Jump to content

Избори у САД 2016. - Бернард Сандерс

Оцени ову тему

Препоручена порука

5 minutes ago, Млађони рече

Gary Johnson 2016, kakav crni sanders. :)

Da, konačno se pojavio neko dobar.

Подели на овим сајтовима

On 8/12/2015 at 0:57, Ћириличар рече

1. подизање минималне плате у САД-у = POdizanje cena i inflacije, ubijanje buducih poslova

2. бесплатно високо образовање на државним факултетима = podizanje poreza svima 

3. подизање пореза на богате = podizanje poreza svima 

4. рјешавање проблема глобалног загријавања = podizanje poreza svima, unistavanje kupovne moci. 

5. политику што мањег загађивања природе  = podizanje poreza svima unistavanje kupovne moci 

6. "single-payer" здравствени систем ( као код нас Радуловић - а обојица за примјер наводе Канаду ) - jedina relativno dobra stvar a ni ona nije bas sjajna. Ipak mislim da je svajcarski sistem najbolje

7. законски обезбијеђен одређен број дана за одсуство са посла из "породичних разлгоа" ( као порођај - у САД-у генерално је стање ту изгледа лошије законски уређено него у Србији ) = obeshrabrivanje poslodavaca da zaposljavaju zene na visokim pozicijama. 

8. геј бракове = vec postoji 

9. веће отварање граница страној радној снази и предузетницима = vec postoji. 

Uz sve to bih da dodam, glasao za bombardovanje Srbij, glasao gomilu "ratnih" politika proziva se da je anti rat, a ovo je tek neoprostivo:

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Ronald рече

Mladjoni jesi li i dalje protiv globalnog zagrijavanje, čitao sam neke postove od ranije?

Zavisi u kom smislu me to pitas. 
meni je uvek globalno zagrevanje bilo upitno pitanje po vise osnova.
1. Kako znamo da je androgeno toliko kolko se tvrdi.
2. Kako znamo da su efekti negativni tolko koliko se tvrdi.

U tom smislu, jesam "protiv"

a u smislu da li globalno zagrevanje postoji, nisam protiv. Ja najvise delim stav sa Molenuxom 

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Млађони рече

Zavisi u kom smislu me to pitas. 
meni je uvek globalno zagrevanje bilo upitno pitanje po vise osnova.
1. Kako znamo da je androgeno toliko kolko se tvrdi.
2. Kako znamo da su efekti negativni tolko koliko se tvrdi.

U tom smislu, jesam "protiv"

a u smislu da li globalno zagrevanje postoji, nisam protiv. Ja najvise delim stav sa Molenuxom 

Zanima me da li si ikad čitao nešto od nekog ekologa Ed Wilsona ili od Paula Erlicha. Zanemari Hans Roslinga koji Ipak slabo poznaje biologiju. Stefan Molyneux isto ne razumije nauku dovoljno, jer je prije neki dan jedna vrsta izgleda nestala i označena je kao prva kao posledica ljudskog uništavanja prirode.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ronald рече

Iskreno trenutno nemam vremena da se bavim time. Globalno zagrevanje postojalo, androgeno ili ne, slobodno trziste je resenje a ne drzavne intervencije. :)

Tesla elektroautomobili nisu dosli tako sto je neki birokrata to gurao, vec sto je slogbodno preduzetnik ulozio svoj novac.

Isto bi se desilo sa stvaranjem struje iz obnovljivih izvora kada bi drzave resile da ukinu monopole na energente koje drze. 

Medjutim.. eto ako resim da ulozim novac u solarni sistem, meni je zabranjeno da ga prodajem komsijama i ostvarima profit. Kada se takve blokade sklone, nicace lokalne solarne el kao lude! :)

Mnogi inace vole taj alarmizam. Malo nekih pozitivnih stvari koje alarmisti kriju kao nezdravi.

http://humanprogress.org/

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Млађони рече

Iskreno trenutno nemam vremena da se bavim time. Globalno zagrevanje postojalo, androgeno ili ne, slobodno trziste je resenje a ne drzavne intervencije. :)

Tesla elektroautomobili nisu dosli tako sto je neki birokrata to gurao, vec sto je slogbodno preduzetnik ulozio svoj novac.

Isto bi se desilo sa stvaranjem struje iz obnovljivih izvora kada bi drzave resile da ukinu monopole na energente koje drze. 

Medjutim.. eto ako resim da ulozim novac u solarni sistem, meni je zabranjeno da ga prodajem komsijama i ostvarima profit. Kada se takve blokade sklone, nicace lokalne solarne el kao lude! :)

Mnogi inace vole taj alarmizam. Malo nekih pozitivnih stvari koje alarmisti kriju kao nezdravi.

http://humanprogress.org/

Ne Mladjoni potrebno nam je globalno rešenje jer ukoliko bi čitav svijet došao na nivo razvoja ovih 10 najbogatijih država mislim da ne bi izdržao ni ovih 7 milijardi. Slobodno tržište bi pomoglo da se brže razviju bio i nanotehnologija ali ne možeš od komunjara da živiš. Ja tebe razumijem ti se bojis da birokrate ne iskoriste GZ i na taj način jos više uguše pojedinca i preduzetništvo, i ja imam taj strah jer kad bitange uzmu ekonomiju u svoje ruke sve je naopako. Mladjoni problem je broj stanovnika, to je uzrok, a posledice su naftne kompanije itd. Broj stanovnika se smanjuje prirodno, ali i dalje sporo, evo Josh se bavi demografskom studijom starenja i spomenu je i libertarijanac etiku i njegove life extenzion kolege koji su libertarijanaci i misle da je totalitarnom, medjutim on je usvojio dvije djevojcice iz Kine.

http://joshmitteldorf.scienceblog.com/2015/12/31/global-consequences-of-increased-human-longevity/

Pazi ja i praktikujem libertarijanizam, svi moji rade privatno, a ja čak i zdravstvo koristim privatno i krv vadim privatno i ako ga plaćam.

Isto tako i oko GZ, nemam djecu, jedem malo itd.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Ronald рече

Ne Mladjoni potrebno nam je globalno rešenje jer ukoliko bi čitav svijet došao na nivo razvoja ovih 10 najbogatijih država mislim da ne bi izdržao ni ovih 7 milijardi. Slobodno tržište bi pomoglo da se brže razviju bio i nanotehnologija ali ne možeš od komunjara da živiš. Ja tebe razumijem ti se bojis da birokrate ne iskoriste GZ i na taj način jos više uguše pojedinca i preduzetništvo, i ja imam taj strah jer kad bitange uzmu ekonomiju u svoje ruke sve je naopako. Mladjoni problem je broj stanovnika, to je uzrok, a posledice su naftne kompanije itd. Broj stanovnika se smanjuje prirodno, ali i dalje sporo, evo Josh se bavi demografskom studijom starenja i spomenu je i libertarijanac etiku i njegove life extenzion kolege koji su libertarijanaci i misle da je totalitarnom, medjutim on je usvojio dvije djevojcice iz Kine.

Potrebno nam je globalno resenje, a najveci zgadjivaci upravo drzave. A nijedan birokrata nece da krene prncipom ukidanja monopola nad energentima. 

Ja mislim da to i jeste cilj. Da zato toliko alarmizma oko globalnog zagrevanja. Sve birokrate su se uhvatile za isto, sve ga guraju sve dizu alarmizam. DA ne pricam da sve te birokrate kontrolisu fondove itd. 
Zato prosto ne verujem, dok ne vidim ozbiljnu naucnu debatu, a ne ove "doktore" koje placaju drzave, i sve one koji hoce da istrazuju nesto suprotno - da ne dobijaju nikakve fondove. Uz to one price o 99 %, a javljaju se ljudi koje su ubacili na te liste da im kazu da ih iskljuce. 

Znaci sve prsti od kontraverzije i korupcije u samom naucnom sistemu. 

Isto ko sto su sociolozi korumpiraju akademiju pa je lik uspeo da publikuje studiju kako je gravitacija "socijalni koncept" 

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Potrebno nam je globalno resenje, a najveci zgadjivaci upravo drzave. A nijedan birokrata nece da krene prncipom ukidanja monopola nad energentima. 

Ja mislim da to i jeste cilj. Da zato toliko alarmizma oko globalnog zagrevanja. Sve birokrate su se uhvatile za isto, sve ga guraju sve dizu alarmizam. DA ne pricam da sve te birokrate kontrolisu fondove itd. 
Zato prosto ne verujem, dok ne vidim ozbiljnu naucnu debatu, a ne ove "doktore" koje placaju drzave, i sve one koji hoce da istrazuju nesto suprotno - da ne dobijaju nikakve fondove. Uz to one price o 99 %, a javljaju se ljudi koje su ubacili na te liste da im kazu da ih iskljuce. 

Znaci sve prsti od kontraverzije i korupcije u samom naucnom sistemu. 

Isto ko sto su sociolozi korumpiraju akademiju pa je lik uspeo da publikuje studiju kako je gravitacija "socijalni koncept" 

Da se nadovezem, gledam recimo koliko otpora imaju prema nekim stvarima koje im oduzimaju kontrolu kao so je uber ( nevezano za GO) mislm da kod politicari radi taj neki mehanizam - sto vise kontrole imamo to se bolje osecamo i guramo se u ona polja gde moze da dobijemo kontrolu. 

Najvise volm kada se skupe Birokrate sa nekim naucnicima pa objasnjavjau inovativnim biznismenima tu neke price. 

Jos uz to publikuju studije..... a ovamo guse svako opozicju.

Kada se politizuje nauka (kao sto je to sa GZ ) to ne valja nikako. 

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Ronald рече

http://joshmitteldorf.scienceblog.com/2015/12/31/global-consequences-of-increased-human-longevity/

Pazi ja i praktikujem libertarijanizam, svi moji rade privatno, a ja čak i zdravstvo koristim privatno i krv vadim privatno i ako ga plaćam.

Isto tako i oko GZ, nemam djecu, jedem malo itd.

I da se nadovezem. Bogate drzave kao sto su nemacka ili ameriak resavaju svoj problem GO tako sto ubijaju poslove rudarima, i prave tamo neke vetrenjace od silnih poreskih para i jakih ekonomija koje su izgradile stvarajuci to zagrevanje (ako je antropogeno) i onda traze od kine i ostlaih, da oni rade isto, a njihovi fondovi su mnogo siromasniji, tu ce ljudi bukvalno crkvati od gladi.

I na kraju, zasto niko ne prica da je populacija severnih medveda u porastu? 
Da imamo vise suma pre nego 150-200 godina?
DA su odredjene "Doline gladi" danas u nikad boljem ciklusu radjanja jer biljke imaju co2 da jedu? 

Sve me to tera na izuzetan stepen nepoverenja prema birokratama i naucnicima koje oni finasiraju.

A ja da se obrazujem na temu Klime vremena nemam. 

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Zato prosto ne verujem, dok ne vidim ozbiljnu naucnu debatu, a ne ove "doktore" koje placaju drzave, i sve one koji hoce da istrazuju nesto suprotno - da ne dobijaju nikakve fondove. 

Ma birokrate i ne razumiju problem, ogroman dio problema bi se mogao i privatno rijesiti kada je u pitanju obnavljanje prirode, ali njima je bitan populizam. Ozbiljan problem je i ogroman rast nacionalizma i ovih naci, komunistickih i rasističkih stranaka u EU.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Ma birokrate i ne razumiju problem, ogroman dio problema bi se mogao i privatno rijesiti kada je u pitanju obnavljanje prirode, ali njima je bitan populizam. Ozbiljan problem je i ogroman rast nacionalizma i ovih naci, komunistickih i rasističkih stranaka u EU.

Kolektivizam raste. JA bih odmah izgrado solarnu elektranu kada bih mogao da prodajem struju komsijama. Ali - ne mogu. Stiti republika srbija moje komsije od mog pokvarenog kapitalizma.

Isto bih i kupio el automobil. Al ni to ne mogu. Stiti srbija svoj budzet, posto ne mogu da placam porez po kubikazi, a el automobili nemaju kubikazu... jer nisu MSUS.

Molim lepo... i ti likovi da mi resavaju globalno zagrevanje? Ne hvala.

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Млађони рече

I da se nadovezem. Bogate drzave kao sto su nemacka ili ameriak resavaju svoj problem GO tako sto ubijaju poslove rudarima, i prave tamo neke vetrenjace od silnih poreskih para i jakih ekonomija koje su izgradile stvarajuci to zagrevanje (ako je antropogeno) i onda traze od kine i ostlaih, da oni rade isto, a njihovi fondovi su mnogo siromasniji, tu ce ljudi bukvalno crkvati od gladi.

I na kraju, zasto niko ne prica da je populacija severnih medveda u porastu? 
Da imamo vise suma pre nego 150-200 godina?
DA su odredjene "Doline gladi" danas u nikad boljem ciklusu radjanja jer biljke imaju co2 da jedu? 

Sve me to tera na izuzetan stepen nepoverenja prema birokratama i naucnicima koje oni finasiraju.

A ja da se obrazujem na temu Klime vremena nemam.

Mladjoni ne samo medvjeda i macaka i mnogih morskih zivotinja, medjutim izumre ih mnogo više dnevno nekoliko vrsta.

Mnogo više se uništi nego što se obnovi. Problem je sto je USA predvodnik i glavni protivnik bilo kakvih činjenica i ako mi je Draža od kriptokomunjarske EU, ali i EU mi je Draža od diktatorske Rusije.

Drago mi je da nisi ostrascen kao neki ljudi koji bukvalno negiraju nauku i evolucionu biologiju.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...