, 2017 Fernando Pessoa - Uberi dan,jer taj dan si ti Jedni, s očima uprtim u prošlost Vide ono što ne vide; drugi, uperivši Iste oči u budučnost, videOno što se ne može videti.Zašto postavljati tako daleko ono što je blizu - Pouzdanje naše? Ovo je dan, Ovo je sat, ovo je tren, to je to Što jesmo, a to je sve. Večito protiče beskrajni sat Što nas proglašava za ništavne. U istom dahu I živimo i mremo. Uberi dan, Jer taj dan si ti. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 18, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Август 18, 2017 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tavita Написано Август 27, 2017 Пријави Подели Написано Август 27, 2017 Снежана and Милош* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Август 28, 2017 Бранко В. Радичевић | СВАКЕ НОЋИ Ја сваке ноћи идем твојом улицом. Прозор отворен. Ти чекаш. Пролазим поред башта. У гранама се смењују годишња доба. Час сам бео од снега, час зелен од пролећа. Сваке ноћи гледам издалека: прозор твој да ли сија. Ако сија тад и у мени засија. Идем тако: час мокар од јесени, час прашњав од лета. Али једном када дођем у прозору биће тама. Ја стојим и не верујем: Отишла без збогом! Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 29, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Август 29, 2017 Нема више добрих успаванки, али и даље волим да прошетам ноћу, у двомилионском граду а сама, загледам у звездано небо и као кад скинеш скоруп са тек скуваног млека, као кад склониш мрену са ока, замирише и опије ме неки сасвим нови свет којем пожелим лаку ноћ... Iulianus је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 2, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2017 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2017 Снежана је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 9, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 9, 2017 ПРЕДЛОГ Имам предлог За твоја постпоноћна шапутања: Зашто не бисмо мало поштедели свет?Оставили га да дише Са својим малим недостацима. Није ваљда свака постеља ове ноћи Наквашена плачем умрлих? Може се за промену добар бити! Онако, без рачуна према сваком Без пардона, бестидно стид чувајући Наслоњен миром као лактом. Да ли си видео скоро уопште лица људи Када не мисле ни о добитку Ни о свему што су изгубили? Кажем ти, нема лепших лица Под јесењем покривачем. И када би свако само на ту Пуноћу празнине мислио, Нашао би коначно тај ненасмејани осмех Од којег би и најсветија драма - Ћутке задрхтала. А опет, тајна остаје да набија силом И сваком животном куцавицом Само ону вену која се није прикљештила Чемером искања, или - Огољеним пласирањем. Дивна је ноћ. Пољуби погледом све које спавају... Никола Ђоловић Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 11, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 11, 2017 Iulianus је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука