selkoba Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 vidi sta uradi jedan zarez-rat napravi 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 aleksandre koliko je bilo džamija u Beogradu.Gdje su one sada!I ona jedna zna kamenovana biti od strane nekrščanskih krščana(pogrdan naziv za one koji se busaju krščanstvom a veze nemaju sa njim!)! Ако буде била потребно више од једне и почну да је зидају, даћу добровољни прилог. Ја волим све моје Београђане! То је најлепши град на свету, са највећим срцем. Cjenim to kao itebe brate Aleksandre, ali pogledaj malo historiju vidjet ćeš da je Beograd krasilo pored prelijepih crkava i mnoštvo na desetine prelijepih džamija gdje su one? Отишле када су отишли Турци... 0104_cheesy Čudno ali crkve su ostale kada su došli turci! 0205_whistling 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Pa znas li da tamo zivi oko 13 miliona hriscana?ne znas e pa tako je pa ja se sad pitam ako je islam vjera maca i nasilja odtkud nakon toliko godina da jos hriscana tamo zivi Ево шта си написао. Ако ја магарац лажем, не лаже ћитаб. Нема везе, ајде немој да се секираш. Вазда се сви смејали да Бог да! 0205_whistling 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Значи хоћеш да кажеш да у Сауди Арабији има 1,3 милиона Хришћана,јел сам те добро разумео? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Значи хоћеш да кажеш да у Сауди Арабији има 1,3 милиона Хришћана,јел сам те добро разумео?tacno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 http://www.danielpipes.org/blog/2008/03/churches-in-saudi-arabia Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Čudno ali crkve su ostale kada su došli turci! Па нису баш увек и вазда, али ајде нека ти буде. Ипак,Турци су били окупатори...и ја за њих не бих даи ни паре. Али, за џамију мојих Београђана, мојих муслимана (да то су наши муслимани, а не ничији туђи и они су наша брига као и ми њихова), е њима ћу дати и да ми буде ем мило ем драго. 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Значи хоћеш да кажеш да у Сауди Арабији има 1,3 милиона Хришћана,јел сам те добро разумео?tacno То су вероватно ови мученици на привременом раду...гастарбајтери. 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Значи хоћеш да кажеш да у Сауди Арабији има 1,3 милиона Хришћана,јел сам те добро разумео?tacno То су вероватно ови мученици на привременом раду...гастарбајтери. 0205_whistling Da radnici koji sezonski rade.svaki radnik je mučenik ali bitno je da zaradi halal dinar za svoju porodicu! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Е да су сви муслимани као овај: 0205_whistling 319.gif klapklap :drugarstvo: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Е да су сви муслимани као овај: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=Vw_2cK-7I40&feature=related 0205_whistling 319.gif klapklap :drugarstvo: Ma ko srbijanac, nek se pjeva nek se pije!Ovaj srednjji ti je nekako okonaj čorav! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Па ја нисам баш из текста,који сам управо прочитао,схватио да Цркве има у самој Сауди Арабији...а колико видим,из следећег чланка,тешко да ће је и бити: "Anwar Ashiqi, president of the Saudi centre for Middle East strategic studies, endorsed this view in an interview on the site of Arab satellite TV network, al-Arabiya on Thursday. "I haven taken part in several meetings related to Islamic-Christian dialogue and there have been negotiations on this issue," he said. "It would be possible to launch official negotiations to construct a church in Saudi Arabia only after the Pope and all the Christian churches recognise the prophet Mohammed." "If they don't recognise him as a prophet, how can we have a church in the Saudi kingdom?" "A member of Saudi Arabia's Consultative Council, Abdelaziz al-Thinani, rejected the prelate's claims saying that there were no Christians among the Saudis who were all Muslims. "Those few Christians do not reside in the country permanently, they come and go," he said. He denied there were four million Christians in the kingdom and said the issue of human rights should not be used to call for the construction of a Christian church." http://www.adnkronos.com/AKI/English/Religion/?id=1.0.1993520344 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Па ја нисам баш из текста,који сам управо прочитао,схватио да Цркве има у самој Сауди Арабији...а колико видим,из следећег чланка,тешко да ће је и бити: "Anwar Ashiqi, president of the Saudi centre for Middle East strategic studies, endorsed this view in an interview on the site of Arab satellite TV network, al-Arabiya on Thursday. "I haven taken part in several meetings related to Islamic-Christian dialogue and there have been negotiations on this issue," he said. "It would be possible to launch official negotiations to construct a church in Saudi Arabia only after the Pope and all the Christian churches recognise the prophet Mohammed." "If they don't recognise him as a prophet, how can we have a church in the Saudi kingdom?" "A member of Saudi Arabia's Consultative Council, Abdelaziz al-Thinani, rejected the prelate's claims saying that there were no Christians among the Saudis who were all Muslims. "Those few Christians do not reside in the country permanently, they come and go," he said. He denied there were four million Christians in the kingdom and said the issue of human rights should not be used to call for the construction of a Christian church." http://www.adnkronos.com/AKI/English/Religion/?id=1.0.1993520344 Saudija je za nas sveta zemlja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Vesic Написано Март 18, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Ovi citati se odnose na one koji spletkare i nastoje da unište muslimane! a ne na one koji žive sa muslimanima u slozi i miru svako sa svojim različitostima! Аха значи историја лаже у својим подацима. Пошто нисам сигуран да сте били тако мирољубиви и жељни слоге 1389. па пре тога у 640. па 647 год. али ајде да кренемо редом да видимо какав ви то мир носите и доносите свету........ да видимо како ви проповедате и шта је џихад. Тачно је да је Мухамед прво мирољубиво кренуо да проповеда... и тачно је да су га напали... Такође је тачно да је ислам имао неколико мирних периода и начина мисионарења. И то путем посебних мисија које су вршили муслимански трговци у Африци и Индонезији. Али много и премного више сте освојили ратом и клањем него мирним путем. Бар нама то овде на Балкану нетреба доказивати, као ни Персијанцима, Индусима и народима северне Африке. врло брзо после смрти Мухамедове ислам осваја целу Арабију, па чак и територије изван. Под првим калифом Абу Бекиром ислам је дошао до Сирије, јужне Вавилоније Персије. под другим калифом Омаром долази до Египта. У Египту у Александрији муслимани спшаљују једну од највећих библиотеки уз мишљење да је постојање библиотеке излишно поред Корана. Треци калиф Утман пренео је зеленов пророков барјак даље до Триполиса, Кипра и Родоса. Египат је пао 640. год, Триполис 647. год, Картагина 675. год, до северна Африка и њене црквепадају 697. год. Гибралтар и краљевина Западних Гота у Шпанији падају 711. док 732. ислам достие крајњу тачку свога продирања у западну Европу. Тад бива заустављен у Франсцуској, у местима Тур и Поатје. Ово је био први правац ширења поред овога можемо говорити још о три правца ширења ислама. Други правац је био усмерен према северозападу и то ка Риму, срцу западног хришћанства. Кипар пада 649. год, Родос 653. Крит 823. год Палермо 831. год, док се упад и пљачка Рима од САрацена десила 846.год. 900. год. Корзика и Сицилија су окупиране од Сарацена. На југоистоку Европе ислам теже напредује јер има Византију пред собом. Слабљењем Византије ислам продиреу Европу. Тако да 1354. турци улазе у Европу. Србија 1389. год. трпи страшан пораз на Косову, мада је још скоро читав век после одолевала. Од Турака прва страда Бугарска1394. Блашка 1395. Византија !453. Српска деспотовина !459. Босна 1463. Херцеговина 1482. Црна Гора (ЗЕта) 1499. Угарска 1525. Муслиманска експанзија 1683. год доживљава своју крајњу тачку у Европи дошавши до Беча. Убрзо су потиснути и од тад трпе пораз за поразом. Зато Његош и каже: Пуче колан Свечевој кобили, Окренуше кола низа страну. Коначно истеривање Турске из Европе десило се 1912. год у балканским ратовима. Тада су се Србија, Грчка и Бугарска ослободиле од турског ропства. Нажалост остале су још увек неке хришћанске земље под пропством ислама. То су претежно северно Афричке земље и околина Једрена и Цариград.Интересантно је да је Турска 1914. год објавила џихад Русији и осталим силама Атанте. Трећи правац ширења ислама беше азиски исток. 636. битком код Кадезије на Еуфрату стиже ислам у Месопотамију. Персију су покорили 641. Арапи 714. стижуи до реке Инда у Индији. Око 1294. ислам је завладао у Авганистану, а око 1305. ислам влада на обалама јужне Индије. 1478. долази до Борнеа, а 1605. чак до Нове Гвинеје. Е четврти правац је нешто мирољубивији, то се мора признати. То је правац који иде из Египта долином нила ка језеру Чад. И то помоћу трговаца који су мисионарили. треба истаћи чињеницу да су муслимани освајали територије јако предано, а да су се хришћани исто тако страховито бранили. Кроз те ратове јављају се бројни јунаци и настају једна од најлепших песничких достигнућа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Vesic Написано Март 18, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 18, 2010 aleksandre koliko je bilo džamija u Beogradu.Gdje su one sada!I ona jedna zna kamenovana biti od strane nekrščanskih krščana(pogrdan naziv za one koji se busaju krščanstvom a veze nemaju sa njim!)! Ако буде била потребно више од једне и почну да је зидају, даћу добровољни прилог. Ја волим све моје Београђане! То је најлепши град на свету, са највећим срцем. Cjenim to kao itebe brate Aleksandre, ali pogledaj malo historiju vidjet ćeš da je Beograd krasilo pored prelijepih crkava i mnoštvo na desetine prelijepih džamija gdje su one? Отишле када су отишли Турци... 0104_cheesy Čudno ali crkve su ostale kada su došli turci! confused 0409_feel 1414_feel О томе да су Цркве остале кад су Турци дошли причај неком другом сви врло добро знамо шта су Турци радили... знамо сви и за Ћуприју и за данак у крви и за много штошта још..... Знамо такође и како су Турци силовали дечаке и девојцице јавно пред родитељима када су освојили Смедерево.... иначе први пут се педерастија појавила на просторима Србије када су Турци дошли... Знамо ми шта су све радили по Цариграду.... Памтимо ми и набијања на колац... и још много тога другог.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука