Аурор Написано Септембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2016 5 minutes ago, Aquilius Cratus рече E vala vi trampovci ste vama samima najbolja anti reklama. Ja ne mislim da se radi o ruganju. Ne bih se nikad rugao staroj i bolesnoj osobi, ovde govorimo o sposobnostima i zdravstvenom stanju predsedničkog kandidata. Ovako bi izgledao neki hitan problem sa Madam President: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2016 1 minute ago, Господин Дареалис рече Ja ne mislim da se radi o ruganju. Ne bih se nikad rugao staroj i bolesnoj osobi, ovde govorimo o sposobnostima i zdravstvenom stanju predsedničkog kandidata. Kao kockar kad pokusava da se vadi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2016 1 minute ago, Aquilius Cratus рече Kao kockar kad pokusava da se vadi. Misliš da je ono bilo zbog pneumonije? Ona ima nešto neurološko i veoma ozbiljno, verovatno Parkinsonizam ili neku vrstu epilepsije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 Да је била искрена нико јој се не би ругао већ би људима било жао што је болесна. А ко лаже и наставља да лаже кад је проваљен он је ругање заслужио. Нико јој се и не руга што је болесна, него што је лажов. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 6 hours ago, Grizzly Adams рече Да је била искрена нико јој се не би ругао већ би људима било жао што је болесна. А ко лаже и наставља да лаже кад је проваљен он је ругање заслужио. Нико јој се и не руга што је болесна, него што је лажов. Не разумем како основне људске и хришћанске вредности тек тако могу да престану да важе? Не, никада и ни под којим условима ругање болесном није оправдано, нити исти то заслужује. Могу да разумем да многима није жао Хилари (јер је тешко бити светитељ и волети све људе, па и такве као што је она), али активно ругање је нешто сасвим друго. Мени се рефлексно смучи кад читам ове меме, срамота ме. Ругају се болести, а не лажима. Ево ти слика одозго: И наравно, не може да прође без расистички мотивисаних упадица. А да, извини, расизма нема више у САД, ови напаљени alt-right клинци само воле слободу, а опште је познато да се слободарске вредности не могу другачије пренети осим тако што свака друга мема садржи референцу ка црнцима, ”мањинама” итд. Дај бре, брале, дно дна су ови ликови. Сличност између њих и истинских љубитеља слободе је толико површна да се практично и не види. Једино мислим да би требало као модератори и старији и искуснији православци да укажете Дареалису колико је застранио, а не да мудро ћутите што ће он схватити као одобравање и ветар у леђа. Човек је потпуно застранио у alt-right и изгубио сваку емпатију. И овде не мислим само на ово са Хилари, него пре свега на оно са Мексиканцима. Једва је успео да да схвати зашто то ”схватам лично” (што је Авокадо одлично приметио), а и тада га баш заболе и наставља по старом. Мада, одрастао је човек, кад не може сам да види, онда вероватно и не вред да му било шта неко каже. Једино мислим да је срамота што је модератор, ал добро сад... Ћириличар, GeniusAtWork and Avocado је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 37 minutes ago, Juan рече И наравно, не може да прође без расистички мотивисаних упадица. Ona se pojavila nakon onog napada (a vrlo verovatno njen dvojnik, malo kad pogledas bolje... ), rekla kako je dobro i odjednom se tu kao 'spontano' pojavilo neko dete i ona ga je kao zagrlila nesto. Meni je to bilo bas providno i jeftina fora (u rangu Vucica u Feketicu...). Cak je i kamerman nesto bio prokomentarisao (tipa "oh God..."). Jedino sto je tu mozda rasno motivisano je sto je namerno bilo minority child... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 8 hours ago, Grizzly Adams рече Да је била искрена нико јој се не би ругао већ би људима било жао што је болесна. А ко лаже и наставља да лаже кад је проваљен он је ругање заслужио. Нико јој се и не руга што је болесна, него што је лажов. Jel osim onog snimka uopšte postoje neke indicije da je ona ozbiljno bolesna? Zaista nisam dovoljno ispratio... ali ako se cela priča svodi na to da je ona ozbiljno bolesna zato što joj je jednom pozlilo, to je malo smešno zar ne? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 4 hours ago, Juan рече Мени се рефлексно смучи кад читам ове меме, срамота ме. Па ја их и не читам, сад кад си цитирао потрудио сам се да прочитам ово цело са слике. Прво, стварно не видим ништа "расистички". То што се помиње "minority child"? То није расизам него сарказам, ругање прогресивцима због њихове патолошке опседнутости расама и свим другим могућим разликама међу људима. За мене не постоје разлике, сви су ми људи исти. Кад употребим реч "minority" или "race" то је скоро увек само да за*ебавам тиме опседнуте прогресивце и ништа друго. Па сам тако разумео и ово горе. Мени је наравно жао "болесне жене", али ово није само "болесна жена" него патолошки лажов и покварењак који жели да заузме најмоћнију позицију на свету и при том не бира средства. Толико воли власт и моћ да је спремна да уништи своје здравље, претвара се и лаже цео свет само да би села у фотељу. Ја капирам да се Дареалис овде бар 50% завитлава, па сад да ли је смешно то је можда за дискусију, ал` сам потпуно сигуран да није расиста и бездушник који на улици гура болесне бабе под аутобус. И на крају, ови су избори више стварно ван сваке памети. Једва чекам да се заврши, нек поставе кога `оће. Ништа се неће променити у сваком случају. florenntina, Ћириличар, Аурор and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 3 hours ago, Avocado рече Jel osim onog snimka uopšte postoje neke indicije da je ona ozbiljno bolesna? Zaista nisam dovoljno ispratio... ali ako se cela priča svodi na to da je ona ozbiljno bolesna zato što joj je jednom pozlilo, to je malo smešno zar ne? Постоје. Већ месецима има нападе кашља током говора, стално седи или је наслоњена, целе године није одржала ни једну конференцију за штампу, дешава јој се да у сред говора заборави шта је хтела да каже... Све то може да буде и "случајно", наравно. Ал кад се сабере и повеже са овим падањем у несвес`... Није то више само "теорија завере", сасвим нормални и паметни људи сада постављају то питање. На пример, Дејв Рубин - који је стварно један умерен и разуман човек - је синоћ причао о томе. Сигурно има снимак на јутубу. Аурор, Ћириличар and florenntina је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 15, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 4 hours ago, Avocado рече Jel osim onog snimka uopšte postoje neke indicije da je ona ozbiljno bolesna? Zaista nisam dovoljno ispratio... ali ako se cela priča svodi na to da je ona ozbiljno bolesna zato što joj je jednom pozlilo, to je malo smešno zar ne? Њена кампања је потврдила да јој је недавно дијагнозирана пнеумонија. И сад је ту оправдана љутња што је, као предсједнички кандидат, могући будући вођа САД-а, крила податак који би могао значити да она можда није дорасла том задатку. Но, све то је под "можда", јер ако жена може овако да настави са кампањом, онда је ваљда и способна за то. Но питање је да ли ће тиме нарушити своеј здравље. И сад, све је то лако расправити у нормалним околностима са неострашћеним људима, али када је у питању политика и када ти је противник Трамп... Па... 5 hours ago, Juan рече И наравно, не може да прође без расистички мотивисаних упадица. А да, извини, расизма нема више у САД, ови напаљени alt-right клинци само воле слободу, а опште је познато да се слободарске вредности не могу другачије пренети осим тако што свака друга мема садржи референцу ка црнцима, ”мањинама” итд. Па оно, није да расизма нема, али сигурно га нема у оном облику и оној количини о којима прогресивци у Америци говоре. Створена је таква клима да не смијеш ништа расно споменути а да се не прибојиш да те неко не лупи јер си "испао расиста". Мени, као Балканцу који је навикао да сви свима ударимо по свему, по свим основама, то ми је изузетно глупо и нездраво. И сво ово алт-рајт претјеривање служи сврси да укаже на апсурд до којег се дошли на лијевици. Е сад, Трећи ЊУтнов закон је ту ушао у игру као друштвена законитост, па колико су ови лијевичари и прогресивци претјеривали, сада ови десничари заузврат исто толико претјерују. И то онај Мило Јанопулос и мисли када каже":"Трамп и ја смо производ лиејвице, али они то никако да схвате.". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 14 minutes ago, Ћириличар рече Њена кампања је потврдила да јој је недавно дијагнозирана пнеумонија. То је наводно дијагнозирано у петак. А због чега је онда имала нападе кашља целе године пре тога? Амери, посебно у политици, имају један појам - "white lie" (бела лаж). То је оно кад ништа технички не слажеш, али не кажеш пуну истину и наведеш саговорнике на погрешан закључак. Мислим да се овде о томе ради. Прво су рекли да се "прегрејала" - технички тачно, али је бела лаж. Прећутали су да је "прегревање" узроковано температуром од упале плућа. Питање је само шта су још прећутали. Чиме је узрокована упала плућа? Има болести које за последицу могу да имају упалу плућа и које могу да објасне нападе кашља, губитак концентрације итд... Ћириличар and Аурор је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 15, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 1 hour ago, Grizzly Adams рече То је наводно дијагнозирано у петак. А због чега је онда имала нападе кашља целе године пре тога? Амери, посебно у политици, имају један појам - "white lie" (бела лаж). То је оно кад ништа технички не слажеш, али не кажеш пуну истину и наведеш саговорнике на погрешан закључак. Милим да се овде о томе ради. Прво су рекли да се "прегрејала" - технички тачно, али је бела лаж. Прећутали су да је "прегревање" узроковано температуром од упале плућа. Питање је само шта су још прећутали. Чиме је узрокована упала плућа? Има болести које за последицу могу да имају упалу плућа и које могу да објасне нападе кашља, губитак концентрације итд... Да јој је доктор послао дијагнозу мејлом, знали бисмо florenntina and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 20 minutes ago, Ћириличар рече И сво ово алт-рајт претјеривање служи сврси да укаже на апсурд до којег се дошли на лијевици. Е сад, Трећи ЊУтнов закон је ту ушао у игру као друштвена законитост, па колико су ови лијевичари и прогресивци претјеривали, сада ови десничари заузврат исто толико претјерују. И то онај Мило Јанопулос и мисли када каже":"Трамп и ја смо производ лиејвице, али они то никако да схвате." Постоји једна огромна разлика између левичара и alt-right. Не говорим о политичарима. Политичари су сви исти, било да су са левице или са деснице. Они гледају корист и углавном само глуматају своје ставове и у стању су да их промене како им устреба. Говорим о паљевинама који нису политичари, типа интелектуалци или разни клинци који би да мењају свет. Левичари су, наравно, утописти и сањари. Ја нисам левичар, па се с њима не слажем ни по многим неутопијским ставовима. Али са левичарима се може пити пиво и бити пријатељ. На пример, Парадоксологија је левичарка и феминсткиња. Али је особа коју можеш волети и истовремено се с њом свађати око тог левичарења. С друге стране, немогуће је да десничарски расиста буде добар човек и добар другар. То је увек гњида која мисли да је неко мање вредан само зато што је Мексиканац, што је друге боје коже итд. С таквим људима се нема шта причати. Није у питању некакво политичко неслагање, већ морално и дубоко лично неслагање космичких размера. Они су ужасни људи. То је оно што ја не капирам. За тебе и Гризлија су исти левичари који би да позитивно диксриминишу црнце (о чему се свакако може расправљати да ли је добро или није, а ја лично мислим да скоро никад није добро) и који гурају бесмислену политичку коректност (јако лоша ствар) и alt-right који црнце презиру, сматрају мање интелигентнима итд. И сад су као ови други само реакција на ове прве. Ниђе везе бре... Paradoksologija and Avocado је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 Највећи и најопаснији расисти у САД су тренутно управо "левичари". И није то само од ових избора, Black Lives Matter и Трампа. Већ годинама се дешавају инциденти у којима припадници одређене "мањине" (коју не смем да наведем јер ћу бити "расиста") нападају људе само због различите боје коже. И то отворено. У Милвокију пре неколико година су скакали људима на ауте, извлачили их напоље и тукли. Људе које не знају и никад у животу нису видели. То су медији пренели као проблем са "тинејџерима", иако су сви који ту живе добро знали да њихова мотивација нису биле године него нешто сасвим друго. За обрнут случај никад нисам чуо... Аурор and florenntina је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 32 minutes ago, Grizzly Adams рече Прво, стварно не видим ништа "расистички". То што се помиње "minority child"? То није расизам него сарказам, ругање прогресивцима због њихове патолошке опседнутости расама и свим другим могућим разликама међу људима. За мене не постоје разлике, сви су ми људи исти. Кад употребим реч "minority" или "race" то је скоро увек само да за*ебавам тиме опседнуте прогресивце и ништа друго. Па сам тако разумео и ово горе. Tačno je tako i svaka ti čast. Konobar, give this man a beer! 33 minutes ago, Grizzly Adams рече Ја капирам да се Дареалис овде бар 50% завитлава, па сад да ли је смешно то је можда за дискусију, ал` сам потпуно сигуран да није расиста и бездушник који на улици гура болесне бабе под аутобус. Samo ako su druge boje kože! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука