Jump to content

"ОБРАЗ" култура...

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Добро питање брате. Па гледај сада ћу ти мало описати неке ствари: Када мени скидају мајицу са Христовим монограмом, када ме приводе у полицијску станицу, када ме кажњавају новчано, када ме туку и шамарају, ја осећам да сам на правом путу. Јер ништа не радим у моју славу, већ све у име Христа. Ово сам описо буквално како ми саборци из Образа пролазимо. Али и даље смо упорни и остајемо чврсти у идеји.

Ето мало да ти објасним.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Добро питање брате. Па гледај сада ћу ти мало описати неке ствари: Када мени скидају мајицу са Христовим монограмом, када ме приводе у полицијску станицу, када ме кажњавају новчано, када ме туку и шамарају, ја осећам да сам на правом путу. Јер ништа не радим у моју славу, већ све у име Христа. Ово сам описо буквално како ми саборци из Образа пролазимо. Али и даље смо упорни и остајемо чврсти у идеји.

Ето мало да ти објасним.

Да верујем ти ал ипак то није оно страдање кад падаш на колена и вапијеш за помоћ Божију да се одржиш у трпљењу.
Подели на овим сајтовима

''када ме туку и шамарају''....

brate Semberac...da li su neki pripadnici iz vasih redova...nekada nekoga tukli ili samarali...i ako je toga bilo...da li ste i tada bili ''na pravom i ispravnom putu''...   :cmizdrenje:....

''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''.

Подели на овим сајтовима

''када ме туку и шамарају''....

brate Semberac...da li su neki pripadnici iz vasih redova...nekada nekoga tukli ili samarali...i ako je toga bilo...da li ste i tada bili ''na pravom i ispravnom putu''...   amin-nas....

Pa on je više puta rekao da jesu i da je to navodno hrišćanski

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Дал је хришћански што је Кнез Лазар ратово против непријатеља Бога и отачаства?Увек се враћам на ово...

Некада мораш и физички бранити светињу, како каже св. Филарет Московски.

Подели на овим сајтовима

Дал је хришћански што је Кнез Лазар ратово против непријатеља Бога и отачаства?Увек се враћам на ово...

Брате није ово адекватан пример за тренутак у коме се Срби сада налазе. Где имаш сад ситуацију да је Србија директно нападнута, или је на ивиц претње да је нападне неко па да узвратиш војном силом? Турака је било више у Косовској бици, али релано и Срби и Турци су били технички једнако напредни, а шта је са Србијом у овом тренутку, где нам је војска, какви су непријатељи и каква врста ратовања се води?

Шта је радио Стефан Лазаревић после Косовске битке, јел ишао да се бије са Турцима, или је тактизирао, па је ратовао на страни турака против монгола, заузврат је добио да Турска не напада Србију и СРбија је постојала као држава без сталног крвопролића. Шта мислиш о национализму Стефана Лазаревића? Како описујеш његову сарадњу са Турцима, што би у ово наше време било еквивалентно као када би Србија ратовала за НАТО.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Shvatas ti da je srednji vek prosao, odavno. Davno proslo vreme sto bi se reklo?!

Ni politika, ni ekonomija, ni sveukupno vodjenje drzave, ni vojska, ni motivi, nacini i ciljevi ratovanja

nisu ni slicni i glupo je povalciti takve paralele.

Подели на овим сајтовима

Već je više puta objašnjeno.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Брате, ово са ратом је био само пример. Исто се односи рецимо против осталих непријатеља Божијих- секташи, педери итд. Па свакако да има разних начина борбе. Рецимо лично волим и Карађорђа али и Кнеза Милоша Обреновића. Морамо из историје да учимо да не понављамо исте грешке. Или рецимо волим и Дражу, и Недића и Љотића. Треба превазилазити неке поделе ради Србства и Србије.

Свакако да је Стефан Лазаревић био честит Србин, верник и светац. И њега не можемо упоредити са данашњих изродима као што је Тадић или Чедо Јовановић. Али као што кажеш, под светим Стефаном Лазаревићем Србија је опстала и тако да немогу гледати негативно на његову политику.

Подели на овим сајтовима

Shvatas ti da je srednji vek prosao, odavno. Davno proslo vreme sto bi se reklo?!

Ni politika, ni ekonomija, ni sveukupno vodjenje drzave, ni vojska, ni motivi, nacini i ciljevi ratovanja

Твој је проблем што немаш вере и не волиш своје претке, тако да ти ниси у могућности да ово погледаш светосавским очима а не рационалистичким.

Подели на овим сајтовима

Твој је проблем што немаш вере и не волиш своје претке, тако да ти ниси у могућности да ово погледаш светосавским очима а не рационалистичким.

Vera nema aposlutno nikakve veze sa nacinom uredjenja drustva ili drzave. I drzava ako neko zeli da bude

stabilna treba da bude pre svega sagledana racionalisticki jer inace ima da propadne vrlo brzo.

Tebi ne bi skodilo da na ova pitanja drustva, politike i ekonomije pocnes sagledavati malo

racionalistickim ocima. amin-nas

Подели на овим сајтовима

Брате, ово са ратом је био само пример. Исто се односи рецимо против осталих непријатеља Божијих- секташи, педери итд. Па свакако да има разних начина борбе. Рецимо лично волим и Карађорђа али и Кнеза Милоша Обреновића. Морамо из историје да учимо да не понављамо исте грешке. Или рецимо волим и Дражу, и Недића и Љотића. Треба превазилазити неке поделе ради Србства и Србије.

Свакако да је Стефан Лазаревић био честит Србин, верник и светац. И њега не можемо упоредити са данашњих изродима као што је Тадић или Чедо Јовановић. Али као што кажеш, под светим Стефаном Лазаревићем Србија је опстала и тако да немогу гледати негативно на његову политику.

Ma jooook niste vi nacisti to vas onako nepravedno optuzili mracne okupatorske sile. amin-nas

Подели на овим сајтовима

Ако је Димитрије Љотић нациста и владика Николај је нациста јер га је хвалио, види се да ниси едукован

Подели на овим сајтовима

''Твој је проблем што немаш вере и не волиш своје претке, тако да ти ниси у могућности да ово погледаш светосавским очима а не рационалистичким''...

duh nasih predaka odvajkada je pociva i temeljio se na recima Svetog Jevandjelja...

kada vec pominjemo oci i sagledavanje realnosti...bile su to pre svega jevandjeljske

oci...a ako sagledavamo ocima Svetog Jevandjelja...onda smo duzni voleti sve ljude bez

izuzetka...upravo nam ti nasi pretci...ostavise u amanet...reci...koje glase:

''BRAT JE MIO MA KOJE VERE BIO''...  amin-nas...

''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...