Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 41
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

www.youtube.com/watch?v=DVaeAu_noFM

:good2:

Напиши пар речи о овој лепој музици, не било ти заповеђено. ;) Први пут чујем за жанр али ово баш фино звучи.  1306_womens

Које порекло води, који су сродни правци, представници и сл.?

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

:good2:

Напиши пар речи о овој лепој музици, не било ти заповеђено. ;) Први пут чујем за жанр али ово баш фино звучи.  1306_womens

Које порекло води, који су сродни правци, представници и сл.?

Evo sa wikipedije posto ni ja nisam dublje ulazio u analizu :) :

Indie folk is a music genre that arose in the 1990s from musicians in the indie (independent) rock community influenced by folk and classic country music. Indie folk combines the catchy melodies of indie rock with the acoustical sounds of contemporary folk music. Early artists included Ani DiFranco and Dan Bern.[1] Later artists of note included The Decemberists, Fleet Foxes, The Cave Singers, Loch Lomond, Bon Iver, Or, The Whale, Great Lake Swimmers, and Blind Pilot.

Nego ponovo sam poceo da se interesujem za neke bendove koje sam mnogo slusao u jednom periodu, malo sam istrazio i ispostavilo se da svi oni mogu da se podvedu pod ovaj zanr. Eto ovi gore navedeni su mi svi nepoznati osim Bon Iver :)

Tako da planiram da surfujem kroz youtube savete u naradenom periodu i da ovde postujem odabrane stvari. A bendovi koje sam slusao i od kojih cemo poceti su  - Wye Oak, Iron & Wine, Jeff Buckley, Deer Tick, Bill Callahan, Grant Lee Buffalo.

Sto se tice srodnih pravaca-> alternative country i americana :)

Подели на овим сајтовима

Message To Bears - Running Through Woodland

Подели на овим сајтовима

Indie Folk Session #1

Indie Folk Session - February 2015

Tracklist:

1. The Lumineers - Flowers In Your Hair 0:00

2. Brown Bird - Fingers to the Bone 1:49

3. Laura Marling - Blackberry Stone 4:57

4. City and Colour - The Death of Me 8:10

5. The Natterjacks - Fourteen Lines 11:13

6. Benjamin Francis Leftwich - Snowship 14:59

7. Jake Bugg - Simple As This 17:09

8. Lord Huron - Time To Run 20:25

9. The Devil Makes Three - Spinning Like a Top 25:20

10. Greensky Bluegrass - Burn Them 28:06

11. Seabear - Arms 31:27

12. Matthew & the Atlas - I Followed Fires 34:16

Подели на овим сајтовима

Evo sa wikipedije posto ni ja nisam dublje ulazio u analizu

Дубља анализа и није потребна. Ја пратим инди-рок и инди-фолк од раније. Ништа посебно се нема о њима писати, главна одлика тих праваца јесте да се ради о рок и фолк музици која се не издаје за велике издавачке куће /Универзал нпр./ што наравно извођачима оставља више слободе, али и мање рекламе, те су на нашим просторима много слабије заступљени /за неупућене/.

Американа је стил настао на темељима музике, прије свих - Нил Јанга, посебно на оним са изразитијим фолк призвуком, и најближи је "сродник" инди-фолка.

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...