Александар Милојков Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Селкоба, то није физички огањ, већ огањ у човеку. То је човеково дело. То је страшан и погрешан избор који се сликовито представља (не тумачи се буквално). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Da ali Bog ne učestvuje u mučenju ljudi,tj, ne obnavlja nam kožu da bismo se što više mučili. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Када би Бог и однос са Богом требао да буде онакав квим га ви предатављате, ја бих био атеиста. Имам обавеза не могу да разглабам са тобом око ствари које никако не разумеш. Богу који је створио пакао да би тамо пржио грешнике, ја НЕЋУ да служим. Срећом, истинити Бог тако нешто никада не би урадио. Blago nama...nema pakla... Suosjećaš li ti sa svojim sunarodnicima koji doživljavaju pakao na Zemlji? "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Једноставно: пакао није пећина у којој бесни ватра. Тако се описује да би се дочарала страхота од богоотпадништва, али се не тумачи буквално. И пакао, као и рај, припада реалности "коју око не виде, ни ухо не чу". Разлика је што је рај од Бога а пако је одбијање раја од стране људи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Када би Бог и однос са Богом требао да буде онакав квим га ви предатављате, ја бих био атеиста. Имам обавеза не могу да разглабам са тобом око ствари које никако не разумеш. Богу који је створио пакао да би тамо пржио грешнике, ја НЕЋУ да служим. Срећом, истинити Бог тако нешто никада не би урадио. Blago nama...nema pakla... Suosjećaš li ti sa svojim sunarodnicima koji doživljavaju pakao na Zemlji? Ослонац, постоји ли тама? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Када би Бог и однос са Богом требао да буде онакав квим га ви предатављате, ја бих био атеиста. Имам обавеза не могу да разглабам са тобом око ствари које никако не разумеш. Богу који је створио пакао да би тамо пржио грешнике, ја НЕЋУ да служим. Срећом, истинити Бог тако нешто никада не би урадио. Blago nama...nema pakla... Suosjećaš li ti sa svojim sunarodnicima koji doživljavaju pakao na Zemlji? Ослонац, постоји ли тама? Nema ni Raja... Sve je Božiji plan da ljude učini smirenim dok im traje život na Zemlji...a novi se rađaju i tako u krug... Bagavadgida i reinkarnacija...zakon. Nema ni tame...za slijepca je vječna tama. Pa on i nezna šta je tama. (Mislim,slijepac) "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Селкоба, то није физички огањ, већ огањ у човеку. То је човеково дело. То је страшан и погрешан избор који се сликовито представља (не тумачи се буквално).Gdje ti to kaze Biblija? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Gdje ti to kaze Biblija?Šta gde kaže Biblija,da se ne tumači bukvalno? 0104_cheesy 0104_cheesy 0104_cheesy Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Селкоба, то није физички огањ, већ огањ у човеку. То је човеково дело. То је страшан и погрешан избор који се сликовито представља (не тумачи се буквално).Gdje ti to kaze Biblija? Gdje kaze Biblija da je Oganj nesto drugo a ne Oganj? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Када би Бог и однос са Богом требао да буде онакав квим га ви предатављате, ја бих био атеиста. Имам обавеза не могу да разглабам са тобом око ствари које никако не разумеш. Богу који је створио пакао да би тамо пржио грешнике, ја НЕЋУ да служим. Срећом, истинити Бог тако нешто никада не би урадио. Blago nama...nema pakla... Suosjećaš li ti sa svojim sunarodnicima koji doživljavaju pakao na Zemlji? Ослонац, постоји ли тама? Nema ni Raja... Sve je Božiji plan da ljude učini smirenim dok im traje život na Zemlji...a novi se rađaju i tako u krug... Bagavadgida i reinkarnacija...zakon. Nema ni tame...za slijepca je vječna tama. Pa on i nezna šta je tama. (Mislim,slijepac) Примени овај генијални одговор Ајнштајна и на пакао: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=SwmAjQr9FdQ&feature=PlayList&p=CCE5A16B4E7625C7&playnext=1&playnext_from=PL&index=13 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Riječ za Pakao 'Gehenna', uvijek je izgovarao Isus Krist, i potječe od naziva doline blizu Jeruzalema Ge-Hinnom, koja se koristila kao odlagalište smeća (sada je tamo park). Tadašnja smetlišta su bila vrlo nehigijenska i krajnje odbojna mjesta u usporedbi s današnjima; puna smrdljive truleži koju su povremeno palili, pa bi to gorjelo tjednima ili mjesecima. Drugim riječima, radilo se o gorućim brdima smeća. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Riječ za Pakao 'Gehenna', uvijek je izgovarao Isus Krist, i potječe od naziva doline blizu Jeruzalema Ge-Hinnom, koja se koristila kao odlagalište smeća (sada je tamo park). Tadašnja smetlišta su bila vrlo nehigijenska i krajnje odbojna mjesta u usporedbi s današnjima; puna smrdljive truleži koju su povremeno palili, pa bi to gorjelo tjednima ili mjesecima. Drugim riječima, radilo se o gorućim brdima smeća. Јеси ли ти икада чуо за стилске фигуре у говору и писању: парабола, метафора, алегорија...Ти си бре ко онај Мујо што је на тараби прочитао п.... па сломио к.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 под другим калифом Омаром долази до Египта. У Египту у Александрији муслимани спшаљују једну од највећих библиотеки уз мишљење да је постојање библиотеке излишно поред Корана. Prvo nemojlazi da siris to nije tacno To je dokazala Sigrid Hunke, Tochter des Verlegers Heinrich Hunke, studierte systematische und vergleichende Religionswissenschaften, Philosophie, Psychologie und Journalismus,[1] unter anderem bei Martin Heidegger und Eduard Spranger. Sie gilt als Vertreterin einer heidnischen Weltanschauung und Kritikerin des Christentums, bei gleichzeitiger Bewunderung für den Islam und das Arabertum. Studirala Religije Psihologiju i zrnalistiku Knjiga "Allah ist anders" tu je dokazala da ta bibliotke a uopste nije postojala u to vrijeme Provjeri Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Riječ za Pakao 'Gehenna', uvijek je izgovarao Isus Krist, i potječe od naziva doline blizu Jeruzalema Ge-Hinnom, koja se koristila kao odlagalište smeća (sada je tamo park). Tadašnja smetlišta su bila vrlo nehigijenska i krajnje odbojna mjesta u usporedbi s današnjima; puna smrdljive truleži koju su povremeno palili, pa bi to gorjelo tjednima ili mjesecima. Drugim riječima, radilo se o gorućim brdima smeća. Јеси ли ти икада чуо за стилске фигуре у говору и писању: парабола, метафора, алегорија...Ти си бре ко онај Мујо што је на тараби прочитао п.... па сломио к.... Kazem ti pojasni sa stihovima iz Biblije da se ovdje radi o metaforama Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Riječ za Pakao 'Gehenna', uvijek je izgovarao Isus Krist, i potječe od naziva doline blizu Jeruzalema Ge-Hinnom, koja se koristila kao odlagalište smeća (sada je tamo park). Tadašnja smetlišta su bila vrlo nehigijenska i krajnje odbojna mjesta u usporedbi s današnjima; puna smrdljive truleži koju su povremeno palili, pa bi to gorjelo tjednima ili mjesecima. Drugim riječima, radilo se o gorućim brdima smeća. Јеси ли ти икада чуо за стилске фигуре у говору и писању: парабола, метафора, алегорија...Ти си бре ко онај Мујо што је на тараби прочитао п.... па сломио к.... A jesmo rječiti i kulturni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука