Jump to content

Православље и борилачки спортови

Оцени ову тему

Dragi

Препоручена порука

e medonja dobra ti ta fora za kuliranje smej.gif a ustvari je nisanjenje bangin smej.gif

то ти причам, најопаснији сам кад се смејем  smej.gif smej.gif bangin

само мало избациш ногу, супротну од јаче руке којом ће да звекећеш због кука и равнотеже. smej.gif

тотално изгледа да си опуштен и кулираш, кад оно ... ћао, лепо спавај.

редовно успева  smej.gif

Подели на овим сајтовима

• Одговори 114
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

e naidjoh slucajno na ovu recenicu 0405_feel

'Everyone has a plan until they get smacked in the face' - Mike Tyson

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...
  • 1 month later...
  • 4 months later...
  • 1 year later...
  • 4 months later...

Помаже Бог браћо и сестре,

Борилачки спортови су нешто што данас привлачи немалу пажњу великог броја људи, па и моју лично.

Занима ме каква су ваша мишљења о таквим спортовима, као и о њиховој спојивости са нашом Православном вером. Многи гледају на практиканте разних борилачких спортова као на дивљаке и пропалице, који се само бију по ринговима, кавезима и сл. С једне стране могу да разумем таква мишљења, пошто они виде ствари из једног угла, али када узмемо пример једног Фјодора Емелианенка, онда све те тврдње падају у воду.

Ко је икада пратио тог човека, зна да је то један прави Хришћанин, са многим хришћанским врлинама, пре свега га одликује невероватна смиреност, доброта, љубав...

Подели на овим сајтовима

Између осталог и мене занимају борилачки спортови, (ММА и тако то :D)  па ја мислим да су они ок све док не почнеш да уживаш у оном животињском просипању крви по ринговима и кавезима (гледајући а можда и лично учествујући?)...али ако се бавиш рекреативно и за само-одрбрану, мислим да је то уреду, чак и пожељно  :.mislise.

И све овога света, част и слава дође ми као ништа, и сва красота овога живота и диван изглед, показа ми се као дим.

Подели на овим сајтовима

Као и све остало, они који се баве нечим могу то да ускладе са вером и да то обоже и нађу 1000 објашњења како је то у складу са православљем, а они који се не баве тиме и којима је то глупост могу да нађу 1000 објашњења како није у складу са православљем. Зависи само ко је у већини или ко је ауторитет и пресече. Европски борилачки спортови су чисто млаћење и туча без етике, а азијски имају етику али је она будистичка. Људи олако узимају Христово поруку о окретању другог образа, као то је метафорички, то се не односи на "обичне" људе и сл., али на кога се онда односи? Није рекао "Тренирај, буди у физичкој спреми, па кад неко крене да ти опали шамар, ти га блокирај". Али опет је такав приступ превише буквалистички.

Људи који умеју да се туку (јер се борилачки спортови на крају увек сведу на то да се човек оспособи да се туче са другим човеком) су под јаким искушењем и не знам никога ко пред тим искушењем бар једном није поклекао. Мој лични став је да тренирање борилачких вештина треба снажно да буде прожето православљем јер је то нешто што само по себи није ни добро ни лоше, него може да буде и једно и друго.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...