Jump to content

Избори у САД 2016. - Бернард Сандерс

Оцени ову тему

Препоручена порука

1 hour ago, Господин Дареалис рече

Он уопште није способан и адекватан да буде председник САД.

Можда би могао да буде неке европске земље, он је баш такав - социјал-демократа, акомодациониста, компромисер, слабић, "саосећајни" левичар...  А опет има склоност ка ауторитарном ("my way or the highway...") понашању и убијању по Блиском Истоку и остатку света, што се опет уклапа у слику заправо. :)

Да, баш је бескомпромисан, зато је и одлучио да угаси владу прије пар година. О не, чекај... то су били Републиканци...

Но барем је био безобразан према својим противницима па није хтјео да разговара са њима, није им показивао никакво поштовање нити је чак хтјео некима да пружи руку... А не чекај... то је опет нека републиканка тако поступала са њим.

Добро, макар је неспособан и уништио је економију. А не, то је био Буш, а овај је макар био довољно паметан да не прави глупости па се и незапосленот смањила а економија стабилизовала.

Океј, онда је слабић макар... а не, изгурао је Обамакер и поред сулудог отпора код Републиканаца. 

Једина замјерка која му се заиста може упутити јесте да је јако лош у вођењу спољње политике и ту јесте испао слабић и неспособан, али далеко од тога да је најгори у том пољу. Још је први предсједник од Буша старијег који није послао војску у неку земљу ( јесте наставио бомбардовања, али није започињао никакве нове ратове ). А ако неко мисли да Трамп не би наставио ракетирања дроновима, чека га грдно изненађење.

Постоји свијет и изван Молнијуа, Краудера, Шапира и остале екипе. 

1 hour ago, RYLAH рече

Обама је пробудио наду да може боље и хуманије, што је тад годило многима после Буша. 

Трамп сад иде са причом да оће да вади из блата, што сад годи многима после Обаме.

Не знам ко је кога циљао и успалио, нисам упућен довољно, само гледам приче које пласирају и шта им могу бити реалне приче ако би дошли на трон. 

Како се сјећам, Обама је придобио потпуно све етничке мањине, покупио сву лијевичарску и центристичку младеж и на крају је успјео да убиједи естаблишмент Демократа да га подрже, а да Хилари оставе за сљедећи пут. Помогло је и то што му је први противник био Мекејн, који нема баш неку харизму, а други Ромни који је оличење најгорих стереотипа мејнстрим Републиканаца ( иако су програмски ту негдје ), а он ем млад ем није "покварени богаташ". Један риједак пристојан политичар са пристојном јавном сликом ( мислим да ће предјседниковање завршити са око 60% подршке отприлике ).

Е сад, Трамп је све потпуно супротно, осим у једном - исто има харизму и мајстор је у јавним наступима. Само што он има контроверзан стил. Он наложи отприлике оне људе које и Шешељ код нас наложи, јер му је то циљана демографија - авериџ Џоа коме је доста да му други соле памет и коме је доста лажне префињености и учтивости, а који нема проблема да буде мало безобразан или несносан ка другим групацијама ( либевалима или илегалним имигрантима ). Мени Шеки зато има неки шарм који ме и код Трампа зна привући - зна на одређеним мјестима рећи веома једноставно шта је проблем и онда тиме узнемири све "посебне пахуљице" попут Милићки и Пешићки, што му дође као шлаг на торту. Али таман се понадаш да иза одличне анализе слиједи добро рјешење... које изостане. 

Имаш на Јутјубу пар ликова који су овако нормални а који или подржавају Трампа или који макар разумију шта он ради, иако га не подржавају. Препоручујем ти Дејва Рубина и његов "Rubin report" прије свих, јер је у задњих годину дана веома детаљно прешао тематику са разним гостима ( дотле је дошло да више могу предвидјети шта ће му сваки гост рећи и за Хилари и за Трампа. Испуцали су све ), али такође и Стивена Краудера који води "Louder with Crowder". Он је конзервативац и жестоки анти-демократа, јако загрижен, али за разлику од већине загрижених има веома добре аргументе углавном. А ако желиш видјети право лице правог Трамп фана, прати Гевина Мекиниса ( Gacin McInnes ) који исто на Јућубету има "Rebel media". Он је Трамповац 1/1 и репрезентативан је за ту демографију, како ми се чини.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Може неко да ми објасни шта је тачно проблем са Обамом? Зашто није адекватан за председника, како је то упропастио земљу, зашто је псајко, најгори од свих, ОбМана и слично?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, GeniusAtWork рече

Може неко да ми објасни шта је тачно проблем са Обамом? Зашто није адекватан за председника, како је то упропастио земљу, зашто је псајко, најгори од свих, ОбМана и слично?

CUZ HES A FRIGGIN LIBTARD NIGGER!!!

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, RYLAH рече

Не знам ко је кога циљао и успалио, нисам упућен довољно, само гледам приче које пласирају и шта им могу бити реалне приче ако би дошли на трон. 

Пар занимљивих ствари још. Први пут кад сам гледао Рубина изненадио сам се његовом професионалношћу, објективношћу и како је заиста идеалан водитељ једног ток-шоуа. И онда сам једног дана помислио:"А још како изгледа, као прави Кен, фризура увијек сређена, одјећа беспријекорна, као да је геј.". И шта сазнам у сљедећој емисји? Он је геј, ОФ КОРС! Ниједан стрејт мушкарац нема такав смисао за моду! А заиста је одличан. Не могу га довољно нахвалити.

А Гавин, који је жестоки Трамповац... пази ово... он је ОСНИВАЧ ВАЈСА. Да, оног "Vice" портала који труби о феминизму, геј правима и свему осталом о чему наше НВО активисткиње трубе. Дошло је до неког сукоба око уређивачке политике, па је он напусито Вајс који је од тада кренуо сада знаним путем. Изневеровао сам.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

17 minutes ago, Господин Дареалис рече

Her speeches are so short though... They don't last long. You know, they're like 10 minutes - let's get out of here! Go back home and go to sleep. Three days later, she gets up and does another one and goes back home and goes to sleep...

Kakav balvan...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, RYLAH рече

Ако бих могао...

Имам искуства у судници. Ту има много глумаца. Мислим на адвокате, али неретко и на судије. Углавном глуме зарад своје клијентеле, да се види како се "боре за њих". Ако имаш стил да кажеш само онолико колико треба, али колико је довољно да останеш озбиљан и да аргументујеш своје ставове, после тога својим странкама треба да објашњаваш зашто се ниси "трудио" као они преко пута што су "гинули" за своје клијенте.

Многе од тих људи знам, са некима сам пио и кафу и пиво, и у озбиљним разговорима уопште нису шарлатани. Али се и сами смеју како бацају форе по судници и како делују и судијама и странкама, јер се странке све, а и многе судије, пале на такве наступе. Крајњи ефекат је небитан, јер чим пресуда није по њиховом, то је одмах "сумрак правосуђа".

Шта је поента? Мислим да је Трамп провалио шта људи хоће да виде и то им даје.

Znam tačno o čemu pričaš... ali si malo skrojio priču da uklopiš Trampa... jer ne postoje samo dobri advokati koji pride i "glume advokate", postoje i loši advokati koji "glume advokate"... razlikuju se po tome što će ovi prvi pored svog teatra za sudiju i klijenta reći/napisati i prave stvari... tačno ono što treba... a glumatanje i teatralnost je samo bonus... ovi drugi osim glumatanja nemaju ništa i šuplji su najstrašnije... klijentima izgledaju potpuno isto ali ti i ja ćemo lako prepoznati koji od kolega spada u prvu, a koji u drugu kategoriju...

Političare možda ne mogu da čitam kao advokate, ali ja zaista ne vidim kod Trampa ama baš ništa osim tog glumatanja... kad skloniš glumatanje ne ostaje ništa... bar ništa pametno... naprotiv...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

7 hours ago, Avocado рече

Znam tačno o čemu pričaš... ali si malo skrojio priču da uklopiš Trampa... jer ne postoje samo dobri advokati koji pride i "glume advokate", postoje i loši advokati koji "glume advokate"... razlikuju se po tome što će ovi prvi pored svog teatra za sudiju i klijenta reći/napisati i prave stvari... tačno ono što treba... a glumatanje i teatralnost je samo bonus... ovi drugi osim glumatanja nemaju ništa i šuplji su najstrašnije... klijentima izgledaju potpuno isto ali ti i ja ćemo lako prepoznati koji od kolega spada u prvu, a koji u drugu kategoriju...

Političare možda ne mogu da čitam kao advokate, ali ja zaista ne vidim kod Trampa ama baš ništa osim tog glumatanja... kad skloniš glumatanje ne ostaje ništa... bar ništa pametno... naprotiv...

Ово је Трамп пре него што је почео да размишља о каријери у политици, само један од његових раних интервјуа. Значи, нема кловна, нема некога ко лупа и вређа најгоре све редом и слично. А ово је само један од таквих интервјуа које сам одгледао на брзину онда кад сам поставио онај први пост о томе да мислим да човек уопште није будала нити кловн каквим се представља (не интересује ме баш да му чешљам сад целу биографију).

Поред тога, у Америкама не може да заради велике паре или да развије бизнис неко ко је расиста или хомофоб или за шта га већ оптужују (а и он им сам увелико даје муницију за то).

Да, препун је мана, често је и лицеремер и изврће оно што је јуче рекао, али није будала. А посебно није оно за шта се представља пред својим бирачима. То је она разлика између његовог наступа кад има одређени циљ у глави и кад се обраћа тачно одређеној публици и кад прича опуштено, кад је оно што јесте и иначе.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, RYLAH рече

Да, препун је мана, често је и лицеремер и изврће оно што је јуче рекао, али није будала. А посебно није оно за шта се представља пред својим бирачима. То је она разлика између његовог наступа кад има одређени циљ у глави и кад се обраћа тачно одређеној публици и кад прича опуштено, кад је оно што јесте и иначе.

Да, и тај раскорак је веома занимљив. Ево један његов пропагандни материјал кога су направили његови подржаваоци ( и бољи је него било шта што би он могао избацити ):

Подели на овим сајтовима

На основу онога што ја успут мало пратим, чудим се зашто је Трамп (или његов изборни штаб) одлучио да до краја иде тврдо и циркузантски и да не проба да ублажи мало наступ да би показао људима да није потпуни шарлатан. Зашто ли није покушао да пошто је већ задобио пажњу циркузањем обједини у себи неког ко није део естаблишмента али није ни примитивац...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Срђан Шијакињић рече

На основу онога што ја успут мало пратим, чудим се зашто је Трамп (или његов изборни штаб) одлучио да до краја иде тврдо и циркузантски и да не проба да ублажи мало наступ да би показао људима да није потпуни шарлатан. Зашто ли није покушао да пошто је већ задобио пажњу циркузањем обједини у себи неког ко није део естаблишмента али није ни примитивац...

Ко зна. А можда чекају дебате?

Подели на овим сајтовима

23 hours ago, florenntina рече

A joj, ovo je mucno gledati. Odmah zaboravim koji je monstrum od zene i pozelim da izgura do kraja konferencije bez incidenata. Tuga.

Видиш сејо, зато ти не мож` да будеш успешан политичар... :)

Много има коментара у међувремену, покушаћу да одговорим мало по мало. Извин`те на спороћи, данас сам у некој гужви.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...