Jump to content

Мило Ђукановић - готов је?!

Оцени ову тему

Зосима

Препоручена порука

Нешто не верујем да ће Мило да оде без да изађу тенкови на улице... Вадиће се на изборе, а изборе ће да добије, овако или онако, итд.

Исто не верујем да ће (чак и ако Мило падне) садашња опозиција да спречу улазак ЦГ у НАТО.

Da se čovjek pocijepa od smijeha...i Srbija će u NATO ako joj bude stalo do napretka....Slovenija je tu, Mađarska,  Albanija, Hrvatska, Bugarska, Rumunija sad i lijepa CG-orica...steže se omčica oko srbadije...hehehe

Инат, шта ћеш. Увек смо ишли контра. Тако су нам и ђедови.

А за то стезање, имао бих идеју шта би наведене државе могле да стегну, ал' ће ме банују...

Подели на овим сајтовима

Сад Zayron, како су "kašljali četnici za 2ww" не'м појма... ал' знам како је у немачкој опсади Космаја почетком августа '41. погинуо и прадедин синовац, војни инструктор шпанске интернационалне бригаде, по чину капетан, и члан Главног штаба НОПО ( Народноослободилачке војске и партизанских одреда ) Србије под врло сумњивим околностима, које, не'ш веровати, немају ни'кве везе с четницима већ са... Жикица је, наравно, месец дана пре тога убио два српска жандара "који су дошли да растуре народни збор на коме је Жикица одржао антифашистички говор. Тај дан се у СФРЈ сматрао почетком устанка народа Србије против окупатора и славио се као Дан устанка".

To ni ja ne znam, Kosmaj inače nije brdašce od par kilometara kvadratnih

tako da valjda nije bio s te strane gdje su operovali četnici već ti neki drugi:

20. decembra 1943. godine Jevrem Simić izveštava generala Mihailovića

da Živojin Lazović i Nikola Kalabić "čiste teren od crvenih":

„Dob i Ras čiste od crvenih svoj teren i još Kosmaj i Rudnik.[8]“

(Depeša Jevrema Simića generalu Mihailoviću od 20. decembra 1943.)

https://sh.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cetni%C4%8Dki_teror_u_Srbiji_1943-1944#Decembarska_kampanja_terora_.281943.29

Подели на овим сајтовима

A NATO je trenutno jedna velika realnost moderne civilizacije, i svako ko je protiv nje je jednostavno anti-civlizacijski nastrojen.

Да додам, све који су антицивилизацијски настројени треба побити јер су претња по напредак наше цивилизације.

Подели на овим сајтовима

Ко ће с нама затуцанима средњевековним Србима водити полемику, ајд куд смо затуцани, него смо још и образовани и начитани и информисани сасвим довољно да можемо полемисати и са рецимо Обамом или оним чувеним реторичаром Трампом.

Е ел неко приметио који је кркан и сељобер онај Трамп што ће сад победити на изборима у Америке предводнице цивилизацијске тековине зване НАТО?

Знаш шта је ту најгоре? Што је он „мање зло“ од Клинтонке.

Подели на овим сајтовима

Svrstavamo se u red onih 28 odgovornih država koje razmišljaju svojom glavom  a ne emocijama, prošlošću i proruskim fantaziranjima.

Сврставаш се у ред 28 земаља које су спремне да склоне емоције у страну и бомбардују болнице, медијске куће, школе, чак и децу на ноши ако је потребно јер су и она вероватно антицивилизацијски настројена. Све је то „колатерална штета“ коју је америчка администрација спремна да поднесе ради општег напретка наше велике цивилизације.

Подели на овим сајтовима

@@Плутон,

Не знам, али ја све нешто мислим, да је за нас сасвим све једно ко долази на власт у америкама, да они имају педесетогодишњи план спољне политике и да се то код њих баш и не мења променом председника, па није то Балкан, па како која власт дође, проведе мандат у опљувавању предходне (у којој је узгред учествовала)...

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

@@Плутон,

Не знам, али ја све нешто мислим, да је за нас сасвим све једно ко долази на власт у америкама, да они имају педесетогодишњи план спољне политике и да се то код њих баш и не мења променом председника, па није то Балкан, па како која власт дође, проведе мандат у опљувавању предходне (у којој је узгред учествовала)...

С.А.Д. је сува плутократија (овај термин, нажалост, нема никакве везе са мном :( ). Кандидати који би нешто значајно променили било у спољној, било у унутрашњој политици, немају никакве шансе да победе на изборима у последњих 70 и више година.

Подели на овим сајтовима

Сврставаш се у ред 28 земаља које су спремне да склоне емоције у страну и бомбардују болнице, медијске куће, школе, чак и децу на ноши ако је потребно јер су и она вероватно антицивилизацијски настројена. Све је то „колатерална штета“ коју је америчка администрација спремна да поднесе ради општег напретка наше велике цивилизације.

Kad jednom bude pocela da se pravi kolateralna steta po americi a hoce skorije, neka mi Bog oprosti ali ja cu da napravim zurku . 

Подели на овим сајтовима

Kad jednom bude pocela da se pravi kolateralna steta po americi a hoce skorije, neka mi Bog oprosti ali ja cu da napravim zurku . 

Какви смо колективни баксузи, Америка ће кренути да пропада тек кад већина Срба буде живела у Америци.

Подели на овим сајтовима

По чему се онда разликујемо од таквих који убијају милионе широм света? Чак смо и гори.

Подели на овим сајтовима

По чему се онда разликујемо од таквих који убијају милионе широм света? Чак смо и гори.

Po tome sto ne ubijamo nikoga ? Ja nesto mislim da je to znacajna razlika . A to sto ja zelim americi da okusi ono sto radi drugima ,to je sasvim notrmalo i nema nikoga kome su ameri naudili da im ne zeli isto , neko ce samo da bude iskren i da to javno prizna a neko nece . Taj osecaj , zapravo zelja da propadnu raste jos vise kad covek upozna te amere i vidi kakva su to djubrad zapravo .

Подели на овим сајтовима

Па кад ће више да почне да пропада, ја већ деценијама, од како знам за себе, слушам како ће трули запад да пропадне, готова је Америка, одбројани им дани, и ови што су старији од мене и њих тако учили, а они никако да пропадну већ све јачи и јачи и све више јашу планету. И то ако погледам последњих стотинак и кусур година од кад су "изашли у свет" ван свог океанског острва.

Хоћу да кажем да не би баш требало да се тек тако заносимо тим фикс идејама, историја ће да уради своје па ако треба да пропадну пропашће. Не мислим ту на неки фатализам већ просто на след догађаја и околности. И Британци су били сила број један па више нису. Ево рецимо, ко од нас може да зна шта су наново припремили Европи како би је одвојили од Русије или ко зна шта још спремају на Блиском Истоку или на границама Русије, или шта знамо шта нам спремају овде на Балкану, итд. Хоћу да кажем, далеко су они од пропадања, било каквог, а нарочито скорог, и још увек су најјачи.

Sta spremaju ne znamo ,ali je ocigledno da nisu vise jedini koji nesto "spremaju" , Necije spremanje ce da bude bolje, cije , ostje da se vidi 

Подели на овим сајтовима

Тешко ћу те просвијетлити. :)

Хајде реци ми зашто се улази у НАТО? Мислиш ли да тамо има неких игранки?

Pa teško, naravno...kad gusti mrak dolazi iz ruske zemlje.

A zašto ulazi...pa recimo da su time direktno manji troškovi za odbranu sopstvene zemlje i najefikasniji.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...