Jump to content

Počinje rehabilitacija Milana Nedića

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

Наводиш личности са екстремним другосрбијанским ставовима.

Наравно...јер они доминирају нашом културном и политичком сценом.

Заиста мислиш да су сви српски еврофили антисрпски оријентисани? Наравно да нису.

Сваки истински интелектуалац, истински продуховљен човек или озбиљан политичар који брине о националним интересима и доброти свог народа, разликује, у данашњој културно - политичкој реалности постављеној на сасвим другачијим принципима од некадашњих, појам "еврофилства" од израза "европске вредности"...те две ставке данас нису исто.

Зато та прича да је комунизам само пресвучен у еврофилство није тачна

У нашем случају, као и у савременом и доминирајућем значењу појма "еврофилство" у односу на све оно што израз "европске вредности" изворно означава и аутентично представља, у нашој политичкој стварности, јесте тачно...апсолутно је тачно.

А са друге стране не смета ти званична рехабилитација званичне издаје државе коју је Недић урадио?

Извини,али нисам уопште поменуо рехабилитацију Недића као Недића, осим што сам поменуо сам појам "рехабилитација" и његову другостепену важност (што не значи да је небитан) у контексту неопходности превасходне потребе решавања проблема званог титоистичко секуларно свештенство и њихове по српску државу и народ погубне идеолошке позадине и дејстава,тако да не знам чему беспотребно импутирање таквих паушалних и произвољних закључака у моје размишљање?

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Наравно...јер они доминирају нашом културном и политичком сценом.

То није добар разлог. Ти појединци који доминирају јавном сценом нису срж еврофилства, тј. нису сви еврофили као они. Дакле то што су они најдоминантнији тренутно није никакав аргумент...

Сваки истински интелектуалац, истински продуховљен човек или озбиљан политичар који брине о националним интересима и доброти свог народа, разликује, у данашњој културно - политичкој реалности постављеној на сасвим другачијим принципима од некадашњих, појам "еврофилства" од израза "европске вредности"...те две ставке данас нису исто.

То и кажем. Нису сви еврофили "прерушени Титови комесари". Добро, ови најгласнији би били одлични комунисти ( неки и јесу то били ). Ал' шта ћеш, тако су научени.

У нашем случају, као и у савременом и доминирајућем значењу појма "еврофилство" у односу на све оно што израз "европске вредности" изворно означава и аутентично представља, у нашој политичкој стварности, јесте тачно...апсолутно је тачно.

Није, јер у садашњој ситуацији имаш како еврофиле, тако и евроскептике који се не могу отргнути од старог менталитета, иако су обукли либерална и патриотска одијела. Ти људи су далеко и од европских вриједности и од српских националних идеја и вриједности.

Извини,али нисам уопште поменуо рехабилитацију Недића као Недића, осим што сам поменуо сам појам "рехабилитација" и његову другостепену важност (што не значи да је небитан) у контексту неопходности превасходне потребе решавања проблема званог титоистичко секуларно свештенство и њихове по српску државу и народ погубне идеолошке позадине и дејстава,тако да не знам чему беспотребно импутирање таквих паушалних и произвољних закључака у моје размишљање?

Па тема је рехабилитација Недића. Твоју причу о рјешавању проблема остатака титоизма сам ( сматрам оправдано ) схватио у свјетлу да је рехабилитација Недића један од корака ка томе. Доста пута сам чуо таква размишљања, па извини ако сам погрешно те схватио, али не видим други разлог зашто би о тоем причао на овој теми.

Подели на овим сајтовима

Па тема је рехабилитација Недића. Твоју причу о рјешавању проблема остатака титоизма сам ( сматрам оправдано ) схватио у свјетлу да је рехабилитација Недића један од корака ка томе. Доста пута сам чуо таква размишљања, па извини ако сам погрешно те схватио, али не видим други разлог зашто би о тоем причао на овој теми

Разлог сам рекао...сматрам да има проблема чије решавање неопходно мора претходити, зарад објективног, неидеолошког, истинитог и прецизног приступа, решавању неких других проблема..ништа више.

Подели на овим сајтовима

Постоје два појма, кривична рехабилитација и историјска рехабилитација. Ова друга се не решава на суду, већ је решавају историчари који пишу уџбенике.

Кривично мислим да Недић није ни осуђен, тако да не знам како да се рехабилитује на суду? Ако је сарађивао са нацистима, а јесте, крив је без обзира на мотиве. Закон је слеп. И ти си крив пред законом ако у кући сакријеш невино осуђеног човека јер није твоје да утврђујеш кривицу. Крив си за убиство и ако убијеш зликовца. Крив си за крађу и ако украдеш од неправедника и поделиш сиротињи. Баш за такве ствари служи историјска рехабилитација, да се човек опере пред покољењима... и такву рехабилитацију заслужује Недић, никакве фарсе пред судовима.

Подели на овим сајтовима

Не правиш поменуту разлику између два појма и њених представника Мислим да је то срж нашег неразумевања.

Правим, него говорим да постоји огроман број еврофила ( као и евроскептика ) који држе до европских вриједности и нису попут најгласнијих представника те опције ( попут Бисерко, Бранке Прпе, Латинке и осталог кола "прогресивних" сестара ) који немају тај европски дух у себи.

Подели на овим сајтовима

и такву рехабилитацију заслужује Недић, никакве фарсе пред судовима.

Такву рехабилитацију, ако је заслужује, никада званично неће добити (шта год који историчар писао или суд рекао), док год Србијом владају на директан и индиректан начин, људи које сам поменуо.

Подели на овим сајтовима

Разлог сам рекао...сматрам да има проблема чије решавање неопходно мора претходити, зарад објективног, неидеолошког, истинитог и прецизног приступа, решавању неких других проблема..ништа више.

Ах, док до тога дође. Ми смо у специфичном историјском положају, па нам треба још времена да протекне да бисмо могли објективно се хватати у коштац са овим периодом.

Подели на овим сајтовима

Баш за такве ствари служи историјска рехабилитација, да се човек опере пред покољењима... и такву рехабилитацију заслужује Недић, никакве фарсе пред судовима.

Проблем је што би једни да Недића прогласе потпуно невиним, а други би да га означе вјечно само као издајника. Трећег нема. Ако признаш да је Недић имао родољубиве побуде, заслуге за Србе и Србију, ти си фашиста. Ако кажеш да на крају крајева јесте издао Југославију, онда ниси родољуб.

Што се тиче званичног односа са југословенском државом, за мене ствар је ту јасна - Недић је ту државу издао, као Петен Француску и Квинслиг Норвешку. Нема ту мјеста историјској рехабилитацији из тог статуса. Али сулудо је уједно и окарактерисати Недића као потпуно негативну историјску личност.

Подели на овим сајтовима

milan-nedic-ljubi-krst-620x330.jpg

Свети мученик Милан Недић љуби крст

Nebeska_Srbija.jpg

Чича на фресци. Недостаје ореол

Димитрије Љотић - члан богомољачког покрета

"Љотић је ургирао на борце је да се редовно моле Богу и упозорио их је да лоши резултати на бојишту и неуспех да стекну подршку српске јавности долазе као последица „све слабије побожности и вере командантаната“ и њиховог честог псовања Божјег имена. Љотић је критиковао раширену појаву алкохолизма, коцкања и сексуалне декаденције међу добровољцима."

Друштво, стварно, шта мислите да ли српске комунистичке жртве завређују један дан у црквеном календару. Рецимо нпр.: Свети српски новомученици страдали од безбожних комуниста? То би било лепо према нашим побожним јунацима као што су били Милан Недић, Дража Михаиловић, Димитрије Љотић итд.

Само је једна вера права - вера хришћанска православна!

Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна!

Подели на овим сајтовима

DimitrijeLjotic8.okt.jpg

Димитрије Љотић - члан богомољачког покрета
11698408_453676098140557_190391879467488

"Љотић је ургирао на борце је да се редовно моле Богу и упозорио их је да лоши резултати на бојишту и неуспех да стекну подршку српске јавности долазе као последица „све слабије побожности и вере командантаната“ и њиховог честог псовања Божјег имена. Љотић је критиковао раширену појаву алкохолизма, коцкања и сексуалне декаденције међу добровољцима."

11045463_453579721483528_768230029437108
11221534_452972254877608_460020109829963
11540914_452190521622448_284005001825742
11050683_450436698464497_459169167490219

Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна!

Подели на овим сајтовима

Протојереј dr. Димитрије Најдановић, ДИМИТРИЈЕ ЉОТИЋ – ТЕОЛОГ МЕЂУ ПОЛИТИЧАРИМА:

http://www.czipm.org/najdanovic.html

20813_447786085396225_785535339028969637

10527469_446849788823188_210618983408736

Свети Сава - прослава на Коларцу 1942 године

11236553_445333242308176_158236523289566

10982281_430402673801233_732607268281827

11110877_416571201851047_517549783363083

oklev03.jpg

Свети владика Николај Велимировић и војвода Ђујић

Подели на овим сајтовима

Говор армијског ђенерала Милана Ђ. Недића 14. априла 1934. године приликом прославе ратника Јужне Србије у Скопљу:

Милан Недић у цркви:

Димитрије Љотић, сабрана дела у 12 књига: http://www.novo-videlo.com/sabrana-dela/

Подели на овим сајтовима

Сабрана дела Димитрија Љотића за преузимање:

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...