Иван Ивковић Написано Август 20, 2015 Пријави Подели Написано Август 20, 2015 http://glassrbije.org/kultura/%C4%8Dlanak/ikone-u-drvorezu Срђан Радојковић, рођен 1951. године у Панчеву. Гимназију завршио у Панчеву. Правни факултет у Београду. Факултет ликовних уметности у Београду завршио је у класи проф. Зорана Петровића. Последипломске студије завршио на Факултету ликовне уметности у Београду у класи проф. Милице Стевановић. Рукоположен за Ђакона Православне цркве у Србији уз благослов и полагање деснице Његовог Преосвештенства Епископа Браничевског господина Игнатија 1995. године. Изабран за професора сликања на Академији за уметност и консервацију Православне Цркве у Београду. 1998. године. Члан је Удружења ликовних уметника Србије. Живи и ради у Београду, у браку је са Оливером и има троје деце, Стефана, Сару и Исидору, а своју свештено-ђаконску службу врши у литургијској заједници манастира Ваведење Пресвете Богородице у Београду. Иконопис:- Иконе за иконостас у капели Светог Максима Исповедника у Миљковом манастиру- Осликао део трпезарије "Al seco" цркве Св. Пророка Илије у Кушиљеву- Насликао многобројне иконе за домове православних верника Званична страница: http://ikone-srdjanradojkovic.com Драшко and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Август 20, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Изложба радова ђакона Срђана Радојковића у галерији Атријум, Библиотека града Београда Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Август 20, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 20, 2015 Гостовање ђакона С. Радојковића у емисији Агапе "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Август 21, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 21, 2015 Иконе Светитеља и Јеванђелских догађаја Византијска техника, јајчана темпера на дрвету (липа) Позлата 23 карата злата Димензије 70х100цм Период настанка: 1998.-2011. Иван ♪♫, Плутон and Драшко је реаговао/ла на ово 3 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Август 21, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 21, 2015 Иван ♪♫, Драшко, horatio and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Август 21, 2015 Пријави Подели Написано Август 21, 2015 Simpatične ikonice, sviđaju mi se ti jednostavni i svedeni elementi...i buljave oči koje na nekim odaju utisak izgubljenosti, nesigurnosti ali i neke prostote i blagočestivosti/bogobojažljivosti :P malo više kolorične za moj ukus...ali znam da se sa bojama nije lako igrati. Иван Ивковић and Arsenija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 21, 2015 Пријави Подели Написано Август 21, 2015 Simpatične ikonice, sviđaju mi se ti jednostavni i svedeni elementi...i buljave oči koje na nekim odaju utisak izgubljenosti, nesigurnosti ali i neke prostote i blagočestivosti/bogobojažljivosti :P malo više kolorične za moj ukus...ali znam da se sa bojama nije lako igrati. Simpaticno. Svidjaju mi se te jedinstvene frizure i nesvakidasnje veliki prsti(da ne kazem dugacki)...Podseca me ,negde podsvesno,mozda ...na neki cilim ...i pitam se-Na kakav zid okaciti ovu ikonu... Da... Definitivno na beo zid...u sobi sa svedenim namestajem,bez mnogo detalja...Jednu ikonu bi zaista bilo lepo videti... Pocinju da mi se svidjaju...ali mozda bih vise volela da su manjih dimenzija ... Mozda previse crvene za moj ukus...ali to je umetnost ! Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Август 21, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 21, 2015 Било је у емисији речи о томе, "јединственим ликовима налик дечјим из којих зрачи ведрина". Подсећају мало на коптски стил. Како аутор каже, у коптским породицама не само да се могу видети иконе, већ се кроз њих наслућује живо Христово присуство. http://www.coptic.net/exhibits/pictures.html "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 21, 2015 Пријави Подели Написано Август 21, 2015 Lepo reče čovek vreme ne postoji.Zovite fizičare. Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Август 22, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 22, 2015 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Август 22, 2015 Пријави Подели Написано Август 22, 2015 baš su lepe i interesantne ikone, baš mi se sviđaju, imaju tu neku detinju jednostavnost, manje su ozbiljne od uobičajenih i vesele su Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Август 22, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 22, 2015 Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Август 23, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 23, 2015 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Август 24, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2015 Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Август 24, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2015 Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука