Grizzly Adams Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 7 minutes ago, Avocado рече Nisam obrazovaniji od vas dvojice u oblasti politike... meni to čak nije ni pitanje obrazovanja... teza da je državna intervencija uvek loša je sasvim očigledno dogmatična, a ne racionalna... pri čemu za veliki broj stvari u koje se država upliće mislim da je to uplitanje loše... ali to je uvek evaluacija od slučaja do slučaja... kad počneš da veruješ da je uvek loša, to prosto postane stvar vere, a ne inteligencije ili obrazovanja... Није то баш тако. Прво да ли је државна интервенција увек "добра" или "лоша", зависи од тога шта сматраш за "добро" и "лоше". Али да не скрећемо тему... Која је већ скренута... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 1 minute ago, Господин Дареалис рече Ron Pol je doktor, pa bih opet rekao da razume stvari fenomenalno i da su mu shvatanja potpuno na mestu. Još nisam prežalio one izbore 2012. :/ Па јесте, али је уложио пуно времена у проучавање тих питања. За разлиу од Бафета и Гејтса. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 1 minute ago, Grizzly Adams рече Па јесте, али је уложио пуно времена у проучавање тих питања. За разлиу од Бафета и Гејтса. The Donald mu nije naročito sličan, ali ga establišment ne kontroliše, ne podržava i ne podnosi, i to je sasvim dovoljno. Podsetimo se kako je prošao njihov prvi pick i uzdanica: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 4 hours ago, Grizzly Adams рече А онда видиш дебелог дебила са златним ланцима који вози онај огроман Линколн Навигатор Видо једног скоро овде Морао сам да га сликам, нисам видео већи џип у животу... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 То је у Тексасу аутић за градску вожњу, много га лакше паркирати од осталих. Аурор, Grizzly Adams and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 7 minutes ago, Grizzly Adams рече Није то баш тако. Прво да ли је државна интервенција увек "добра" или "лоша", зависи од тога шта сматраш за "добро" и "лоше". Али да не скрећемо тему... Која је већ скренута... Meni je to prilično jednostavno - šta je dobro ili loše u politici zavisi od blagostanja građana... i teza da je državna intervencija uvek loša je dogmatična nezavisno od toga šta smatraš za dobro ili loše... osim ako intervenciju samu po sebi ne smatraš za lošu ali onda se vraćamo na dogmu... 17 minutes ago, Grizzly Adams рече Па јесте, али је уложио пуно времена у проучавање тих питања. За разлиу од Бафета и Гејтса. Ili ti se samo njegovi stavovi više dopadaju? Paradoksologija, Juanito and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 15, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 2 hours ago, Juan рече @Ћириличар Мој закључак је мало другачији - ти људи су пре свега фини и лепо васпитани. Неки сигурно јесу на левом центру и то је ОК. Неки, међутим, имају доста економски десније ставове. Али кућно васпитање тих људи их једноставно одбија од деснице пуне будака, расиста (који наравно не постоје, шта ја причам) и екстремно неваспитаних ликова (ко је споменуо јавног Трампа?). Лично сам био у тој причи док нисам открио фине и уљудне европске класичне либерале попут Хајека и онда коначно сконтао да можеш да будеш либералан, а да не будеш лудак. Нису битни само ставови, већ је јако, јако битно како их износиш. Нико не жели да буде у друштву неваспитаних игнораната. Па пази, ја знам буљук људи који су фини и лијепо васпитани а држе класичне десничарске ставове, и то друштвене, а економски су социјалисти пар екселанс. Оно, горе не може бити, ао пет нормални људи када се прича о томе Мислим да једноставно сви овдје морамо имати на уму ту дисторзију реалности микрокосмоса ( обожавам да то уметнем гдје год могу, Тарзанијо, Тарзанијо ) јер не крећемо се сви у истим круговима људи и немамо потпуно иста искуства. Е сад, није да није - на десници има свакаквих будала. Али исто тако их има и лијевица. И исто тако има несносних лијевичара са којима не можеш нормално причати. Они су само нови талас који тек долази, а несносни десничари су већ исфурана и добро позната прича. Рецимо, ја стално наилазим само на десничарске будале, али мој цимер стално наилази на лијевичарске будале. Као да смо магнети за то двоје засебно. Ја се крстим када слушам хвалоспјеве РУсије и Путина као да је Царство Небеско сишло на земљу, како Косово не смијемо дати, како неки муљатор арлауче о Крајини и просипа неке испразне четничкорадикалне изјаве, а он се нервира када налети на неку боркињу за љуцка права која се оспе на саму ријеч "Циган". И шта онда уради? Исто што и Трамп, намјерно крене причати све најгоре о Циганима само да би је наљутио што више. А то се десило, ето, прије 3 године, далеко прије Трампа и читавог овог феномена. Ништа ново. Ваљда схваташ да је дошло вријеме када су се лијеве будале толико намножиле па се десница набријала и узвраћа. И ја сам временом схватио да јавни наступ није потпуна истина и да се често нешто крије иза тога. Сад, хајд процијени у сваком случају шта је у питању :) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 15, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 2 hours ago, Juan рече Или сви они силни професори економије и историје Мени се чини да су код нас професори економије ближи Гризлију ( Беговић и Лабус нпр. ). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 2 minutes ago, Ћириличар рече Мени се чини да су код нас професори економије ближи Гризлију ( Беговић и Лабус нпр. ). Наравно да нису. Нема никог сличног њему, друкчији је он у свему, кажу да је чудна сорта. Grizzly Adams and Avocado је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 17 minutes ago, Ћириличар рече ја знам буљук људи који су фини и лијепо васпитани а држе класичне десничарске ставове, и то друштвене, а економски су социјалисти пар екселанс Шта му то дође онда, национал-социјализам? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 Управо сада, Avocado рече Meni je to prilično jednostavno - šta je dobro ili loše u politici zavisi od blagostanja građana... i teza da je državna intervencija uvek loša je dogmatična nezavisno od toga šta smatraš za dobro ili loše... osim ako intervenciju samu po sebi ne smatraš za lošu ali onda se vraćamo na dogmu... Није. Ајде покушаћу да прокоментаришем најкраће могуће. Прво, "благостање грађана" је само реч. Не може да се измери, нити упореди. Некоме је благостање да ради 24/7 и заради што више пара, некоме да ради што мање и иде сваки дан на пецање. Да би неко "унапредио благостање грађана", морао би да интервјуише све грађане шта желе, па онда дизајнира "интервенцију" која ће свакоме дати шта жели (кад би то уопште било могуће). Под условом да се људи у међувремену не предомисле... Дакле, шта је ту "добро" уопште није лако дефинисати. У ствари је немогуће. Друго, свака државна интервенција некоме нешто даје, али истовремено некоме нешто узима. То значи да свака интервенције људима ограничава слободу избора, тј. одузима могућност да ураде оно што желе. То још значи да многе економске трансакције које би се иначе десиле на обострану корист учесника, сада се више не дешавају. Јер интервенција није ништа друго него претња насиљем - "урадићеш овако, иначе ...". Треће, тржиште је процес оптимизације употребе ресурса где се информације преносе кроз трансакције којима се формирају цене. Економисти су давно показали да је тај процес немогуће додатно "оптимизовати" због проблема економске калкулације. Једноставно, знање о ресурсима и потребама је "расуто" и не постоји начин да било ко то "сакупи". Свака интервенција ремети систем цена и пренос информација кроз њега, тако да неминовно успорава тај процес. То није питање да ли је "добро" или "лоше". Интервенција једноставно успорава привредни развој, што је на дуги рок свакако лоше. Људи ће бити сиромашнији него што би иначе били. И тако редом, да не дужим... Дакле, није то никаква "догма", него економска чињеница и реалност. Зато ја сад не морам да на сваки предлог интервенције губим време, анализирам и објашњавам зато што није добра. То је генерално правило. Као Питагорина теорема - a2 + b2 = c2 за сваки правоугли троугао. Не морам да доказујем за сваки посебно. Аурор and florenntina је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 14 minutes ago, Ћириличар рече а држе класичне десничарске ставове, и то друштвене, а економски су социјалисти пар екселанс Ти да овим либералима и левичарима испишеш Хитлерове и Мусолинијеве економске политике, не да би их прихватили, него би их прихватили одушевљено. Дакле говорим само о економским политикама, не подразумевам (што није мала ствар) анти-семитизам и Холокауст и то... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 6 minutes ago, Grizzly Adams рече Једноставно, знање о ресурсима и потребама је "расуто" и не постоји начин да било ко то "сакупи" Еееее, тад нису имали биг дата, дата мајнинг, машин лрнинг, диип лрнинг и остало. Овим данашњим регулаторима је лако. Отворе python, import regulation as rg, rg.regulate(everything) и функција часком прекопа све берзе и остале базе и врати сложено у табелу тачно шта треба да се одради. Grizzly Adams and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 4 minutes ago, Juan рече Еееее, тад нису имали биг дата, дата мајнинг, машин лрнинг, диип лрнинг и остало. Овим данашњим регулаторима је лако. Отворе python, import regulation as rg, rg.regulate(everything) и функција часком прекопа све берзе и остале базе и врати сложено у табелу тачно шта треба да се одради. Кад би могли да повежемо свима супер-компјутер на мозак да скупља информације у рил-тајм и алгоритам који оптимизује ресурсе зависно од тога шта ко `оће... И што остваривање тога што `оћеш зависи од онога што можеш... Само нам рачуницу кваре жене, пошто оне не знају ни шта `оће, ни шта могу... А већ имамо супер-компјутер и алгоритам који све то решава - тржиште. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 Mene je zivot za ovih 18 godina ( mislim iskustva) naucio sledece: Kada god mi nije jasno necije ponasanje ili neka drustveno-politicka pojava, da prvo pokusam da utvrdim tokove novca a onda konkretne akcije (ne sta prica-ju i za sta se zalazu!) pojedinaca ili grupa koji zagovaraju/bore se za nesto. I veliki broj pocetnih nejasnoca mi postane jasan, razumljiv i logican. Tako se mozda najlakse dolazi do odgovora kako/zasto su ljudi koji izgledaju pametno, obrazovano, pristojno i vaspitano zagovornici odredjenih intervencija i preraspodela primarno stvorenog bogatstva. Zvuci verovatno previse otrcano i jednostavno za "velike, intelektualno-filozofske" teme koje nisu rezervisane za nas-plebs ali kod mene "radi". Pokusajte i vi, nece da skodi a moze da pomogne. Аурор and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука