Aquilius Cratus Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Samo nam jos reci da su u feudalizmu ljudi bili slobodniji nego danas pa da zavrsimo svaku pricu. Ја и ти гледамо другачије на слободу, ти гледаш на слободу на овај демократски начин, а ја слободу повезујем са Богом. У томе је разлика. Ја се залажем за Теодулију, односно да држава и Црква нису одвојени једно од другог. Да србски краљ исто тако служи Богу као и србски патријарх. То се зове симфонија, хармонија између државе и Цркве. То је мој идеал и свих светосавских националиста (Св. Сава, Св. владика Николај, Небојша Крстић, владика Данило Крстић...). И у томе не видим ништа супротно јеванђељу. А иначе други назив за нас светосавске националисте је јеванђељски националисти. Зато само ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ Sa aspekta drzave i drustva se samo i na demokratski nacin moze gledati na pitanje slobode. Sa aspekta Hriscanstva se samo moze gledati na slobodu kroz zajednicu sa Bogom. E sad nije svako hriscanin i ne zeli svako da bude hriscanin ko zivi sa nama u istom drustvu da bi mi svima nametali nase shvatanje slobode. Drustvo i treba da razvija slobodu na ovaj prostorno vremenski nacin. Jer tu svako moze da se pronadje a sto se Crkve tice kako ko odluci i svima bude po onom sto su sami izabrali. A ne po nuznosti drzavnog sistema. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Svetitelj je van vremenska kategorija i nema veze sa time sta je ko uradio. Naravno moze se i kroz mucenicku smrt projaviti svetiteljstvo ali nije tim cinom posto svetitlje nego mozemo reci da se u tom cinu njegova svetost potvrdjena. Sto je na mukama ostao krotak i smiren kao i na kenzevskom prestolu. Ima veliki broj svetitelja koji su umirli prirodnom smrcu i nikad nisu muceni pa su opet postigli tu zajednicu sa Bogom. Kazem nema veze svetiteljstvo sa zakonima, moralom, junastvom. Светитељ се може постати на разне начине. Од великог покајања (св. Марија Египћанка), преко задужбинства (св. Немањићи), преко жртвовање живота за веру (св. кнез Лазар), преко богословља (Св. Ава Јустин, свети оци) па све преко чудотворства (св. Василије Острошки). Дакле не слажем се да је само преко покајања светитељство могуће, односно хришћанство и јесте покајање, ми се цели живот кајемо, али не мора то да буде пресудни фактор. Овако како си кренуо, завршићеш до иконоборства... greengrin, шалим се мало. Super, ispovedio si jeres na kub. Mozes ti da se ne slazes sa cime god hoces ali ovo sto ti pricas nema veze sa hriscanstvom. Upravo samo preko pokanjanja postaje svetitelj. Prboblem je sto ti na pokajanje i na sve apsekte hriscanstva gledas jurudicki kao neki moralni potez a ne ontoloski koa probrazaj licnosnog odnosa prema Bogu. Nema hriscanstvo veze sa moralisanjem i zakonima. Dakle bez pokajanje, bez novog nacina postojanja kao licnosti nema svetiteljstva. Ma koliko hramova da finansiras i koliko teloskih knjiga da prevrnes. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Русија се буди, Русија јача. Тамо све мање има људи попут тебе, људи се враћају Богу и држава им јача. Дај Боже да постане светска сила и да сломи овај поредак. СРБИЈА РУСИЈА Jedna od najvecih gangsterskih jazbina na planeti koja sa tom cinjenicom izgleda nema problem pa se jos hvale sa time koliko su im oligarsi teski u naftni akcijama i nekretninama. O da vidim kako se vracaju Bogu, ovo premasilo Las Vegas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Da se po morali gleda niko ne bi mogao biti svetitelj. То ти је владика Игњатије рекао?Ово сам само од тебе сад и од њега чуо... Svetost nema veze sa delima.Svetost je evharistijska kategorija.Sveti su svi oni koj zadobiju spasenje,a samim tim je svet i razbojnik na krstu koji iza sebe nije imao dobrih dela. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Niko iz civilizovanog i slobodnog sveta neće nikada podržati tu organizaciju. Ne znam za takvog. NE sumnjam da ste našli neofit-pseudointelektualne... recimo ljude. Ruski ambasador u Srbiji je jedno ništa u ovoj Evropi i u ovom svetu. Intelektualaca je mnogo, nisu to tri čoveka. Види се да немаш појма о геополитици. Кажеш слободни свет?Гдје је тај слободни свет?Па зар свет није под окупацијом глобалиста?Лако је теби када ништа не видиш, не мораш се сикерате за ове ствари...лако је теби живиш као животиња нека. Спава устане спава и тако у круг. Нити мисли на Бога нити на реалне околности.... Информиши се ко је Коста Чавошки...професор на правним факултетима, његове књиге се изучавају на факултету. Русија се буди, Русија јача. Тамо све мање има људи попут тебе, људи се враћају Богу и држава им јача. Дај Боже да постане светска сила и да сломи овај поредак. СРБИЈА РУСИЈА A dokaz za te tajne zavere je... Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Svetitelj je van vremenska kategorija i nema veze sa time sta je ko uradio. Naravno moze se i kroz mucenicku smrt projaviti svetiteljstvo ali nije tim cinom posto svetitlje nego mozemo reci da se u tom cinu njegova svetost potvrdjena. Sto je na mukama ostao krotak i smiren kao i na kenzevskom prestolu. Ima veliki broj svetitelja koji su umirli prirodnom smrcu i nikad nisu muceni pa su opet postigli tu zajednicu sa Bogom. Kazem nema veze svetiteljstvo sa zakonima, moralom, junastvom. Светитељ се може постати на разне начине. Од великог покајања (св. Марија Египћанка), преко задужбинства (св. Немањићи), преко жртвовање живота за веру (св. кнез Лазар), преко богословља (Св. Ава Јустин, свети оци) па све преко чудотворства (св. Василије Острошки). Ti su ljudi sveti zato što su imali Hrista a ovo što si ti naveo je samo manifestacija kao posledica svetosti!Aj mi molimte objasni kako se čudotvorstvom postaje svetitelj ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicholas Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Nadam se da će se zabraniti Obraz. 0102_laughСветитељ се може постати на разне начине. Од великог покајања (св. Марија Египћанка), преко задужбинства (св. Немањићи), преко жртвовање живота за веру (св. кнез Лазар), преко богословља (Св. Ава Јустин, свети оци) па све преко чудотворства (св. Василије Острошки). Al si lupio! 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Па зар није чудотворно када тело не иструне и остану свети мошти?Наравно да је потребно покајање, цео наш живот је покајање. Али кажем рецимо, дал би Црква кнеза Лазара прогласила светитељем да није страдао за Христа?Дал би Црква прогласила св. Немањиће светитељима да они нису помагали Цркви, да нису узорно владали и били поштени? И немој те ме тровати Шмемановим протестантизмом... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Па зар није чудотворно када тело не иструне и остану свети мошти?Наравно да је потребно покајање, цео наш живот је покајање. Али кажем рецимо, дал би Црква кнеза Лазара прогласила светитељем да није страдао за Христа?Дал би Црква прогласила св. Немањиће светитељима да они нису помагали Цркви, да нису узорно владали и били поштени? И немој те ме тровати Шмемановим протестантизмом... Mnogi su sveti al ih Crkva nije "proglasila"Nisu oni sveti zato što su to radili ,već su to radili zato što su bili sveti! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Sto da zabranjujete Obraz! Pa to je fantastican primer fasizma, nacionalizma, militantizma, rasizma, homofobije i ko zna kojih sve mentalnih devijacija jos, koje imaju direktan izvor u religiji! Dok postoji obraz, bice puno ateista... 0409_feel пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Sto da zabranjujete Obraz! Pa to je fantastican primer fasizma, nacionalizma, militantizma, rasizma, homofobije i ko zna kojih sve mentalnih devijacija jos, koje imaju direktan izvor u religiji! Dok postoji obraz, bice puno ateista... prstgore Када обновимо Немањићку државу слабо ко ће бити атеиста јер тешко је бити атеиста у таквој држави...јер сви закони ће бити православни, па коме се свиђа нека живи у Србији, а коме не, нека пакује кофере и марш за холандију 0409_feel "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Па зар није чудотворно када тело не иструне и остану свети мошти?Наравно да је потребно покајање, цео наш живот је покајање. Али кажем рецимо, дал би Црква кнеза Лазара прогласила светитељем да није страдао за Христа?Дал би Црква прогласила св. Немањиће светитељима да они нису помагали Цркви, да нису узорно владали и били поштени? И немој те ме тровати Шмемановим протестантизмом... To za mošti nije tačno.Imaš netruležna tela i van hrišćanstva. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Sto da zabranjujete Obraz! Pa to je fantastican primer fasizma, nacionalizma, militantizma, rasizma, homofobije i ko zna kojih sve mentalnih devijacija jos, koje imaju direktan izvor u religiji! Dok postoji obraz, bice puno ateista... prstgore Када обновимо Немањићку државу слабо ко ће бити атеиста јер тешко је бити атеиста у таквој држави...јер сви закони ће бити православни, па коме се свиђа нека живи у Србији, а коме не, нека пакује кофере и марш за холандију 0409_feel A da li ti shvataš da je to protivno hrišćanstvu??? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 @Semberac- I da li shvatas da je ovo jedina tema na ovom forumu gde sam ja zapravo stao na stranu hriscana! To jos nikom nije poslo za rukom... moram da ti cestitam 0409_feel пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Па зар није чудотворно када тело не иструне и остану свети мошти?Наравно да је потребно покајање, цео наш живот је покајање. Али кажем рецимо, дал би Црква кнеза Лазара прогласила светитељем да није страдао за Христа?Дал би Црква прогласила св. Немањиће светитељима да они нису помагали Цркви, да нису узорно владали и били поштени? И немој те ме тровати Шмемановим протестантизмом... Naravno da bi. Posto svetiteljstvo nema veze sa ktitorstvom i ratovanjem. Jednsotavno je totalno nevezano za to. Smemanov protestantizam? Sta pricas? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука