Jump to content

"ОБРАЗ" култура...

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Гости
Guest свештеник Иван

Да брате Медо, знам да боли када имамо благослове разних Епископа (дакле разних струја чак) а ти нас пљујеш а самим тим пљујеш и по владикама који нас подржавају. Епископ Хризостом (обновљенац) веома је добар са Образом из Краљева, благосиљо је њихове састанке и разне ствари.

Владика Василије 2009 благосиљо наш марш у Братунцу и Сребреници.

Знам да те боли ова чињеница, али тако је. dada

Сигурно је видео овај снимак, па је поново благосиљао... а ово "обновљенац"показује одакле дува ветар у вашој теологији. Свако ко благослови Образ после овог снимка има заиста велики проблем са еклисиологијом и тај треба да се запита шта ради у Цркви.
Подели на овим сајтовима

семберац, мада ризикујем да ти у свему овоме нађеш оправдање за своју будалаштину, можда ти Бог буде улио неку памет кроз ове речи ...

да причиташ на кога се треба угледати и због чега.

Него вас молим, угледајте се на мене као и ја на Христа.

Коринћанима посланица прва, глава 4, стих 16

Опомињите се својих учитеља који вам казиваше реч Божију; гледајте на свршетак њиховог живљења, и угледајте се на веру њихову.

Јеврејима посланица, глава 13, стих 7

Љубазни! Не угледајте се на зло, него на добро: који добро чини од Бога је, а који зло чини не виде Бога.

трећа саборна посланица (Јованова), глава 1, стих 11

Човек никога не вређа, а ти оно што пише квалификујеш као будалаштине, а тиме и њега као будалаша који износи будалаштине. Стварно нема смисла то што свака друга твоја реченица садржи неку личну увреду.   dada
било би лепо да си потпуно, а не селективно или емотивно, пратио оно што је семберац све написао па би разумео колику је количину будалаштина исписао, па још успео да заради и бан на неко краће време због својег недоличног понашања не испуњавајући ЈЕДИНО правила на овом форуму - нема вређања, нема клеветања - а инсистира неким људима као што су хомосексуалци да испуњавају Закон и заповести и још узима себе и своје истомишљенике за мерило судијских одлука каменовања ближњег не схватајући да нису они Судија и да им је Закон дат да га познају а не да га спроводе по тврдоћи срца као што је Господ обележио оне који то чине.
Подели на овим сајтовима

Хвала брате Драгане, мало је оних који имају храбрости да стану на моју страну јер имају јудејског страха да небуду етикетирани као фашисти. Знам ја гдје лежи проблем...управо у овим етикетама.

Данас сам ја фашиста по режиму сутра ће те сви ви бити јер сте Срби.

Нема ту брате твоја и моја страна. Што се конкретно овога тиче указујем не поштовање елементарних начела културне комуникације, пошто брат Меда има у задње време специфични стил писања у коме цитате из Светог Писма комбинује са личним увредама користећи изразе којих тамо нигде нема.

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

Да брате Медо, знам да боли када имамо благослове разних Епископа (дакле разних струја чак) а ти нас пљујеш а самим тим пљујеш и по владикама који нас подржавају. Епископ Хризостом (обновљенац) веома је добар са Образом из Краљева, благосиљо је њихове састанке и разне ствари.

не боли мене ништа што ви имате dada :) 0110_hahaha

само сам поставио легитимно питање где вам стоје ти благослови, сем у празној причи?

Подели на овим сајтовима

Оче Иване можеш ли ми само рећи колко теби Сорош плаћа да све ово говориш против Образа? dada

Надам се да ниси ово схватио као озбиљно питање, :) 0110_hahaha

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

семберац, мада ризикујем да ти у свему овоме нађеш оправдање за своју будалаштину, можда ти Бог буде улио неку памет кроз ове речи ...

Опомињите се својих учитеља који вам казиваше реч Божију; гледајте на свршетак њиховог живљења, и угледајте се на веру њихову.

Љубазни! Не угледајте се на зло, него на добро: који добро чини од Бога је, а који зло чини не виде Бога.

Човек никога не вређа, а ти оно што пише квалификујеш као будалаштине, а тиме и њега као будалаша који износи будалаштине. Стварно нема смисла то што свака друга твоја реченица садржи неку личну увреду.   dada
било би лепо да си потпуно, а не селективно или емотивно, пратио оно што је семберац све написао па би разумео колику је количину будалаштина исписао, па још успео да заради и бан на неко краће време због својег недоличног понашања не испуњавајући ЈЕДИНО правила на овом форуму - нема вређања, нема клеветања - а инсистира неким људима као што су хомосексуалци да испуњавају Закон и заповести и још узима себе и своје истомишљенике за мерило судијских одлука каменовања ближњег не схватајући да нису они Судија и да им је Закон дат да га познају а не да га спроводе по тврдоћи срца као што је Господ обележио оне који то чине.
Нисам читао да будем искрен, али сматрам да ако човек не вређа тебе неби требало ни ти њега. То је за тебе будалаштина, а за њега је идеал за који се бори, нешто свето.

Подели на овим сајтовима

само сам поставио легитимно питање где вам стоје ти благослови, сем у празној причи?

Не мора све да пише, има нешто што се зове љубав тих владика према Образу и његовом раду,

Подели на овим сајтовима

Оче Иване можеш ли ми само рећи колко теби Сорош плаћа да све ово говориш против Образа? :)

Надам се да ниси ово схватио као озбиљно питање, 0110_hahaha dada

Еј немој сад ти да си безобразан.  dada

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

И ти браниш веру од владике Артемија, од оца Жарка, од оца Симеона, и од многих других честитих људи.

Називати оца Жарка ружним речима је незахвалност према његовом лику и делу. Он је за време комунизма борио се да се храм Светог Саве изгради, много је трпео од комуниста и то му хвала?

И желим макар мало поштовања према оцу Жарки који има два доктората, чемерну пензију од 100 евра и велика дела иза себе.

Када је он био свештеник, ти се ниси ни родио а ни неке владике...угледај се на мене и на моје поштовање према твоме чину dada

Шта све наприча,неко би поверовао да је све ово истина :) и то све не би ли оправдаооно прекидање Литургије са снимка у којем учествују твоји "саборци" (мени је иначе овај израз потпуно ван сваког контекста, али видим да га волиш па пишем га и ја).

Наведи ми нешто што сам измислио за Оца Жарка. Питање је дал ти њега уопште знаш  лично?

Ниси ништа измислио него ниси све рекао. У томе је проблем. Ниси нпр. рекао да су поједини Епископи, по о. Жарку, сами демони, или да блаженопочивши Патријарх Павле има дете (ћерку) која је удата за неког свештеника и остале небулозе. У томе је Твој проблем.

Но, пошто све време мене овде правиш будалом, молим Администраторе да делују.

лаку ноћ, доста је било.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Оче Иване можеш ли ми само рећи колко теби Сорош плаћа да све ово говориш против Образа? :)

Еј немој сад ти да си безобразан.  dada

И ово ће администрација да прогута?

Подели на овим сајтовима

Да брате Драгане, то су моји идеали односно светосавски национализам и спреман сам и живот свој положити за тај свети идеал. И ако постоји она изрека: За идеале гину будале, али онда су светитељи највеће будале јер су дали живот због идеала.

Подели на овим сајтовима

Еј немој сад ти да си безобразан.  dada

Ово је шала као што се види из моје поруке. Не мислим ништа лоше о вама, само се питам одакле толке предрасуде према Образу и према мени?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Еј немој сад ти да си безобразан.  dada

Ово је шала као што се види из моје поруке. Не мислим ништа лоше о вама, само се питам одакле толке предрасуде према Образу и према мени?

ја заиста немам коментара... мене је стид од Твојих порука.

ја сам дефинитивно завршио дискусију са Тобом. Само си ми појачао моју садашњу слику о Образу.

Подели на овим сајтовима

Не мора све да пише, има нешто што се зове љубав тих владика према Образу и његовом раду,
ма да, кад би се гађали трамвајима.

благослови за рад су озбиљна ствар, добијају се написмено и истичу се визуелно а не мисаоно и на реч.

Подели на овим сајтовима

Нисам читао да будем искрен, али сматрам да ако човек не вређа тебе неби требало ни ти њега. То је за тебе будалаштина, а за њега је идеал за који се бори, нешто свето.
још ћеш да му направиш и конфесију или деноминацију  :)
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...