cloudking Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 Имам свету водицу, мама ми подарила више ни сама не знам кад. Не да се није покварила, него тако благодатно мирише! Bravo za vodu! Slavljena voda! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 Zasto je ova voda sveza i posle godinu dana? Код неких није... Опусти се. Мислим да говоримо о истој ствари само на мало различите начине. Вера јесте саставни део процеса обожења и човека као потенцијалног бога. Оно што је кључно јесте да без љубавног односа са Богом Који је извор (како занимљив израз) благодати нема ни спасења, обожења...Не знам да ли је ико од овдашњих саговорника мислио на Бога као мађионичара. Мислим да си мало претерао с тим. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 Upravo je to problem sto (ja mislim) da je svrha vere pa i religije bila da otkrije koliku snagu covek nosi u sebi. Snagu koja se otkriva jedino VEROM. Па ти сада нама причаш оно што ти ми пишемо све време,иза те ВЕРЕ ce крије Личност која без по муке контролише материју и за кога природни закони нису ограничавајућег карактера него чак шта више Он их је и створио. Снежана and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оливера Г. Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 Bravo za vodu! Slavljena voda! Е...Да, знаш, жао ми те је. Када би отворио срце за љубав Господа, осетио би дивне ствари...штета. МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи; https://www.facebook.com/pravoslavni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 Код неких није... Опусти се. Мислим да говоримо о истој ствари само на мало различите начине. Вера јесте саставни део процеса обожења и човека као потенцијалног бога. Оно што је кључно јесте да без љубавног односа са Богом Који је извор (како занимљив израз) благодати нема ни спасења, обожења... Не знам да ли је ико од овдашњих саговорника мислио на Бога као мађионичара. Мислим да си мало претерао с тим. Niko nije mislio konkretno, naravno... ali kakav zakljucak mozes da izvedes iz sledece situacije. Imas zdelu sa vodom. Imas popa. Pop izvede ritual. voda postane osvecena. Aj mi sad na ovom primeru objasni ljubavni odnos s bogom i blagodat...? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 Па ти сада нама причаш оно што ти ми пишемо све време,иза те ВЕРЕ ce крије Личност која без по муке контролише материју и за кога природни закони нису ограничавајућег карактера него чак шта више Он их је и створио. Pogledaj moj prethodni post... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 Е...Да, знаш, жао ми те је. Када би отворио срце за љубав Господа, осетио би дивне ствари...штета. I ti pogledaj prethodni post. Aj bas nek mi neko objasni "ljubav u srcu" dok stojis u cosku sobe i cekas da popo otpeva pa da u das kintu sto ti je nekom carolijom vodu ucinio svetom... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 Не знам да ли је ико од овдашњих саговорника мислио на Бога као мађионичара. Мислим да си мало претерао с тим. Скренуо сам му пажњу на тај део,много је под утиском филмова,који магију представљају као срце сваке религије овога света,што главним бајама да не кажем ликовима у филмовима олакшава да победе аждају. Мач није гвозден у Православљу,па је проблем што главни јунак не зна шта ће са својим набилдованим телом и умом човекољубља. Обрати пажњу на то изразито понављање у холивудским филмовима без обзира на жанр. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 Опусти се. Мислим да говоримо о истој ствари само на мало различите начине. Apsolutno govorimo o istoj stvari samo sam j sad prvi put malo psutio gard i sklonio masku sa lica uloge pljubavaca religije i pokusavam da s vama podelim svoje iskrena misljenja po pitanju religioznosti... al jedino sto uspevam je da me "sazaljevate", a trebalo bi da mi zavidite zapravo jer sam u ovom trenutku blize vasem bogu nego sto cete vi ikada biti (i evo, maska se vraca ) dragisa је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 Bravo za vodu! Slavljena voda! Рекла ти је да се понекад Христова благодат,добија и кроз материју. Није погрешила а поуздано знам да си је ипак добро разумео јер је врло јасна. Знаш да није погрешила. Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 Aj mi sad na ovom primeru objasni ljubavni odnos s bogom i blagodat...? Не разумем чему ово банализовање... Већ смо утврдили да је кључ целе ствари у вери која подразумева призни однос Бога и човека. Сигурно има људи који веру доживљавају на религиозан (у негативном смислу речи) начин али не видим нарочиту потребу да се овде и сада бавимо њима. "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 Ni o kakvoj... voda je voda. H2O nema nista drugo osim sto u piacoj vodi ima svakojakih nekakvih minerala, seimenata hemikaljia i statijaznam. Као што ти скрећем пажњу већ дуже време. Сад си поново за нас одиграо сјајну утакмицу ограничености. Дакле видим имамо исту ВЕРУ коју си и сам констатовао пре неколико постова али кажем ти да ти не желиш да признаш оно што поуздано знаш и кријеш а то је да се иза те ВЕРЕ налази ЛИЧНОСТ. Ти одбијаш Бога за кога поуздано знам да си убеђен да постоји. (то се види у сваком искреном слову твом) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 Не разумем чему ово банализовање... Већ смо утврдили да је кључ целе ствари у вери која подразумева призни однос Бога и човека. Сигурно има људи који веру доживљавају на религиозан (у негативном смислу речи) начин али не видим нарочиту потребу да се овде и сада бавимо њима. Ja sam ti opisao kako izlgeda taj obred u svakom domu ne samo kod nekih... ako gresim ti me ispravi ali to je bar ritual kome sam mnogo puta prisustvovao i izgeda bas kako sam ga opisao. Stojis u cosku i cekas da se zavrsi i na kraju dobijes gotov proizvod... zasto je banalno pitanje koje glasi "u cemu se tu ogleda ljubav" koja bi kao trebalo da je sustina hriscanstva? Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 al jedino sto uspevam je da me "sazaljevate", a trebalo bi da mi zavidite zapravo jer sam u ovom trenutku blize vasem bogu nego sto cete vi ikada biti (i evo, maska se vraca ) Видиш што смо оштри са тобом? Одличан си са спуштеним гардом,јер си коначно схватио да се не бијемо. А и узвишенији си као човек тако. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 al jedino sto uspevam je da me "sazaljevate" Опрости нам... "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука