Никола Поповић Написано Октобар 7, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2015 Mogli bi i da prave po koju skolu ili bolnicu. А људи и деце све мање у унутрашњости... Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 7, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2015 А људи и деце све мање у унутрашњости... А верника све више... Милан Ракић, Рилски, Плутон and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 7, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2015 Hoce li ovo trajno ostati ovde, da podseca narod ko mu je izgradio crkvu Tuga. feeble, Ламех and Плутон је реаговао/ла на ово 3 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Октобар 7, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2015 Мало је правих и истинских ктитора данас.Постоје, народ их заиста препознаје јер њихова животна скромност, поштење, истинољубивост и христољубивост делатно постоје и непрекидно сведоче својим реалним и свакодневним постојањем да су ти људи заиста људи у пуном смислу те речи...али њихов финансијски допринос, због хришћанског начина живота, суштински је скроман...а ови горепоменути? Џабе им сва донирања и финансирања црквених грађевина када непрекидно сами на делу сведоче да су били, остали и да ће остати олоши којима је и добро дело искључиво у функцији остваривања неког вида личног бенефита. И ја имам такав утисак. Можда грешим, али мислим да данас хришћане у Србији не мучи недостатак цркава, осим ако није поента да свака улица има своју цркву, свог свештеника и двоје људи који ће долазити на литургију. Није моје да судим другима, али неки као да се понашају као да су фараони... баве се сумњивим пословима читавог живота, па онда саграде себи пирамиду да буду ближе Богу. Мада, ако их СПЦ одликује орденима највишег реда, вероватно грешим. Можда су ти људи пример хришћанског живота на који треба да се угледамо. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 7, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2015 Haha, Didime. Sto je (meni) najjace, a to stalno napominjem: ovo su samo primeri koji bodu oci, u sustini je vecina takva. U "mojoj" parohijskoj (u koju ne idem iz mnogo razloga) je ispod svake freske ispisano nesto tipa "za zdravlje unucadi i familije". Zato sam i penila onoliko na temi o podizanju krsta od 3 tone. Sve je to isto, isti princip i pristup. Potrosacki. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Октобар 7, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2015 Али то се дешава све време кроз историју... Шта би данас остало, а да није саграђено и уз помоћ људи који нису 100% вредни. Шта ће остати иза нас? Светиње остају, институције, задужбине... Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 7, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2015 Nikola, jel' ovo meni upuceno? Ne znam, tebra, ni sta mi kaza, drugu recenicu ic ne kontam "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Октобар 7, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2015 Говорим уопштено. 100% вредни је еуфемизам. Ја нисам под аватаром. Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 7, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 7, 2015 Али то се дешава све време кроз историју... Шта би данас остало, а да није саграђено и уз помоћ људи који нису 100% вредни. Шта ће остати иза нас? Светиње остају, институције, задужбине... Pa ako cemo posteno niko od nas nije dostojan da da zutu banku za Crkvu ... Ali opet dajemo, i ispovedamo se i kajemo ... tome i sluzi i Crkva i Vera i Svevisnji .. Никола Поповић and nana је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 7, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2015 Говорим уопштено. 100% вредни је еуфемизам. Ја нисам под аватаром. ???? Dobro, znaci ja treba da mecem po 200 kad ti metnes 100 dindzi? Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 7, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2015 Можда је ово његова Покајница!? Плутон and Аурор је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Октобар 7, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2015 ???? Dobro, znaci ja treba da mecem po 200 kad ti metnes 100 dindzi? Баки сине, само ти мећи, неће да шкоди! Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Октобар 7, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2015 А људи и деце све мање у унутрашњости... Moze se i renovirati posto su zdravstvene ustanove i skole u jadnom stanju. I jos bolje bi bilo da se prave fabrike. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 7, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2015 Да није у питању министар + орден, не бисте ви дизали прашину. Умете ли ви да се радујте нечему или вам све служи на саблазан? Orthophill је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Октобар 7, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2015 Али то се дешава све време кроз историју... Шта би данас остало, а да није саграђено и уз помоћ људи који нису 100% вредни. Шта ће остати иза нас? Светиње остају, институције, задужбине... У историји је била друга ствар, на хиљаде верника се гурало да уђе у дрвене цркве и подизањем озиданих храмова-задужбина је задужена читава нација јер су ти храмови опстајали вековима. Данас имамо довољно цркви, а верног народа нема. Цркве су празне. А опет држава и народ бушни на све стране, на сто страна вапи за помоћ. Не знам колико је потребно да сваки бизнисмен подиже цркву, боље би урадио да тај новац да за зидање болница, обданишта и породилишта. Само за то се не дају ордени светог Милутина... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука