Jump to content

Презвитер Вукашин Милићевић: Љубав и Крст ( и друге теме)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Чему такво ословљавање оца Вукашина Жељко? Мислим, у реду, не свиђа ти се ово и оно али зашто тај комесарски жаргон?

Николај наш, свети владика Велимировић, за реч ПОП, имао је посебно инспиративно тумачење...:

П - астир   О - ваца   П - равославних ...

Све зависи одакле и из каквог срца гледаш на ствар.. ;)

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

@NIKOLA KNEZEVIC

Мени овде неке ствари уопште нису јасне. Ова трибина је склепана с брда с дола, искулирао муфтија, искулирао надбискуп, случајно или не? Ни један од присутних није квалификован да прича о томе, поготово што неки од њих нису ни знали конкретно о чему ће се причати на трибини. Случајно или не, али од толике елите у нашој земљи једина "елита" је била ваша пријатељица Наташа.Кажете да сте политички теолог. По мени термин политички теолог не може да постоји. Или можда желите да од ваше НВО прерасте у ПП (политичку партију), па нам овде презентујете будуће циљеве ваше партије. Можда као "политички теолог" желите да створите државу као што муслимани желе да имају државу шеријатског закона? Или да промовишете реформаторску цркву, о којој у Србији 99% људи није чуло.

Кажете да сте били медијатор на овом скупу, мени се чини да сте требали да будете пуноправни учесник, ако већ припадате реформатској цркви, која није без путера на глави. Занима ме зашто се увек лопта пребацује у наше двориште, где испада да смо ми злочинци и да СПЦ треба да тражи опроштај од других. Зашто СПЦ треба увек да крене прва? Јел ви сматрате да су се под СПЦ дешавали злочини? Када се овакве трибине организују у Ватикану, Хрватској, Босни, Мађарској, е онда можемо да причамо.

Сви учесници су Срби, то је исто као када би овде на форуму расправљали људи који су Срби о производњи малина на Брунејима, јер би имало неког смисла и одјека, наравно да не би.

Svaka Vam cast.

Подели на овим сајтовима

Читам ти пост и питам се одакле си само извео све ове закључке????

U tome i jeste caka gospodine Knezevic. Bilo bi dobro da sledeci put kad budete organizirali ovakve sastanke (kojih se nadam vise nece biti) vise povedete racuna o tome kakve ljudi mogu zakljucke da izvedu.

Подели на овим сајтовима

Случајности итекако постоје осим ако не сматрате да сте део механицистичког поимања света у коме сте само делић огромне машинерије и крећете се према устаљеној путањи или са друге стране верујете у одсуство слободе воље :)

Шалу на страну, оно што сам рекао у Бг, поновио сам неколико дана касније у Сарајеву а поновићу и у Загребу, није проблем...

Da odgovorim i Vama i ocu Ivanu (iako mi je cudno da i njemu MORAM dauputim isti odgovor kao i Vama). Dakle sto se slucajnosti tice, temu bih zakljucila tako sto cu Vam reci da mi pravoslavni hriscani verujemo u Promisao Boziji, a slobodni smo onoliko koliko se blagodacu Bozijom prisajedinjujemo Bogu. O ovome je jako tesko pisati, tako se moze samo ziveti, tako da nikako ne bih da razradjujem ovu temu. Oce Ivane, molim Vas ispravite me ako gresim.

I jos da dodam, da sam sasvim sigurna da cete sve sto govorite u Beogradu izgovoriti i u Zagrebu. Kada budete dolazili, javite se, pa da se upoznamo. :)

Подели на овим сајтовима

Волео бих Ирина да послушате још неколико речи које сам изговорио у Београду само са једног другог догађаја. Више ћете сазнати о томе на који начин посматрам ситуацију Срба у Хрватској.

Центар за истраживање религије, политике и друштва

http://www.cirelstud.org

Подели на овим сајтовима

ne da nista pozitivno nije uradjeno, nego naprotiv, sluze da se Srbija razbije... neki to rade svesno a neki nesvesno, a ni jedni ni drugi ustvari ne znaju sta rade... NVO kao pojam ce biti ukinut, samo je pitanje vremena

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

ne znaju, rece Isus da ne znaju sta rade, jer kad bi znali koje posledice to nosi ne bi to radili ni u bunilu... recimo "najobicnija" preljuba u pokusaju moze da napravi devastirajuce posledice

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Не слажем се са већином критика. Сваки разговор је користан, макар и не дао "конкретне резултате". Ако се и ни у чему не сложе, људи могу да виде у чему се заиста не слажу. Треба нам што више дискусије на све могуће теме. Посебно оне "шкакљиве".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Није сваки разговор користан. Само ИСКРЕНИ разговори могу донети корист.

А где год је Наташа Кандић ту нема искреног разговора...

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Та екипа(нво), су плаћени за постизање конкретног циља... И ТАЧКА... 

Наташа је, рецимо,  одиграла своју улогу у процесу признавања Косова и шиптарских институција од стране србијанских ''педера'' на власти... (свако извињење педерској - популацији због поређења са овом србијанском бандом ).. и сад је једноставно прешла на другу работу... 

То је так  ..просто...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Ја сам био на овој трибини и подржавам овакве  иницијативе. Цркве највише могу да допринесу искреном помирењу. Ево нпр. Руска и Пољска црква раде на помирењу. Ту нема ничег лошег.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82/1143904/%D0%9F%D0%BE%D1%99%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%B8+%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D1%86%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B0+%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B5+%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B5.html

У документу Основи социјалне концепције Руске Православне Цркве, афирмише се миротворна друштвена улога Цркве: „Мир, као дар Божији који преображава унутрашњег човека, мора да се пројављује и према споља. Треба га чувати и разгоревати (2Тим 1, 6). Зато је миротворство задатак за Цркву Христову: ’Ако је могуће, колико до вас стоји, имајте мир са свим људима’ (Рим 12, 18); трудите се „да чувате јединство Духа у свези мира“ (Еф 4,3) (Основи социјалне концепције Руске Православне Цркве, Нови Сад, Беседа 2007, стр. 105).

Подели на овим сајтовима

Стварно ми није јасно шта има коме да се правдате? Ви радите шта мислите да треба, а коме се не свиђа, његов проблем. :) Ви сте нормални људи са неким нормалним погледима на свет непопуларним у овим крајевима где се стално тражи нечија крв. Чим ниси за убијање, освету, освајање територија и сличне јуначке подухвате, бићеш издајник. И нема ту пуно вајде бранити се од тога. Гурајте своју причу и не обазирите се на урлике са стране.

Подели на овим сајтовима

Стварно ми није јасно шта има коме да се правдате? Ви радите шта мислите да треба, а коме се не свиђа, његов проблем. :) Ви сте нормални људи са неким нормалним погледима на свет непопуларним у овим крајевима где се стално тражи нечија крв. Чим ниси за убијање, освету, освајање територија и сличне јуначке подухвате, бићеш издајник. И нема ту пуно вајде бранити се од тога. Гурајте своју причу и не обазирите се на урлике са стране.

Вау који стереотипи , као да сам прочитао коментар на форуму Б92.

Приде овде нико о томе није говорио .

Просто је реч о томе колико је смислена једна трибина од три Србина из три конфесије и колико она има тежину на теми коју је трибина поставила а о Кандићки је сувишно причати. Кнежевићу њено присуство на трибини очигледно није сметало иначе је не би ни позвао. Међутим какви год да су остали посматрачи те трибине из Српског народа , леви или десни, жути или плави, црни или црвени нико више не готиви Кандићку. 

На крају више никаква тајна није да већина Не Владиних Организација прима новце од неких страних влада, а Кандићка је једна од оних која за своја "добра дела" има и добру плату.

Тако да ...мислим ... чућемо те о томе други пут.

Подели на овим сајтовима

Нико не каже да не треба комуницирати. Овде се изврћу неке ствари. Руска и Пољска црква су директно разговарале, нису имали НВО да посредује, тако се разговара и тако може доћи до неких закључака. А најјаче што код нас нам руку за посредника у дијалогу пружа НВО која нема везе са везом и чији су циљеви тотално други. Да нам покажу резултате све НВО шта су урадиле.

Да тачно , ово је пре свега тај Руско - Пољски дијалог прави пример искреног дијалога и верујем да ће уродити плодом не зато што подједнако готивим Русе и Пољаке као два велика Словенска народа , него просто што је дијалог кренуо на иницијативу Руске Цркве с једне стране и Католичке Цркве у Пољској с друге стране без посредника , без државног уплива и без НВО утицаја разних интересних белосветских групација ...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...