Avocado Написано Март 18, 2016 Пријави Подели Написано Март 18, 2016 Брате, нисам неки идеолог, нити сам глуп или острашћен, да је ту нешто очигледно, било би очигледно и мени. Или би можда било јасно и хиспаницима код којих има исто процената колико и код других гласача. У свакој демографској категорији има мање-више исте проценте. Пре ће бити да је ово онај синдром код либерала (у модерној употреби, ово су левичари и прилично су нелиберални ако ниси приметио) и салонске левице, кад се за све живо говори "то је фашииизаааам" и "то је расииизаааам". Само блентаво и досадно кмечање... Да, ја сам расиста, заједно са пола Америке... Сви смо ми расисти и фашисти и ксенофоби. Znači ti zaista veruješ da od oko 12 miliona meksičkih ilegalnih imigranata, većina, dakle, preko 6 miliona su kriminalci i silovatelji???? Žao mi je, ali ako zaista veruješ u to onda si mnogo glup ili imaš neke ozbiljne probleme u percepciji realnosti. Ne postoji lep način da ti to saopštim. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 18, 2016 Пријави Подели Написано Март 18, 2016 Изјаве му јесу "неумерене", али није он рекао то што кажеш Авокадо. Рекао је да преко границе илегално прелазе људи од којих су многи криминалци - без обзира на нацију и расу, не обавезно Мексиканци. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 18, 2016 Пријави Подели Написано Март 18, 2016 Znači ti zaista veruješ da od oko 12 miliona meksičkih ilegalnih imigranata, većina, dakle, preko 6 miliona su kriminalci i silovatelji???? Не мислим да је већина, мислим да је неки део. Много је и 10 људи, да се разумемо... Ако ти повреди члана породице, много је и један једини криминалац. А чекај, ми дискутујемо о илегалној имиграцији? Па она је илегална. Ако имаш намеру да имаш државу у којој има rule of law уопште, морају да напусте земљу и врате се онда легалним процесом, једноставно. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 18, 2016 Пријави Подели Написано Март 18, 2016 морају да напусте земљу и врате се онда легалним процесом, једноставно. Па могу и да им дају неке визе или нешто, не морају да их избацују. Нити мислим да је могуће... Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 18, 2016 Пријави Подели Написано Март 18, 2016 Изјаве му јесу "неумерене", али није он рекао то што кажеш Авокадо. Рекао је да преко границе илегално прелазе људи од којих су многи криминалци - без обзира на нацију и расу, не обавезно Мексиканци. Tako je Borealis napisao a njemu sam odgovorio. Evo ti direktan citat: Рекао је да већина илегалних имиграната који прелазе мексичку границу "нису њихови најбољи или најпаметнији, већ људи са проблемима, криминалци и силоватељи", као и да се мексичка влада не труди нарочито да их у томе спречи. То је велика разлика од "Мексиканци су силоватељи и криминалци" (што је расистичко гледиште) Sama ta tvrdnja zahteva reakciju. Nadam se da ćeš se složiti da između "Meksikanci su silovatelji i kriminalci" i "od 12 miliona meskičkih imigranata u USA, preko 6 miliona su silovatelji i kriminalci" nema neke baš velike razlike i obe izjave su rasističke. Takođe, nevezano za Trampa, Borealis reče da njemu tvrdnja da većinu ilegalnih imigranata iz Meksika čine silovatelji i kriminalci nije očigledno netačna. Ako nije, onda nešto nije u redu sa njim. Međutim, u pravu si što se tiče tačnosti Trampovih citata. On nije zaista rekao ono što je Borealis ovde napisao, odnosno, nije pomenuo "većinu". Evo šta je tačno Tramp rekao, i to u okviru govora kojim je objavio kandidaturu, dakle, ne u žaru neke rasprave, već u okviru pažljivo unapred pripremljenog govora: Thank you. It's true, and these are the best and the finest. When Mexico sends its people, they're not sending their best. They're not sending you. They're not sending you. They're sending people that have lots of problems, and they're bringing those problems with us. They're bringing drugs. They're bringing crime. They're rapists. And some, I assume, are good people. But I speak to border guards and they tell us what we're getting. And it only makes common sense. It only makes common sense. They're sending us not the right people. It's coming from more than Mexico. It's coming from all over South and Latin America, and it's coming probably -- probably -- from the Middle East. But we don't know. Because we have no protection and we have no competence, we don't know what's happening. And it's got to stop and it's got to stop fast. Dakle, Tramp nije pomenuo većinu, već je rekao uopšteno da su ilegalni imigranti iz Meksika problematični dileri droge, kriminalci i silovatelji ali da pretpostavlja da su neki od njih dobri ljudi. Što bi naš narod rekao: nije šija, nego vrat. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 18, 2016 Пријави Подели Написано Март 18, 2016 Па могу и да им дају неке визе или нешто, не морају да их избацују. Нити мислим да је могуће... Што да не? Али није ни то велики проблем ако се постави тај циљ. Ајзенхауер је избацио милион и по илегалних имиграната нпр. Рекао је да преко границе илегално прелазе људи од којих су многи криминалци - без обзира на нацију и расу, не обавезно Мексиканци. Ма управо, није поента у Мексиканцима. Проблем је та полу-шупља јужна граница. Можда неки не знају шта се дешава испод те границе... Само ћу рећи да ИСИС може на часове бруталности код картела. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 18, 2016 Пријави Подели Написано Март 18, 2016 Изјаве му јесу "неумерене", али није он рекао то што кажеш Авокадо. Рекао је да преко границе илегално прелазе људи од којих су многи криминалци - без обзира на нацију и расу, не обавезно Мексиканци. Гризли, брате, ти си паметан човек, а уз то још и господин, је л' те. Ево његових изјава које је прикупио HP: Има још, али не морамо даље. Дакле, шта је изјавио. Изјавио је да Мексико (влада) шаље најгоре своје људе у САД, да су већина илегалних имиграната из Мексика силоватељи и криминалци и да претпоставље да међу њима има и неких добрих. После је изјавио да силоватељи и криминалци нису само из Мексика, већ да долазе у God's Own States of America из целог света. Шта је проблем у овим изјавама? Паааа све. Прво, мексичка влада не шаље већину илегалних имигрантата. Ако мексичка влада заиста шаље неке криминалце, то је дебела мањина. Већина илегалних имиграната бежи од проблема изазваних ратом против дрога које воде God's Own States of America. God's Own States of America су створиле велики део тих проблема од којих имигранти беже. Еквивалентно имигрантима са блиског истока, који такође беже од проблема које су изазвале God's Own States of America са својим европским мекушцима. Већина илегалних имиграната нису силоватељи и криминалци, већ углавном чистачи кућа, улица, перачи судова итд, тј. раде оне послове које илегални имигранти једино и могу да раде без папира, а које ниједан Американац неће да ради. Коначно, каже, силоватељи и убице долазе из свих земаља. Немам статистике (можда Авокадо зна где то да нађе), али сам поприлично сигуран да већину убица и силоватеља уопште не чине имигранти. Дакле, нити су већина имиграната (ни легалних ни илегалних) убице и силоватељи, нити су већина убица и силоватеља имигранти. Сигуран сам да Трамп то зна, па се поставља питање који је циљ тих његових блебетања? Да сутра подигне те чувене зидове и пооштри услове за улазак у земљу и граничне контроле, стопа криминала би највероватније остала потпуно иста. С друге стране, силоватељи и убице који су држављани САД могу легално, са пасошем, да уђу у био коју земљу, почине злочин, врате се и добију заштиту своје државе. Да је њему стварно стало до решавања проблема криминала, имиграцију уопште не би помињао у том контексту, него би све криминалце третирао исто. Не, него хоће да привуче онај најтупавији, најнеобразованији и расиситички део бирачког тела. Да ли је он сам расиста, стварно не могу да закључим. Мени и даље није најјасније да ли је то све само једна велика циркуска представа премазаног бизнисмена који у ствари нема никакву идеологију осим добити (материјалне или политичке, небитно). У главном, онако како се представља, овај јавни Доналд Трамп је једна најобичнија реднечка сировинчина, демагог и лажовчина, човек са потпуним одсуством скрупула, васпитања, људскости... Представља једно од најгорих лица САД и потпуно ми је нејасно како било који паметан човек и господин, као рецимо ти, може да има било какву трунку разумевања за тог неотесанка. То што је он против ”естаблишмента” и ”естаблишмент” против њега нам не говори апсолутно ништа. То не значи да је он мањи дрипац од њих или обрнуто. И Шешељ напада ”естаблишмент”. GeniusAtWork and Avocado је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 18, 2016 Пријави Подели Написано Март 18, 2016 It's coming from more than Mexico. It's coming from all over South and Latin America, and it's coming probably -- probably -- from the Middle East. But we don't know. Промакла ти је поента да је расиста не само према Мексиканцима него према целом свету, ето видиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 18, 2016 Пријави Подели Написано Март 18, 2016 Промакла ти је поента да је расиста не само према Мексиканцима него према целом свету, ето видиш. Aha, ako je rasista ne samo prema Meksikancima, nego prema svim latinosima i ljudima sa Bliskog istoka, onda je u redu... (nije mi promaklo, namerno sam stavio taj pasus njegovog govora baš zbog tog dela Grizlijevog komentara i uključio prethodni pasus da ništa ne bih sekao) А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Март 18, 2016 Пријави Подели Написано Март 18, 2016 Рекао је да преко границе илегално прелазе људи од којих су многи криминалци - без обзира на нацију и расу, не обавезно Мексиканци. Covek koji ilegalno predje granicu po definiciji je kriminalac. Dragi је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 18, 2016 Пријави Подели Написано Март 18, 2016 Коначно, каже, силоватељи и убице долазе из свих земаља. Немам статистике (можда Авокадо зна где то да нађе), али сам поприлично сигуран да већину убица и силоватеља уопште не чине имигранти. http://www.immigrationpolicy.org/special-reports/criminalization-immigration-united-states У главном, онако како се представља, овај јавни Доналд Трамп је једна најобичнија реднечка сировинчина, демагог и лажовчина, човек са потпуним одсуством скрупула, васпитања, људскости... Представља једно од најгорих лица САД и потпуно ми је нејасно како било који паметан човек и господин, као рецимо ти, може да има било какву трунку разумевања за тог неотесанка. То што је он против ”естаблишмента” и ”естаблишмент” против њега нам не говори апсолутно ништа. То не значи да је он мањи дрипац од њих или обрнуто. И Шешељ напада ”естаблишмент”. To je i ono što mene facinira... kako i zašto Trampa neki pristojni i inteligentni ljudi podržavaju... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 18, 2016 Пријави Подели Написано Март 18, 2016 Та етикета "racist" ће изгледа да буде централна тема напада противника када буде прошао ту сачекушу са GOP конвенцијом у јуну и постао званичан кандидат. Има да буде спиновања, манипулације и хистерије у незапамћеним нивоима, само гледајте... uros је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 18, 2016 Пријави Подели Написано Март 18, 2016 @@Juan, Ма ја сам већ рекао да нисам неки љубитељ Д. Трампа, али се трудим да разумем ствари. Што ми можда не успева увек, ал` шта да се ради... limited resources... Прво, мени се његове идеје о "зидовима", избацивању имиграната, затварању граница, казненим царинама итд. уопште не свиђају и сматрам их за смеће. Само ми се чини да неки у те његове изјаве учитавају нешто што није рекао. Чему он својим неандерталским наступом свесрдно помаже, наравно. Мада је тај наступ уједно и веома ефектан у мобилизацији и мотивацији незадовољних. Нисам разумео да је рекао да "влада Мексика" шаље те људе, већ да то значи "долазе преко границе са Мексиком, из Мексика". Овим "шаљу" мислим да хоће да каже да се влада Мексика не труди довољно да проблем илегалног преласка границе реши, што јесте тачно - боли их уво. Зато и каже да би њих "притиснуо" да тај проблем реше. Што опет наилази на сјајан одзив међу гласачима јер је свима те приче преко главе. Зато он и не пази на речник, нити се превише труди да буде "пристојан", јер тачно погађа фрустрације гласача - којима то што је "непристојан" уопште не смета, напротив - због тога му још више верују. Јер овима што ствари "умотавају" више нико жив не верује. Мени и даље није најјасније да ли је то све само једна велика премазаног бизнисмена Мени је потпуно јасно шта он ради. То је маркетинг. Он зна шта "купци" желе да чују и то им говори директно. Веома је добро проценио "business opportunity" и само цепа. Противници пуно греше у начину на који покушавају да га дискредитују, јер многе управо то што они представљају као "коректно" највише нервира. Што га више нападају, њима само још више доказују да је у праву. Што не значи да неке његове идеје нису веома штетне и можда опасне, али то што му учитавају ствари које није рекао не помаже уопште... Са друге стране, он је заиста једини међу "кандидатима" који би могао да "размонтира паразитски систем" како то рече неко. Зато има и доста паметних људи који га подржавају. Мени лично он није био никад симпатичан управо због тог свог наступа, који није ништа ново за оне који га прате од раније. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 18, 2016 Пријави Подели Написано Март 18, 2016 Не мислим да је већина, мислим да је неки део. Много је и 10 људи, да се разумемо... Ако ти повреди члана породице, много је и један једини криминалац. Ne vidim naročitu razliku između toga da mi člana porodice povredi ilegalni imigrant ili legalni imigrant ili državljanin, pripadnik ove ili one rase ili nacije... meni je podjednako loš ko god mi povredi člana porodice... ali znam kako nazivamo one koji u tim situacijama vide razliku... А чекај, ми дискутујемо о илегалној имиграцији? Па она је илегална. Ако имаш намеру да имаш државу у којој има rule of law уопште, морају да напусте земљу и врате се онда легалним процесом, једноставно. Aha, kao što i u Srbiji moraju da sruše pola postojećih zgrada i kuća zato što su ilegalno sagrađene. I jedno i drugo se neće desiti iz istog razloga - zato što za razliku od filozofije, u pravu i politici "logika" ne dominira nad praktičnim posledicama te logike. Kao i za ilegalne objekte u Srbiji, status ilegalnih imigranata se da legalizovati tako da zadržiš rule of law. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 18, 2016 Пријави Подели Написано Март 18, 2016 И Шешељ напада ”естаблишмент”. Па видим да и за Трампа у медијима многи кажу да је "националиста", што мислим да је погрешно. Он је само бизнисмен. Види проблем, решава проблем. Најкраћим могућим путем. Ако буде "директор" фирме САД, он ће да ради исто као што је радио за своју фирму. Не кажем да је то увек добро - може да буде веома лоше (јер водити фирму и државу су две сасвим различите ствари), али није он тај тип. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука