Макрина Написано Септембар 22, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2015 Слажем се Џеси... Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anchie Написано Септембар 22, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 22, 2015 Da li ste razmisljali o tome da promenite skolu ? ja radim u toj istoj skoli... sada, u petom razredu imao idealno odeljenje i idealnu sredinu.. skripalo je ranije... ali je izgleda i ostavilo posledice on ne zeli da menja skoli, kaze da bi isti stav imao prema svakoj skoli plus, misli da ga se stidim jer sam mu opredlozila drugu skolu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 22, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2015 bi isti stav imao prema svakoj skoli то сам баш хтела и да кажем....све су школе мање-више исте...отпор је према школи као институцији а не према тој одређеној... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Септембар 22, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2015 Dogovirti se sa razrednom da mu odeljenje tj. drugari upriliče nego iznenađenje, kad je on ispred škole da oni svi budu sa njim ispred i održe čas u prirodi...i da mu kaže da nije sve jedno bez njega. Arsenija, anchie and Снежана је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anchie Написано Септембар 22, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 22, 2015 Мене,прво интересује,да ли Вам се жалио на другаре да га малтретирају? Да ли постоји неки наставник са којим има лош однос? Да ли сте примећивали неки поремећај и раније или је ово од скоро почело да се дешава? Да ли је рођен у термину? Да ли сте имали природан порођај? Да ли касни у развоју у односу на другу децу? Да ли много времена проводи сам? Да ли игра пуно игрице? Молим Вас,кад будете имали времена,одговорите на ово. ovako... introvertan je, kad god ga pitate kako je bilo u skoli, vrticu, babe... samo kaze da je sve bilo ok umeo je da s vremena na vreme kaze da mu je neki drugar nesto dobacio, mi ga poucimo kako sa tim da se nosi, nije pokazivao da ga to nesto mnogo uznemirava... kasnije saznajemo da mu je receno da je poremecen u mozak, da je k**va i da je bio provociran. svesno je govorio da je to za njega nista, medjutim izgleda nije tako.... proslu godinu je proveo na odmorima sam... uciteljica je bila onako, hladna.... ukratko, nase dete joj je rusilo komfornu zonu, vazi za uciteljicu koja nikad nije imala problem... tacnije, ona nije probleme ni prijavljivala... nase dete je oduvek bilo izazovno za vaspitanje i disciplinovanje... narod to zove "tesko" dete.... vodila sam ga kod psihologa ranije, sa 5. godina... receno mi je da je to "takvo" dete i da ce sve biti ok... rodjen u 35/36 nedelji, prirodnim putem prohodao sa 17 meseci progovorio sa 2 godine bio hipotonican po rodjenju vise voli da bude sam nego u drustvu, svesno to bira igrao bi igrice i gledao klipove dan i noc Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 22, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2015 [ ja radim u toj istoj skoli... sada, u petom razredu imao idealno odeljenje i idealnu sredinu.. skripalo je ranije... ali je izgleda i ostavilo posledice on ne zeli da menja skoli, kaze da bi isti stav imao prema svakoj skoli plus, misli da ga se stidim jer sam mu opredlozila drugu skolu... Ne smete da odustajete ,mozda bi Vas muz,brat ili otac mogao da pomogne..ili neki prijatelj koga dete poznaje i postuje,a koga se pomalo i plasi...da razgovara sa njim kao "muskarac sa muskarcem " i da ga ohrabri...A onda mogu zajedno na kuglanje ili na neki borilacki sport... Mozda je nezahvalno da Vam ja o tome govorim,ali iz svog iskustva vidim da je dobro ponekad biti strog prema svojoj deci i ne dozvoljavati im uvek da bas sve bude po njihovom... Dajte svome detetu neka zaduzenja...npr. Da svakoga dana kupuje hleb,da iznosi smece,da zaliva cvece,da prostire ves...itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anchie Написано Септембар 22, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 22, 2015 Dogovirti se sa razrednom da mu odeljenje tj. drugari upriliče nego iznenađenje, kad je on ispred škole da oni svi budu sa njim ispred i održe čas u prirodi...i da mu kaže da nije sve jedno bez njega. ovo je divna ideja! mada mi se cini, nadam se da gresim, da bi on kada vidi nekoga da ide prema njemu, a on je u tom trenutku u minus fazi, pobegao... a mozda i ne bi.. nepredvidiv je... u svakom slucaju, divna ideja Goku and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anchie Написано Септембар 22, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 22, 2015 Слушам Вас и као да говорите о мом детету.Промените школу и инсистирајте код разредног да је дужан,да са сваким наставником понаособ поприча и да укаже на ситуацију.Деца данас имају огромна права у односу на пре,само што ми родитељи то не знамо.Идите код директора и запретите да ће ово ићи даље ако Важе дете не могу да заштите.Тражите од разредног,ванредни родитељски,где ћете замолити родитеље и упозорити на вршњачко насиље али задња солуција нека буду лекови. da, i ja zelim da lekovi budu poslednji izbor... plasim se i ne smem sebi da priznam da mi se cini da to nije moguce... ili nisam naisla na pravu podrsku.. ne znam vise ni kome da se obratim... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 22, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2015 @@anchie, Ако сте из Београда и водили сте дете у ИМЗ у Палмотићевој, знајте да сте одвели дете на добро место, разумем вашу бригу и страх око евентуалног узимања лекова, не бих желела да вас још више узнемиравам овим што ћу вам рећи, наиме, увек постоји могућност да дете у почетку лоше реагује на одређену терапију, допустите да доктор прати његово стање и да терапију временом коригује. Свако добро желим дечаку и вама Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Септембар 22, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2015 ovo je divna ideja! mada mi se cini, nadam se da gresim, da bi on kada vidi nekoga da ide prema njemu, a on je u tom trenutku u minus fazi, pobegao... a mozda i ne bi.. nepredvidiv je... u svakom slucaju, divna ideja Одлична идеја,мора да се укључе наставници у рад са дететом,зато они и јесу ту где јесу а не само да примају плату. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anchie Написано Септембар 22, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 22, 2015 [ Ne smete da odustajete ,mozda bi Vas muz,brat ili otac mogao da pomogne..ili neki prijatelj koga dete poznaje i postuje,a koga se pomalo i plasi...da razgovara sa njim kao "muskarac sa muskarcem " i da ga ohrabri...A onda mogu zajedno na kuglanje ili na neki borilacki sport... Mozda je nezahvalno da Vam ja o tome govorim,ali iz svog iskustva vidim da je dobro ponekad biti strog prema svojoj deci i ne dozvoljavati im uvek da bas sve bude po njihovom... Dajte svome detetu neka zaduzenja...npr. Da svakoga dana kupuje hleb,da iznosi smece,da zaliva cvece,da prostire ves...itd. ovo je dete kod kojeg ne pale tradicionalni i konvencionalni nacini obracanja i vaspitavanja... vrlo je nezgodno... prvo sto pomislite je da je dete osiono, nevaspitano i bezobrazno... medjutim, razmazeni prave razliku kod koga kako mogu da se ponasaju pa, ko je popustljiv, kod njega se ponasa takvo dete kako hoce a ko nije, kod njega povuce rucnu ovo dete ne pravi razliku svi su mu isti s tim sto meksi pristup ima vise efekta nego strog strogost ga baca u paniku... volela bih da he stvarno samo obicna razmazenost... deluje kako bi se sa njom lakse izaslo na kraj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Септембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2015 @ anchi, ne znam odakle ste i da li ste u mogucnosti da priustite detetu privatnu psihoterapiju ali ja bih isla na tu opciju ako je moguce. Drzavni lekari su obicno u zurbi, narocito ako su dobri pa tu nema puno mesta za neki razgovor i kontinuiran rad koji jedino donosi plod kod anksioznosti... Ne znam kako stoje stvari sa decijim psihoterapeutima ali se secam dok sam jos zivela u BG da su mnogo hvalili onu Vesnu Brzev. Mislim da ona predaje i na fakultetu a verovatno i radi na nekoj klinici. https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Септембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2015 Без намере да скрећем са теме, предлажем да чујете ово предавање и стекнете утисак о предавачу. Родитељ често мора да послуша свој унутрашњи глас јер му тако Господ шаље своју помоћ. http://православнајапородица.срб/index.php?option=com_content&view=article&id=950:vlajko-panovic-o-greskama-u-vaspitanju-dece1&Itemid=435 Само вас молим да верујете у дете и поштујете његова осећања, а иствремено све друго оставите по страни и посветите се њему, притом му показујући како је ваша породица за њега сигурно место, али и да живот мора да се живи у окружењу других људи, од којих нису сви непријатељи. И тако, да не гушим, има других који о томе знају много више... С Божјом помоћу, трагајте за решењем и помоћ ће стићи, не сумњајте. И, молим вас, никако не показујте пред дететом свој страх него смиреност и сигурност и веру да ће све бити добро, јер то охрабрује дете. Dijasporka, Макрина and Goku је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука