Grizzly Adams Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 I don't see that happening.А како ћеш онда пронаћи "илегалце", они сами да се јаве у полицију неће сигурно... Мислиш да ће да дође један дан и да каже да се спрдао за све ово? Па мислим да би ако дође на власт једноставно искулирао све то и радио оно што је практично и продуктивно. То би била добра варијанта. Ок, али ајде да имамо сенс оф пропоршн... https://www.youtube.com/watch?v=g1rqKxwLecY (Крис Кристи је поносно прокламовао да би започео Трећи светски рат пошто хоће да буде таф гај. Тед Круз је рекао на сву ону онакву ситуацију да ће "песак сијати у мраку", па ти процени. Он је кандидат #2. ) Ма наравно, реко сам да су то све лудаци... Боже сачувај.Sent from my iPad using Tapatalk ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 На само депортација, него нпр царине, међународна трговина, "чување послова" Па добро, али чињеница је да државе играју једне против других. "Економски рат", такорећи. Централне банке девалвирају валуту, знаш и сам како иде... А како ћеш онда пронаћи "илегалце", они сами да се јаве у полицију неће сигурно... Не би требало да буде тешко, доста њих има да прекорачују визу нпр. Не мислим да ће бити слично јурњавом за Јеврејима у Немачкој тридесетих, у сваком случају... Па мслим да би ако дође на власт једноставно искулирао све то и радио оно што је практично и продуктивно. То би била добра варијанта. Ја мислим да је сасвим довољно што није купљен и није марионета. Није менталац по питању спољне политике, што је најбитније. Шта мислиш ти о ИСИС нпр., како решити сада (да не улазимо у то да није ни требало да уђу у Ирак, наравно) то питање? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Па добро, али чињеница је да државе играју једне против других. "Економски рат", такорећи. Централне банке девалвирају валуту, знаш и сам како иде... Писао је о томе Мизес, једноставно не треба учествовати. Не би требало да буде тешко, доста њих има да прекорачују визу нпр. Не мислим да ће бити слично јурњавом за Јеврејима у Немачкој тридесетих, у сваком случају... Па тешко је. Визе се проверавају само на граници. Ја мислим да је сасвим довољно што није купљен и није марионета. Није менталац по питању спољне политике, што је најбитније. Шта мислиш ти о ИСИС нпр., како решити сада (да не улазимо у то да није ни требало да уђу у Ирак, наравно) то питање? То је потребно, али не и довољно. Мислим да се одатле треба што пре повући и оставити локалне диктаторе да расчисте те дивљаке. Они то знају и радили су веома добро док с запад није умешао. Sent from my iPad using Tapatalk ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 А има и других аргумената. Не може да буде бед гај једноставно... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 То је потребно, али не и довољно. Па нико други не испуњава тај услов. Писао је о томе Мизес, једноставно не треба учествовати. Можда мора у тренутној реалности? Не знам... Мислим да се одатле треба што пре повући и оставити локалне диктаторе да расчисте те дивљаке. Нема их више, Садам је мртав. Шта ћемо сад? Не знам да ли си видео шта они раде, неко мора да реши тај проблем једноставно. Није требало да уђу у Ирак уопште, али након што су то урадили, нису смели да се повлаче, тако је настао ИСИС... И пази ко је предвидео. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Шта мислиш ти о ИСИС нпр., како решити сада (да не улазимо у то да није ни требало да уђу у Ирак, наравно) то питање? У Сирији направити неки дил са Асадом да се макне са власти, пошто његов режим не желе ни Турска ни заливске земље и они у ствари и регрутују и наоружавају ове ИСИС малоумнике да би подривали његов режим колико могу. По потреби направити неки дил и са Турцима и овима из Залива да прекину да учествују у рату, директно или индиректно. После направити неку мировну конференцију и расписати изборе. Рокати из ваздуха, по потреби и на земљи, свакога ко покуша да настави да ратује, све док се не успостави неки колико-толико одрживи мир. Онда предати сиријској војсци да контролише земљу. У Ираку наставити са бомбардовањем ИСИС-а и подршком ирачкој војсци док се ови малоумници не распадну као организација или не почну сами да траже неко примирје, с њима не можеш другачије. Ето, чисто шта мени прво пада на памет https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 У Сирији направити неки дил са Асадом да се макне са власти То је немогуће. Турска ни заливске земље и они у ствари и регрутују и наоружавају ове ИСИС То је за сада само теорија завере, не знам шта да ти кажем... сиријској војсци Такав ентитет уопште не постоји. У Ираку наставити са бомбардовањем ИСИС-а и подршком ирачкој војсци док се ови малоумници не распадну као организација или не почну сами да траже неко примирје, с њима не можеш другачије. То је тренутни метод и све више се показује као неадекватан и недовољан. Изгледа да мора "boots on the ground"... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 То је немогуће. Зависи колико га притиснеш. Руси ту могу да одиграју велику улогу, јер се њему не пише лепо ако их наљути и покупе се и оду кући. Тако да ако би сарађивали запад и Русија око тога, могло би све то да иде и брже и боље. Али тешко... То је за сада само теорија завере, не знам шта да ти кажем... Ја сам читао разне извештаје где се С. Арабија помиње као главни организатор ИСИС-а у његовом почетку. Асадов режим је шиитски, они и сунити се мрзе вероватно горе од било кога на планети, тако да не бих баш отписивао као заверу. На крају крајева, Иран и Русија подржавају директно Асада војском на терену, зашто то не би радиле и друге заинтересоване стране. А Турци имају интерес да контролишу Курде, плус они и ИСИС имају велики бизнис са нафтом. Тако да ако га Турци не мрзе из идеолошких разлога, из чисто практичних им не одговара да буде на власти. А ту су и они њихови сународници што живе близу границе, они што су упуцали руског пилота када се катапултирао. И због њих им вероватно не одговара стабилна Сирија. Такав ентитет уопште не постоји. Не постоји сада, али ако дође до неке мировне конференције и споразума, мораће да се направи. Не могу Руси и Иранци вечно да седе тамо и изигравају чуваре Сиријцима. То је тренутни метод и све више се показује као неадекватан и недовољан. Изгледа да мора "boots on the ground"... Тачно, нема шансе да се одради само из ваздуха. Али је проблем што нико није луд да пошаље своје војнике да гину. Ни Путину, ни Обами (ок, Трампу ) сигурно није у интересу да гледају по нету слике својих заробљених војника како им манијаци са фантомкама секу главе. Тако да...ко зна шта ће бити. Плутон је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Руси ту могу да одиграју велику улогу, јер се њему не пише лепо ако их наљути и покупе се и оду кући. Тако да ако би сарађивали запад и Русија око тога, могло би све то да иде и брже и боље. Замишљам Путина: "Е људи, ајде да сарађујемо да заједно склонимо овог нашег савезника и да поставимо неког ко више одговара вашим и саудијским интересима...". Асадов режим је шиитски Асадов режим је секуларан. Не постоји сада, али ако дође до неке мировне конференције и споразума, мораће да се направи. Не мо гу ће. сигурно није у интересу да гледају по нету слике својих заробљених војника како им манијаци са фантомкама секу главе. Тако да...ко зна шта ће бити. Па ништа, онда ћемо да гледамо до ко зна када како секу главе, спаљују, даве људе у челичним кавезима, стрељају итд. ____________________________ Него да не скрећемо са теме... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Замишљам Путина: "Е људи, ајде да сарађујемо да заједно склонимо овог нашег савезника и да поставимо неког ко више одговара вашим и саудијским интересима...". Рат је најскупља занимација на свету, руски авиони ратују по Сирији ево већ шести месец. Плус особље на земљи и ПВО. А Русија је у дебелим економским проблемима независно од тога, тако да сигурно не могу још дуго да се рокају тамо. Потпуна победа Русије и Асада не долази у обзир, а Путин сигурно не жели да се врати као губитник из рата. Значи мораће да пристане на некакав компромис. Само треба доћи до тога. Асадов режим је секуларан. Какав је облик владавине у Сирији је потпуно небитно, Асадова породица и њихови сарадници су Алавити, шиитска секта. То је једино што занима Саудијску Арабију, која је тоталитарна сунитска монархија и, чињенично, највећи светски спонзор тероризма. У ствари, овако је још боље, средио си две муве једним ударцем: макнеш секуларни режим (који чине шиити) и успоставиш сунитски шеријат и то одма поред Ирана, највеће шиитске земље на свету. Нешто не верујем да се премишљају много око тога да ли да пробају или не... https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Нешто не верујем да се премишљају много око тога да ли да пробају или не... Па не премишљају се. То је једино што занима Саудијску Арабију Мислиш да је све исто (да је исто са Русијом и против Турске и СА), а да је Асад сунит да би била потпуно друга прича? Нема шансе. Рат је најскупља занимација на свету, руски авиони ратују по Сирији ево већ шести месец. Плус особље на земљи и ПВО. А Русија је у дебелим економским проблемима независно од тога, тако да сигурно не могу још дуго да се рокају тамо. Потпуна победа Русије и Асада не долази у обзир, а Путин сигурно не жели да се врати као губитник из рата. Значи мораће да пристане на некакав компромис. Само треба доћи до тога. Видећемо, све зависи од Владимира Владимировича. Ко зна шта има на уму, можда је зацртао неки могућ циљ... Да није сад улетео доле, овај би био потпуно готов. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Grizzly Adams, RYLAH and feeble је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 На Трампов митинг у Чикагу упали су "сандерсовци" и слични па направили неред... Срећом да није дошло до неког већег сукоба. Побили се Срби који подржавају Трампа и Срби који подржавају Сандерса. feeble, Grizzly Adams, Аурор and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Ћириличар, Плутон, Ronald and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Активисти Black Lives Matter позирају као чланови ККК. Заборавили су да покрију своје црне руке. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука