Jump to content

Молитве за децу

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

molitva%20dece%202.jpg

Боже, Творче свих твари !

Додајући милости милост, Ти си ме учинио достојном да будем мајка породице; благост Твоја подарила ми је децу, и ја се усуђујем да кажем: они су Твоја деца! Јер си им Ти даровао живот, оживео их бесмртном душом, препородио их Крштењем за живот, који је у складу са Твојом вољом, усвојио си их и примио у недра Своје Цркве.
Господе! Сачувај их у благодатном стању до краја живота; удостој их да буду причасници тајни Твога Завета. Осветљуј их Твојом истином. Нека је свето у њима и кроз њих, свето Име твоје! Даруј им за то начине, стрпљење и снагу!
Оче Небески ! Даруј ми благодат да свестрано пазим да не саблазним децу своју мојим поступцима, већ, стално имајући у виду њихово понашање, да их одвраћам од заблуда, исправљам њихове грешке, обуздавам њихову тврдоглавост и самовољу. Да се не заносе безумним помислима. Да се не погорде у својим помишљањима.
Да не забораве Тебе и Твој закон. Да безакоње не уништи њихов ум и здравље. Да греси не ослабе њихове душевне и телесне снаге. Пошаљи им Твоју благодатну помоћ у њиховом васпитању за славу Имена Твог и за корист ближњих! Свеблаги Боже ! Учини ме мајком, која се весели због деце своје, да она буду моја срећа у све дане живота мога и ослонац мој, у мојој старости. Удостој ме, мене која се уздам у Твоје милосрђе, да станем с њима на Страшном суду Твом и са недостојном одважношћу кажем: Ево мене и деце моје, коју си ми Ти дао, Господе!
Да заједно с њима, прослављајући неизречену благост и Твоју вечну љубав, хвалим пресвето Име Твоје,
Оче, Сине и Душе Свети,
у векове векова. Амин.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

hqdefault.jpg

Молитвено уздисање мајке за своју децу

Боже, Саздатељу свих створења, придодајући милост на милост, Ти си ме удостојио да постанем мајка породице; благост Твоја ми је даровала децу и ја се осмељујем да кажем: то су Твоја деца, зато што си им Ти даровао живот, душу бесмртну, препородио их Крштењем за живот у складу са Твојом вољом, усиновио си их и примио у недра Црква Своје. Господе сачувај их у благодатном стању до краја живота; удостој их да буду причесници тајни Твога Завета; освећуј их Твојом истином; да се свети и њима и кроз њих свето име Твоје! Пошаљи ми Твоју благодатну помоћ у њиховом васпитању ради славе имена Твога и користи ближњег! Подај ми ради овог циља помоћ, трпљење и снагу! Научи ме да у њихова срца усадим корен истине мудрости – страх Твој! Озари их светлошћу твоје премудрости, која управља васељеном, да Те заволе свом душом и помишљу својом; да се прилепе уз Тебе свим срцем и да се целог свог живота боје речи Твојих! Даруј ми разум да их убедим да је истински живот у поштовању заповести Твојих; да им труд учвршћен благочешћем у овом животу пружа мирно задовољство, а у вечности – неизрециво блаженство. Дај им да разумеју Твоје законе, да до краја дана својих делују с осећањем свеприсутности Твоје; усади у њихово срце страх и одвратност према сваком безакоњу; да буду непорочни на путевима својим; да се увек сећају да си Ти, Свеблаги Боже, ревнитељ закона и правде Твоје! Сачувај их у целомудрености и страхопоштовању према имену Твојем, да не срамоте Цркву Твоју својим понашањем, већ да живе према њеним саветима! Одушеви их ревношћу за корисно учење и учини их способнима за свако добро дело, да задобију истинито знање о оним стварима, које су им потребне; да се просвете сазнањима корисним за човечанство. Господе, уразуми ме да дочарам убедљиво уму и срцу деце моје опасност дружења с онима, који не знају за страх Твој; да беже од сваког савеза са безаконицима; да не слушају ружне разговоре; да их не скрену с пута Твојег лоши примери; да се не саблазне тиме што је понекад пут грешника успешан у овоме свету. 

Оче Небески, даруј ми благодат да сачувам од саблажњивања деце моје мојим поступцима, већ да, стално умајући у виду њихово понашање, одвраћам их од заблуда, исправљам њихове погрешке, обуздавам тврдоглавост и необузданост, задржавам од тежње ка сујети и лакомислености; да се не заносе безумним помослима, да не слушају пориве срца, да се не погрде у помислима својим, да не забораве Тебе и закон Твој, да не погуби безакоње ум њихов и здравље, да не раслабе греси душевне и телесне њихове снаге. Судијо Праведни, Који кажњаваш децу за родитељске грехе до трећег и четвертог колена, отклони такву казну од деце моје, не кажњавај их због грехова мојих; већ их покропи росом благодати Твоје, да напредују у врлини и светости, да узрастају у љубави Твојој и љубави људи благочестивих. Оче свих блага и сваке милости, из осећања родитељских желела бих за децу своју сва обиља блага земаљских, желела бих благослов од росе небеске и од хлеба земаљског, али нека буде с њима света воља Твоја! Устрој њухову судбину по вољи Твојој, не лиши их у животу насушног хлеба, подај им све неопходно у привременом животу ради задобијања блажене вечности; буди милостив према њима када сагреше пред Тобом; не замерај им грехове младости и из незнања; учини да њихова срца буду скрушена када се буду противили руковођењу благости Твоје; кажњавај их и милуј, усмеравајући на пут Теби благоугодан, али их не одбацуј од лица Твога! Примај милостиво молитве њихове; даруј им успех у сваком добром делу; не одврати лице Твоје од њих у дане жалости њихове, да их не задесе искушења преко њихових снага. Осењуј их Твојом милошћу; нека их прати Анђео Твој и чува их од сваке несреће и злог пута.

Свеблаги Боже, учини ме мајком, која се весели деци својој, нека буду радост моја за дана живота мога и ослонац мој у старости. Удостој ме да уздајући се у Твоје милосрђе станем с њима на Страшном Суду твоме и с непостидном смелошћу кажем: „Ево мене и деце моје, коју си ми Ти дао, Господе!“, да заједно с њима, прослављајући неизрециву благост и вечну љубав Твоју, непрестано хвалим свето име Твоје, Оче, Сине и Душе Свети у векове векова. Амин!

Издање: „Молитве за децу и благосиљање у породици“, Видик, Београд, 2004.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

p2IMG_5539-z-s.jpg

Мајчина молитва

Оче свети, Бесмртни, из кога излази сва доброта и благост, скришено Ти се молим за децу коју Си ми подарио да родим.

Сачувај их у Твојој милости и светости, да би се Твоје Име прослављало у њима.

Упути ме Твојом милошћу, како да их подигнем за слављење Твога Светог Имена, а на корист осталих људи.

Обдари ме потребним стрпљењем и снагом за то.

О Господе, просвети разум моје деце Твојом Премудрошћу, да науче душом и мишљу да Тебе воле.

Усади у срца њихова стах и одвратност према сваком пороку, да би могли ићи правим путем без гресности.

Украси душе њихове чистотом, добротом, понизношћу марљивошћу, стрпљењем и сваком врлином.

Чувај усне њихове од свих клевета и лажи.

Благослови моју децу, да би могли напредовати у врлинама и светости и расти под Твојом заштитом, а у љубави поштених људи.

Нека би њихови Анђели чувари били са њима и чували их у младости од варљивих помисли, злих и грешних кушања овога света и од замки нечистих духова.

А кад моја деца погреше пред Тобом, не орени Своје Лице од њих, него, према твоме великом Милосрђу буди милостив и њима, јер Ти си једини који чистиш људе од сваког греха.

Награди моју децу свим земаљским добрима и свим што им је потребно за спасење.

Счувај их од разјарености, гнева, несреће, зла и мука кроз све дане живота њиховог.

О, Добри Господе, ја Ти се молим, награди и мене радошћу и весељем од моје деце.

Сачувај ме у честитости и праведности да са својом децом могу стати пред Тебе у дан Страшног Суда Твога, и да Ти без стаха кажем: Ево ме Господе, са децом коју си ми дао, да заједно са њима величам Твоје најсветије Име Оца и Сина и Светога Духа, све док траје овог света. Амин.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Portfolio-zenin-157297.jpg

Молитва за болесно дете

Господе Исусе Христе, Ти си дошао у овај свет као дете, а иако си истинити Бог, живео си у послушности својим земаљским родитељима. Дај да Твоје чедо (име) бодро поднесе терет који му је наметнут и да буде послушно онима које си Ти предвидео да се о њему брину. Молимо Те молистиво: погледај на њега и у Својој неизмерној љубави олакшај му патњу. О, Господе Боже наш, пошаљи Свог светог анђела да га излечи да би достигао пуноћу живота и служио Ти у вери и захвалности у срцу и даруј да постане наследник Твога Небеског Царства. Јер си Ти, Христе Господе наш, лекар душе и тела и Теби славу узносимо са Оцем и Светим Духом, сада, свагда и у векове векова. Амин!

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Молитва за дете које лоше учи

Господе Исусе Христе Боже наш, Који си се уселио у срца Дванаесторице апостола нелицемерно, благодаћу Свесветог Духа, који је сишао у виду огњених језика и овима уста отворио, те почеше да говоре на другим језицима, Сам, Господе Исусе Христе Боже наш, пошаљи тог Духа Твог Светог на дете ово (име) и усади у уши срца његовог познање Светог Писма, које је рука Твоја пречиста на таблицама написала законоположнику Мојсију, сада и увек и у векове векова. Амин!

DSC03078.JPG

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

bozicna-bajka1.jpg

Молитва Господу Исусу Христу за децу

Најслађи Исусе, Боже срца мога, даровао си ми децу по телу, која су Твоја по души; и моју и њихове душе Ти си искупуо Својом непроценљивом крвљу; ради крви Твоје Божанске молим Те, Најслађи мој Спаситељу: благодаћу Својом додирни срца деце моје (имена) и кумчади моје (имена), огради их страхом Твојим Божанским, сачувај их од лоших околности и навика, усмери их на светли пут живота, истине и добра, украси живот њихов свиме добрим и спасоносним, устрој судбину њихову како Ти Сам хоћеш и спаси душе њихове како Ти знаш.

Господе Боже отаца наших, деци мојој (имена) и кумчади мојој (имена) дај срце праведно да би поштовали заповести Твоје, откровења Твоја и да би испуњавали све ово. Амин!

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Молитве за развој ума код деце

молитва преподобном Сергију, игуману Радоњешком

О, свештена главо, преподобни и богоносни оче наш Сергије, молитвом твојом и вером и љубављу према Богу, а чистотом срца још на земљи, у обитељи Пресвете Тројице, душу своју си припремио и анђеоског општења и посете Пресвете Богородице се удостојио, дар чудотворне благодати примио, после одласка твог из земаљског живота највише се Богу приближио и небеским силама придружио, али од нас духом љубави твоје ниси одступио и часне мошти твоје као сасуд благодати пун и препун си нам оставио, велику имајући смелост према Свемилостивом Владици, моли Га да спасе слуге Његове, који верују у благодат Његову, која је у теби и с љубављу ти притичу. Испроси нам од Великодаровитог Бога нашег сваки дар, свима оно што им је потребно: вере непорочне сачување, градова наших утврђење, света умирење, од глади и заразе избављење, од напада непријатеља сачување, жалоснима утеху, болеснима исцељење, палима уздизање, заблуделима повратак на пут истине и спасења, подвижницима укрепљење, доброчинитељима у делима добрим успех и благослов, деци васпитање, младима поуку, незналицама уразумљење, сирочади и удовицама заступништво, онима, који одлазе из овог привременог живота у живот вечни добру припрему и реч утехе и све нас потпомогни својим молитвама да се на дан Страшног Суда избавимо леве стране, да будемо придружени на десну  страну и да чујемо блажени глас Владике Христа: „Дођите, благословени Оца Мојега, наследите Царство припремљено за вас од почетка света“. Амин!

Aneouvar.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Молитва за почившу децу

Господе Исусе Христе, Боже наш, Владико живота и смрти! Утешитељу ожалошћених! Са скрушеним и умилним срцем припадам к Теби и молим Ти се: помени Господе у Царству Твоме преминулога раба Твојега (рабу Твоју) чедо моје (име) и учини му (јој) вечни спомен. Ти си ми, Владико, живота и смрти подарио ово чедо, и по Твојој премудрој воји си благоизволео узети га од мене. Нека је благословено Име Твоје, Господе. Молим Те, Судијо неба и земље, бесконачном љубављу Твојом к нама грешнима, опрости преминулом чаду мојему сва сагрешења његова, вољна и невољна, учењена речју, делом у знању и незнању. Опрости милостиви и наша родитељска сагрешења, да не пребивају она на чедима нашим: јер као што мноштво грехова учинисмо пред Тобом, мноштво тога и не учинисмо што си нам Ти заповедио. Ако преминуло чедо наше, нашом или својом кривицом, боравећи у овом животу и телу своме, радећи у свету није марило за Тебе, Господа и Бога Својега, ако је заволело прелести овога света, а није марило за речи Твоје и заповести Твоје, ако се предаваше сластима житејским, а не беше у скрушености због грехова својих, и не упражњаваше бдење, пост и молитву, већ их забораву предаваше, молим Те усрдно опрости, преблаги Оче, чеду мојему сва таква сагрешења његова, опрости и ублажи, ако и какво друго зло учини у животу своме. Христе Исусе! Ти си васкрсао кћер Јаирову по вери и молитви оца њенога, Ти си исцелио кћер жене Хананејке по вери и молби мајке њене: услиши тако и ову молитву моју, не презри мољење моје за чедо моје. Опрости Господе, опрости сва сагрешења његова, и опростивши и очистивши душу његову избави га вечних мука и насели га са свима светима Твојим, који су у векове благоугодили Теби, тамо где нема болести, ни туге, ни уздаха, већ живот бесконачни: јер нема човека који је живео а да не сагреши, једини си Ти изван свакога греха: да када будеш судио свету, чедо моје чује најжељенији глас Твој: продјите благословени Оца Мојега и наследите припремљено вам Царство од настанка света. Јер си Ти Отац милости и дарежљивости, Ти си живот и васкрсење наше, и Теби славу узносимо са Оцем и Светим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин.

Rahilja.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

glavna-tajna-poslusnosti-b.jpg

Молитва Пресветој Богородици,
састављена у женском Манастиру града Шуји у Ивановској области

Мајко Божја, удостој ме лика Твог небеског материнства. Исцели душевне и телесне ране чеда мојих (имена), које сам им својим гресима нанела. Потпуно поверавам своје дете Господу моме Исусу Христу и Твом, Пречиста, небеском покровитељству. Амин.

Молитва Анђелу Чувару деце

Свети Анђеле, чувару мојих чеда (имена), заштити их твојим покровом од стрела демонских и очију злих и сачувај њихово срце у анђелској чистоти. Амин, амин, амин.

Молитва родитеља Господу Богу
да васпитају децу да буду добри хришћани

Боже, наш милостиви и небески Оче! Помилуј нашу децу (имена), за коју Те смирено молимо и коју поверавамо Теби да их штитиш и стараш се за њих. Усади у њих снажну веру, научи их да имају поштовање према Теби и удостој их да силно воле Тебе, нашег Саздатеља и Спаситеља. Упути их, Боже, на пут истине и добра, да би све чинил^ у славу имена Твога. Научи их да живе побожно и у врлини, да буду добри хришћани и корисни људи. Подари им здравље душевно и телесно и успех у свему што чине. Избави их од лукавих замки ђаволских, од многобројних искушења, од нечистих страсти и од нечасних и рђавих људи. Ради Твога Сина, Господа нашег Исуса Христа, молитвама Његове Пречисте Мајке и свих Светих, доведи их до тихог пристаништа Твога вечног Царства, да би са свима праведнима увек славили Тебе, са Јединородним Твојим Сином и животворним Твојим Духом. Амин.

Молитва Христу Спаситељу за децу

Господе Исусе Христе, нека милост Твоја почива на деци мојој (имена), сачувај их под кровом Твојим, сачувај их од сваке зле похоте, одагнај од њих сваког непријатеља и противника, отвори им духовне уши и очи, даруј умиљење и смирење срцима њиховим.

Господе, сви смо ми дела Твоја, сажали се на децу моју (имена) и обрати их на пут покајања.

Спаси, Господе, и помилуј децу моју (имена) и просвети им ум светлошћу разумевања Еванђеља Твог, упути их на стазу заповести Твојих и научи их, Спаситељу, да творе вољу Твоју, јер си Ти Бог наш.

Молитва Господу Богу
коју је саставио Преподобни Амвросије Оптински

Господе, Ти Једини све знаш, све можеш и желиш да се сви спасу и дођу до познања Истине. Умудри чедо моје (име) познањем истине Твоје и воље Твоје свете, оснажи га да ходи путем заповести Твојих, а и мене грешног помилуј. Амин.

Милосрдни Господе, Исусе Христе, Теби поверавам чедо моје, које си ми даровао; испуни молитву моју.

Молим Те, Господе, спаси га на начин који Ти Једини знаш. Сачувај га од порока, зла, гордости, и да му се не косне душе ништа противно Теби. Подари му веру, љубав и наду на спасење и учини да буде свето и непорочно пред Богом на целом животном путу свом.

Благослови га, Господе, да се сваког тренутка свога живота труди да испуњава Твоју свету вољу, да би Ти, Господе, Духом Твојим Светим, могао свагда да пребиваш с њим.

Господе, научи га да се моли Теби, да му молитва буде потпора и утеха у животним тегобама и да се његовом молитвом спасемо и ми, родитељи његови.

Нека га Анђели Твоји свагда чувају.

Нека моје чедо буде саосећајно према тегобама ближњих својих и нека испуњава Твоју заповест о љубави. Ако згреши, удостој га, Господе, да Ти принесе покајање и по Својој неизрецивој милости, опрости му.

Када се оконча земаљски живот његов, прими га у Своја Небеска обиталишта, и нека онамо поведе са собом и друге изабране слуге Твоје.

Молитвама Пречисте Мајке Твоје Богородице и Свагдашње Дјеве Марије и Светих Твојих (име заштитника породице и укућана), Господе, помилуј нас, јер си свепрослављен, са Беспочетним Твојим Сином и Пресветим и Благим и животворним Твојим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин.

* * *

За васпитање деце да буду добри хришћани треба се молити Светим родитељима који су умели да васпитају своју децу да буду верна Христу: родитељима Светог Сергија Радоњешког - Преподобним Кирилу и Марији; мајци младих Мученица Вере, Наде и Љубави - Светој Мученици Софији; мајци Блаженог Августина - Светој Моники.

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Porodica/DecijaIspovest/DecijaIspovest37.htm

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Молитвено уздисање мајке за своју децу

Боже, Творче свих твари!

Додајући милости милост, Ти си ме учинио достојном да будем мајка породице; благост Твоја подарила ми је децу, и ја се усуђујем да кажем: они су Твоја деца! Јер си им Ти даровао живот, оживео их бесмртном душом, препородио их Крштењем за живот, који је у складу са Твојом вољом, усвојио си их и примио у недра Своје Цркве.

Господе, сачувај их у благодатном стању до краја живота; удостој их да буду причасници тајни Твога Завета. Осветљуј их Твојом истином. Нека је свето у њима и кроз њих, свето Име Твоје. Даруј им за то начине, стрпљење и снагу.

Оче Небески, даруј ми благодат да свестрано пазим да не саблазним децу своју мојим поступцима, већ, стално имајући у виду њихово понашање, да их одвраћам од заблуда, исправљам њихове грешке, обуздавам њихову тврдоглавост и самовољу, да се не заносе безумним помислима, да се не погорде у својим помишљањима, да не забораве Тебе и Твој закон, да безакоње не уништи њихов ум и здравље.

Да греси не ослабе њихове душевне и телесне снаге. Пошаљи им Твоју благодатну помоћ у њиховом васпитању за славу Имена Твог и за корист ближњих. Свеблаги Боже, учини ме мајком, која се весели због деце своје, да она буду моја срећа у све дане живота мога и ослонац мој, у мојој старости. Удостој ме, мене која се уздам у Твоје милосрђе, да станем с њима на Страшном Суду Твом и са недостојном одважношћу кажем: Ево мене и деце моје, коју си ми Ти дао, Господе! Да заједно с њима, прослављајући неизречену благост и Твоју вечну љубав, хвалим пресвето Име Твоје, Оче, Сине и Душе Свети, у векове векова. Амин.

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...

amvrosijeoptinski1.jpg

СВ. АМВРОСИЈЕ ОПТИНСКИ

МОЛИТВА МАЈКЕ ЗА ДЕЦУ

Ову предивну молитву, коју је саставио преп. Амвросије Оптински Чудотворац, делили су верујућем народу у Казанском женском манастиру Шамордино, где је он био духовник. Иако је писана за мајку, ми сматрамо да је слободно могу читати и очеви.

МОЛИТВА МАЈКЕ ЗА ДЕЦУ

Боже, саздатељу све твари, који нам додајеш милост на милост, Ти си ме учинио достојном да  будем мајка свога порода! Твоја благодат ми је даровала децу и ја се усуђујем да кажем: они су Твоја деца! Јер Ти си им даровао биће, оживотворио си их бесмртном душом, препородио си их Крштењем за живот у складу са Твојом вољом, усиновио си их и примио у недра Своје Цркве, Господе! Сачувај их у благодатном стању до краја живота, учини их причасницима Тајни Твога завета, освети их Твојом истином, да се свети у њима и кроз њих свето Име Твоје!

Пошаљи ми Твоју благодатну помоћ у њиховом васпитању, на славу Твога имена и на корист ближњих! Дај ми за то умећа, трпљења и снаге! Научи ме да усадим у њихова срца корен истинске мудрости - страх Твој! Озари их светлошћу која управља васељеном, Твојом мудрошћу! Нека те заволе свом душом и мишљу својом, нека се прилепе к Теби свим срцем и сав живот свој нека љубе речи Твоје!

Даруј ми разум да их убедим да се истински живот састоји у држању Твојих заповести, да труд сједињен са побожношћу дарује у овом животу безметежна блага а у вечности – неизрециво блаженство. Откриј им разумевање Твог Закона, да би до краја дана својих осећали свеприсутство Твоје. Усади у срца њихова страх и гађење према сваком безакоњу: нека буду непорочни у путевима својим, нека увек памте да си Ти, Свеблаги Господе, ревнитељ закона и правде Твоје! Сачувај их у целомудрију и благочашћу према имену Твоме! Да не срамоте Цркву Твоју својим понашањем, већ да живе по Њеним прописима. Одушеви их жељом да уче оно што је корисно и учини их способним за свако добро дело! Да задобију истинско разумевање оних ствари које су им неопходне, да се просвете знањима корисним за човечанство!

Господе! Умудри ме да урежем неизбрисивим словима у уму и срцу моје деце да се чувају друштва људи који немају страха Твога, да им усадим да се увек клоне сваког савеза са безаконицима, да не слушају развратне разговоре, да не слушају људе лакомислене, да их не скрену са Твога пута лоши примери, да се не саблазне тиме што је пут безаконика понекад успешан у овом свету.

Оче Небески! Даруј ми благодат да се свим силама чувам тога да саблажњавам децу својим поступцима, већ да их, увек пазећи на њихово понашање, одвраћам од заблуда, исправљам њихове грешке, обуздавам тврдоглавост и роптање, да их задржавам од стремљења ка сујети и лакомислености, да се не заносе безумним помислима, да не иду за својим срцем, да не забораве Тебе и Закон Твој! Да им безакоње не погуби ум и здравље, да им грех не раслаби душевне и телесне силе!

Судијо праведни, кој кажњаваш децу за грехе родитеља до трећег и четвртог колена, одврати такву казну од моје деце, не кажњавај их за моје грехе, већ их окропи росом благодати Твоје, да напредују у врлини и светости, да узрастају у Твојој благој вољи и у љубави благочестивих људи, Оче благости и сваког милосрђа!

По родитељском осећању, ја бих желела својој деци сваког изобиља земних блага, желела бих им благослова од росе небеске и добра земног, али нека буде на њима Твоја света воља!

Устрој њихову судбину по Твоме благовољењу, не лиши их у животу насушног хлеба, пошаљи им све потребно на време, да би задобили блажену вечност. Буди милостив према њима када греше пред Тобом, не узимај им грехе, младости и незнања ради, приведи у скрушеност срца њихова када се буду противили руководству Твоје благости, карај их и милуј, управљајући их на Теби угодан пут, али их не одбацуј од лица Твога!

Примај са благовољењем њихове молитве, даруј им успех у сваком добром делу, не одврати лице Твоје од њих у време туге да их не постигну искушења већа него што могу да поднесу. Осени их Твојом милошћу, пошаљи анђела Свога да иде са њима и да их чува од сваке несреће и злог пута.

Свеблаги Боже!

Учини ме мајком радосном због своје деце, нека они буду радост у дане живота мога и потпора моја у старости мојој. Удостој ме да, са надом на Твоје милосрђе, предстанем са њима на Страшном Суду Твоме и са недостојном смелошћи кажем: ''Ево ја и деца моја, коју си ми Ти дао, Господе!''

Да заједно са њима, прослављајући неизречену благост и вечну љубав Твоју, произносим пресвето име Твоје, Оче, Сине и Душе Свети, у векове векова. Амин.

http://православнајапородица.срб/index.php?option=com_content&view=article&id=1001:molitva-majke-za-svoju-decu&Itemid=435

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 7 months later...
On 9/6/2015 at 11:14, JESSY рече

Portfolio-zenin-157297.jpg

Молитва за болесно дете

Господе Исусе Христе, Ти си дошао у овај свет као дете, а иако си истинити Бог, живео си у послушности својим земаљским родитељима. Дај да Твоје чедо (име) бодро поднесе терет који му је наметнут и да буде послушно онима које си Ти предвидео да се о њему брину. Молимо Те молистиво: погледај на њега и у Својој неизмерној љубави олакшај му патњу. О, Господе Боже наш, пошаљи Свог светог анђела да га излечи да би достигао пуноћу живота и служио Ти у вери и захвалности у срцу и даруј да постане наследник Твога Небеског Царства. Јер си Ти, Христе Господе наш, лекар душе и тела и Теби славу узносимо са Оцем и Светим Духом, сада, свагда и у векове векова. Амин!

Прелепо. Амин

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
Молитва Пресветој Богородици,
састављена у женском Манастиру града Шуји у Ивановској области

Мајко Божја, удостој ме лика Твог небеског материнства. Исцели душевне и телесне ране чеда мојих (имена), које сам им својим гресима нанела. Потпуно поверавам своје дете Господу моме Исусу Христу и Твом, Пречиста, небеском покровитељству. Амин.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...