Tumaralo. Написано Јул 23, 2015 Пријави Подели Написано Јул 23, 2015 Strah i briga pomazu da se mobilisu i usmere snage na resavanje problema i izvrsavanje duznosti. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 24, 2015 Пријави Подели Написано Јул 24, 2015 On 15. 7. 2015. at 15:53, Bokisha рече мислим да су у питању углавном само лоше навике и фокус у погрешном смеру Znaci,cilj je prvo se resiti starih i steci nove navike koje ce nam pomoci da se fokusiramo u pravom smeru,ali ni to nije dovoljno,jer covek brine.Kako da se ne brine?To je normalno.Imate slucaj da ljudi koji nista ne rade i nicemu ne teze ne brinu ni za sta.Trebalo bi da se brinu,jer niko im nece pomoci u danasnje vreme ako sami ne zasuku rukave.Druga situacija je kad neko rano rani,pa marljivo radi,pa nikome ne zavidi i ceka svoje vreme,ne ropce nego blagodari,on zaista ne treba da brine jer je dao sve.Na zalost,mi hocemo da se oslonimo na Boga i da cekamo nekakva cuda.Moramo da se brinemo sve dok ne promenimo navike.Ja se brinem.Verujem da ce sve biti ok,ali tek onda kada ja uradim sve sto mogu,ako tada nesto ne bude ok,Bozja volja,a ona je uvek ok,jer Bog zna... javor је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hoffman Написано Јул 24, 2015 Пријави Подели Написано Јул 24, 2015 On 15. 7. 2015. at 9:34, Велизар рече Допада ми се веома текст. Има на том сајту још добрих, осим овог. Али ниједан није потписан. Да ли се зна ко је аутор? Видим да је о. Воја Билбија старешина цркве. Да ли је он аутор? Vesna Biorac pise tekstove. Ima i svoj blog koji se bavi i pozitivnim mislima. Ima i par svojih audio knjiga a novija je bas o Hristu. As far as the East is from the West, I remember your sin no more. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Јул 24, 2015 Пријави Подели Написано Јул 24, 2015 On 24. 7. 2015. at 7:30, Arsenija рече Znaci,cilj je prvo se resiti starih i steci nove navike koje ce nam pomoci da se fokusiramo u pravom smeru,ali ni to nije dovoljno,jer covek brine.Kako da se ne brine?To je normalno.Imate slucaj da ljudi koji nista ne rade i nicemu ne teze ne brinu ni za sta.Trebalo bi da se brinu,jer niko im nece pomoci u danasnje vreme ako sami ne zasuku rukave.Druga situacija je kad neko rano rani,pa marljivo radi,pa nikome ne zavidi i ceka svoje vreme,ne ropce nego blagodari,on zaista ne treba da brine jer je dao sve.Na zalost,mi hocemo da se oslonimo na Boga i da cekamo nekakva cuda.Moramo da se brinemo sve dok ne promenimo navike.Ja se brinem.Verujem da ce sve biti ok,ali tek onda kada ja uradim sve sto mogu,ako tada nesto ne bude ok,Bozja volja,a ona je uvek ok,jer Bog zna...Prvo postati svestan tih navika....one su manje više podsvesne....rutina u klišeu okruženja i slično....i naravno ograničiti brigu ali ne ispustiti opreznost Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 24, 2015 Пријави Подели Написано Јул 24, 2015 Nije to lako.Mi smo svesni svega sto radimo,a ako znamo,onda smo svesni da gresimo,a posto nismo bezgresni onda brinemo.Kad ne bismo imali ni jedan greh,imali bismo pravo da se osmelimo i da se zaista oslonimo na Bozju volju,ovako moramo da se borimo jer ne zasluzujemo nista osim kazne...koja moze samo da nas popravi.P.s.Pisala sam nesto i na drugim temama,ali od toga ni traga ni glasa,toliko me je ta briga prozela da mi je strasno muka.Ali opet,poruka meni upucena je vise nego jasna,ona ima 3 slova.Brine me to,ali ne u licnom vec u kolektivnom smislu.Vi ste u pravu,ne treba da brinemo tudje brige,Bog je dobar,on najbolje zna sta ce sa nama da uradi na kraju,a kraj je najvazniji,mi mozemo da gubimo bitke,ali rat nikad ne prestaje i ne zna se u ciju korist moze da se zavrsi.Pobednik je samo jedan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 29, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2015 BRIGA Pobuda za otklanjanje =: blagost Proviđenja. Ps. 22,5 "Tebe prizivaše, i spasavaše se; u Tebe se uzdaše, i ne ostaše u sramoti.", 6 "A ja sam crv, a ne čovek; podsmeh ljudima i rug narodu."; Mt. 6,26 "Pogledajte na ptice nebeske kako ne siju, niti žanju, ni sabiraju u žitnice; pa Otac vaš nebeski hrani ih. Niste li vi mnogo pretežniji od njih?", 28-30 "I za odijelo što se brinete? Pogledajte na krinove u polju kako rastu; ne trude se niti predu. 29 Ali ja vam kažem da se ni Solomon u svoj slavi svojoj ne odjenu kao jedan od njih. 30 Pa kada travu u polju, koja danas jeste a sutra se u peć baca, Bog tako odijeva; a kamoli vas, malovjerni?"; Lk. 12,24 "Pogledajte gavrane kako ne siju, niti žanju, niti imaju riznicu ni žitnicu, i Bog ih hrani. A koliko ste vi pretežniji od ptica!",27 "Pogledajte krinove kako rastu: ne trude se, niti predu; ali vam kažem: ni Solomon u svoj slavi svojoj ne obuče se kao jedan od njih.", 28 "Ako li travu u polju, koja danas jeste, a sutra se u peć baca, Bog tako odijeva, koliko će više vas, malovjerni!"; Lk. 22,35 "I reče im: Kad vas poslah bez kese i torbe i obuće, da li vam što nedostade? A oni rekoše: Ništa."; 1. Pt. 5,7 "Sve svoje brige položite na NJega, jer se On stara za vas.". Vid. Promisao. Božja obećanja, da će se starati o nama i biti sa nama. 5 Moj. 31,8; Isu. 1,5 "Niko se neće održati pred tobom svega veka tvog; sa tobom ću biti kao što sam bio sa Mojsijem, neću odstupiti od tebe niti ću te ostaviti.", 9 "Nisam li ti zapovedio: Budi slobodan i hrabar! Ne boj se i ne plaši se, jer je s tobom Gospod Bog tvoj kuda god ideš."; Jev. 13,5 "Ne budite srebroljubivi, budite zadovoljni onim što imate, jer je On rekao: Neću te ostaviti niti ću od tebe odstupiti."; Ps. 120,8 "??"; Isa. 41,10 "Ne boj se, jer sam ja s tobom; ne plaši se, jer sam ja Bog tvoj; ukrepiću te i pomoći ću ti, i podupreću te desnicom pravde svoje.", 13 "Jer ja Gospod Bog tvoj držim te za desnicu, i kažem ti: Ne boj se, ja ću ti pomagati."; Isa. 43,2 "Kad pođeš preko vode, ja ću biti s tobom, ili preko reka, neće te potopiti; kad pođeš kroz oganj, nećeš izgoreti i neće te plamen opaliti.". Sve brige treba baciti na Boga. Ps. 36,5 "Gospode! Do neba je milost Tvoja, i istina Tvoja do oblaka."; Ps. 54,22 "??"; Prič. 16,3; Fil. 4,6; 1. Pt. 5,7 "Sve svoje brige položite na NJega, jer se On stara za vas.". = nekorisna je. Mt. 6,27 "A ko od vas brinući se može pridodati rastu svome lakat jedan?"; Lk. 12,25 "A ko od vas brinući se može dodati rastu svome lakat jedan?", 26 "Ako, dakle, ne možete ni najmanje, zašto se brinete za ostalo?". = jeste sujeta. Ps. 38,6 "Zgrčio sam se i pogurio veoma, sav dan idem setan;"; Prop. 4,8 "Ima ko je sam, inokosan, nema ni sina ni brata, i opet nema kraja trudu njegovom, i oči njegove ne mogu da se nasite bogatstva; a ne misli: Za koga se mučim i oduzimam svojoj duši dobra? I to je taština i zao posao.". = guši Reč u srcu. Mt. 13,22 "A posijano u trnju, to je koji sluša riječ, no briga ovoga svijeta i prevara bogatstva zaguše riječ i bez roda ostane."; Mk. 4,19 "Ali brige ovoga vijeka i obmana bogatstva i požude za ostalim stvarima uđu i zaguše riječ, i bez roda ostane."; Lk. 8,14 "A koje u trnje pade, to su oni koji čuše i, živeći u brigama i bogatstvu i slastima ovoga života, budu ugušeni, i ne donesu roda."; Lk. 14,18-20 "I počeše se svi redom izgovarati. Prvi mu reče: Kupih njivu i moram izići da je vidim; molim te, izgovori me. 19 I drugi reče: Kupih pet jarmova volova, i idem da ih ogledam; molim te, izgovori me. 20 I treći reče: Oženih se, i zato ne mogu doći.". Opasnost od opterećivanja srca brigama. Lk. 21,34 "Ali pazite na sebe da srca vaša ne otežaju prejedanjem i pijanstvom i brigama ovoga života, i da Dan onaj ne naiđe na vas iznenada.". Zli su puni = Jov. 20,20 "Jer nije nikada osetio mira u trbuhu svom, ni šta mu je najmilije neće sačuvati."; Prop. 5,12 "Sladak je san onome koji radi, jeo malo ili mnogo; a sitost bogatome ne da spavati."; Os. 7,14 "Niti me prizivaše iz srca svog, nego ridaše na odrima svojim; žita i vina radi skupljajući se odstupaju od mene.". Bog šalje = kao kaznu. Jezek. 4,16 "Zatim reče mi: Sine čovečji, evo ja ću slomiti potporu u hlebu u Jerusalimu, te će jesti hleb na meru i u brizi, i vodu će piti na meru i u čudu."; Jezek. 12,19 "I reci narodu zemaljskom: Ovako veli Gospod Gospod za stanovnike jerusalimske, za zemlju Izrailjevu: hleb će svoj jesti u brizi i vodu će svoju piti prepadajući se, jer će zemlja opusteti i ostati bez svega što je u njoj za bezakonje svih koji žive u njoj.". P r i m e r i. Razni učenici. Lk. 9,59-61 "A drugome reče: Hajde za mnom! A on reče: Gospode, dopusti mi da prvo odem da sahranim oca svojega. 60 A Isus mu reče: Ostavi neka mrtvi sahranjuju svoje mrtvace; a ti hajde te objavljuj Carstvo Božije. 61 A i drugi reče: Gospode, ići ću za tobom, ali prvo mi dopusti da odem da se oprostim sa domaćima svojim.". Marta. Lk. 10,41 "A Isus odgovarajući reče joj: Marta, Marta, brineš se i uznemiravaš za mnogo,". http://www.kocic.net/bbr/briga.htm Чунга Лунга је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука