cloudking Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Ne znam kako bi u europi postupili, da im dobrovoljna vakcinacija padne na recimo 60% ubuhvatnosti? Da li bi uveli obaveznu vakcinaciju sa potpunom isključivošću i draskonskim kažnjavanjem građana ili bi ušli u ring i povećali preko javne reči, tv,novine,ostali mediji edukaciju stanovništva??? Baš me zanima odgovor. Usli bi u ring... kad imunizacija toliko padne nema se vremena za informisanje. Volim_Sina_Bozjeg and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Да не буде забуне: за овакву реакцију људи крива је искључиво држава. Уместо да се посвете објашњавању људима зашто је вакцинација важна, да организују емисије у којима би позивали стручњаке који би о томе причали (ето идеје да буде нешто корисно на РТС за промену), да покрену кампању и преко медија и преко друштвених мрежа у којој би позивали родитеље да вакцинишу децу и објашњавали ризике одбијања вакцина...не, они само знају да прете пендреком - узимањем деце - и огромним новчаним казнама. И то у тренутку када су људи на ивици пуцања због целокупне економске и политичке ситуације. Не знам шта су друго очекивали да ће да се деси... Mnogo lepo zvuci u teroiji, ali evo pogledaj uspesnost na malom uzorku, npr ovog fouma. Znas li makar jednog forumasa koji je nakon kilometarskih rasprava i nebrojeno argumenata rekao "au, pa vi ste u pravu"? Ni jedan se nije pomerio ni milimetar od svog stava... Edukacija svakako, ali to je spor proces koji jako dugo traje, a mikro organizmi nisu preterano zainteresovani da cekaju tolko пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 http://www.mediaportal.rs/2016/03/13/radojevic-preko-novorodenih-beba-neko-hoce-da-zaradi-milione/ Pred nekoliko hiljada prisutnih dr Radojević je rekao da je ovolika galama podignuta zbog prisile vakcinisanja i velikih finansijskih interesa. „Neko je kalkulisao sa 70.000 novorođenih beba u Srbiji godišnje, pomnožio sa 20 ili 30 evra koliko košta vakcina i shvatio da će zaraditi milione evra. To je motiv zašto se izlobiralo da se vakcine po svaku cenu sprovode“ – naglasio je kandidat grupe građana za gradonačenika Čačka dr Aleksandar Radojević. To sto je bacio oko na gradonacelnicku fotelju svakako ne umanjuje kredibilitet njegovih reci koji se vrlo lepo poklapaju sa vecinom misljenja prosecnog biraca u srbiji...? Volim_Sina_Bozjeg and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Obavezna vakcinacija je odlična stvar. Evo dočekali smo da i torlak krene sa petovalentnim vakcinama, zato su i francuske pustili djaba a ja nisam baš bio informisan o tome. Dakle obavezna vakcinacija je odlična stvar, jer roditelji su čudni, ako krenemo od toga da ima puno nesavesnih roditelja koji neće pratiti kalendar vakcinacije jer će im uvek biti sve nešto drugo važnije onda se u tom pogledu slažem... Medjutim isključivost sa draskonskim kažnjavanjima onih koji baš neće da se vakcinišu, nema nikakvo utemeljenje ni u kojoj praksi na svetu. Ja poznajem dosta neodgovornih roditelja ali ne i glupih i zaostalih. Svi ovi protesti protiv vakcinacije na žalost imaju najveći broj ljudi koji su tu upravo radi isključivosti i ne ulaze u drugu krajnost koja se čuje na tim skupovima. Dake vakcinacija da, obavezna vakcinacija da ali ne i isključivost. Sve je vrlo jasno i prosto, sa tim da se isključivost postavlja na tron nedodirljivosti i nije podložna kvalitetnoj kontroli. (vrlo bitno zbog kvaliteta leka) Ovo jeste borba za zdravlje i kvalitetan i slobodan život deteta i ja tu ne želim nikakve krajnosti, jer ih u civilizovanoj europi nema. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Strah i znanje kod onih čija deca jesu oštećena vakcinom, ali im ne dozvoljavaju da svoju mladju decu ne vakcinišu, čak ni njima. Gde su ti ljudi? Uglavnom slusamo o "jednoj zeni" i "jednoj komsinici" i "jednom coveku"... gde su konkretni osteceni ljudi? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Obavezna vakcinacija je odlična stvar. Evo dočekali smo da i torlak krene sa petovalentnim vakcinama, zato su i francuske pustili djaba a ja nisam baš bio informisan o tome. Dakle obavezna vakcinacija je odlična stvar, jer roditelji su čudni, ako krenemo od toga da ima puno nesavesnih roditelja koji neće pratiti kalendar vakcinacije jer će im uvek biti sve nešto drugo važnije onda se u tom pogledu slažem... Medjutim isključivost sa draskonskim kažnjavanjima onih koji baš neće da se vakcinišu, nema nikakvo utemeljenje ni u kojoj praksi na svetu. Ja poznajem dosta neodgovornih roditelja ali ne i glupih i zaostalih. Svi ovi protesti protiv vakcinacije na žalost imaju najveći broj ljudi koji su tu upravo radi isključivosti i ne ulaze u drugu krajnost koja se čuje na tim skupovima. Dake vakcinacija da, obavezna vakcinacija da ali ne i isključivost. Sve je vrlo jasno i prosto, sa tim da se isključivost postavlja na tron nedodirljivosti i nije podložna kvalitetnoj kontroli. (vrlo bitno zbog kvaliteta leka) Ovo jeste borba za zdravlje i kvalitetan i slobodan život deteta i ja tu ne želim nikakve krajnosti, jer ih u civilizovanoj europi nema. Vrlo smo iskljucivi i ta iskljucivost nikome ne smeta u svim okolnostima u kojim jedna osoba ugrozava bezbednost i zdravlje drugih osoba. Zasto bi vakcinacija trebalo da bude iskljucena iz toga? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Usli bi u ring... kad imunizacija toliko padne nema se vremena za informisanje. Ajdeee???? Znači tako su i počeli da vakcinišu stanovništvo, obavezno i isključivo sa draskonskim merama kažnajvanja pa su vremenom evulirali do 90% dobrovoljnog? Zanimljivo. A ne bi možda uzeli malo više slobode, kvaliteta i svesti, pa bi uveli obaveznu vakcinaciju ali ne i isključivost sa draskonskim kažnajvanjima? Ovo tvoje mi liči na nekontrolisanu epidemiju a u ruci držiš 100% lek. Špekulišeš i mislim da takvo nešto europa sebi nikada ne bi dozvolila, nego bi naprotiv preispitala zašto je došlo do pada vakcinisanih, pojačali bi tribine i informisali svoj gradjane vrlo kvalitetno. Širiš paniku momče. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 To sto je bacio oko na gradonacelnicku fotelju svakako ne umanjuje kredibilitet njegovih reci koji se vrlo lepo poklapaju sa vecinom misljenja prosecnog biraca u srbiji...? Po onom snimku štucala je gospodja psihijatar, dok je on bio po prilično konkretan u svom izlaganju, pred ljudima iz struke. Naveo je primer da je u Srbiji proteklih godina vakcinacija dostigla 90 posto obuhvatnosti, nisam video da je neko reagovao na to kao lažni podatak? Je to ta obuhvatnost kao svuda u europi? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Mnogo lepo zvuci u teroiji, ali evo pogledaj uspesnost na malom uzorku, npr ovog fouma. Znas li makar jednog forumasa koji je nakon kilometarskih rasprava i nebrojeno argumenata rekao "au, pa vi ste u pravu"? Ni jedan se nije pomerio ni milimetar od svog stava... Edukacija svakako, ali to je spor proces koji jako dugo traje, a mikro organizmi nisu preterano zainteresovani da cekaju tolko Ovde na forumu imamo barem 90 % onih koji su za obaveznu vakcinaciju u koje ubrajam i sebe i koji sam vakcinisan i vakcinisao sam svoju decu. Ovde govorimo o kvalitetu i načinu a to sigurno nije pendrek. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Ovde na forumu imamo barem 90 % onih koji su za obaveznu vakcinaciju u koje ubrajam i sebe i koji sam vakcinisan i vakcinisao sam svoju decu. Ovde govorimo o kvalitetu i načinu a to sigurno nije pendrek. Pa evo mi na forumu nikoga ne pendercimo, razgovaramo, nekad fino nekad manje fino ali se sve veodi na razmenu argumenata i niko nikoga ne prisljiava ni na sta (a sve i kad bi teo ne bi mogo) pa opet taj vid edukacije barem na forumu ima uspesnost 0 (nula)... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Vrlo smo iskljucivi i ta iskljucivost nikome ne smeta u svim okolnostima u kojim jedna osoba ugrozava bezbednost i zdravlje drugih osoba. Zasto bi vakcinacija trebalo da bude iskljucena iz toga? Ja još uvek ne bi ušao sa tobom u ovaj konkretno najvažniji deo. Kažem, prebacili su lopticu na medicinu ako medicina bude potpuno isključiva, ( dobro bi bilo da mi navedeš gde je to bila bilo gde u civilizovanom svetu) Onda bi zakon mogao dobiti slobodan i podignut pendrek. Eto i ti i ja želimo da svi budu vakcinisani ali ti to želiš na jedan drugačiji način od mene i ne bi trebalo više da razgovaraš samnom kao da sam ja protiv vakcinacije. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 To sto je bacio oko na gradonacelnicku fotelju svakako ne umanjuje kredibilitet njegovih reci koji se vrlo lepo poklapaju sa vecinom misljenja prosecnog biraca u srbiji...? To što ja za obaveznu vakcinaciju i što je sebe vakcinisao i što nikome nije rekao da ne treba da se vakciniše? Ako je tako a tako je onda za Srbiju zime nema niti fašizma. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Srbi nisu glup i nerazvijen narod!!!!!!!!! Не мислим на Србе. Правих Срба је мало. Већина је погинула у ратовима. Данас, 17% становништва без основне школе, 23% оних који нису завршили средњу. И поред тога, свако зна све, а спреман је да критикује и докторат доктора наука. Мало је и оних који умеју да разговарају нормално, да не причамо о осталом. Мада, и пастири су мудрији од малограђанаца који мисле да све знају. Праштајте. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Не мислим на Србе. Правих Срба је мало. Већина је погинула у ратовима. Данас, 17% становништва без основне школе, 23% оних који нису завршили средњу. И поред тога, свако зна све, а спреман је да критикује и докторат доктора наука. Мало је и оних који умеју да разговарају нормално, да не причамо о осталом. Da to su upravo oni koji su isključivi i veruju samo sili i pendreku a ne edukaciji. Smešno je govoriti kako mi nemamo vremena za edukaciju, jer navodno dok se budemo edukovali a u poslednjih par godina imamo izuzetno visoku obuhvatnost vakcinacije, dakle dok se budemo edukovali, recimo jednom dnevno po tri minuta na dnevniku RTS i Pink, do tada će nevakcinisani pobiti više od 5% stanovništva. Sa ovim postotkom ubuhvatnosti vakcinacije bi voleo da vidim tu famoznu pretnju o nemanju vremena za edukaciju nego pendrek u ruke i udri. Ja jesam za obaveznu vakcinaciju iz onih razloga koje sam naveo, budući da i nepismeni sa dobrim prilazom lekara u 95% slučajeva više veruju lekaru nego baba vangi i to nije dobar argument. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Pa evo mi na forumu nikoga ne pendercimo, razgovaramo, nekad fino nekad manje fino ali se sve veodi na razmenu argumenata i niko nikoga ne prisljiava ni na sta (a sve i kad bi teo ne bi mogo) pa opet taj vid edukacije barem na forumu ima uspesnost 0 (nula)... Kako 0? Tako što smo i ti i ja za obaveznu vakcinaciju, samo si ti za pristup sa pendrekom a ja sa edukacijom. Kakva je ovde medicinski 0? Nikakava osim iskorišćavanja medicine da se pokrene jedna drastična nesloboda i isključivost koje nema utemeljenje u medicini. Da je ima niko na svetu ne bi dozvolio dobrovoljnu vakcinaciju iako je ona na nivou od 95%. Jer isključivost ne poznaje ni procenat manje. Nema isključivosti ima edukacije, medicinski gledano mi smo na istom ali nam nije ista tehnika. Drugo ako na forumu dostižemo europski standard od 90 ili 95 % onih koji su za vakcinaciju, kakvu bi ti još edukaciju želeo da nam pružiš? Svemirsku? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука