Дијана. Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Свака реч ти је царска Дијана . Ne goji mi gordost, dobri Nešo ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Evo pričamo i pričamo Drvcetu (ne sa Drvcetom) Опет остаје оно - "ко разуме схватиће"... Не исплати се неко претерано (узајамно) малтретирање чак ни око питања вечног спасења. "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Ja pa mislim da sami Bog sutra izađe iz SPC, niko ne bi primetio ... Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Možda bi Akvilije mogao da 'prebaci' ali on mudro ćuti. Naravno da je mudar, neće valjda da se troši na svakakve gluposti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Дијана., on 24 Jun 2015 - 09:34, said: Možda bi Akvilije mogao da 'prebaci' ali on mudro ćuti. Naravno da je mudar, neće valjda da se troši na svakakve gluposti On se mnogo davao na razgovor s ateistima na ovom forumu. I to uopšte nije glupost, naprotiv. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 On se mnogo davao na razgovor s ateistima na ovom forumu. I to uopšte nije glupost, naprotiv. Umorio se verovatno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Опет остаје оно - "ко разуме схватиће"... Не исплати се неко претерано (узајамно) малтретирање чак ни око питања вечног спасења. Mi i jedni i drugi imamo potrebu da iskažemo sebe, ako pritom dođe do razumijevanja, još bolje. Pritom se potvrđujemo kao ličnosti i utvrđujemo u svojim stavovima. Nama samo treba zlatna mjera u tome a vjeru treba da svjedočimo možda više radi sebe. Mene iskreno zanimaju i drugačija viđenja.i da li je moguće uspostaviti stvarnu komunikaciju. Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Stoji da sam se umorio od mnogo cega pa i od takvih dijaloga. To je svakako los izgovor za bilo sta pa i za moje (ne)mudro cutanje ali ono sto jesustinsko je da taj umor nije prevashodno od mojih slabosti vec od cinjenica da sta god ja da napisem da vera/religioznost/poboznost ne podrazumevaju x,y,z negativne stvari koje ateisti smatraju, vrlo broz se pojavi vise verujucih koji me samim svojim pisanjem demantuju. Koliko puta mi je cloudking samo rekao ma jeste da si i ti u pravu u filozofskom smislu ali znas i sam da ti imas takvo vidjenje i jos neka manjina a da vecina smatra i zivi onako kako ja govorim o vama. Pa ko se od toga ne bi umorio?! Дијана. and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Umorio se verovatno. Da, to razumijem, to je napor, dosta je lakše komunicirati sa srodnima. Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 To i ja pokušavam da objasnim, da to nije ta x,y,z negativna stvar.. naravno nisam baš uspješna u tome. Pa šta što je većina ovakva ili onakva? Meni to izgleda opravdanje za očuvanje nečijih predrasuda (što govori o razumnosti i dobronamjernosti). Briga nas za većinu. Mi hrišćani smo rijedak soj. Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 To i ja pokušavam da objasnim, da to nije ta x,y,z negativna stvar.. naravno nisam baš uspješna u tome. Pa šta što je većina ovakva ili onakva? Meni to izgleda opravdanje za očuvanje nečijih predrasuda (što govori o razumnosti i dobronamjernosti). Briga nas za većinu. Mi hrišćani smo rijedak soj. Secas se forumasa Nishizave? Ako se secas onda verovatno znas da je vise puta govorio kako je vecina naroda toliko odvojena od hriscanstva da ma koliko na usnama imala Boga i pravoslavlje to sto oni veruju i upraznjavaju je neki sveopsti kriptopaganizam te shodno tome zahteva i sebi svojstven simvol vere. Јер, данас, ако ћемо право, ретко ко од оних који се изјашњавају као православни хришћани са хришћанством чији су принципи садржани у никеоцариградском Символу и вером Светих из првих векова има икакве везе. Када бисмо, на основу онога што је садржај вере, и односа према вери (и граматици) оне 85-постотне већине саставили Символ Вере Убедљиве Већине Грађана Србије, то би изгледало отприлике овако: Верујем да су срби народ најстарији, и да нас сви други народи мрзе и оће да нас униште зато што нам завиде на томе, осим руса, који нас воле зато што смо браћа. Педер градом не ће шетати. Косово је србија. Верујем да је прави србин само онај који говори срБски, а не срПски, и да срби нетреба да изађу на шиптарске изборе. И да су педери болесници које треба побити. Па и исус је порушијо столове на пијаци, а свети никола одвалио шамарчину арију. Толе лопове. Косово је срце Србије. Мрзим папу и илуминате и масоне, који су творци завере против васколиког србског народа, и који оће да нас чипују. И усташе, и балије, и шиптаре, и милогорце, и словенце, и енглезе, и французе, и американце зато што су нас бомбардовали. И Вука караџића, који је створијо једначење сугласника по звучности, и осталу граматику, у намери дуништи србство. И учене и начитане, зато што од њих долази саблазан. И педере, који се буне без икаквог разлога, јер им нико не брани да раде шта оће између своја четири зида. Верујем да је истина увек оно што је супротно ономе што кажу они педери сабе92 и из блица, и да и њих све треба протерати из Србије. И да су сви они који мисле да је погрешно и нехришћански тући жене и педере, сатирати непријатеље отачаства и који неверују дасе Светом Василију цепају чарапе хипи-православци и педери. И да су педери болесници. Чекам да Путина прогласе за цара, па дасе ујединимо са русима, и на***емосе мајке свима, и шиптарима, и американцима, и европи, и педерима за оно што су нас бомбардовали. Управа напоље. Славим славу, и нерадим на петку пред недељу. И верујем да постоји нека виша сила. http://katodnacevsvetrpi.blogspot.com/2013/10/blog-post_27.html E u ovo cudo, sta god to bilo, zaista veruje vecina koja se iz ma kog razloga iz sve snage busa da je ona pravi primer hriscanstva i pravoslavlja i da je sve sto od toga odstupa izdajnicko i jereticko (redosled nije slucajan). Njima treba takav Bog koji sadrzi x,y,z negativnih stvari zato sto samo takav Bog moze da uklopi u tu ideju nebeskog autoriteta koji u istoriji razresava istorijske nepravde. Vecina ne zeli transcendeciju ne zeli opiti onoga sto je izvan pojave i izvan bilo cega u istoriji bas zato i ima treba Bog-policajac. E a stos je u tom sto ces ti i bilo ko u argumentativnoj filozofsko teoloskoj debati lako "pobediti" ateiste dokazujuci kako hriscnski Bog nije i ne moze biti antropomorfizovan ali ce te uvek demantovati vecina onih koji se busaju a su pravi hriscani kojima bas takav antropomorfizovan Bog i treba i nista van toga. Иван Ивковић, ВИЛМА and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 E a stos je u tom sto ces ti i bilo ko u argumentativnoj filozofsko teoloskoj debati lako "pobediti" ateiste dokazujuci kako hriscnski Bog nije i ne moze biti antropomorfizovan ali ce te uvek demantovati vecina onih koji se busaju a su pravi hriscani kojima bas takav antropomorfizovan Bog i treba i nista van toga. Realno hriscani su u mnogo tezoj poziciji da shvate ovo jer je upravo Isus Hristos kao bogocovek jednak Ocu :/ Upravo je to ono sto nam najvise "zameraju" Muslimani i Jevreji. xD Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 ali ce te uvek demantovati vecina onih koji se busaju a su pravi hriscani kojima bas takav antropomorfizovan Bog i treba i nista van toga. Iskren da budem meni ovde na forumu nisu poznati takvi, da su veru mesali sa nacionalizmom i da veruju u Boga policajca. To mozda van foruma, toga sigurno ima. Mislim da ovde ima dosta njih nalik tebi, a vecina su teolozi za koje sigurno znam da nisu ovo sto je opisano u citiranom, tako da ne znam kako si ovde u manjini. Ima mozda par ljudi, ne znam tacno ko, koji su ponekad nesto napisali sto bas i nije hriscanski, ali se to obicno brzo ispravi. Naravno, slazem se sa tobom skroz za sve sto si napisao, samo mi ne delujes kao manjina. Jesi originalan i poseban u pisanju, ali to mi bas ne lici na manjinu. Mozda oko nekih filozofskih detalja. Mada ima dosta nas koji kad su dosli ovde nisu imali pojma ni o cemu, i dan danas ne znam mnogo toga, pa su ovde naucili. Recimo sa onom temom o veri i praznoverju sto si pisao, ja sam otprilike bio taj sto kad mu napises nesto 100x, on i dalje tera po svom ili uopste ne razmislja, kao da nije procitao sta si napisao, ili pak za selekcione efekte kod Cirkovica ili za Hjuma, ali se to vremenom savladalo, naucilo, razumelo. Tako da ja mislim da ovde ako ima nekih sto tvrde suprotno tvom, to je verovatno iz neznanja. Ili iz tvrdoglavosti, svako misli za sebe da je najpametniji. Ja sam znao biti medju takvima, jer zaista nisam znao nista o onome sto si pisao, tek sam kasnije kad sam se udubio skontao sta si hteo reci, posto sam sporog mozga Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Realno hriscani su u mnogo tezoj poziciji da shvate ovo jer je upravo Isus Hristos kao bogocovek jednak Ocu :/ Upravo je to ono sto nam najvise "zameraju" Muslimani i Jevreji. xD Ti licno vrlo dobro znas da i hriscanima i muslimanima treba jedan Oziman da ih dobro prodrma kako bi u veri poceli traziti ono sto je bitno, kroz intuiciju i ezoterno tumacenje vere a ne da se drze raznih egzoternih kerefeka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Secas se forumasa Nishizave? Ako se secas onda verovatno znas da je vise puta govorio kako je vecina naroda toliko odvojena od hriscanstva da ma koliko na usnama imala Boga i pravoslavlje to sto oni veruju i upraznjavaju je neki sveopsti kriptopaganizam te shodno tome zahteva i sebi svojstven simvol vere. http://katodnacevsvetrpi.blogspot.com/2013/10/blog-post_27.html E u ovo cudo, sta god to bilo, zaista veruje vecina koja se iz ma kog razloga iz sve snage busa da je ona pravi primer hriscanstva i pravoslavlja i da je sve sto od toga odstupa izdajnicko i jereticko (redosled nije slucajan). Njima treba takav Bog koji sadrzi x,y,z negativnih stvari zato sto samo takav Bog moze da uklopi u tu ideju nebeskog autoriteta koji u istoriji razresava istorijske nepravde. Vecina ne zeli transcendeciju ne zeli opiti onoga sto je izvan pojave i izvan bilo cega u istoriji bas zato i ima treba Bog-policajac. E a stos je u tom sto ces ti i bilo ko u argumentativnoj filozofsko teoloskoj debati lako "pobediti" ateiste dokazujuci kako hriscnski Bog nije i ne moze biti antropomorfizovan ali ce te uvek demantovati vecina onih koji se busaju a su pravi hriscani kojima bas takav antropomorfizovan Bog i treba i nista van toga. Izuzetno je antrpomorfizovan U SZ a u Novom i sam postaje čovek.U Starom se kaje,gnevi,milostiv je,nemilosrdan,sujetan a u Novom postaje umiljato jagnje al sa ne kraju u Otkrivenju vraća na ono svoje oko za oko zub za zub ili ti da će svako dobiti po delima svojim.I živo me zanima kako ti transcediraš Boga kao Sudiju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука