Иван Ивковић Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 Danas je sveta voda bitnija od coveka...religija je bit nija od coveka... sve je u danasnjoj veri bitnije od coveka i za mene je to najveca zalost danasnje vere. Svih religija... facenew22222222 @@cloudking, као неко ко (жели да) верује жалим што потпуно рационално посматраш ствари али ми је драго што бар ниси лицемеран. Као и много пута позвао бих се на чињеницу да нама (нашим чулима) није доступан велики део процеса који се одигравају у природи. Твој аналитички ум је рекао шта има, срце прати ум итд. "Благодарим ти Боже што си ово сакрио од мудрих..." cloudking and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 Isti eksperiment sam izveo i sam i zamalo se ispovracao od buljtavosti ustajale vode... pisao sam vec na prethodnim stranama... Ne znam sta si to pio, sledeci put dobro proveri. Mi smo popili svu proslogodisnju bogojavljensku vodu, i kao sto sam rekao odlicna je. Kaludjerovic Sreten and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 Promenite pristup i ne recite "ova voda je osvecena" nego recite "ova voda je za mene sveta" i bice to najlepsa voda koju ste ikada pili zivotu a tom prilikom vam niko nije oduzeo Boga iz te jednacine... naprotiv.. Изабрао сам овај део твог искреног поста, да покушам и ја нешто да ти напишем. Имаш у Јеванђељу причу о живој води. Христос је рекао жени да ће јој дати живу воду од које никад неће ожеднети. Тачно је да је вода остала вода али је такође мени јасно да је Христос говорио о себи изнад материје. Дакле Христос је та вода, Христос је обећао жени да никад неће ожеднети,јер сам Христос је никада ама баш никада неће оставити без воде.ж Таква вода има другачији укус мирис и другачију дуготрајнију сврху од оне воде која такав Христов благослов нема. Могли би се сада ако желиш сложити да философски а ради Бога Живога и материјално таква вода није кварљива. Теби је била бљутава а питао би те да си је нашао у пустињи,док ти гори утроба,јер си ожеднео до смрти скоро. Пробај мало кратко да сложиш овај одговор није толико набацан како се чини. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 facenew22222222 @@cloudking, као неко ко (жели да) верује жалим што потпуно рационално посматраш ствари али ми је драго што бар ниси лицемеран. Као и много пута позвао бих се на чињеницу да нама (нашим чулима) није доступан велики део процеса који се одигравају у природи. Твој аналитички ум је рекао шта има, срце прати ум итд. "Благодарим ти Боже што си ово сакрио од мудрих..." Помогните ми онда да објаснимо шта је вода од које никад нећеш ожеднити. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 изнад материје clap Помогните ми онда да објаснимо шта је вода од које никад нећеш ожеднити. Једино потребно... Божанска љубав (благодат, обиље добрих (не)материјалних дарова) која се штедро излива на сву твар а оне који је приме преображава, обожује... Оливера Г. је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 Помогните ми онда да објаснимо шта је вода од које никад нећеш ожеднити. Ja cu ti pomoci Uopste se ne radi o vodi... dragisa је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 Ja cu ti pomoci Uopste se ne radi o vodi... ... као таквој... "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 Ne znam sta si to pio, sledeci put dobro proveri. Mi smo popili svu proslogodisnju bogojavljensku vodu, i kao sto sam rekao odlicna je. Nije poenta u vodi. Sta te zapeli voda pa voda... Upravo je to problem sto (ja mislim) da je svrha vere pa i religije bila da otkrije koliku snagu covek nosi u sebi. Snagu koja se otkriva jedino VEROM. A sta ti sada imas? Sada imas coveka koji je posmatrac nekakvog cudnovatog procesa koji se odigrava izmedju boga i neke obicne vode... Gde je tu covek? Gde si tu TI Obi? Ozbiljno te pitam. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оливера Г. Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 Имам свету водицу, мама ми подарила више ни сама не знам кад. Не да се није покварила, него тако благодатно мирише! И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи; https://www.facebook.com/pravoslavni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 ... као таквој... Ni o kakvoj... voda je voda. H2O nema nista drugo osim sto u piacoj vodi ima svakojakih nekakvih minerala, seimenata hemikaljia i statijaznam... Ta "voda" treba da predstavlja simbol naseg odnosa sa bogom a ne bozije delovanje, koje se na ovakav nacin marginalizuje i od boga pravi madjionicara koji cini cudo nevidjeno da se voda ne bajati... a kao sve vreme pricate da se bog ne mesa jer postuje nasu slobodu. Cvrc... nije nego ispada da se mesa samo kad vama odgovara. Zasto bog ne preduzmeo nesto sa bolesnom decom? - bog postuje nasu slobodu u propadljivvom svetu Zasto je ova voda sveza i posle godinu dana? - eee Bog je svemoguc... wtf? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 Имам свету водицу, мама ми подарила више ни сама не знам кад. Не да се није покварила, него тако благодатно мирише! Bravo za vodu! Slavljena voda! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 Zasto je ova voda sveza i posle godinu dana? Код неких није... Опусти се. Мислим да говоримо о истој ствари само на мало различите начине. Вера јесте саставни део процеса обожења и човека као потенцијалног бога. Оно што је кључно јесте да без љубавног односа са Богом Који је извор (како занимљив израз) благодати нема ни спасења, обожења...Не знам да ли је ико од овдашњих саговорника мислио на Бога као мађионичара. Мислим да си мало претерао с тим. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 Upravo je to problem sto (ja mislim) da je svrha vere pa i religije bila da otkrije koliku snagu covek nosi u sebi. Snagu koja se otkriva jedino VEROM. Па ти сада нама причаш оно што ти ми пишемо све време,иза те ВЕРЕ ce крије Личност која без по муке контролише материју и за кога природни закони нису ограничавајућег карактера него чак шта више Он их је и створио. Снежана and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оливера Г. Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 Bravo za vodu! Slavljena voda! Е...Да, знаш, жао ми те је. Када би отворио срце за љубав Господа, осетио би дивне ствари...штета. МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи; https://www.facebook.com/pravoslavni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 23, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2015 Код неких није... Опусти се. Мислим да говоримо о истој ствари само на мало различите начине. Вера јесте саставни део процеса обожења и човека као потенцијалног бога. Оно што је кључно јесте да без љубавног односа са Богом Који је извор (како занимљив израз) благодати нема ни спасења, обожења... Не знам да ли је ико од овдашњих саговорника мислио на Бога као мађионичара. Мислим да си мало претерао с тим. Niko nije mislio konkretno, naravno... ali kakav zakljucak mozes da izvedes iz sledece situacije. Imas zdelu sa vodom. Imas popa. Pop izvede ritual. voda postane osvecena. Aj mi sad na ovom primeru objasni ljubavni odnos s bogom i blagodat...? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука