Grizzly Adams Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 Ово је Кони Ајленд, прелепа плажа, многе познате филмске сцене су ту снимљене. А ове зграде су све до једне "public housing", држава направила станове да помогне сиромашнима. На најлепшем могућем месту, поред океана... Кућа би ту коштала пар милиона долара, они добијају стан бесплатно. Само да покажу да имају приход мањи од "границе сиромаштва". И шта се дешава? Пре две седмице сам био, мислио лепо место да предахнем за викенд. Кад оно све сами криминалци, дилери, наркомани... Све прљаво, запуштено. Јер пази, ако нађеш поштен посао и кренеш да зарађујеш, онда губиш "привилегију" и мораш сам да плаћаш стан. Ако немаш званичан приход и даље имаш бесплатан стан. Па се зато баве криминалом, јер то није "званичан приход" и могу да остану. А онда видиш дебелог дебила са златним ланцима који вози онај огроман Линколн Навигатор са бљештавим фелнама, отвореним прозорима и одваљеном реп музиком. Вероватно се бави програмирањем... Не да им нису помогли, него су им направили инкубатор за криминалце и наркомане. И нису сви исте боје коже. Да мене питају, ја би све то одмах срушио и дао Трампу да направи нешто за пристојне људе. Бар би било лепо кад дођеш. florenntina and Аурор је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 4 minutes ago, Deja Vu рече E to kako ih uce je glavni problem, zato ''državna intervencija'' može da bude samo na polju obrazovanja kako isti više ne bi proizvodili kriminalce. Ovako ćeš imati samo infinite loop - oni radjaju gangstere, policijaci ih zatvaraju, pa njihova deca opet radjaju gangstere, a policija ih zatvara i tako u nedogled + kada dodje do nataliteta docice ido veće potražnje sa policijom, znači veća državna potrošnja na policijske službe i scene nalik Mogadišu usred nekog američkog grada. A da se to ne bi desilo, onda unaprediti obrazovni sistem tako da se smanjuje broj dece gangstera. Jer nije uvek policijska sila rešenje. Шта више да се унапреди, леба ти? Па они троше десет пута више пара годишње на тог једног "ђака" него што Србин заради за годину дана. Дословно. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 15, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 1 hour ago, Juan рече Немам шта да претпостављам, ЗНАМ да то он НЕ мисли. Питање је због тога што он говори да је немогућа било каква државна интервенција која би исправила одређене историјски условљене криве дрине. Ах, онда те криво схватих. Опрости. Али да ја тебе питам - да ли мислиш да је државна интервенција кључна и пресудна за рјешавање проблема којег црнци имају у САД? Ако јесте, да ли је онда свака, или она мора бити добро постављена и регулисана? Мислим да је очигледно да лоше постављена државна интервенција помаже у одржавању проблема. Потребно је поново промислити о основним поставкама система у САД-у, али потребна је прије свега акција изнутра црне заједнице. Тужна је истина да већину кривице сноси сама црна заједница и да би се она искобељала како-тако, са или без државне помоћи, да има довољно мудрости и воље да се ка томе крене. Опет морам направити паралелу са нашим Ромима. Имаш тоне блиставих примјера нормалних породица и веома успјешних и богатих Рома, али је тужна чињеница да је око 90% Рома опет заглавило у сиромаштву и да се придржава неких лоших културних образаца и лоших увјерења. И ту држава не може ништа урадити. Ту промјена једино може доћи од самих Рома, и то од оних успјешних којих када буде довољан број и када постану довљоно видљиви, повући ће све више својих сународника и на крају ће се проблем сам од себе ријешити простом силом инерције кроз веома дуг временски период. Али питање је да ли желимо онда да тим амргинализованим групама дамо повлашћен третман само зато јер су црнци, Роми итд. или желимо да их третирамо као остале - тако што ћемо тражити од њих исте услове које иначе тражимо од успјешног и доброг радника или послодавца. И тиме нема дискриминације, ни позитивне ни негативне, и сама раса/етницитет се брише из рачунице. Ја лично мислим да се државна интервенција у случају економске помоћи не треба водити било каквим етничким, расним или националним одредницама ( наравно постоје посебни случајеви али то су већ питања стицаја околности која су веома ријетка ) и да треба свакога гледати као појединца који је сиромашан и коме треба помоћ у неким сегментима. А управо супротно од тога се ради у САД-у. Све се више прича о раси, те која раса треба шта добити, која раса ово, која раса оно. А Морган Фриман је фино рекао:"Уништићете расизамкада престанете причати о њему.". И сад узми све то и упакуј у уста упорне и напорне тврде прогресивне лијевице и ето ти прве половине одговора одакле Трамп. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 1 minute ago, Ћириличар рече А Морган Фриман је фино рекао:"Уништићете расизамкада престанете причати о њему." Браво. Управо тако. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 15, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 1 hour ago, Grizzly Adams рече Да мене питају, ја би све то одмах срушио и дао Трампу да направи нешто за пристојне људе. Бар би било лепо кад дођеш. Е видиш, сад мало по теби да оплетем, ту је проблем са либертаријанском опцијом. Наиме, проблем постоји и либертаријански одговор је - разгради све, уништи све и нека дражва не ради ништа. А тиме се прескаче веома важан степен државне политике - постављање питања да ли се лоше рјешење може реформисати и унаприједити? Не мораш одмах бацити покварено бицикло. Можеш га ваљда покушати поправити. И зато људи често знају рећи да сте хладнокрвни и да вас је баш брига за сиромашне. Зашто не би, за почетак, се укинуле те привилегије, или зашт ое не би донио закон да се те привилегије посједују само на одређени рок ( до 20. године нпр. или 22,23,24 ако редовно студираш и сл. )? Или било шта што би боље усмјерило подстицаје које људи имају. Зашто мора одмах да се све сруши и напусти? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 2 minutes ago, Grizzly Adams рече Шта више да се унапреди, леба ти? Па они троше десет пута више пара годишње на тог једног "ђака" него што Србин заради за годину дана. Дословно. Pa da se unapredi da ne kosta toliko, a da je efikasnije od prethodnog. Skoro je Salman Khan držao predavanje na TED-u kako se mora menjati obrazovanje, pričali smo o tome na drugoj tem, da ovaj obrazovni sistem samo stvara ''vojnike'' pa može se reći i ''vojnike-gangstere''. Obrazovanje se komotno može smestiti u privatni sektor, a postoji tendencija da postane skroz besplatno tako da i u tom privatnom sektoru pare od edukacije mogu da zgrću samo oni predavači koji obučavaju baš baš stručni kadar. Osnovna škola se može preko Ju Tjuba lagano savladati, samo država treba da odredi šta jeste šta nije obrazovanje, i napravi jasnu strategiju, jer mali crnac na ju tjubu može naučiti i programiranje, a i kako biti gengsta. Ovako nešto poreske obaveznike ne bi koštalo ni $1 u odnosu na sadašnjih sa dve tri nule iza. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 Ајде, погрешно сам се изразио. Не мислим нужно на конретне класичне интервенције, мислим више на стварање атмосфере, на подстицање позитивних ствари. На пример, кад се црначке породице које су успеле доселе у "бели" крај, белци продају куће и исељавају се. Да ли је лоше да држава (не мора савезна, може и локална управа, небитно) стане иза акција која би људе учила да не буду пуни предрасуда и чине тако ружне ствари тако што ће, рецимо, да плати медијима да о томе говоре? Или је и то превише левичарски јер "свако има право да живи где хоће" као да је неко било коме спорио права? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 Овде бре има толико различитих народа, култура и тиј ј... "раса" да ако си расиста можеш само да се избезумиш и побегнеш главом без обзира. Посебно у већим градовима. Толико је то измешано да за два дана изгубиш сваки појам да је то нешто "различито", једноставно видиш само људе. Да л` је она женска у продавници јуче била латино, црна или бела? ... Једино се сећам да је била згодна, ал` то ваљда није расизам. Кад сад размислим кога сам све јуче видео и са ким разговарао, стварно ми је потребан напор да се сетим које је био боје коже. Једноставно престанеш да региструјеш то. Ако региструјеш и још те нервира, онда ту не можеш да живиш. -Владимир-, florenntina and Аурор је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 17 minutes ago, Grizzly Adams рече Шта више да се унапреди, леба ти? Па они троше десет пута више пара годишње на тог једног "ђака" него што Србин заради за годину дана. Дословно. А јел могу ти Амери да прогутају понос и кажу: "Јесте та Европа остарела конзервативна баба, али њени унуци, без обзира колко им родитељи имају пара, барем иду у колико толико нормалне школе и имају образовање које није идеално, али је далеко боље од наших најбољих школа и чини да нико од њих не заврши на улици. Такође, има нека луда Холандија у којој скоро да нема насиља и у којој затварају затворе јер немају довољно робијаша. Ајде да барем погледамо шта су они урадили и зашто ми трошимо много више на школе које су никакве, а при том деца све необразованија, а затвори све пунији?" Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 9 minutes ago, Grizzly Adams рече Овде бре има толико различитих народа, култура и тиј ј... "раса" да ако си расиста можеш само да се избезумиш и побегнеш главом без обзира. Посебно у већим градовима. Толико је то измешано да за два дана изгубиш сваки појам да је то нешто "различито", једноставно видиш само људе. Да л` је она женска у продавници јуче била латино, црна или бела? ... Једино се сећам да је била згодна, ал` то ваљда није расизам. Кад сад размислим кога сам све јуче видео и са ким разговарао, стварно ми је потребан напор да се сетим које је био боје коже. Једноставно престанеш да региструјеш то. Ако региструјеш и још те нервира, онда ту не можеш да живиш. Хоћеш да кажеш да они реднеци међу којима сам живео не постоје и да су ми естаблишментски медији уградили чип како бих халуцинирао? Брате, ти си нормалан човек, мање или више у свом неком свету и то је супер ствар. Лудака има више него што можеш да верујеш и вероватно је боље шро их ниси превише видео. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 7 minutes ago, Ћириличар рече Е видиш, сад мало по теби да оплетем, ту је проблем са либертаријанском опцијом. Наиме, проблем постоји и либертаријански одговор је - разгради све, уништи све и нека дражва не ради ништа. А тиме се прескаче веома важан степен државне политике - постављање питања да ли се лоше рјешење може реформисати и унаприједити? Не мораш одмах бацити покварено бицикло. Можеш га ваљда покушати поправити. И зато људи често знају рећи да сте хладнокрвни и да вас је баш брига за сиромашне. Зашто не би, за почетак, се укинуле те привилегије, или зашт ое не би донио закон да се те привилегије посједују само на одређени рок ( до 20. године нпр. или 22,23,24 ако редовно студираш и сл. )? Или било шта што би боље усмјерило подстицаје које људи имају. Зашто мора одмах да се све сруши и напусти? Ма може како `оћеш, нисам ја то дословно мислио... Више као израз револта. Стварно је изузетно фрустрирајуће кад видиш у овако богатој земљи такве ствари. Решење јесте да се постепено укидају те привилегије, само што нажалост ствари иду управо у супротном смеру. 6 minutes ago, Juan рече Ајде, погрешно сам се изразио. Не мислим нужно на конретне класичне интервенције, мислим више на стварање атмосфере, на подстицање позитивних ствари. На пример, кад се црначке породице које су успеле доселе у "бели" крај, белци продају куће и исељавају се. Да ли је лоше да држава (не мора савезна, може и локална управа, небитно) стане иза акција која би људе учила да не буду пуни предрасуда и чине тако ружне ствари тако што ће, рецимо, да плати медијима да о томе говоре? Или је и то превише левичарски јер "свако има право да живи где хоће" као да је неко било коме спорио права? Па види, мене је то кад сам видео шокирало, али сам касније мало боље укапирао узроке и последице. У суштини, то нема везе са бојом коже, него са културом. Кад читаш шта сам написао пре неколико година, може стварно да се стекне утисак да је у питању чист расизам. Али није. У питању је чиста улица, као оне којима смо шетали, наспрам прљаве са разбацаним ђубретом. Ја мислим да држава ту само прави штету. Док они нису покренули "рат против сиромаштва", сиромаштво је рапидно опадало из године у годину. Кад су почели да се "боре против", одједном је пад престао и графикон је равна линија од 60-тих до данас: Мислим да ту приватни бизниси и организације раде пуно бољи посао. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 13 minutes ago, Juan рече Хоћеш да кажеш да они реднеци међу којима сам живео не постоје и да су ми естаблишментски медији уградили чип како бих халуцинирао? Брате, ти си нормалан човек, мање или више у свом неком свету и то је супер ствар. Лудака има више него што можеш да верујеш и вероватно је боље шро их ниси превише видео. Па нисам још живео у Тексасу, ал` како сам кренуо све је могуће... Верујем ти. Само исти тај реднек кад дође у Нови Јорк или Лос Аранђеловац нема избора него да подвије реп и са људима нормално комуницира. Можда се варам, ал` стварно нисам наишао на такве људе. Нисам много био по Југу, био сам кратко у Атланти и још неким мањим местима. Нисам приметио... П.С. Мара реално, ја то и не гледам... Мало сам глуп за ту "невербалну комуникацију" што су кажу експерти женске. Ја би приметио само да неко каже директно. А и црнкиње знају утичу на когнитивне способности само тако... Као што видесмо онај дан. Juanito је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 15, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 Ромејац је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 U Vankuveru nemas geta a opet imas slicne probleme kao u SAD. Mr. Selfi nastavlja da ih resava tako sto sve vise otima lovu srednjoj klasi i daje tim siromasnim koji se ne pomeraju s mesta. Ocito da to ne pomaze, vec samo narasta bes srednje klase koja sve cesce srece beskucnike koji prose ispred radnji na kojima stoji veliki oglas "help wonted" ( sama videla bar 7 puta). I gde vodi ta prica nego bas u suprotnom pravcu, gde doskoro normalni ljudi odjednom pocinju da izmisljaju neprijatelje u Kinezima ( levicari jer misle da su im oni krivi za rast cene nekretnina) ili u onima na socijali ( desnicari jer misle da oni trose pare koje ovi krvavo zaradjuju). Imas neretko potpuno apsurdnu situaciju da Kinezi masovno pisu peticije i skupljaju potpise da se Azijatima zabrani kupovina nekretnina pa su cak izboksovali 15% novi porez na strane kupce. Dakle, sami protiv sebe ako gledad u terminima boje koze... I to je potpuno logican i razumljiv mada los i tragican sled dogadjaja iako je istina da je drzava zarad kupovine politickih glasova dala privilegije jednoj grupi ljudi sto je napravilo citav niz pometnji i zbunjoza u zemlji. Sacuvaj Boze! Naravucenije, nema to u sustini nikakve veze sa sovinizmom u smislu boje koze, sex opredeljenja itd. To je zaista stvar proslosti i sto kaze Zvonko, ubij me ako bih mogla da se setim kakve su sve boje koze bili ljudi koje sretnem tokom dana, a o seksualnoj orjentaciji i vrlo cesto materijalnom stanju tek nemam pojma. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 9 minutes ago, florenntina рече I gde vodi ta prica nego bas u suprotnom pravcu, gde doskoro normalni ljudi odjednom pocinju da izmisljaju neprijatelje u Kinezima ( levicari jer misle da su im oni krivi za rast cene nekretnina) Трамп каже да су они измислили глобално загревање да би уништили америчку економију...зезнути бре ти Кинејци. https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука