Jump to content

"ОБРАЗ" култура...

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Не претеруј. Неслагање са твојим " не постоји здрав национализам " је јерес и нацизам.

Nacizam nije sigurno ne znam odakle vadis izjedacavanje tih pojmova.

Nacizam je skracenica za nacional socijalizam i oznacava formu nacionalizma ukombinovanog sa socijalizmom ( nije bas isto kao social nacionalizam ali slichno )

A da je jeres pa sumnjam, sa obzirom da hriscanstvo ne uci bas nacionalizmu. Ne znam puno o istom ali sam siguran da hriscanska teologija nikako ne uci da odvajas ljude po nacijama, jezicima, religijam ili bilo kom drugom nacinu.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Jedini problem imamo sa onom nesrećnom knjigom "kroz tamnički prozor", za koju mnogi misle, mene uračunajući, da je falsifikat i podvala, jer logika govori da nije mogao da je napiše (Hitler je uoči poraza izvršio samoubistvo a vladika nam propagira Hitlerove ciljeve, hm, nešto se kasno setio) ili je malo krenuo s pameti...

Или твоја логика или је Свети Владика скренуо са памећу...занимљиво.

Подели на овим сајтовима

Nacizam bi se ustvari trebao zvati narcizam

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Jedini problem imamo sa onom nesrećnom knjigom "kroz tamnički prozor", za koju mnogi misle, mene uračunajući, da je falsifikat i podvala, jer logika govori da nije mogao da je napiše (Hitler je uoči poraza izvršio samoubistvo a vladika nam propagira Hitlerove ciljeve, hm, nešto se kasno setio) ili je malo krenuo s pameti...

када се појавио хитлер, нико жив није имао на уму да ће направити оно што је направио и ту је свети владика очигледно показао као изгледа човек кад види нешто што изгледа сувише добро да би било истинито, и сам је пао на пропаганду времена. национализма очигледно има проблем, пошто усмерава човека да се нада пропалим идеалима, поготово да се нада неком земаљском царству које није корумпирано исто онолико колико је и идеологија затрована не-Христовом перспективом.

само ме живо занима како неко може да буде назван идеологом нацизма у срба, кад је укапиравши шта хоће хитлер са нацизмом, почео отворено да говори против њега и такве идеологије, поготово називајући јеретичком идејом националну цркву која нацизује вернике уместо да освећује нацију и тиме је, између осталог, зарадио боравак у једном од најгорих конц-логора Дахау.

Подели на овим сајтовима

Gradjanski nacionalizam ne iskljucuje bilo kakvu saradnju sa drugima.

E sa tim se ne slazem, prvenstveno zato sto pricas na lichnom nivou t.j na nivou jedinke. Kod nacija to nema efekta. Drzave t.j nacije medjusobno saradjuju i to je problem nacionalizma. Individualna saradnja ljudi i masovna saradnja izmedju drzava rade na slichan nacin.

Ne bih igrao na tu kartu. Nacionalizam zapravo tera na saradnju i na veliku ljubav prema ljudima sa kojima zivis. Gde medjusobno gradite poverenje i odnos.

Neces da saradjujes sa nekim ko zivi u parizu, kada ne delite sudbinu, probleme i odnose. Naravno pricam u generalu, neko moze da deli te odnose sa nekim iz pariza ali pricamo generalno.

Pritom poenta kod gradjanskog nacionalizma jeste upravo odusustvo ksenofobije da sutra dan kada ti dodje francuz da mozes i sa njim da ostvaris saradnju a ne da Srbe i Ruse volis a Hrvate, Evropejce i amerikance mrzish. :)

Jedina stvar koja sprecava ka saradnji etnicke nacionaliste jeste prisustvo ksenofobije.

мош се не слажеш колико волиш, а бежи ти концентрација ...

не ради се о вољењу нације или ксенофобији, већ слепоћи за другог и његове потребе.

национализам у постулату вуче удесно и самим тим понижава однос двеју нација јер стално једни мисле да су бољи од других и инсистира на томе.

тако нешто увек доводи у питање било какву сарадњу, јер се односи двеју нација никад не заснивају само на економији.

Подели на овим сајтовима

У потпуности се слажем са твојим појашњењем апологије " светосавског национализма " Светог Владике Николаја. Мислимо исто и о " образу ". Разлика је у томе што си ти патриота, а ја националиста.

немам ништа против, буди уображени србин и мисли да су срби нај нај ...

колико је то здраво?

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322159348' post='532501]

немам ништа против, буди уображени србин и мисли да су срби нај нај ...

колико је то здраво?

Било би, веома, нездраво када бих мислио да смо ми Срби нај нај, али нисмо ни телетабиси...

Подели на овим сајтовима

Било би, веома, нездраво када бих мислио да смо ми Срби нај нај, али нисмо ни телетабиси...

ћути, где нисмо.

погледај ко нам води државу, шта је прошла и у ком је стању, то ти је одраз народа.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322171828' post='532687]

вид га овај образовац ...

Мој Милане, крушко из Боцване...

Како си дошао до овако раскошне идеје? ( нећу да кажем етикетирања, пошто немаш ту навику )

Ти кад не погубиш концетрацију испољиш знаке ванземаљске интелигенције.

Мис'им, ко'ко је то сад културно?

Подели на овим сајтовима

Мој Милане, крушко из Боцване...

Како си дошао до овако раскошне идеје? ( нећу да кажем етикетирања, пошто немаш ту навику )

Ти кад не погубиш концетрацију испољиш знаке ванземаљске интелигенције.

Мис'им, ко'ко је то сад културно?

ја реко ти се распојасао заставом и декламацијом на овој теми о образу као припадник да вијориш ...

што, зар ти се не свиђа образ? greengrin greengrin greengrin

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322181300' post='532798]

ја реко ти се распојасао заставом и декламацијом на овој теми о образу као припадник да вијориш ...

што, зар ти се не свиђа образ? greengrin greengrin greengrin

Претерујеш Милане...

Сад би ти ту мене "распојасао", па да ти "вијорим"... greengrin greengrin greengrin

Мани...

Подели на овим сајтовима

Nisu Srbi naj naj oni su 2 po najnajnosti a prvi su braca Rusi, jel tako? :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...