Jump to content

Moć imena na pozornici zvanoj život

JESSY

Препоручена порука

Имам најчешће женско име код нас, али зато лепо презиме, неуобичајено у Срба. Тако да не верујем да има још људи који се овако зову. :)

Иначе знам за девојку која се презива Пророк, Платишу који ради у финансијама, Тишму који је ишао са другарицом на матиш.

ПС. Један дан, после посла, мама ми се жалила:„ Књижим јутрос уплату неког Гибанице, а ја гладна као вук..." :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Рапсоди рече

Имала сам прилику пословно да упознама човека који се презива Кењало :smeh1:

Нагађам да ти се представио, формално, и покушавам да замислим како га питаш: "Заиста, не делујете тако, или Вам је то можда презиме?"

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

image001.jpg

Драгутин Шаховић, шаховски велемајстор   :)  

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Lady Godiva рече

али зато лепо презиме, неуобичајено у Срба.

A ono je ...?

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Djevojačko prezime moje majke je takođe jedno od neobičnih prezimena, a neobična je i priča o nastanku tog prezimena. :)  @Goku sigurna sam da je tebi to prezime poznato, a možda i poznaješ nekog iz BL sa tim prezimenom, jer imam dosta rodbine u BL. U pitanju je prezime Vračar :) 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

A što sam ja umislila da je najčešće srpsko ime-Jelena? 

Milica je najlepše naše ime,bar meni. Moja baba se tako zvala,a i prababa. Imam i Đuju u porodičnom stablu i baš je lepo. Jelene takođe,a meni nađoše ovo skroz bezveze ime,mada se više ne opterećujem tim,baš me briga. Kažu da smo na drugom mestu top liste najružnijih ženskih imena (ura),a na prvom Mirjana :smeh2:

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Snezana Pilic рече

Imam i Đuju u porodičnom stablu i baš je lepo.

Први пут после толиких година срећем ово име, мислио сам да је надимак, бака Ђуја, јединствено име у целоме граду. Хвала!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, елТорнеро рече

Први пут после толиких година срећем ово име, мислио сам да је надимак, бака Ђуја, јединствено име у целоме граду. Хвала!

Je l da da je lepo? Nije nadimak,pravo ime Đuja Cimeša,prabaka. Ne volim ova novokomponovana imena,prozapadna,samo naše.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Snezana Pilic рече

Ne volim ova novokomponovana imena,prozapadna,samo naše.

Добих детенце, синовицу, хоће да је крсте као Хелену, а ја јој гласно причам : " Па ти си Сунчица, Јелена, Хелена, жабо једна, срце моје мало..." Можда ме и чују, можда се и поколебају.?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Кад вам родитељи дају неко дуже име, добијете х надимака. Имам их бар 10. А из неке навике, појма немам ни сам зашто, приватно се готово никад не представљам пуним именом. И онда ме често питају да ли сам Бранислав, а ја кажем Бранимир. :) 

Што се тиче смешних презимена ево једне приче.

Kažu da hercegovačka prezimena prave velike probleme matičarima prilikom venčanja. Priča se da je pop venčavajući dvoje negde u Hercegovini upitao:

- Mirko Raguz uzeo Miru Zaguz. Ima li tu kakvih smetnji?

- Nema.

- E, pa kad nema, onda venčavaju se rab Božji... i raba Božja... Sretno vam bilo. :))

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, елТорнеро рече

Нагађам да ти се представио, формално, и покушавам да замислим како га питаш: "Заиста, не делујете тако, или Вам је то можда презиме?"

Рекао само име, а презиме  ја прочитала у уговору....

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Моје деке са обе стране имају баш лепа старинска имена . Сава, Василије, Авакум,Данило,Филип, Исак,Јовић, Јован, Петар. 

Али зато бабе ....БОЖЕ САЧУВАЈ,  Милојка, Љепосава, Стојисава, Станисава,Миломирка....:ani_biggrin: моја рођена још и има онако нормално прихватљиво....

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...