Jump to content

Георгије канадски одбија да преда дужност патријарху

Оцени ову тему

Препоручена порука

aštoovajrabbožijipišesvemogućerečiovakospojeno?

Братеновамодапривикавајсе.Тотијепонајновијемнајстаријемјошодмојсија ;)
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Bitno je samo da novi episkop koji dodje bude Episkop pun vere i ljubavi.

samotolko:)

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Па ако је тако брате што смо после 15 векова затворили двери???

Ако је тако, наведи једног владику кога је опоменуо Сабор за служење са отвореним дверима (реално, свака архијерејска је са отвореним, ниси приметио?)

И ако је тако, наведи ми која се то молитва мења? Стално помињете мењање Лирургије, а нисте никад навели који тачно део се мења осим гласно - тихо?

Pa naprimer molitva pred sveto Pricesce "Verujem Gospode i ispovedam..." Ima citav spisak...
Подели на овим сајтовима

Tako je u mogucnosti.]

Elem, ovo oko Gerogija ce se veoma brzo razresiti. On nema neku podrsku u narodu. Bitno je samo da novi episkop koji dodje bude Episkop pun vere i ljubavi.

na primer toplicki Arsenije.

Moze i бивши монах Марко ako se pokaje.. :)

Измењено од RYLAH
Подели на овим сајтовима

Hahaha! Koja patoloska mrznja prema jednom bivsem rascinjenom Vladici,nedaju ni ime da mu se pomene pojedinci treba da se preispitaju.. Napisem Vladika Artemije, odmah obrisu preprave u bivsi monah.. Cega se administracija boji? ljudi on je rascinjen nebojte se... Bozija volja mozda se sutra pokaje i vrati kako cete u oci da mu pogledate od tolike mrznje..

Подели на овим сајтовима

Hahaha! Koja patoloska mrznja prema jednom bivsem rascinjenom Vladici,nedaju ni ime da mu se pomene pojedinci treba da se preispitaju.. Napisem Vladika Artemije, odmah obrisu preprave u bivsi monah.. Cega se administracija boji? ljudi on je rascinjen nebojte se... Bozija volja mozda se sutra pokaje i vrati kako cete u oci da mu pogledate od tolike mrznje..

Брате, није то мржња, него само чињенично стање. То је као када би непомјаника назвао анђелом, као када би антихриста назвао Христом. Можемо га сада звати само антивладика Артемије.

Што се тиче покајања, од тога нема ништа, јер пре покајања мора доћи свест о грешки. Он мисли да не греши, па стога нема покајања.

Покајање Марка (антивладике Артемија) биће чудо равно покајању Јудином. Ех, када ми били бољи молитвеници, па да измолимо од Господа такво чудо, да му да разума, да увиди којим путем сада иде, путем антихриста, и да му да снаге да се поврати на Христов пут.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Брате, није то мржња, него само чињенично стање. То је као када би непомјаника назвао анђелом, као када би антихриста назвао Христом. Можемо га сада звати само антивладика Артемије.

Што се тиче покајања, од тога нема ништа, јер пре покајања мора доћи свест о грешки. Он мисли да не греши, па стога нема покајања.

Покајање Марка (антивладике Артемија) биће чудо равно покајању Јудином. Ех, када ми били бољи молитвеници, па да измолимо од Господа такво чудо, да му да разума, да увиди којим путем сада иде, путем антихриста, и да му да снаге да се поврати на Христов пут.

"Pre pokajanja mora doci svest o gresci" to si lepo rekao brate, ali sacekajmo, ima vremena da se pokaju dok su zivi ,jer posle smrti nema pokajanja... Ipak je raskol veliki greh...
Подели на овим сајтовима

Ipak je raskol veliki greh

Није он у расколу, него у већем греху. За раскол је потребна територија на којој се прави раскол, тј. раскол би био да је он на КиМ законски епископ, и да не признаје СПЦ.

Он прави нову "цркву", која обухвата читаву васељену, и којој је он "шеф", "христос", "папа", "епископ".

Он је у расколу колико су акакијевци у расколу. И акакијевци су мислим са неким у јединству, признају некој заједници да исповеда исправну веру. Он је у јединству само сам са собом и са својим следбеницима. Помесне православне цркве су по њему у "јереси екуменизма", а друге заједнице су у својим јересима, и само је он "црква", и само он држи "исправну православну веру".

Подели на овим сајтовима

Pa naprimer molitva pred sveto Pricesce "Verujem Gospode i ispovedam..." Ima citav spisak...

Прво, распитај се ко је ту молитву саставио и кад ;)

Друго, узмимо да и то занемаримо. Пробај да сконташ да је читана 2 пута. Једном тихо, у олтару само за свештенике, једном пред дверима за мирјане пред њихово причешће. Зашто је свештенство одвајано, зар нисмо сви једно у Чаши? Зато је далеко исправније да се чита једном, наглас из олтара, а сви укључујући и народ да понављају.

Е сад, претпостављам да је твој проблем: негде има неки свештеник који служи сам у олтару па је изговара сам за себе а не изговара да чује народ као ни касније пред народом. Тај није представник неке реформе Литургије нити новотарац него теолошка незналица. Има таквих у свакој бранши. Као кад би видео новопридошлог лекара да не пере руке ни пре ни после прегледа - и онда закључиш да су сви нови лекари такви.

Дај следећи...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...