cloudking Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Ноу проблем, праштам 8086.gif У кратким цртама, односи се на фарисеје, и на читав спектар њиховог понашања који је био лицемеран. Он као Срцезналац знао је да њихове молитве и понашање нису ради опроштаја грехова и љубави према Богу, већ да ради људске славе и дивљења. Jesu nasi fudbaleri sad ispali isti ko ti fariseji? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Ноу проблем, праштам 8086.gif У кратким цртама, односи се на фарисеје, и на читав спектар њиховог понашања који је био лицемеран. Он као Срцезналац знао је да њихове молитве и понашање нису ради опроштаја грехова и љубави према Богу, већ да ради људске славе и дивљења. Dakle, slažemo se... ja sam isto to rekao... s tim da ne mislim da se ta poruka odnosi samo na fariseje, već je Isus svim ljudima dao savet o tome da izbegavaju određenu vrstu postupaka, konkretno - da izbegavaju javnu molitvu izrečenu "radi ljudske slave i divljenja". Naravno, moguće je i da su Orlići rešili da se u tom trenutku pomole ne da bi ih čula i videla okupljena masa i gledaoci TV prenosa, ne da bi se o njima pisali hvalospevi poput onih na ovoj temi, već im baš u tom trenutku došlo da se obrate Bogu, nisu imali kad i gde, nebitno što je u toku masovni doček... ali... khm... bolje da preskočim komentar takvog utiska. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Шта је празнославље за Православље? Не знам. Покушаћу да погодим на шта инсинуираш - прослављати победу момака који су предстваљали нашу земљу на светском првенсту? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 :D http://www.njuz.net/snima-se-pesma-igra-oce-nas-cela-jugoslavija-za-buduce-doceke-sportista/ пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Nervirajte se ateisti nervirajte se...Pocese ateisti da upucuju na sveto pismo doduse pogresno,ali za pocetak i to je nesto. Ako,ako. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Stara prica... Dovoljno je samo da naucis oce nas naizust i vec si pravoslaac i po, i nada i buducnost zemlje... Dovoljno je samo da ti cale bude pop i da budes proglasen za najveceg pravolsavca u univerzumu... Ma sve to OK, nego za neke recenice iz NZ ste gotovo spremni da ubijete ako se prekrse al zato neke druge interpretirate labavo i tanano... iliti onako kako vam najvise odgovoara... Eto, zasto citate javno ako je sam Isus lepo rekao da se to radi tajno? (fala Avocadu na ovim citatima) Za sendvic i sok moras malo vise da se potrudis... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Dakle, slažemo se... ja sam isto to rekao... s tim da ne mislim da se ta poruka odnosi samo na fariseje, već je Isus svim ljudima dao savet o tome da izbegavaju određenu vrstu postupaka, konkretno - da izbegavaju javnu molitvu izrečenu "radi ljudske slave i divljenja". Naravno, moguće je i da su Orlići rešili da se u tom trenutku pomole ne da bi ih čula i videla okupljena masa i gledaoci TV prenosa, ne da bi se o njima pisali hvalospevi poput onih na ovoj temi, već im baš u tom trenutku došlo da se obrate Bogu, nisu imali kad i gde, nebitno što je u toku masovni doček... ali... khm... bolje da preskočim komentar takvog utiska. Tebracime... Da su orlici uzeli i ocitali Oce nas uz reci eto Bog nas je poslusao jer mi postimo sredu i petak,zivimo Bogougodno za razliku od onih Afrikanaca iz Malija i pogotovo katolika iz Brazila,koji su dva dana pred finale pili zestinu,pa ih je Bog zato kaznio,a nas poslusao,to bi onda bila ta prica. Isus se tu obracao onima koji svoje obracanje Bogu baziraju na hvalospeve o sebi i isticanje svojih vrlina naglas i jos pride isticanje tudjih mana,kao sto su radili fariseji i kao sto imamo iz one price o cariniku i fariseju. Na to se odnosi,a ne na molitvu,jer tom logikom onda je liturgija koju je Isus ustanovio pogresna i ispada sam Isus Hrist sam sebi protivrecan,posto je na isti i jednak nacin ona "javna" molitva,a naravno to nije tako. Ako ne razumes ni sad,neka,nije bitno. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Znaci ti si ustanovila da je 50 ljudi na doceku optimalan broj? Pa verujem da se uklapamo u tvoj prosek, sumnjam da ih je na aerodromu bilo vise od pedesetak da ih doceka... A ovako ispred Skupstine, koliko bi Srba trebalo da se okupi i da se raduje? 200-300 ili bi zabranila javna okupljanja i izrazavanje radosti? I kako cenis da bi trebalo ograniciti radovanje po unutrasnjosti? Da li bi trebalo utvrditi cenzuse i za to ili mislis da bi sadasnja srpska raspojasanost traballa da ostane na ovom danasnjem nivou? Требало би да се окупи исто онолико колико их се окупи у свим другим приликама и свим доменима (говорим о колективној уједначености), међутим, колективна свест која није упозната на пример са положајем ратних ветерана у Србији, стањем људи којима је тешко ( пример колективне површности, на овом форуму више од шест месеци та заједница никако да помогне једном човеку, ) и види само злато и победе ...Mа, укратко речено, били смо добри док смо гинули или побеђивали! Не нервирај се, не можемо ја и Небојша.а. свако из свог угла променити ту распојасану свест још хиљаду година! ;-) Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 iz njegovih reči meni je jasno da nije ovde suština u tome da se zapoveda molitva isključivo u tajnosti, već da Isus kritikuje ljude koji se mole javno na neprimerenim mestima ("по зборницама и на раскршћу по улицама") da bi drugi videli da se oni mole, da su veliki vernici ("моле се да их виде људи") i da bi usled toga imali korist, bili više poštovani i slično ("примили плату своју") Ne znam na šta bi mogle da se odnose Isusove reči ako ne baš na ovakve situacije? ... Znaci, da bi Hristova rec koju si naveo vazila za ovaj skup, on bi morao da bude neprijatno miran i bez buke, upravo spolja gladak i zategnut. Tako bismo dobili lazno smirenje i lazne reci, tj. neiskrena srca, koja se samo pokazuju spoljasnjim mirom. A ovde od tog spoljasnjeg mira nema ni tackice. Naprotiv - sve je vrlo spontano (i bucno), a samim tim i neposredno. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Za sendvic i sok moras malo vise da se potrudis... To je ta argumentacija obi-wan је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Za sendvic i sok moras malo vise da se potrudis... I kad nemas odgovor je dovoljan odgovor obi-wan је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Што се молитве „Оче наш“ тиче, разумем да их је то одвело на пут победе, желели су да нам саопште да их је уз све њихове напоре љубав Божија сместила на прво место, да коначна победа припада Богу, а не људима! Не може се више ни победити ни поразити! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Има једна сурова чињеница, а то је, да су ови млади људи, молећи се молитвом Господњом и верујући, постали прваци света. То је то у принципу, све остало су само наше приче и интерпретације. Imas li odgovor na pitanje zasto je bog odlucio da da pobedu nasim momcima i time unesreci celu jednu drugu naciju? Tj. zasto je bas nama uslisio molitve za pobedom? Ako tako korektno uslisava molitve za sportska takmicenja da li zbog vremena ne postize da odgovori i na neke molitve iz drugih sfera... npr... medicine? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 cloudking and Avocado је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Dakle, slažemo se... ja sam isto to rekao... s tim da ne mislim da se ta poruka odnosi samo na fariseje, već je Isus svim ljudima dao savet o tome da izbegavaju određenu vrstu postupaka, konkretno - da izbegavaju javnu molitvu izrečenu "radi ljudske slave i divljenja". Само донекле се слажемо. Јесте упућена свим људима кроз пример фарисеја да не буду лицемерни, али Он не забрањује јавну молитву ако је она из чисте побожности, већ говори да се то не ради ако је циљ било шта друго осим искрене молитве Богу, а то су две различите ствари. Ако би тако буквално гледали како је написано, онда би свака молитва сем у својој соби била противна писму и предању, а није тако. Naravno, moguće je i da su Orlići rešili da se u tom trenutku pomole ne da bi ih čula i videla okupljena masa i gledaoci TV prenosa, ne da bi se o njima pisali hvalospevi poput onih na ovoj temi, već im baš u tom trenutku došlo da se obrate Bogu, nisu imali kad i gde, nebitno što je u toku masovni doček... ali... khm... bolje da preskočim komentar takvog utiska. Имаш половичне информације. Нису они одједном добили неодложну потребу да се моле, већ је Пауновић на дочеку обелоданио шта су радили пред сваку утакмицу. То ником нису говорили до тада, нити су трубили по новинама и тв-у о томе. Дакле, гледајући твоје стандарде они су се искрено молили, а на тераси су то поновили и позвали окупљене да ко хоће са њима заједно изговори ту молитву. Ако си пратио првенство могао си да видиш колику су ''срећу'' или срећу имали, зависи из ког угла гледаш, па с тим можеш да процениш њихову (не)искреност и (не)лицемерје. п.с. а може да се гледа и из овог угла. Можда су баш толико искрени верници, да су свесни Божије помоћи која је плод њихове нелицемерне молитве, и пред народом нису дизали себе, већ дали славу Господу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука