Jump to content

Разне занимљивости из света спорта

Оцени ову тему

Дејан

За кога навијате од њих?  

5 члановâ је гласало

1. 1. За кога навијате од њих?

• Олимпијакос / Olympiakos
      3
    • Панатинаикос / Panathinaikos
      1
    • АЕК
      0
    • ПАОК / PAOK
      1
    • Арис / Аris
      0
    • Ираклис / Iraklis
      0
    • Остали / Оther
      0

Препоручена порука

wedgie2.jpg

Пре извесног времена један коментатор је за Надала рекао да има посебне, строго утврђене ритуале приликом изласка на терен и припрема за меч, и поменуо неколико ствари, од којих се сећам да је једна била да пешкир ставља на тло на одређени начин и по њему ређа предмете такође на одређени начин.
Јуче ми је упало у очи, док сам гледао његов меч са Свитингом, да човек има присилне радње, одн. опсесивно-компулзивни поремећај. У чему се он састоји? У томе да ОБАВЕЗНО, НЕИЗОСТАВНО пре сваког сервиса, свог или противниковог, начини три покрета истим редоследом и на исти начин:
1. Извуче гаће из задњице;
2. Задене леви прамен косе са раздељка иза увета;
3. Затим задене десни прамен иза увета.

Ово ради увек, без изузетка. Ако не верујете, проверите. А пошто је то нешто неизоставно, очито је реч о поменутом поремећају.
Негде сам прочитао да тај поремећај указује на мржњу или презир према себи.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Надал је супер лик!

Ко од нас нема неке грешке у систему нека први баци камен.

Баш то. Јесте супер лик, велики борац и зато је најбољи. Мислим, ја наравно да највише волим Нолета, али неоспоран је Надалов квалитет.

Мислим да он има још неке ритуале, нешто са језицима на патикама, тако нешто... ко зна, можда је у питању и неки ритуал. Знамо да многи спортисти имају тај неки трип са ритуалима.

Подели на овим сајтовима

Надал је супер лик!

Ко од нас нема неке грешке у систему нека први баци камен.

Нисам рекао да није одличан тенисер ни да га не ценим, само сам констатовао да има одређени психички проблем. Волео бих да се избори са тим. А грешке у систему код сваког постоје, али када оне пређу одређене границе, називају се поремећајима. А било би добро да свако ко има неки поремећај покуша да га излечи.

Подели на овим сајтовима

није могуће, сујеверје је дефинитивно!

Nadal je agnostik/ateista, zavisi od izvora, te je malo tupav ako je uz takav stav sujeveran :)

Нисам рекао да није одличан тенисер ни да га не ценим, само сам констатовао да има одређени психички проблем. Волео бих да се избори са тим. А грешке у систему код сваког постоје, али када оне пређу одређене границе, називају се поремећајима. А било би добро да свако ко има неки поремећај, покуша да га излечи.

Kod Nadala je sve podredjeno pobedi. Verujem da je svestan svojih problema i tikova, ali cenim da u njegovom strucnom stabu postoji misljenje da bi njihovo otklanjanje urusilo njegovu koncentraciju, pa i njegov cilj, jer potrebno je mnogo snage da bi se iskorenile dugotrajne navike. Zato mislim da i Nole nije do kraja uspeo da iskoreni ono beskonacno tapkanje loptice.

nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja!

Подели на овим сајтовима

И једно питање за уредништво: не љутим се,  чисто ме занима - ко је убацио Надалову фотографију у моју прву поруку, пошто ја нисам?  :)

Аха, сад видим - О. Иван, зар не?

Подели на овим сајтовима

• Гости

И једно питање за уредништво: не љутим се,  чисто ме занима - ко је убацио Надалову фотографију у моју прву поруку, пошто ја нисам?  ;)

Аха, сад видим - О. Иван, зар не?

Јесте, ја сам убацио слику зато што одређене теме иду на наше фејсбук странице и слика боље илуструје о чему се, заправо, ради.

Подели на овим сајтовима

У том спорту је пресудна концентрација, скоро сваки играч има неке више или мање видљиве "ритуале" у паузи или пре сервиса. Надалови су само мало "приметнији"... ;)

Иначе нема сумње да су Федерер и Надал највећи играчи икада. Изгледа да им се и Новак придружује што је феноменално!

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Негде сам прочитао да тај поремећај указује на мржњу или презир према себи.

pojam uključuje više od mržnje ili prezira prema sebi, kao npr. geometrijsko slaganje ili numerisanje stvari, brojanja bez vidljivog smisla, ono što je suvišno, tako se nastoji uspostaviti neka sigurnost ili red i svakakvih teorija ima da ne držim sada lekcije  nasznak9877777777777777777, u pravoslavlju se o tome govori kroz molitvu protiv grešnih misli, odagnanje takvih misli, post i to trebalo da uz Božju pomoć pomogne.

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

Ово јесте поремећај,који сам наравно и ја сам имао.Није то ништа страшно,све је то ради концетрације,јер  онда у глави имаш психичку баријеру и не можеш да играш нормално.

Прескакање линија,ређање воде,није ништа страшно.Ја сам исто прескакао линије док сам играо кошарку.Зато што сам имао осећај да ће неки баланс да ми се поремети ако нагазим линију.

Очито је да је то неки поремећај,то за оне којима је то страно изгледа болесно,али заправо је веома "корисно" за оног који има поремећај,на неки начин.Играч је увек усредсређен на терену,чак и та линија га фокусира да му мисли не лутају.

Човек је једноставно легенда,толико инспирације има у њему,толико снаге,спорског духа.Једноставно прави спортиста,доказ да радом све може да се постигне.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...