Александар Милојков Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Ћеле - кула Ћеле-кулa је настала после битке на Чегру, једне од највећих битака Првог српског устанка. Српски устаници су се тада грчевито борили да сачувају већ ослобођене крајеве, и да до краја приведу ослобођење свих области од Турака. После битке, у којој је победила турска војска, Хуршид-паша је наредио да се посеку главе изгинулих устаника и донесу у град. Глеаве излинулих хероја преузимају ћурчије да по захтеву Турака здеру кожу са њих, одстране месо и очисте. То су радиле ћурчије из чаршије и околине, по наредби, у страху, за новац, или да би сачували своје главе. Тај језиви посао радили су усред летње жеге, с муком, али је посао напредовао надгледан од стране Турака. Затим су главе сушене и пуњене памуком. Овако припремљене трофеје Хуршид паша слао је на дар султану, како би пружио доказ о моћи турске војске и кажњавању непокорне раје. Од великог броја преосталих лобања изграђена је Ћеле-кула. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Па ја нисам баш из текста,који сам управо прочитао,схватио да Цркве има у самој Сауди Арабији...а колико видим,из следећег чланка,тешко да ће је и бити: "Anwar Ashiqi, president of the Saudi centre for Middle East strategic studies, endorsed this view in an interview on the site of Arab satellite TV network, al-Arabiya on Thursday. "I haven taken part in several meetings related to Islamic-Christian dialogue and there have been negotiations on this issue," he said. "It would be possible to launch official negotiations to construct a church in Saudi Arabia only after the Pope and all the Christian churches recognise the prophet Mohammed." "If they don't recognise him as a prophet, how can we have a church in the Saudi kingdom?" "A member of Saudi Arabia's Consultative Council, Abdelaziz al-Thinani, rejected the prelate's claims saying that there were no Christians among the Saudis who were all Muslims. "Those few Christians do not reside in the country permanently, they come and go," he said. He denied there were four million Christians in the kingdom and said the issue of human rights should not be used to call for the construction of a Christian church." http://www.adnkronos.com/AKI/English/Religion/?id=1.0.1993520344 Saudija je za nas sveta zemlja.Па шта? Какав је ово "крсташки одговор"? Извини и за мене је Србија Света земља,моја родитељка и са њом сам такође заувек повезан "духовним коренима"...да ли то значи да треба да забраним подизање џамија,да забраним духовно постојање муслиманима у Рашкој области или било где у Србији? Значи ви прихватате и подржавате Сауди Арабију у овој глупости,док свуда по свету крајње лицемерно тражите,а имате сва могућа права где год се налазили у немуслиманском свету и то већа него било ко други и још се стално нешто буните,оно што апсолутно нисте спремни да дате другоме? Значи треба вам се излазити у сусрет када је "мухамедова карукатура" у питању али зато у сауди арабији не сме постојати ни једна црквица у којој ће странац хришћанин да се моли свом Богу,док,како се лицемерно у чланку наводи,"се мухамед не призна за пророка од стране Ватикана"? Значи Јевреји би требали да забране и укину све верске објекте у,историјски и духовно,примарно њиховој Светој земљи,где су муслимани за њих само "пролазници" којих желе да се што пре реше? Ајде да сруше Омарову џамију и храм Васкрсења Христовог,да забране подизање џамија и цркава,да забране клањање пет пута дневно или хришћанима да забране молитву и одлазак на Свету Литургију и да казне пребијањем или неком тежом казном сваког муслимана и хришћана кога виде да јавно испољава своју религиозну припадност,као што би се то мени десило када бих се клањао Христу као Богу у Сауди Арабији! Боже,Боже... Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 To je sramota turcima što uradiše.To nije dozvoljeno islamom.Neki bolesnik je to naredio.To je grozota.to osuđujem! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Са једне стране, на устима моралисање, а са друге, у стварном чињењу и животу, најгори неморал и злочини. То се зове лицемерје. Част часним изузецима, којих сигурно и хвала Богу има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 "Neka vjernici ne uzimaju za prijatelje nevjernike kad ima vjernika; a onoga ko to čini - Allah neće štititi. To učinite jedino da biste se od njih sačuvali. Allah vas podsjeća na Sebe i Allahu se vraća sve!" (3:28) Коментари исламских учитеља на овај ајет: "Let not the believers take the disbelievers as patrons, rather than, that is, instead of, the believers — for whoever does that, that is, [whoever] takes them as patrons, does not belong to, the religion of, God in anyway — unless you protect yourselves against them, as a safeguard (tuqātan, ‘as a safeguard’, is the verbal noun from taqiyyatan), that is to say, [unless] you fear something, in which case you may show patronage to them through words, but not in your hearts: this was before the hegemony of Islam and [the dispensation] applies to any individual residing in a land with no say in it. God warns you, He instills fear in you, of His Self, [warning] that He may be wrathful with you if you take them as patrons; and to God is the journey’s end, the return, and He will requite you." (Tafsir al-Jalalayn) "(Let not the believers take) the believers ought not to take [the hypocrites:] 'Abdullah Ibn Ubayy and his companions [and] (disbelievers) the Jews (for their friends) so as to become mighty and honourable (in preference to believers) who are sincere. (Whoso doeth that) seeking might and honour [by taking the hypocrites and disbelievers as friends] (hath no connection with Allah) has no honour, mercy or protection from Allah (unless (it be) that ye but guard yourselves against them) save yourselves from them, (taking (as it were) security) saving yourselves from them by speaking in a friendly way towards them with, while your hearts dislikes this. (Allah bideth you beware (only) of Himself) regarding the shunning of unlawful killing, unlawful sex, unlawful property, consuming intoxicants, false testimony and associating partners with Allah. (Unto Allah is the journeying) the return after death." (Tanwîr al-Miqbâs min Tafsîr Ibn ‘Abbâs) "(unless you indeed fear a danger from them) meaning, except those believers who in some areas or times fear for their safety from the disbelievers. In this case, such believers are allowed to show friendship to the disbelievers outwardly, but never inwardly. For instance, Al-Bukhari recorded that Abu Ad-Darda' said, "We smile in the face of some people although our hearts curse them.'' Al-Bukhari said that Al-Hasan said, "The Tuqyah is allowed until the Day of Resurrection." (Ibn Kathir) Да не буде забуне, ово су коментари најуваженијих и најпризнатијих исламских учитеља: http://en.wikipedia.org/wiki/Ibn_Kathir http://en.wikipedia.org/wiki/%60Abd_Allah_ibn_%60Abbas http://en.wikipedia.org/wiki/Tafsir_al-Jalalayn ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Zvonko,ima li šta na jezicima južnih Slavena? "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Zvonko,ima li šta na jezicima južnih Slavena? Пробај да убациш овде, мада резултати нису увек сјајни: http://translate.google.com Нажалост, на нашем језику знам само за скраћену верзију тефсира Ибн Кесира. Ениз сигурно зна шта је још преведено и објављено. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 To je sramota turcima što uradiše.To nije dozvoljeno islamom.Neki bolesnik je to naredio.To je grozota.to osuđujem!Ja aleksandre, moralisanje pa osuđivanje, licemjerje kažeš, a silovanje apa ubijanje 120000 bošnjaka, a onda pozivanje u ljubav, koju ljubav bre!Ovo je odgovor na način na koji si ti napisao to što si napisao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 To je sramota turcima što uradiše.To nije dozvoljeno islamom.Neki bolesnik je to naredio.To je grozota.to osuđujem!Ja aleksandre, moralisanje pa osuđivanje, licemjerje kažeš, a silovanje apa ubijanje 120000 bošnjaka, a onda pozivanje u ljubav, koju ljubav bre!Ovo je odgovor na način na koji si ti napisao to što si napisao. До пре неки дан било је 50.000 силованих, а ево сад 120.000. Знам да тим вашим бројкама ни сами не верујете. Но, нисам мислио да покрећем ту тему. Балкански лонац 90-тих је прича за себе. Хтео сам да кажем да су исламисти оставили слаб траг свог моралисања у историји човечанства; да постоји озбиљан расцеп између онога што ти Енизе овде говориш о исламу и онога што огромна већина муслимана доживљава као ислам и то делима показује. Рекох, воле бих да је тако како ти кажеш, али историја демантује. Не само ова наша балканска, већ и шира, светска. И не само историја, већ деменатује и садашњост, реалност исламских земља (једне огромне већине, са часним изузецима). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Brate rekoh, silovanje bošnjakinja i ubijanje oko 120000 muslimana.Aleksandre ti ljudi nisu sami sebe ubili.Samo koristim tvoj metod.Koji ovamo muslimane stavlja u kontradiktornost između moralisanja i suprotno tome i kaže se da je to licemjerje ja ti odgovaram brate tim načino, ovamo ljubav preko hrista a onamo toliko ubijenih od onih koji vole Hrista.Nevolim politiku i ne otvaram ta pitanja , samo se pitam da li je to onda licemjerje o kojem si govorio! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Brate rekoh, silovanje bošnjakinja i ubijanje oko 120000 muslimana.Aleksandre ti ljudi nisu sami sebe ubili.Samo koristim tvoj metod.Koji ovamo muslimane stavlja u kontradiktornost između moralisanja i suprotno tome i kaže se da je to licemjerje ja ti odgovaram brate tim načino, ovamo ljubav preko hrista a onamo toliko ubijenih od onih koji vole Hrista.Nevolim politiku i ne otvaram ta pitanja , samo se pitam da li je to onda licemjerje o kojem si govorio! Убијани су и други људи, а не само Бошњаци. Није у томе поента. Ја сам хтео да нагласим изразиту агресивност већине људи који се позивају на ислам - мислећи првенствено ан азијске и афричке народе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Brate rekoh, silovanje bošnjakinja i ubijanje oko 120000 muslimana.Aleksandre ti ljudi nisu sami sebe ubili.Samo koristim tvoj metod.Koji ovamo muslimane stavlja u kontradiktornost između moralisanja i suprotno tome i kaže se da je to licemjerje ja ti odgovaram brate tim načino, ovamo ljubav preko hrista a onamo toliko ubijenih od onih koji vole Hrista.Nevolim politiku i ne otvaram ta pitanja , samo se pitam da li je to onda licemjerje o kojem si govorio! Убијани су и други људи, а не само Бошњаци. Није у томе поента. Ја сам хтео да нагласим изразиту агресивност већине људи који се позивају на ислам - мислећи првенствено ан азијске и афричке народе. Brate Aleksandre, hajde da loptu spustimo na zemlju, mislim da između nas dvojice bar, ne bi smio ovako dijalog teći.Ako ćemo pošteno ti ljudi su prisiljeni da budu agresivni, ubijaju im djecu žene uništavaju domove, isl.Da li je dozvoljeno ljudima da se brane! Ne krivim ja krščanstvo za ovo što je se desilo u Bosni ali zamjerim crkvi koja ima ogromni uticaj što nije jasno stala protiv rata i krvoprolića i što nije sankcionisala svečenike koji su davali blagoslove onima koji su išli da kolju u Bosnu!To im zamjerim!Za mene je svaki zločinac ma ko on bio nikakav vjernik! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Ипак, нема Босанца бољег од Шерифа Коњевћа, шта да вам радим... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 To je sramota turcima što uradiše.To nije dozvoljeno islamom.Neki bolesnik je to naredio.To je grozota.to osuđujem!Ja aleksandre, moralisanje pa osuđivanje, licemjerje kažeš, a silovanje apa ubijanje 120000 bošnjaka, a onda pozivanje u ljubav, koju ljubav bre!Ovo je odgovor na način na koji si ti napisao to što si napisao. До пре неки дан било је 50.000 силованих, а ево сад 120.000. Знам да тим вашим бројкама ни сами не верујете. Но, нисам мислио да покрећем ту тему. Балкански лонац 90-тих је прича за себе. Хтео сам да кажем да су исламисти оставили слаб траг свог моралисања у историји човечанства; да постоји озбиљан расцеп између онога што ти Енизе овде говориш о исламу и онога што огромна већина муслимана доживљава као ислам и то делима показује. Рекох, воле бих да је тако како ти кажеш, али историја демантује. Не само ова наша балканска, већ и шира, светска. И не само историја, већ деменатује и садашњост, реалност исламских земља (једне огромне већине, са часним изузецима). Citao si Drevisa Susica koji je bio i istoricar.Znas kako je nasu raju opisivao prije dolaska osmanlija.Grub opasan narod.Osmanlije donesose prosperitet. evo sta Krscani Nijemci kazu o islamu i znanju jest na njemacki ali pogledajte..Krscani govore za islam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Пакао је налик једној згради у којој станују многи станари (на пример, различите вере и националности). Када осване зора и дође сунце са истока (Бог), сунце осветљава целу зграду. Међутим, има станара који једва чекају да им светлост уђе у стан, а има станара који желе да и даље држе ролетне затворене. Слично томе, релација је и између оних који више заволеше светлост Божију од оних који више заволеше таму. Ко има уши да чује, нека чује... Nama po tebi ne odgovara svjetlost, da ne ispadne da se drogiramo pa da nosimo one naočale maglenke! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука